Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 15:24:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В СЛИВЕН - 3 част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В СЛИВЕН - 3 част (Прочетена 247517 пъти)
nunka
Регистриран
Публикации: 2
Отг: СВАТБА В СЛИВЕН - 3 част
«
Отговор #255 -:
април 27, 2011, 02:29:19 »
Здравейте и от мен, мили бивши и бъдещи сливенски булки! Ние с моя годеник съвсем скоро решихме сватбата да е догодина през месец май. Знам, че има много време, но аз съм изключително организиран човек и не искам да създавам напрежение и стресови ситуации в последния момент, затова лека полека вече се захванах с проучванията. Аз самата не съм от Сливен и не съм много запозната със сватбените традиции в града. Решениято сватбата ни да е там също не е окончателно, но аа искам да съм с написано домашно, когато дойде моментът да решим. Замислила съм много лека и семпла сватба, не искам никакви тежки букети, гавозамайващи украи и т.н.
Няколко момичета споменаха, че са ангажирали Secret Garden за сватби тази година. Интерсуват ме цените там, както и какво е включено в тях. Проявявам интерес и към Национал, съответно отново към ценити и включеното в тях. Знае ли някой дали е възможно да се организира сватбен бюфет, вместо тежкото и мудно сервиране на храната, т.е. гостите сами да се обслужват, като после чиниите и проборите просто се отсервират от персонала. Иска ми се заведението да е просторно, да им въздух в него и ако е възможно да има възможност да се ползва и някаква открита част, омже би нещо като шатра. Интересувам се от цените по простата причина, че ще имаме доста гости и от други места на които трябва да се осигури и хотел и става меко казано финансов колабс може би
.
Може ли някоя от вас да ме ориентира горе-долу колко би бил нормален бюджет за организиране на сватба, понеже не живея в България от доста време и нямам никаква представа кое е малко и кое много за такова събитие.
Както казах не искам нищо претенциозно, залагам на семплата елегантност по- скоро.
Много ви благодаря предварително!
Поздрави на всички!
Активен
usmivka66
Любопитен
Dreams come true ...
«
Отговор #256 -:
април 28, 2011, 14:52:56 »
Здравей,
nunka
Добре дошла в групата на бъдещите сливенски булки
Наистина имаш много време, но и винаги е по-сложно да организираш нещата от разстояние (питай мен)
Та на въпросите...
По това, което имаш като изисквания, според мен най-ще ти допадне Арата (Тайните градини). Със сигурност зная, че там са правили такъв тип почерпка - бюфет. Тъй като май месец се предполага, че ще е топло, можете да се възползвате именно от градините. Могат да ви направят тържеството под белите шатри (разгледай им сайта), в добавка имат красива минишатра за изнесен ритуал... Цените им започват от 30 лв. Дават ти меню и си избираш сред предложенията храна от тази цена нагоре. Предполагам, че ако става дума за по-голям брой хора (над 200), ще направят компромис. С нас бяха много мили. В цената влиза и украсата на столовете и масите. До началото на това лято ще са приключили с хотелската част. До колкото помня, ще са 10-тина двойни стаи (20 лв. на човек е нощувката). Ресторантът е красив, за храната обаче не съм чувала добри отзиви.
В национал също ходихме. Там кувертът е 27 лева, менюто е далеч по-богато откъм избор, не влиза украсата на столовете и масите. Не бяха много любезни с нас
, но заведението не е лошо
. Нощувките са много скъпи (мисля, че беше 85/90 лева двойна стая)... предлагат отстъпка от около 10%, ако наемеш над 5 стаи. Ние навсякъде попитахме за младоженски апартамент и навсякъде се съгласиха, че могат да го предоставят безплатно. Все пак изсипваш им огромна сума за 1 вечер... как няма да го дават безплатно
навсякъде можеш да внесеш мезета, алкохол, ядки и др.
Относно бюджета... зависи какво имаш предвид. Ако питаш само за ресторанта - моите гости са около 100, 1 куверт ми е 30 лв. (в Sport palace), като добавиш и нещата, които ще купим предварително, минимумът ще е 4000 само за ресторант. Иначе ресторантът коства по-малко от 50% от общите разходи за сватбата.
Според мен ако имаш наум да поканиш повече от 200 души, навсякъде ще се съгласят да организират по-семпла сватба с бюфет вместо тежки маси, но също допускам, че ще ти предложат сватбата да е дневна, вместо вечерна. Най-добре, когато ти се изясни картинката с ресторантите и когато сте взели крайно решение за мястото на сватбата (кой град), обади се на фаворитите и преговаряй пО от рано. Предварително си определи някакъв бюджет и им го кажи - примерно: "Ще имам 150 гости, разполагам с бюджет от 3500 лева. Желая по-семпло тържество с шведска маса и коктейл... дъра-бъра, както можете да ми предложите?"
Щом си в чужбина, не е лошо да се огледаш за рокля и подаръци за гостите още там, защото, съдейки по сайтовете, има много по-голям избор и дори цените са по-добри.
Ще се радваме да пишеш и да ни информираш как върви подготовката
Успех от мен. Ако имаш още въпроси, питай смело
Активен
nunka
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #257 -:
април 29, 2011, 16:41:19 »
Здравей!
Аз се отказах от идеята Сливен, а моят любим напълно ме подкрепя в това отношение макар да е от там. Поумувахме малко и аз реших, че единственото място в Сливен, където бих направила сватба и което се връзва на визията, която аз искам е хотел Панорама. Проблемът там обаче е, че е малко като помещение, затова и се отказахме от Сливен. Разбира се това ще ни навлече много главоболия сега, но съм твърдо решена да отганизирам сватбата си както аз искам.
Решихме сватбата да е в Тутракан, понеже аз съм от там, а и както изглежда повечето гости също. Идеята ми е следната: Малко преди обяд отиваме в обредния дом (много красива сграда с приятно площадче до нея) и подписваме, излизайки от там отвън на самото площадче са вече сложени 10-тина маси за правостоящи, бюфет със студени хапки, леки сандвичи и напитки (главно шампанско, вода и портокалов сок), двама сервитьори разбира се, фотограф и т.н., снимаме е, хапваме леко и гостите отиват по къщите да си починат. Ние се снимаме на брега на Дунав и т.н., почиваме малко също, махаме тежките о официални тоалети, понеже тази част е минала вече и към 7 вечерта посрещаме гостите в ресторант вече, като отново им сервираме предястия и барбекю може би отново на бюфет. Напитките ще са няколко вида алкохол, като ще е на самообсужване. Цялата идея със самообслужването е да накараме хората да се движат, понеже по принцип в Българяи се правят едни дълги и тежки маси по такива събития, а ние искаме да има движение. Разбира се сервитьорите ще отсервират свободните съдове и т.н.
Като цяло съм го измислила така, понеже ми се иска хем да има дневна част, хем вечерта, като през деня ще почерпим баби, лели и т.н., а вечерта след като хапнем, те така или иначе ще си тръгнат и ще останем само млади хора да купонясаме.
Сега съм в процес на издирване на кетъринг фирма, която може да свърши точно това, което и кажа. Стискай палци да успея да организирам цялата история, точно както съм намислила.
Поздрави!
Активен
jennifer_2
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #258 -:
май 09, 2011, 15:03:07 »
Здравейте, искам да ви попитам къде си направихте покани, колко ви струваше и ако имате снимки на поканите качете.
Благодаря Ви предварително
Активен
boyana_sl
Любопитен
«
Отговор #259 -:
май 09, 2011, 21:29:24 »
Поканите ни са от булченският магазин на ул. "Раковска", срущу пожарната, мисля че "Сватбен ден" се казваше. Там са 2 магазина един до друг и в двата има интересни неща. Снимки не съм им правила. Една покана ми излезе левче (изключвам тези за родителите и кумовете).
Дано да съм ти помогнала
Активен
jennifer_2
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #260 -:
май 10, 2011, 12:39:20 »
Благодаря за информацията
Там не съм ходила, ходих на други места, но там все още не съм, но ще отида да видя какво предлагат и там. На теб един лев напечатани ли ти бяха или ти си пишеш текста вътре, казаха ми че имало и такива. Но определено ще отида и там да видя какво предлагат, че вече нямам търпение да ги поръчам
Чао засега и успех на всички в подготовката
Активен
usmivka66
Любопитен
Dreams come true ...
«
Отговор #261 -:
май 10, 2011, 13:22:20 »
Здравейте, булкииии
Нашите покани също почти са готови - правя ги сама. Следващия път (утре) ще кача снимки. Тези магазини, за които споменава
boyana_sl
също ги разглеждахме и пробвах рокли там. Осожено добро впечатление ми направи обслужването в първия магазин (не помня името, но този, който се пада отляво). Там и изборът е по-голям, има страхотни рокли и собственичката ни даде много идеи. Относно цената на моите покани - не включвам труда - излизат по около 1 лв. и 20/30 стотинки. Проблемът е, че има само едно място в София, от където могат да се купят необходимите ми матариали и то не може на едро, иначе щеше да е още по-евтино... Покрай тази подготовка обаче все повече се замислям дали да не се занимавам с това като допълнителна работа - така и така вече се уверих, че го мога
Хуваб ден от мен
Активен
Morning_Flower
Сватбар
Love is in the air!!! ...
«
Отговор #262 -:
май 10, 2011, 13:36:28 »
браво на теб usmivka66, и аз почти сама си направих поканите, само ги давахме да ни напечатат текста и да ги сгънат, останалото творчество е от мен
и на мен ми хрумна да се занимавам с тези неща, но ми се струва, че няма да успеем
толкова много фирми и агенцийки има, че нас кой ли ще ни забележи
-иначе как върви подготовката, докъде сте стигнали, а и накоя дата ви беше сватбата
-това важи и за други булки, поне се отписвайте тук с датите да знаем
-как стоят нещата с фризьорите и гримьорите
Активен
usmivka66
Любопитен
Dreams come true ...
«
Отговор #263 -:
май 10, 2011, 16:50:52 »
И на теб браво, Morning_Flower - много малко хора се нагърбват да се занимават - на мен дори ми се чудят познатите и приятелите защо го правя, като има други варианти... както и да е, по-скоро се радвам, че така реших. Датата ни е 17.09.2011
и вече нямаме търпение. Подготовката ... не сме готови - трябва тая седмица да намеря обувки, за да мога след това да пробвам рокли спокойно и вече да се решавам дали да купувам или да шия (все още умувам това) миналата седмица занесохме подаръка на кумовете (голям бар-глобус), но за септември ще им купим още един (електронна рамка за снимки). Ходих на пробна прическа в Сливен преди Великден, но мисля, че не беше моята прическа, а и нещо ми "отбиха номера" ... та ще пробвам при друг фризьор.И без това този, който ме прави каза, че няма да дойде до вкъщи да ме направи, а мен това не ме устройва. Грима ще сиго правя сама със сигурност! И без това гримирам всички познати за такива събития. Само трябва да си оставя време достатъчно. Поне сватбата е следобедно-вечерна... Вашата сватба кога е?... къде ще си правиш косата? малко съм отчаяна, че никой не може да ми направи косата както ми се иска. Моля за препоръка! Благодаря за което!
Активен
Morning_Flower
Сватбар
«
Отговор #264 -:
май 13, 2011, 10:23:43 »
Usmivka при кого беше на пробна прическа?
нашата сватба е на 20 август- и аз вече нямам търпение
аз вече си имам рокля, но обувки не мога да намеря
а относно прическата и грима - търся професионален гримьор и фризьор ( голям проблем ще е
, момичета препоръчайте моля ви
и защо никой друг не пише в тази тема, сякаш няма булки в този град
момичета споделяйте впечатленията си относно ресторантите и другите неща около сватбата, това ще е от помощ за много булки
Активен
boyana_sl
Любопитен
«
Отговор #265 -:
май 15, 2011, 13:33:03 »
До нашата сватба почти не остана време - на 4 юни е
За фризьор съм чувала добри отзиви за "Нова линия", намира се близо до 3-та поликлиника, до реката. Иначе мен ще ме прави една приятелка на майка ми, но тя е от Бургас. Гримьорка ми препоръча една приятелка, не съм я виждала, но нямам време да търся друга. Незнам даже към кой салон е, при мен ще дойде на място.
Активен
Morning_Flower
Сватбар
«
Отговор #266 -:
май 15, 2011, 22:35:59 »
boyana_sl къде ще ви е сватбата и напиши моля те после впечатлението си от гримьорката
от сега ти пожелавам весела сватба и всичко да мине както сте си го мечтали
Активен
boyana_sl
Любопитен
«
Отговор #267 -:
май 16, 2011, 06:26:22 »
Сватбата ни ще бъде на Арата. Вече сме си избрали как да бъде украсено. Седмица преди сватбата ще идем за да дадем списъка на гостите.
Мен вече яко ме тресе вълнението, а и има толкова още неща за довършване. Незнам за вас, но мен най-много ме изнервят дреболийките
Стискайте ми палци всичко да мине спокойно, че да не получа удар преди сватбата
А за гримьорката нямаш проблеми, след сватбата ще ти пиша впечатлението си от нея.
Приятна подготовка на всички
«
Последна редакция: май 16, 2011, 06:28:01 от boyana_sl
»
Активен
Morning_Flower
Сватбар
«
Отговор #268 -:
май 16, 2011, 09:14:31 »
boyana_sl благодаря ти и ние ще сме там, тамън после ще разкажеш как се справиха от ресторанта,
всичко ще мине добре, не се притеснявай, сигурна съм че при вас всичко се се получи и ще успеете, пожелавам спокойни дни и само положителни емоции до края
Активен
usmivka66
Любопитен
Dreams come true ...
«
Отговор #269 -:
май 17, 2011, 14:43:23 »
Здравейте момичета
.... на въпроса - прическата ми я правиха зад Ален Мак в един салон (той трябва да е само един в новата кооперация)... Следващата пробна мисля да я направя при Енчо. Салонът му е в блока зад Мустанга. Зная, че е много добър с коковете, защото преди години спечели национална награда за сватбена прическа... та така с прическата. За грима, който ще го прави сам като мен - ето едно показно:
http://www.youtube.com/watch?v=v1N26G6DQ4o
Аз имам нужда от помощ с обувките. Не намирам нищо от това, което ми харесва, дори тук в София
((( Днес обиколих THE MALL - Karffoure и не намерих нищичко, а не ми се дават прекалено много пари за обувки :
http://www.shoebuy.com/pink-paradox-london-tease/408064/869058
;
http://cgi.ebay.com/Ladies-Ivory-Satin-Bow-Peeptoe-Wedding-Party-shoes-UK-3-/260782227501?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D9213953648263350788
- ne]o такова искам...
boyana_sl
- много весело изкарване!!! Съветите, които мисля да послушам и които мога да дам и на теб са - притесненията, които имаш сега, ги зарежи в деня на сватбата. Не мисли кой какво, защо и дали иска, кое на кого ще се хареса и на кого няма да се хареса... кой кви претенции и капризи има... щото е решил, че е важен гост.... Игнорираш всичко това и "почваш да бъдеш булка" - всички трябва да се съобразяват с теб, а ти да си спокойна и да се смееш много и да танцуваш и да си щастлива - това е целта ти
Цялата тази плеяда от думи, когато ми я казаха, беше защото аз съм от типа хора, които искат на всички да им е добре и да няма недоволни, но всички толкова са свикнали с това, че аз първа се съобразявам, че понякога (а вероятно и в този ден ще е така) дори забравят да ме питат аз как се чувствам и от какво имам нужда. Притеснявам се за всеки и се опитвам на всеки да обърна достатъчно много внимание - превръщам се в кошче за душевни отпадъци... сещате се. Мисля на сватбата да внимавам да не го допусна (край мен има достатъчно капризни хора, в които да се съмнявам, че ще ме поставят в тая ситуация) и да се забавлявам с мъжа си! И без това сега всички са крайно заети, за да идват да обикалят с мен за рокли и сватбени истории (което е обидно), аз защо да се тревожа за тяхното удобство толкова много....
Сори, надух ви главите, ама исках да го кажа а и допускам, че и други са като мен ...
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...