Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:43:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
За музиката по сватбите
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За музиката по сватбите (Прочетена 202848 пъти)
mucito
Сватбен ГУРУ
Love to be Loved
Отг: За музиката по сватбите
«
Отговор #135 -:
март 17, 2009, 14:19:59 »
Ние май няма да имаме оркестри
"ЗА" българските традиции съм, но тая цялата дандания с почти винаги "НЕбългарски" оркестри май не ни е много по вкуса.. хората ще ги оставим за ресторанта мисля.
«
Последна редакция: март 17, 2009, 14:23:12 от mucito
»
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #136 -:
март 17, 2009, 14:26:13 »
ох и ние уж нямаше да имаме оркестър когато ме взимат от нас, поне така се бяхме разбрали с половинката, и изведнъж свекъра каза- аз оредих оркестъра за взимането на булката
и ние какво да правим... не искахме да му разваляме кефа но и малко се поскарахме и казахме да не се меси за дугите работи около сватбата
Активен
Amelia
Баш Майстор
Публикации: 1556
«
Отговор #137 -:
март 21, 2009, 17:29:15 »
Олеее това последното ако ми се случи на мен не знам аккво ще направя.
аз също съм "за" да се почитат и изпълняват българските традиции и ритуали, но категорично отказвам да имам оркестър при взимането. Това по ред причини, които няма д асподеля, че много се развихрям, когато ги обеснявам.
А аз да ви питам за музиката на самата сватба, когато вече сте в ресторанта - трябва да сме си наравили дискове с песни или Диджея сам си избира какво да пуска? Не че имам против да ми пуска по свое усмотрение, но все пак не искам да стават издънки с музикалните предпочитания на някакъв си, дето не го и познавам, че даже и му плащам, за да имам музика на празника си. При вас как е било?
Активен
Elena_Hristova
Любопитен
Публикации: 37
«
Отговор #138 -:
март 21, 2009, 17:57:08 »
Здравейте,
била съм на сватба на която,младоженеца каза;"Никаква чалга".Първите два часа бяха много мъчителни,никой не стана да танцува,защото се слушаше музика която харесваше,само младоженеца.
Хубаво е да дадете на DJ списък с песни,които искате да чуете в този ден,но не ограничавайте гостите само с това което Вие харесвате.Не казвам че трябва да има само въпросната чалга.Уважете желанието на всички.И един съвет,за тези които го приемат разбира се.Танцувайте,колкото може повече с младоженеца,така и гостите ще танцуват и... не забравяйте,да сте много усмихнати.
УСПЕХ
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #139 -:
март 21, 2009, 18:11:51 »
Точно това ми беше идеята и на мен - до подготвим дискове с наааай-разнообразна музика и да го дадем на ди-джея, за да има музика з авсеки вкус. Мен ме е страх да не си наложи вкуса самият ди-джей. Искам да има най-различна музика/е, като изключим стилове като гръндж, пънк, метъл и т.н./
Активен
Elena_Hristova
Любопитен
Публикации: 37
«
Отговор #140 -:
март 21, 2009, 18:39:55 »
Ако е добър един DJ,той ще трябва да може да намери песните,които искате,дори и да сте му ги написали на едно хвърчащо листче.А не вие да му записвате дискове и да му давате музика.
Активен
grazia
Ентусиаст
«
Отговор #141 -:
март 26, 2009, 16:30:12 »
Според мен това трябва някак си да бъде съобразено и с гостите и с родителите и с най-главните - младоженците. На мен лично не ми се иска да има поп-фолк, обаче нямам да стане, защото все ще се намери някой да каже 'Хайде нещо по-така де...".
Много ми се иска и жив оркестър и DJ. Даже съм си разпределила кой къде ще влиза и участва. Но, всичко зависи от финансите естествено. Ако извикам само DJ и водеща, ще се справят, знам, но друго е "Тъпан да бие, гайда да ручи"...Определено на извеждането - ДА ДА
.
И примерно Кумска ръченица,или булчинско хоро - отново с оркестър - МИ МНОГО МИ ДОПАДА ТАКА...
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #142 -:
март 26, 2009, 22:38:50 »
Много на брой са сватбите с присъствието на оркестър и DJ. Все пак нека не забравяме, че живеем в малко по-друг свят с предпочитание към различни стилове на близки, роднини, гости, приятели. Всеки, който има финансовата възможност може да притежава и двата варианта едновременно, но DJ трябва да бъде доминиращ - над 75 % от времето. Практиката го показва това съотношение. Населеното място също има значение.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #143 -:
март 27, 2009, 09:48:49 »
При нас изобщо няма да има извеждане на булката.
Живеем си отдавна заедно, родителите ни са от друго населено място, изобщо всички гости са поканени направо за церемонията в Общината. Принципно още в самото начало бях против тези обичаи по вземането на булката
, после известно време се колебаех, тъй като някак странно ще бъде да си изляза от вкъщи просто така, изтупана с бучнинската рокля
, но ще измисля нещо, определено не искам извеждане от бащиния дом, тъй като съм го напуснала отдавна
Активен
diavalo
Сватбар
«
Отговор #144 -:
март 27, 2009, 10:17:56 »
Моето мнение е, че това да се записват дискове на DJя е неуместно.По-добрият вариант е да направите една среща с него няколко дни преди сватбата и да уточните какво точно искате и очаквате от него.Да му обясните какви ще бъдат гостите и каква музика искате.Ние направихме така.Може и списък да му дадете с песните,които искате да чуете.Всичко останало е негова работа нали все пак му плащате за това.Ако е добър ще усети самите хора и ще успее да ги накара да се забавляват.В случай, че му запишете дисковете и сами свършите тази работа защо ви е DJ?
Активен
grazia
Ентусиаст
«
Отговор #145 -:
март 27, 2009, 12:34:33 »
Ама защо да давам дискове на DJ-я???? =]Ми нали си е DJ!!!
Освен това смятам да направим предварителна среща и с него ,колкото повече инфо има за присъстващите госто, толкова по-готини и "точно в целта" парчета ще пуска!
Ми не може да има гости от Добруджанския край и да не им се пусне нещо Добруджанско!
Така де....
А ако има и оркестър...СУПЕР!
Активен
Amelia
Баш Майстор
«
Отговор #146 -:
март 27, 2009, 12:43:11 »
Това за дисковете го писах, защото не знам на какъв ще попадна. Аз имам вече избрани, но знаете - някой не е свободен този ден, друг е извън страната ... и ако попадна на някакъв некадърник, който пуска акквото си иска и прекъсва всяка песен, за да изцепи "оригиналните" си шеги
Но май наистина няма нужда музиката е ясна като стилове вече. Просто ще му кажем да ги пуска и готово. Единственото, което ще направим е един списък с песни, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искаме да чуем. Мисля, че това е приемливо?!?А вие?
Активен
grazia
Ентусиаст
«
Отговор #147 -:
март 27, 2009, 13:02:42 »
Цитат на: Amelia в март 27, 2009, 12:43:11
Това за дисковете го писах, защото не знам на какъв ще попадна. Аз имам вече избрани, но знаете - някой не е свободен този ден, друг е извън страната ... и ако попадна на някакъв некадърник, който пуска акквото си иска и прекъсва всяка песен, за да изцепи "оригиналните" си шеги
Но май наистина няма нужда музиката е ясна като стилове вече. Просто ще му кажем да ги пуска и готово. Единственото, което ще направим е един списък с песни, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искаме да чуем. Мисля, че това е приемливо?!?А вие?
Леле ,как така ще прекъсва песен за да изръси глупост? P-(Разбира се че ще имам и аз около 10-тина песни които искам да чуя - все важни за мен, свързани със определено събитие - между другото самата водеща в разговора ни ми предложи да го направя ,за да можела тя да си ги разпредели по сценария! Ми СУПЕР!
.
Няма защо да рискуваш, искай да гледаш правени сватби, или партита, или каквото и да било за DJ-я!
Дори и да сте си избрали DJ, ако аз лично нещо се усъмня и окото ми няма да мигне да го сменя! МИ ТОВА СИ Е МОЯТ ДЕН!
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
Отг: Танците
«
Отговор #148 -:
април 09, 2009, 11:01:26 »
Момичета, вие доверявате ли се изцяло на DJ ви, или ще си имате листа от песни, които ще искате да чуете?
Аз много мисля по този въпрос защото от една страна DJ наистина ще види как върви купона и ще се съобрази и с възрастовите групи на гостите, но от друга страна искаме да преобладава музика, която ние харесваме.
А колкото и да си приказваме знаем, че българина като излезе на кръчма и като пие едно две най-много се весели на чалгата. Но не искам сватбата ми да се превърне в чалга парти.
Та кажете вие ще си сваляте ли музика или каквото пусне той ?
Активен
Ble6tu4ka
Професор
Публикации: 463
Отг: Танците
«
Отговор #149 -:
април 09, 2009, 11:14:16 »
Цитат на: grahovaprincesa в април 09, 2009, 11:01:26
Момичета, вие доверявате ли се изцяло на DJ ви, или ще си имате листа от песни, които ще искате да чуете?
Аз много мисля по този въпрос защото от една страна DJ наистина ще види как върви купона и ще се съобрази и с възрастовите групи на гостите, но от друга страна искаме да преобладава музика, която ние харесваме.
А колкото и да си приказваме знаем, че българина като излезе на кръчма и като пие едно две най-много се весели на чалгата. Но не искам сватбата ми да се превърне в чалга парти.
Та кажете вие ще си сваляте ли музика или каквото пусне той ?
То това май е за темичката с Ди Джеите ама ако сметнат модераторите ще го преместят, пък аз да си кажа...
И аз имам голяма чуденка с музиката. По принцип съм отколешен меломан и слушам всякаква и много разнообразна музика. Като избрах на 1-во четене песните, които бих искала да се пуснат на сватбата ни - се оказах с компилация от музика поне за 10 часа...
Направила съм един огромен списък от песни и ми се ще да го обсъдя с ди джея. Не ми се иска да го принуждавам да пуска само тези песни, защото сигурно има много други, които обичам, а не съм се сетила за тях. Спряла съм се на рок, R&B, Dance, Latino, Бг-поп като стилове, като изрично ще му кажа, че няма проблем да пусне поп-фолк, но само при положение, че някой от гостите отиде при него и го помоли за поздрав. На своя глава не желая да пуска, ако ще да става потоп. Отделно смятам да измисля конкретни песни за различните игри и ритуали, които да му предложа, защото "Аман, от изтъркани мелодии, звучащи непременно на еди кой си ритуал.'... Като влизането в ресторанта със сватбения марш...Или онова хоро дето се пуска на кума... тебе ти е ред, да си най-отпред... не й знам текста... Ем, то традиции, традиции, ама чак да ти втръсне..
«
Последна редакция: април 10, 2009, 09:17:17 от goldi
»
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]