Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 14:18:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За музиката по сватбите  (Прочетена 202656 пъти)

Ralibali
Ентусиаст
**
Публикации: 123

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: юли 30, 2009, 10:07:10 »

Нека и аз да кажа какво мисля. Според мен едно е съобразяване с гостите, друго е да се обезличи сватбата. В крайна сметка сватбата трябва да носи вашия индивидуален почерк, за да могат гостите, които сигурно са били на много сватби, да могат да се сетят коя е била вашата.

Ние с любимия слушаме метъл и рок. Смятаме на сватбата всичко да носи нашата индивидуалност. А това включва да не се пуска чалга или тежък комерс (разбирам Мадона, Бритни и т.н.). Разбира се, че ще се съобразим с гостите и няма да пускаме музика, на която да не може да се купонясва или която да е твърде тежка. Ще наблегнем на рока, а не на метъла. Но ако пуснем друга музика, просто защото "трябва" ще се обезличи цялата сватба. В крайна сметка гостите са дошли да ни уважат, да попаднат за 5-6 часа в нашия свят...

Така, че съвета ми е да направите сватбата така както на вас ви е най-приятно. Съобразете се с различните вкусове, но без да влизате в обичайния калъп.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #211 -: юли 30, 2009, 11:41:30 »

Ralibali ограничаванета в един или два стила ще има ефекта на бумеранг. Съжалявам, че във форума няма читави ДЖ, които да изразят мнение. А и тяхното присъствие тук не е необходимо на пръв поглед, защото печелят достатъчно в сравнение с другите "колеги" взети заедно. Те се смятат над тези неща случващи се тук.
 Общо взето тържеството в ресторанта е съпроводено с множество ритуали, които примерно не търпят рок или метъл. Няма как да грабнете вниманието на определени възрастови групи дори със стилове като поп, попфолк, рап и т.н. Ако не съществува разнообразна музика, то определени групи от хора ще са пасивни и предоставената им вечеря за 5-6 часа няма да е достатъчна за доброто тяхно настроение. Излизането от т.нар. калъп и търсенето на индивидуалност ще доведе до едно общо взето негативно отношение към музикалния подбор на изпълнения и респективно негативно мнение за Вашата сватба. Просто с тази индивидуалност няма как да спечелите група хора с колосална разлика във възрастта, разлика в място на живеене, образование, социално положение и мн.други. белези. Непрекъснато се правят опити за подобна индивидуалност но в 99 % от случаите са пълен крах и смях в очите на някои групи от гостите. Общо взето така нарушавате и начина на водене и подбор от страна на ДЖ. Създавате му дискомфорт, който го прави "лош" в очите на повечето, колкото и да е добър. За да бъда разбран правилно ще дам пример със сватби, в които преобладава фолклорната музика, т.е. наемането на оркестър за сватби. Няма случай, в който да не се търси друг стил и начин на водене след техните два сета по 1 час да кажем. Неприятно е да виждаш как гости стават и отиват при тях с молба да пуснат да кажем едно парче на AC/DC в паузата между техните изпълнения. Те нито нямат техническата възможност, нито налична фонотека. Хора, хора и само хора 6 часа . Играеш един час, играеш втори, станеш на третия и накрая ти писне. И в крайна сметка дансинга празен, хората уморени, а съчетано с лоша техника и посредствени музиканти - крах. Всички стават зрители.
 Много често подобно отстъпление от дансинга настава при предозиране на определен стил, да кажем рап. Играят 10 момичета и момчета на 14-16 години  и техните по-млади родители и роднини, след 3 изпълнения остават младежите, след 5 изпълнения няма никой. И ДЖ се чуди как да вдигне вече седнали хора. Същото важи и за турбо фолка. Един кючек, втори, трети , пети и дансинга празен.

Активен
Ralibali
Ентусиаст
**
Публикации: 123

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: юли 30, 2009, 15:48:44 »

Донякъде съм съгласна, зависи си от гостите. Нашите са малко и са основно наши приятели, част от които също слушат такава музика. Бабите и без туй не си ги представям да станат да танцуват:)

Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #213 -: юли 30, 2009, 16:27:47 »

Най-добре е да направиш и някакъв ориентировъчен списък с песни или просто общо с групи, кото да бъдат пускани ако купонът не върви и се окаже, че гостите не се кефят особено на музиката. Нещо по-леко, което да е като компромис. Иначе не виждам как рокът ще провали купона, напротив.  good
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: юли 31, 2009, 08:01:49 »

като някой слуша рок и метъл, това в никъкъв случай не значи еднообразна музика, а напротив, толкова много течения има и стилове, които попадат тук. а и когато знаеш че твоите приятели се кефят на тази музика, какъв е проблема.има толкова много известни рок песни, които всички обичат.
Активен
mariaterez
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #215 -: юли 31, 2009, 14:45:28 »

Позволявам си и аз да се намеся в коментарите.Едно от последните мнения на Pacoran е абсолютно вярно...само за последния месец ми се случи да бъда на две сватби и ето какво видях.На едната сватба ДЖ работеше по списък на младоженците..резултата:пълна скука,на дансинга имаше 7-8 човека от цялата сватба и си личеше,че бяха там насила.Никакво настроение и никакво усещане,че си на сватба просто един обикновен купон на тайфата а останалите гости стояха и чакаха да започне веселбата.Отива  човек от нашата маса при ДЖ и му казва,че иска да поздравиме младоженците.ДЖ вади списъка и му показва кои са парчетата за поздрави извън листата на младоженците...естествено пак сходни с техните.Ходи после обяснявай на баба Цеца от с.Бързина за теченията в рок музиката..На другата сватба на която бяхме след това купона беше страхотен.ДЖ почти не говореше но пускаше всякаква музика и хората се веселиха от сърце..Разликата между двете сватби беше огромна.Едното си беше хубава сватба а другото поредната сбирка на приятели.Вие кое бихте избрали?
Активен
Amelia
Баш Майстор
**
Публикации: 1556

« Отговор #216 -: август 01, 2009, 21:51:10 »

Позволявам си и аз да се намеся в коментарите.Едно от последните мнения на Pacoran е абсолютно вярно...само за последния месец ми се случи да бъда на две сватби и ето какво видях.На едната сватба ДЖ работеше по списък на младоженците..резултата:пълна скука,на дансинга имаше 7-8 човека от цялата сватба и си личеше,че бяха там насила.Никакво настроение и никакво усещане,че си на сватба просто един обикновен купон на тайфата а останалите гости стояха и чакаха да започне веселбата.Отива  човек от нашата маса при ДЖ и му казва,че иска да поздравиме младоженците.ДЖ вади списъка и му показва кои са парчетата за поздрави извън листата на младоженците...естествено пак сходни с техните.Ходи после обяснявай на баба Цеца от с.Бързина за теченията в рок музиката..На другата сватба на която бяхме след това купона беше страхотен.ДЖ почти не говореше но пускаше всякаква музика и хората се веселиха от сърце..Разликата между двете сватби беше огромна.Едното си беше хубава сватба а другото поредната сбирка на приятели.Вие кое бихте избрали?

Само искам да допълня,че е едно да дадеш изричен списък с конкретни песни, друго е да дадеш ориентировъчен списък с изпълнители или стилове, които да се пускат и примерно 10 парчета, които искаш да чуеш задължително.
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 584

Г-жа Ангелова

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: август 02, 2009, 08:08:51 »

Ххее и аз да се вклю в темичката за музиката такаа..., аз много държа на хубавата музика имам хиляди дискове, събирани от годони с 1 дума меломанка.Когато говорих с DJ-я му споделих това и му казах без да се обижда,че ще му дам една флашка с мои музики.Това което държа да се пусне и човека си каза,че няма пр. Също така помислихме и над това да има караоке, защото той ни спомена,че на няколко негови сватби е имало нещо такова и станала голяма веселба.А ние по принцим повечето сме младички и като го споделих на някои от гостите и те -  SERENADE Eeager, но всичко си зависи от моментното състояние на вечерта и надявам се дж да поддържа огъня  yahoo
« Последна редакция: август 02, 2009, 08:10:25 от Кardigansder » Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #218 -: август 03, 2009, 17:51:52 »

Ralibali,
Напълно си права, че този ден трябва да покаже на гостите вашия почерк в цялата организация и най-вече в деня на самия празник.
В никакъв случай за това че част от вашите гости слушат чалга не сте длъжни да я включите в музикалната ви плейлиста.Тези които ще дойдат със сигурност ви познават и ще се съобразят с това че вашата музика е в страни от чалгата. Със сигурност някой няма да е на "кеф" от този факт, но винаги има такива. На вашата сватба, нещата свързани с музиката и стиловете които ще присъстват - определяте вие.
Успех
« Последна редакция: август 07, 2009, 08:45:27 от gucci » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: август 07, 2009, 16:07:32 »

Аз ше споделя какво се случи на моята сватба...бяхме с DJ и водеща ( с мн. хубави ритуали) и бях решила чалгата да липсва...но после ограничих избора си да няколко певици и певици в жанра, които не пеят толкова хард изпълнения, че не исках сватбата да ми се превърне в..., но бях помолила и да следят онова, което им харесва на гостите...все пак не исках да си играя сама, с младоженеца....и така получи се страхотно, имаше помалко и от всичко, рок, чалга, латино , диско, бг, хора, въпреки че аз вуобще не можех да играя, а саммо подскачах, но то не се виждаше от роклята give_rose,това мисля, че е златната среда...
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: август 12, 2009, 20:00:07 »

Здравейте на всички!
Моята сватба е чак догодина, но аз реших по-отрано да се ослушам и огледам.
Аз лично съм на мнемие, че всеки трябва да изястни със самият себе си на какво държи.
Ние сме решили, например, че това е нашият ден и би трябвало да изпъни нашите очаквания а не на гостите. Винаги ще има недоволни, я за храна, я за нещо друго....... Да не се заблуждаваме. Ние сме главните фигури и мисля хората които ни обичат виждат по този начин нещата. Звучи егоистично, но си е така, става въпрос за един ден в живота.
Други хора, например държат на гостите да им е весело - това ги прави щастливи.
Колкото до ритуалите- не смятам че те са движещото в една сватба, но това си е мое мнение.
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: август 12, 2009, 20:07:23 »

Ххее и аз да се вклю в темичката за музиката такаа..., аз много държа на хубавата музика имам хиляди дискове, събирани от годони с 1 дума меломанка.Когато говорих с DJ-я му споделих това и му казах без да се обижда,че ще му дам една флашка с мои музики.Това което държа да се пусне и човека си каза,че няма пр. Също така помислихме и над това да има караоке, защото той ни спомена,че на няколко негови сватби е имало нещо такова и станала голяма веселба.А ние по принцим повечето сме младички и като го споделих на някои от гостите и те -  SERENADE Eeager, но всичко си зависи от моментното състояние на вечерта и надявам се дж да поддържа огъня  yahoo

Ей , това с караокето е добра идея. Bravo- спонтанно и непринудено Wink
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: август 12, 2009, 20:15:17 »

?Някой може ли да ми препоръча някой DJ от Варна, но от някое радио или дискотека, че типичните „сватбени диджеи„ не са ни по вкуса.
А може и някоя добра групичка.
Благодаря предварително
Активен
Vanche_
Ентусиаст
**
Публикации: 72

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: август 14, 2009, 12:47:03 »

Общо взето тържеството в ресторанта е съпроводено с множество ритуали, които примерно не търпят рок или метъл. Няма как да грабнете вниманието на определени възрастови групи дори със стилове като поп, попфолк, рап и т.н. Ако не съществува разнообразна музика, то определени групи от хора ще са пасивни и предоставената им вечеря за 5-6 часа няма да е достатъчна за доброто тяхно настроение. Излизането от т.нар. калъп и търсенето на индивидуалност ще доведе до едно общо взето негативно отношение към музикалния подбор на изпълнения и респективно негативно мнение за Вашата сватба.

Много точно казано!
Моето мнение е, че да поканим дадени хора на сватбата си - означава да празнуваме заедно с тях. Все пак, защо не подпишем брака и не отидем след това на дискотека с приятели, а събираме роднини и приятели в повечето случаи в голям ресторант с маси, столове и дансинг? Начинът по който изразяваме уваженето си към гостите, били те по-млади или по-стари е когато им връчваме поканата за сватбата /най-добре лично/, мястото, което им от отреждаме в ресторанта /ако има някакво планувано разпределение/, и не на последно място музиката /по-добре разнообразна/, която споделяме с тях и превръщаме деня в празник.

С две думи, дори чалгата да е ограничена, сватба в България без поне 3-4 хора си е обида към националността и обичаите ни.

Не искам да ангажирам никой, или да налагам правила, просто неможах да се сдържа да не се включа. 
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: август 17, 2009, 13:11:53 »

Ще кажа, че нищо не може да прецака една сватба така, както музиката или лошият ДЖ, нито панделките на масата, дупките по тортата, украсата и кавото още искате....От сватбата на гостите може да остане мнооого лош спомен...колкото и невероятно да звучи....Искам само да допълня, че търсейки индивидуалност, когато си поканил хора с различни вкусове, може да стане така, че да си танцувате само вие с младоженеца...останалите ще дойдат да хапнат да пийнат и да ви погледат и да си тръгнат след три часа...на мен лично ми се случи да си тргна от една сватба, на която младоженците ми бяха много близки, но след три часа ми гръмна главата а и ме заболя и ... sad Просто стиловете ни бях мн. различни...нестига че музиката въобще не ми допадаше, а тя беше всичката в този стил, но натова отгоре беше и ужасно силна и не съобразена с помещението...и не само аз си тръгнах  рано...Гадно е да го кажа, но това беше ужасно...а и после милата ми булка се чудеше защо, въпреки неистовите и напъни, на дансинга имаше по 10 човека от 230!!! Това е мое мнение...не искам да се завихря спор...е все пак ако има нещо, което и двамата въобще не понасят....тогава може да не се пуска, но може да се замени с други стилове...както чалгата с латино примерно...
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: