Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 06:07:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булченски рокли !!!!! част 8
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булченски рокли !!!!! част 8 (Прочетена 235736 пъти)
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: Булченски рокли !!!!! част 8
«
Отговор #375 -:
февруари 23, 2009, 23:52:37 »
Нещо бях развълнувана прекалено много покрай пробата и воалът знам че ми хареса но съвсем не ми беше до него тогава. Бях си намерила рокля и бях луда от щастие. Колко глупаво сега като се замисля, ама на...тогава на такъв акъл бях...
Иначе имам роднини в София и те нямат проблем да минат да го вземат, пък и аз по банков път си плащам нещата. Но трябва да си харесам какъв ще е и това не е лесно от разстояние, още повече че е хубаво пак да пробвам воали с роклята. Хубавото е че в магазинът ми казаха че шият също воали ,така че мога да оставя за в последната минута, на спокойствие да си реша с какъв да бъда. Е изборът откъм воали на марката ще е в такъв случай малко по-ограничен....
Активен
Misis_T
Ентусиаст
«
Отговор #376 -:
февруари 24, 2009, 12:34:04 »
Цитат на: expert в февруари 23, 2009, 23:22:12
Аз не виждам даже защо трябва да се ходи при разни шивачи при условие, че тези рокли са супер на много изгодни цени. Е разбира се отнася се за тези, които могат да дадат над 1000 лева за рокля.
Е, недей така...
ми, ако не ти харесат (или не ти стоят) точно тези модели, които се предлагат в момента, какво ще правиш?
Проновиас са хубава марка, но все пак не са единствената на света...
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #377 -:
февруари 24, 2009, 21:35:43 »
Момичета търся съвет, моля!
Взех си роклята но сега трябва и да я съхраня до сватбата която е чак след 7 месеца.
И тъй като има малко коприна по нея ме е страх от тези гадинки мулците.
Та се чудя дали да не я съхраня в гардероб с Райд лавандула в опаковката с цип която ми дадоха от магазина? И дали няма да мирише после много на лавандула?
Или да сложа райд само в гардероба?
Какво ще кажете???
Мерси предварително за съветите !
Активен
Tani4ka_
Ентусиаст
«
Отговор #378 -:
февруари 24, 2009, 21:44:46 »
Цитат
Аз не виждам даже защо трябва да се ходи при разни шивачи при условие, че тези рокли са супер на много изгодни цени. Е разбира се отнася се за тези, които могат да дадат над 1000 лева за рокля.
Мила expert, виждам, че ти си голяма почитателка на марковите сватбени рокли (особено тези на Pronivas), аз също съм, а предполагам и много други момичета тук. За това предполагам ще ви е интересно да ви обърна внимание на един факт. Това, което ще ви кажа вероятно много от вас го знаят, но сигурно не си дават сметка за него. Ще ви разкажа за процеса по който са ушити много от марковите дрехи, които се продават в българия (в това число и сватбени рокли). От чуждестранната фирма плата се изпраща в България, където в някое затънтено селце в някой шивашки цех от ръцете на някоя мързелива циганка (влагам отрицателната емоция в думата "мързелива", а не в думата "циганка") излиза т.н. Френска ръчношита дантела" (и други подобни определения, които правят притежателката на роклята много горда). Въпросната шивачка през цялото време докато шие псува работодателя си, че за труда й през деня той ще й плати 3 лв. и се чуди кое от децата си да изкара болно пред доктора, за да й даде той болничен и тя да не работи следващата седмица. След това въпросната дреха се изпраща отново в чужбина за извършване на качествен контрол и после се връща по магазините в България. Така че следващия път когато си купите блузка за 300 лв. от Витошка си помислете, че на производителя му е платено 5 лв. за да я ушие и си помислете какви прекрасни чувстава е изпитвала въпросната циганка, докъто я е шиела.
Така че expert, думи те ти за "разните шивачи" са малко несправедливи, според мен. Аз знам, че моята рокля е ушита от едно ентусиазирано и изпълнено с творческа енергия момиче, което е ушило роклята ми с желание и е вложило в нея положителна енергия още докато е била парче плат.
Активен
Crystal
Сватбар
«
Отговор #379 -:
февруари 24, 2009, 22:01:58 »
Tani4ka_ не знам как си измисли тази история, но абсолютно не съм съгласна с теб. Марковите сватбени рокли изобщо не се шият в България. Мога да ти гарантирам специално за роклите на Casablanca Bridal, които се шият в Калифорния, САЩ, аз лично съм ходила в тяхното ателие там и съм разглеждала процеса. Абсолютно всички рокли от тази марка тръгват от там. И също така зная, че от M. Tylеr, представителите за Бг, поръчват роклите директно от производителя. Така че не разбирам за какво шиене по българските села говориш...
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #380 -:
февруари 24, 2009, 22:07:41 »
Цитат на: rozovka в февруари 23, 2009, 23:31:22
E да, то под 1 000 лева рокля ли е, както се казва
.
Ти..с този пост се шегуваш, нали?
Аз не знам как 500лв ще отделя да дам, какво сега - да не се женя, като не мога да дам минимум 1000лв за рокля ли??
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #381 -:
февруари 24, 2009, 22:08:22 »
Не знам къде и при какви условия шият марковите рокли, но моята я чаках 5 месаца да пристигне от Китай и миришеше на шивашки цех, без да преувеличавам.
Аз мисля, че марковите рокли (от класа на тези, които се обсъждат във форума) са конвейрно пройзводство. Това за което плащаме е марката.
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #382 -:
февруари 24, 2009, 22:19:35 »
Цитат на: beb4eto_na_me4o в февруари 24, 2009, 22:07:41
Ти..с този пост се шегуваш, нали?
Аз не знам как 500лв ще отделя да дам, какво сега - да не се женя, като не мога да дам минимум 1000лв за рокля ли??
ми дайте всички дето не можем да си позволим рокля за 1000 лв (в това число и аз) да не се женим
да ви кажа и да можех да отделя над 1000 лв пак щях да се замисля
«
Последна редакция: февруари 24, 2009, 22:21:51 от anbibian
»
Активен
Tani4ka_
Ентусиаст
«
Отговор #383 -:
февруари 24, 2009, 22:33:11 »
Цитат
Аз мисля, че марковите рокли (от класа на тези, които се обсъждат във форума) са конвейрно пройзводство. Това за което плащаме е марката.
Напълно съм съгласна.
Crystal_ никъде в поста си не съм споменала, че става на въпрос за абсолютно всички рокли. За съжаление колкото и да ми се иска тази история да е измислена- не е. Аз вярвам на моите очи, също както и ти на твоите. Само че това, което аз съм видяла се намира в България, а не в САЩ.
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #384 -:
февруари 24, 2009, 22:48:39 »
Предлагам да престанем с това заяждане - всяка рокля е уникална и всяка булка си харесва роклята най - много. Нито защитниците на скъпите рокли ще убедят другите момичета, че си заслужават парите, нито обратното. Просто форумът се превърна в едни постоянни разменяния на остри реплики
Активен
lady_in_love
Сватбен ГУРУ
Blinded by love
«
Отговор #385 -:
февруари 24, 2009, 22:50:27 »
Момичета не мога да арзбера защо тук постоянно има спор за маркови и не маркови рокли.Доста са груби изказвания от типа,че само марковите рокли струват,защото все пак не всеки може да си позволи.важното е всеки да си я харесва в крайна сметка.
Колкото до това как се шия тези рокли мога да се съглася с Клара Фина,плаща се най вече за марката.Съгласна съм и с Таничка точно така се процедира навсякъде, даваш платовете и ги носят някъде където работната ръка е доста евтина,произвеждат ги там и ги връщат на обратно.
Само за да подплатя мнението си ще ви кажа,че в България се шият една част от костюмите на Армани и това го знам със сигурност.Шият ги в едно забутано село,което даже не бях чувала допреди да ми кажат,така че ншма да се учудя и с роклте да е така.
Активен
tsvety_t
Сватбар
Публикации: 172
«
Отговор #386 -:
февруари 24, 2009, 22:58:19 »
Ами то дайте да не си купуваме дрехи тогава, че едни шити от "мързеливи" циганки, други пък от китаици.... Не съм съгласна с вас, всички се шият където е по-изгодно, икономически интерес, но когато стой марка зад дрехата, това не е просто етикетче с име, а платове, качествен контрол и не на последно място - плащаме повече пари за дизайн, идеи.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #387 -:
февруари 24, 2009, 23:00:19 »
Мили beb4eto_na_me4o и anbibian,
Как може да ви хрумне, че това е насериозно??? Постът ми неслучайно е с намигване, и с намигване той е, както би казал Йода, за да не бъда остра, защото ми стана крайно неприятно от тона, който взима дискусията за роклите от известно време - а именно, че ако нямаш рокля от известна марка за еди-колко си пари, или ако си се доверила на шивач, защото така си преценила, едва ли не нямаш право да се омъжиш, щото без маркова рокля къде си тръгнала... Това ми е - да ви кажа - противно, защото след целия парад на маркови джунджурии най-важното нещо на сватбата е, че се свързваш с любимия човек и го показваш на близките си хора... Оттам нататък - колко струвало това или онова, и че едва ли не ако не си облечена в еди-коя си рокля и не си се окичила с еди-какви си маркови труфила, никаква булка не си - си е чист комплекс - сори. Всеки би се радвал да си позволи най-доброто, и от все сърце пожелавам най-скъпите рокли на всички булки - но - това ли е най-важното, питам аз, и в това ли трябва да се превърне нашата дискусия за рокли, в която аз лично участвам вече две години
?
«
Последна редакция: февруари 24, 2009, 23:03:03 от rozovka
»
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #388 -:
февруари 24, 2009, 23:02:36 »
Момичета предлагам да се спре спора
Който има 1000лв.<2000 ....> нека ги даде за рокля,но нека не 'обижда' хората,които с 1000лв. освен рокля,ще си купят и костюм на младоженеца и още един куп неща-всеки според чергата си се разполага. За мен това са ненужни пари,но пък е един път в живота така,че подкрепям и тези които ще дадат повече пари,но и тези които мислят 'разумно'
Цвети
роклята ти е много красива
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #389 -:
февруари 24, 2009, 23:07:06 »
Хайде - peace, bro, кькто се казваше в една песен
... Не става дума за 1 000 лева или за някакви левове изобщо, а че всички настоящи и бъдещи булки тук сме уникални и прекрасни такива каквито сме, и никой няма право да ми обяснява, че ако не си дал някаква сума или не си облечен в еди-каква си марка, видиш ли, просто сватба не е имало един вид
...
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28