Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 18:25:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В СЛИВЕН - 3 част
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
29
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В СЛИВЕН - 3 част (Прочетена 247640 пъти)
Morning_Flower
Сватбар
Love is in the air!!! ...
Отг: Има ли булки от Сливен? - 3 част
«
Отговор #210 -:
ноември 12, 2010, 11:19:29 »
Здравейте момичета!!!
и аз съм бъдеща булка, отдавна надничам тук, но сега се реших да се регистрирам след като получих предложението
вече започвам да мисля сериозно за предстоящото събитие, мислим го за следващото лято! Аз не съм от Сливен, годеника ми е от там, но живеем във Варна.
Ще се радвам да си споделяме опита и информацията тук с всички вас.
Въпреки, че има доста време до лятото, а както знаем то минава много бързо, затова малко по малко започвам с подготовката.
Бъдещи булки, може ли да споделите дали сте си избрали дата и ресторант?
Благодаря предварително на всички за помощта и се надявам тази темичка да стане по-жива!!
Активен
usmivka66
Любопитен
Dreams come true ...
«
Отговор #211 -:
декември 29, 2010, 14:17:05 »
Здравейте, момичета
Честито Рождество Христово и Весело посрещане на новата 2011. Варвам, че за всички нас тя ще е вълшебна с всичко, което ни очаква!
Преди около 3 месеца писах във форума, веднага, щом заговорихме за женитба с моето момче. Имаме новини - на Бъдни вечер приятелят ми официално ми поиска ръката, докато празнувахме заедно - моето и неговото семейство. Обявихме датата - 3 септ. След кратка дискусия обаче решихме окончателната дата да е 17-ти Септември - Вяра, Надежда, Любов.
Притесни ме малко, че от самото начало всички близки започнаха да настояват за различни неща, изтъквайки причината, че това е първата сватба на децата им и искат например ... да поканят цялата рода (дори тези, които не са ме виждали от бебе), да решават къде ще е... защото именно те ще помогнат финансово и т.н. ...малко е като изнудване. И ние искаме да се съобразим с тях, но нали в крайна сметка най-важно е ние да сме щастливи - това си е нашият ден!
Църквата - ще се повторя - вероятно ще е "св. София" - в Ново село. За ресторант още не сме решили. Родителите на приятеля ми искат да е в "Св. Никола" на Динамо - хотел+ресторант. На мен ми харесва, но морските украси ми идват в повече - предпочитам нещо в битов стил. Ще съм много благодарна, ако дадете съвет за подходящо място за сватба от около 100/130 човека и приблизително какви са цените там. Действително предпочитаме да е хотел+ресторант, но в крайна сметка може да са и поотделно - Сливен е малък и придвижването е лесно. Цените и условията в хотел Рикас например са много приемливи - За справка -
http://pochivka.bg/o-11922-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB__%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81
Притеснявам се за DJ-я и водещия/та, защото от тях зависи доброто изкарване на всички нас - моля ви, посъветвайте кой и защо е най-добър, за да зная дали да търся някого от друг град. Април месец бяхме на сватба в свиленград и партито беше върховно - DJ_ят е от Хасково (така популярният Живко Микс заедно с водещата Мариана)
Отплеснах се много, ще пиша пак скоро, но ми се струва, че активността тук е намаляла значително... Надявам се с новата година да се поднови
Активен
niksha
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #212 -:
декември 29, 2010, 15:13:22 »
Здрасти usmivka66 и първо честито
. По въпроса за ресторантите, нашата сватба беше в Национал на мен лично там много ми харесва. Има и много хубава градина а вашата сватба ще е по топлото и ще можете да се възползвате. Друг ресторант който много ми харесва е на Ара- тайната градина мисля че се казваше, там също е много хубаво. По въпроса за DJ- нашия беше Митко Бонев ( но ние бяхме с оркестър и ДЖ ) и всички останаха очаровани от него, човека е наистина професионалист и знае как се води една сватба, а и също предварително се разбрахме с него какво да пуска и т.н. и всичко стана супер. За оператор ти предлагам Неделчо, от него също останахме много доволни , предварително се разбрахме за всичко за снимки и т.н. Предразполага те (понеже аз имах големи притеснения за камерата , имах чувството че много ще ме е срам)
Ако има още неща които те притесняват питай ние ще помагаме
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #213 -:
януари 06, 2011, 22:46:39 »
Честито за предложението на usmivka66! Ще видиш колко бързо ще мине времето до очакваното събитие. За ресторанти не мога да помогна особено. Казваш, че родителите искат да е в Св.Никола, но доколкото знам той не е голям и за 100-120 души ще ви бъде тясно, да не кажа, че май въобще няма да се поберете. Сватбите на повечето момичета от форума бяха през 2008 г., вкл. и моята и тогава най-честия избор на ресторанти беше Национал или Дева, с оглед на това, че са доста големи и побират повече хора. Откакто направиха Тайната градина, май всички натам се ориентират. Не съм ходила на сватба там, но доколкото знам е доста хубав ресторанта. Нашата сватба беше на открито, понеже беше лятото - на голф-клуба, който май вече не работи. Много доволни останахме, а и точно на деня беше адска жега и решението, което взехме в последния момент, за сватба на открито, смятам, че беше най-доброто. Относно оператот, DJ и т.н. всеки ще ти каже тези, чиито услуги е ползвал. Доста е писано по въпроса в темата, най-добре попрочети малко назад и ще се ориентираш по-добре. При нас оператор беше Огнян Темелков, а DJ - Светльо. Доволни бяхме от тях.
Относно това, че родителите искат да поканят целия род на тържеството - много кофти е наистина, имайки предвид, че това е вашето тържество и е важно за вас гостите ви да са ви близки хора. Ние твърдо заявихме, че извън най-близките от гл.т. на рода, т.е. братовчеди първи и лели и чичовци, други такива няма да има. При нас повечето гости бяха наши приятели, а имаше и такива на родителите, които обаче ние познаваме от деца, т.е. доста близки за тях хора. Е, все пак няма начин да им се забрани да поканят и техни близки, защото това все пак е тържество и за тях, не само за младоженците. Важното е да е в рамките на разумното. Най-добре седнете и поговорете заедно и смятам, че ще успеете да стигнете до консенсус по въпроса.
Ами май в общи линии засега това ми се върти в главата по твоите въпроси, ако нещо друго те вълнува и интересува, питай, дано се включат и другите момичета.
Активен
Morning_Flower
Сватбар
«
Отговор #214 -:
януари 07, 2011, 16:25:10 »
Здравейте момичета и честито на usmivka66!
Usmivka66 и при нас беше същото, не успяхме да се сгодим и веднага започнаха да мислят кое и как ще стане, но вече се по-успокоиха нещата и засега се разбираме, и подкрепят идеите ми, така че не се притеснявай, и при вас ще се нареди всичко.
Тъй като и ние правим всичко от разстояние, предварително си бях подготвила списък от всички възможни ресторанти и предния ден се обадих на тези които решихме да видим за да си уговорим среща, наистина в Сливен няма голям избор.
Ние вече напредваме с подготовката
-избрахме дата 20 август
спряхме се на ресторант Secret Gardens в шатрата, много ми хареса
. А също така вече си имаме фотограф
. А още толкова много неща трябва да се правят. По цял ден на работа тайничко си разглеждам снимки и черпя идеи, реших да си правя дреболийките сама. Ще ви докладвам в процеса на изработката. Само ме притесняват DJ и видеото, нямам представа кое да бъде.
Успех на всички бъдещи булки, всичките ви мечти относно сватбата да се сбъднат!
(много се разписах нещо
)
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #215 -:
януари 07, 2011, 22:15:40 »
Morning_Flower
, ако питаш мен за DJ и фото, виждам, че живеете във Варна, ние също, ако тогава знаех за какво точно става въпрос и т.н. сигурно щях да се опитам да си намеря такива от тук. Естествено, ако обстоятелствата го позволяваха, де. Но сигурно щях да поразпитам за такива и дали пътуват по другите градове, защото със сигурност има такива, вече зависи от финансова гледна точка за какво става въпрос. Просто това, което правят в Сливен и това, което съм виждала във Варна, е на светлинни години разлика. Яд ме е, че не си правят труда да измислят нещо по-ново и оригинално, а не да карат по познатия от години начин, ама така ще е, като няма голяма конкуренция.
Активен
Morning_Flower
Сватбар
«
Отговор #216 -:
януари 08, 2011, 12:33:22 »
да и аз така мисля, че са много далеч от реалността, но няма как, за голямо мое съжаление не мога да си го позволя. Единственно, си намерих фотограф от друг град , а оператора ще остане от Сливен защото близките на младоженеца много го искат (и без това аз повече държа на снимките, а не на видеото), а и тъй като поемат голяма част от расходите аз не възразявам. Не ми харесва това, че в Сливен за тези услуги вземат почти толкова колкото в другите градове, възмутена съм- за това което предлагат най-много да вземат по 300 лева. Но какво да се прави това е положението. Но ако имаш някого в предвид ще се радвам да споделиш. А и още за толкова много неща трябва да мисля. Тъй като не ми е роден град не познавам кой знае колко хора и ще ми трябва помощ например с гримьор и фризьор, а и нямам предства кога да почна да ги търся.
Активен
Letta
Новак
www.amisega.net
«
Отговор #217 -:
януари 11, 2011, 12:52:00 »
Здравейте, момичета!
Прочетох, че коментирате ресторантите в Сливен. Искам да изкажа моите адмирации за "Тайните градини".В края на декември бях там на сватба и останах очарована и безкрайно изненадана. В интерес на истината не очаквах такова отношение към клиенти, гости, колеги. В абсурдно малко ресторанти, в които се провеждат такива мероприятия (с над 100 човека), има сервиране на подложна чиния, не присъстват въобще бутилки по масите. През цялото време персоналът беше с бели ръкавици и незабелижимо допълваше чаши, сервираше и отсервираше. Без да се налага дори да потърсиш с очи сервитьор, той беше на разположение! Единствено тортата се изнесе на количка и то, защото беше огромна. Сервизните помещения - супер! Няма ограничение за продължителността на тържеството. Според мен, това е идеално място за провеждане на сватбени тържества!
Активен
happybride
Любопитен
«
Отговор #218 -:
януари 13, 2011, 08:17:43 »
Здравейте и от мен!
Снощи се регистрирах с ясната цел да бъда активна в този форум!
Моят статус е почти сгодена със силно изявено желание за лятна сватба
Моят избраник е от Сливен и сме решили засега нещата да се случват там!
Проблемът е, че може би организацията ни ще стартира от пролетта.
Като всички жени, които обичат да планират, се притеснявам че хубавите ресторанти ще се свършат.
Вчера намерих сайта на тайните градини......страхотен........имам и инфо че там от рано се запазва и даже вече датите за лятото са се обрали:(, надявам се да намерим нещо - чета добри отзиви за Национал, а някой да ми каже или каквото е дочул за Windy Hills или Sport palace!
Засега докато още чакам .....
няма да е зле да натрупам полезна информация от всички планиращи и планирали най- красивото събитие!!!
Активен
Morning_Flower
Сватбар
«
Отговор #219 -:
януари 13, 2011, 10:33:34 »
честито на futurebraid и добре дошла при нас
аз да ти споделя как ние сме направили(вече го бях споменавала) направих си списък от ресторанти, които да посетя и в един ден ги обиколихме. чудехме се между Sport Palace и Secret gardens,
моето впечатление- за лятна сватна Sport Palace предлагат един купол за изнесен ритуал, който украсяват много хубаво и е атрактивно, младоженците се качват по стълбите по отделно и се срещат горе под купола, но за иснесен ритуал трябва да сключите брак предварително а на място само се прави "театър". ресторанта е хубав и управителката много внимателна, но съм чувала забележки относно храната-малки порции, и т.н. за Secret gardens имам засега само полителни впечатления и не съм чувала забележки, ами хората се занимават само с това, и се стараят да се наложат на пазара. и имат много по-богат избор от към украса и с музиката няма да има проблем защото е извън града (имат арка за изнесен ритуал отвън). А и да добавя-Sport Palace дават на младоженците стая като подарък, а Secret gardens -ако при тях се поръчва тортата-подаряват тора за кумовете, питка, и може и да има стая, защото те правят на втория етаж хотелска част и са почти готови. само още да ви кажа, че от чисто любопитство ходихме да видим Дева- да ви кажа чудя се как още има ресторанти които работят по този начин
ами това е долу горе (много дълго се получи
) надявам се да съм помогнала
«
Последна редакция: януари 13, 2011, 10:35:34 от Morning_Flower
»
Активен
happybride
Любопитен
«
Отговор #220 -:
януари 13, 2011, 11:57:57 »
Благодаря Ти:)
определено хората от secret gardens са си изпипали нещата, ще видим дали ще имаме късмет към март когато ще се звъни.
Иначе какъв е проблемът да извикаме някой да ни венчае на място под купола на Sport palace, била съм на сватби където викат един кмет/ може не и на Сливен:0/ да ги венчае и се приключва, снимки след това и към ресторанта.......
Активен
Morning_Flower
Сватбар
«
Отговор #221 -:
януари 13, 2011, 13:21:21 »
не знам дали съм те разбрала правилно-само за ритуала ли говориш да е в Sport palace, а това че преди това ще трябва да подпишете в ритуалната е със сигурност, това ми го казаха служителките от самата ритуална зала, а после вече идват за изнесения същите служителки и пак всичко се прави както трябва ама е формално щото вече сте подписали (как съм го написала само
)
а ние се отказахме от изнесения ритуал и по тази причина също, а и подписваме и веднага в ресторанта стори ми се много бързо
и ние решихме да си направим расходка след ритуала и после в ресторанта
ама нищо не ти пречи да се обадиш по телефона на ресторантите, които си набелязала и да питаш кои дати вече са заети, да имаш долу горе представа
Активен
happybride
Любопитен
«
Отговор #222 -:
януари 14, 2011, 11:48:18 »
аха, сега разбирам, явно ритуалната зала не може да се пропуне
Ок, иначе аз може тайно да си звънкам докато не сме официализирали нещата
Активен
usmivka66
Любопитен
Dreams come true ...
«
Отговор #223 -:
януари 14, 2011, 14:18:28 »
Здравейте момичета!
За много години!
Много ме зарадвахте с желанието за съдействие! Благодаря на всички! Честито на futurebraid и на Morning_Flower! Желая ви безкрайно щастие и една красича сбъдната мечта в сватбения ден!
Понеже сега основно се дискутират ресторантите, ние също сме решили за 1-2 дни да обиколим всички места и да избере, запазвайки още тогава дата за съответния ресторант. Ще отидем в Свети Никола, Арата, АВС-то, Национал и още някои, като от сега съм с резерви за една част от местата. Притесни ме малко това, което казахте за заетите места... защото (да припомня) при нас това беше доста тискутирано и ако датата, на която се спряхме, е заета в ресторанта, които ще изберем, става сложно... Ще трябва да се направи компромис с едното! И сигурно с ощер куп други неща.
Понеже най-много клоним към избор на Арата - помогнаха ни описанията по-долу, за което благодарим, особено на Letta
, както и един приятел, който скоро е ходил там на сватба, това което не знаем е... цени. Чух, че там било доста по-скъпо (резонно защо)
Така или иначе към края на януари ще ходим там на "проверка"
и ще ги разберем, но ще съм благодарна, ако някой сподели какво му е струвало всичко в ресторанта и какви са кувертите...
Благодаря предварително!
Активен
niksha
Сватбар
Публикации: 271
«
Отговор #224 -:
януари 14, 2011, 23:07:30 »
Ами да ти кажа моите впечатления са , че не е по скъпо в Арата от другите места. Както вече казах нашата сватба беше в Национал, а на следващата година (2010) беше сватбата на сестрата на мъжа ми и тя беше в Арата. Ами честно да ти кажа те имаха повече гости от нас и им дойде по евтина сватбата. Хората си позволяват да си вкараш алкохол и мезета, украсата им е на много по високо ниво и е безплатна ( а за нашата украса хвърлихме луди пари и то най-вече за калъфите за столовете и не беше нещо особено пак) също така сватбената торта и мини тортичките за гостите бяха подарък. Обслужването също е на много високо ниво. Просто хората знаят как да си вършат работата.
Дано съм ти помогнала с инфото и успех
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17