Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 02:16:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Детска ясла/градина и/или детегледачка
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Детска ясла/градина и/или детегледачка (Прочетена 71696 пъти)
mynicheto
Сватбар
Re:Детска ясла/градина и/или детегледачка
«
Отговор #120 -:
март 27, 2013, 00:15:50 »
Май май така ще стане
Много ти благодаря за мнението и съвета ! Друго си е мама с опит да си каже мнението !
между другото се извинявам за
, ама с теб май сами си говорим в няколко теми тая вечер ! хаха
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #121 -:
април 27, 2013, 16:19:39 »
Видях последният пост, и понеже е късно, да си изкажа мнението, ще го кажа по принцип...идеалната възраст за мен е около 2-2,5 годинки, през април или май, ако има възможност (заради болестите) и отведнъж за цял ден...така драмата ще трае около 10 дена. При нас беше така. Чувала съм, че като се започне с няколко часа, и започват да очакват, че на обяд ще ги вземат и всичко се започва отначало.
Иначе да се похваля...нас са ни класирали, сега да видя как ще се оправям документално, че нищо не ни е като хората...ще трябва доста да потичам, докато изпълня критериите от точките.
«
Последна редакция: април 27, 2013, 16:21:44 от m_eleva19
»
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #122 -:
април 27, 2013, 16:26:43 »
Цитат на: m_eleva19 в април 27, 2013, 16:19:39
през април или май, ако има възможност (заради болестите) и отведнъж за цял ден...
Стандартно приемът е през септември, другото е "случайност"...да не го наричам с другата дума
Активен
mynicheto
Сватбар
«
Отговор #123 -:
април 27, 2013, 17:06:36 »
По принцип в яслите приема е всеки месец, но в нашата казаха че до септември няма да приемат, понеже има много дечица, които септември тръгват на градина и до тогава ще си ходят на ясла и до тогава нямат места за нови дечица
иии така де
Сега трябва да ходя да питам понеже ние с таткото не сме женени , аз съм редовна студентка ( в майчински , но студентска все пак ) иии нямам трудов договор и няма и как да имам преди малкия да тръгне на ясла , та идеята ми е дали мога аз да подам документи с бележка от университета и бележка от данъчното , че не дължа никакви данъци на държавата .. понеже таткото има 6 месеца неплатени осигуровки и му искат 500 лв глоба понеже иска сега да си ги плати и не ми се иска да ги даваме ... та ще ходя да се разправям като не сме женени не може ли без него да ги подам документите
Активен
casky
Баш Майстор
Публикации: 1557
«
Отговор #124 -:
април 27, 2013, 18:09:49 »
Цитат на: mynicheto в април 27, 2013, 17:06:36
По принцип в яслите приема е всеки месец, но в нашата казаха че до септември няма да приемат, понеже има много дечица, които септември тръгват на градина и до тогава ще си ходят на ясла и до тогава нямат места за нови дечица
Да, точно затова е септември, а това другото за пръв път го чувам
Просто септември се подменят групите
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #125 -:
май 10, 2013, 21:19:41 »
Да, за съжаление приемът е от септември (което е една велика глупост, която може да се реши с една наредба, и да се спестят хиляди левове за антибиотици, болнични и много драма, но, няма кой да мисли) , но както и да е, в по-малките градове, където не са проблем местата, и има възможност да си пуснеш детето когато прецениш, горещо препоръчвам тръгване от април, май...на мъжът ми сестрата така си пусна детенцето и разликата между него и Раличка беше огромна...ние за 1 месец пихме 4 пъти антибиотик, те нито веднъж...
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #126 -:
май 16, 2013, 22:09:05 »
И в нашата ясла приемът е по осмотрение на директора. В никакъв случай не мога да го нарека безразборен. Просто когато се освободи място, го запълват своевременно. И аз исках Ели да тръгне напролет, успяхме да го реализираме, но за 2 месеца имаме няколко вече разболявания, макар първите две години да не се беше разболявала, освен 1 кратка хрема. И ето че и ние опряхме до Аб за първи път, преди 3 дни.
Много ми е трудно, честно казано, да претеглям плюсове и минуси, от сегашната си позиция. С мъжа ми сме твърдо ЗА ясла/ градина, по принцип. Обаче разболяванията начесто доста ме "разклатиха", емоционално и също така физически. Убедена съм, че не съм единестваната изпаднала в тази ситуация, но всеки гледа от собствената си камбанария. Тъй като се върнах още април месец на работа, съвместяването на работните задължения, режим на ставане и прочие, с факта, че оставям вкъщи болно детенце, звъненето всъщи по 10 пъти от работа, за да проверя как е и запълването на вечерта с болнични грижи за нея и ласките, от които е имала нужда през деня, сякаш ме сриват. Звучи си като едно истинско оплакване, може и такова да е.
Силно се надявам нещата да се поукротят след тази ни черна серия. Вече е почти здрава, но тъй като ПКК не е много добре, ще повишаваме известно време имунитета и ще правя "опашка" след АБ, а след 2 седмици ще пробваме пак с яслата.
Ако на Ели не й харесваше там, досега да сме се отказали. Но тя толкова да обича да ходи, връща се наизустила цели песнички, танцувайки ги, има си другарче и ми се сърди като не трябва да ходи, защото е болничка.
Просто ми се искаше да споделя на какъв хал сме, мъничко ми олекна....
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg