Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 13, 2024, 20:18:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
За музиката по сватбите
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За музиката по сватбите (Прочетена 202545 пъти)
roxanne
Професор
Публикации: 329
Отг: За музиката по сватбите
«
Отговор #420 -:
юли 13, 2010, 15:16:47 »
Аз също смятам да подготвя списък със "задължителни" 20-тина песни и такива, които диджеят да е подготвен да казва, че ги няма, ако някой подпийнал гост реши да ни поздрави със 20-минутен кючек, примерно
. За останалото смятам да му дам насока. Например, държа да има много латино в частта с танците, не понасям диското от 80-те и то ще е брутално изритано, чалгите ще са по списък, одобрен от нас (това като реверанс към бъдещия ми девер
, ако зависиеше от мен чалга нямаше да се и чуе, ама...).
А ако някой диджей си позволи "да хвърли диска и да пуска каквото му идва отвътре", на 20-тата минута ще бъде стиснат за лакъта от разярената булка, която съскайки, ще му обясни, че ... как беше ... който плаща, той поръчва музиката, и ако си иска хонорара да влезе в час.
Наясно съм, че диджеят трябва да има свобода, за да може да следи температурата на купона и да я "вдига" и "сваля" според ситуацията, но все пак това е моята и на мъжа ми сватба. Ничие друго забавление, овен нашето, не е приоритет.
Активен
Злате
Новак
«
Отговор #421 -:
юли 13, 2010, 20:32:06 »
Роксан и Мишел, съгласна съм с вас! От една страна нали затова е Диджей, да пуска музика, от друга пък, тва си е наш'та сватба и искам музика дето знам че ще се хареса на нас и гостите ни. Та някакъв среден вариант сигурно ще се намери. Примерно ако речем че един стил музика ще преобладава, други стилове са абсурд, други може би малко и т.н. може да се разберем
примерно на сватбата на братовчедка ми ми хареса това че преобладаваше народна музика, и чужди музики не чух. На мен ми допада този стил и лично бих се възползвала от идеята. Е, може би някой чалгица ще добавя, щото ми е слабост
Активен
Trubadura
Ентусиаст
«
Отговор #422 -:
юли 13, 2010, 21:34:35 »
20 песни?!?!? само толкова са ми за първите два жанра ....
май ще зарежа конкретния избор на песни, по-лесно ще ми е да направя списък със забранените - и аз имам разни изпълнители и групи, от които имам любими изпълнения, но пък други техни направо ме дразнят ... примерно - обичам много Браян Адамс, но само когато го слушам да изпълнява едно единствено парче (с него ще започва и първият ни танц), но останалите му изпълнения не ми въздействат по никакъв начин ...
на последния купон, на който ходихме, установих, че имам малко по-различни виждания за "уаху" музиката от останалите купонясващи - слушам почти всичко (от чалгата само ретро и то за танци с висок градус), но от всичкото музика това, на което най-много се радвам, не се възприема много много от другите - това ми наблюдение е в подкрепа на решението да не натрапвам моята музика на останалите - нека DJ-ят да пуска музиката по негов усет ... пък аз ще го подкрепя с черен списък
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #423 -:
юли 13, 2010, 23:55:19 »
Trubadura,
Много як пост
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #424 -:
юли 14, 2010, 11:02:57 »
Цитат на: Trubadura в юли 13, 2010, 21:34:35
... но от всичкото музика това, на което най-много се радвам, не се възприема много много от другите - това ми наблюдение е в подкрепа на решението да не натрапвам моята музика на останалите - нека DJ-ят да пуска музиката по негов усет ... пък аз ще го подкрепя с черен списък
Хаха, мислех, че само аз съм с "извратен" вкус
. Ако избера любимата си музика, половината гости сигурно ще реват, другата половина ще гледат безучастно, а една малка част ще бъдат възмутени
Няма да причинявам на никой подобни изживявания на сватба
. Но съм решила с част от любимата ми музика да ни "поздравя", докато пътуваме с младоженската кола. Така хем ще съм в добро настроение, хем никой няма да се чуди каква е тая не-сватбарска музика
Като се замисля, едва ли много често от младоженската кола се случва да дъни Wherever I may roam на Металика
Активен
Trubadura
Ентусиаст
«
Отговор #425 -:
юли 14, 2010, 11:11:49 »
Цитат на: roxanne в юли 14, 2010, 11:02:57
.... Като се замисля, едва ли много често от младоженската кола се случва да дъни Wherever I may roam на Металика
или Memory remains на същите тези да бъде първи танц на новото семейство ... и на моите гости няма да им се върже, по-скоро ушите им ще се вържат на фльонга
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #426 -:
юли 14, 2010, 11:29:09 »
Цитат на: roxanne в юли 14, 2010, 11:02:57
Като се замисля, едва ли много често от младоженската кола се случва да дъни Wherever I may roam на Металика
Вие пак сте добре момичета, ами ние с моя death metal металист...
Активен
VeniNY
Ентусиаст
«
Отговор #427 -:
юли 14, 2010, 13:36:27 »
Момичета
разсмяхте ме
Аз имам около 80 песни ж моя списък. Ясно мие че няма да ги чуем всичките, но се надявам DJ ни като му дам списъка да му стане ясно какжо харесваме. Моето мнение е, че ние можем да им помогнем сас списък на лубими песни, но те са професионалистите и те най - добре щте усетят настроението на гостите и се надявам да стане купон
:banana :
Аз не мисля че ваобще ше забележа кой танцува и кой не това си е моят ден и е важно на мене да ми е весело, не че няма да се радвам ако всичките ми гости са на дансинга.
Иначе и аз имам списък " Забранени песни "
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
«
Отговор #428 -:
юли 15, 2010, 18:10:02 »
И двете песни на Металика са много добри и защо да не бъдат вмъкнати в подходящ момент и други подобни, щом харесвате такъв стил.
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #429 -:
юли 15, 2010, 18:36:21 »
А, те песните са си супер, ама какво да правим, като половината ни гости нищо не разбират от музика
Шегувам се, всеки си има вкус, разбира се, но моето съображение е, че на сватба е добре да се танцува, а малко метъл парчета позволяват танци, макар да ми изпълват душата. Иначе, предупредих фризьорката при пробната прическа да се съобрази, че булката може да реши да си откачи врата още от вкъщи, така че прическата да е такава, че да издържа мнооого мятане на главата
Категорично ще имам хард парчета в плейлистата, но все пак ще се съобразя, че сме на сватба, а не на Sonyshere
Активен
Trubadura
Ентусиаст
«
Отговор #430 -:
юли 15, 2010, 19:26:32 »
... размечтах се за а ла Sonisphere сватба, на която светлинните ефекти да бъдат подготвени от Rammstein и самият Тил Линдеман да ни посрещне в ресторанта и захрани с питка, а пък Джеймс Хетфийлд да ни изсвири едно горчиво .... ехххх
да попитам:
първо е нашият танц - на младото семейство, след това се включват кумувете, ако искаме, пускаме баладичен поздрав за родители и гости и тогава идва първото хоро. след това музикалната програма продължава със или без сценарий
къде обаче е речта на кума и има ли практика да се пуска музикален фон? как е било или ще бъде при вас?
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #431 -:
юли 15, 2010, 23:38:25 »
Хахаха... Тил най много да ви извърти някой кючек, ако се съди по софийските му изяви, а ако се появи Джеймс, рискувам да забравя кой е младоженецът
Сега сериозно... при нас няма да има булчинско хоро, щото булката е толкоз сръчна с народните танци, че се страхува да не пребие някой, докато се спъва в двата си леви крака
Иска ми се да имам един танц сиртаки (на музиката от Зорбас гърка), ако ни стигне времето да го научим с младоженеца и кумовете, който да замести булчинското хоро и да скрие шапката на всички близки, които си ме знаят колко не ми понасят хората, но не сме сигурни все още. Кумската реч ще е без фон - искаме да се чуе какво има да каже кумът, но ако все пак реши да вкарва цитати от новия семеен кодекс (юрист е), ще имаме готовност да го заглушим с някоя песен
И мислим след тази прословута реч и кумското хоро, евентуално, да е поздравът за родителите.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #432 -:
юли 16, 2010, 07:34:54 »
ако гостите обичат хард рок, може да се получи супер яка сватба, на която всички да танцуват, скоро бях на една такава и мога да ви кажа, че стана истинско шоу чак като пуснаха рок, и в общи линии поне 3-4 часа, само такава музика, беше наистина страхотно.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #433 -:
юли 16, 2010, 10:18:21 »
Ех, roumyana, това звучи наистина прекрасно, това е сигурно мечтата ми за сватба, но при нас не вярвам да се получи точно така... Всъщност кой знае...
Иначе и ние ще дадем списък с някои "задължителни" парчета на ди-джея и сме му казали, че чалгата е абсолютно забранена, оттам нататък му имам доверие, че ще се справи. Казали сме му какви стилове харесваме, какво понасяме и какво не, смятам, че е достатъчно.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #434 -:
юли 16, 2010, 10:50:29 »
то и моята си беше преимуществено с рок, вси1ките ни прятели толкова се кефиха, а тази послената, за която говоря беше българо-ирландска и всички и българи и ирландци пееха и танцуваха, така че си зависи от вас самите, все пак това е вашия ден,
«
Последна редакция: юли 16, 2010, 10:52:08 от roumyana
»
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]