Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 19:57:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Детска ясла/градина и/или детегледачка  (Прочетена 71840 пъти)

svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: март 30, 2011, 15:49:02 »

От известно време и аз съм в търсене на ясла, понеже и на мен ми се налага да се върна на работа възможно по - скоро след като малакта навърши годинка. Иска ми се да я пусна от 1-ви януари като е на година и 2 месеца, но то май не е концерт по желание  huhhuh.gif Кандидатствах през електронната система и дори на 1-во желание съм без реални шансове sad . Подадох вчера и ж 55-та ясла в Павлово, но първо ми е далеч и второ приемат 2 групи а аз съм 129-ти номер на молба sad Явно съм позакъсняла. Можете ли да ми дадете адреси и на други чисти ясли ж София, че аз много не се ориентирах къде другаде има... Пробвах и в 2 часни ясли - и двете са почти залепени до нас, но цените са  crazy 450 в едната и 550 в другата, а дори и там са останали малко места и трябва да реша и да дам капаро, за да ми запазят място ... За детегледачка имам опасения как да намеря свестен човек, как ще ми стои у дома и как ще се грижи за детето , а и цените... За тези кооперативни гледания се чудя гледачката как разхожда децата - не моье да бута 2,3 колички едновременно.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: март 30, 2011, 18:20:59 »

Кооперативите са за по-големи деца, проходили и проговорили. Чети на http://ri-ri-ra.blogspot.com/.

Моите впечатления са, че тези майки са с доста възможности и доста свободно време и тези кооперативи не са по-евтин вариант на 500-левовите, а прищевки на майките. Но една жена, която работи с тях ми каза, че не съм била права. Не знам вече и аз кой крив, кой прав.

За самостоятелните ясли си безнадеждно закъсняла. Записванията бяха в началото на годината, последната вълна беше в средата на февруари. Дано ти излезне късмета за ОДЗ. Ама ти да не си мислиш, че в държавната ясла някой ще ти извежда детето? Оставяш го там като саксийно цвете на отглеждане. Това е истината.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: март 30, 2011, 18:43:56 »

Ама ти да не си мислиш, че в държавната ясла някой ще ти извежда детето? Оставяш го там като саксийно цвете на отглеждане. Това е истината.
Не съм съгласна!
Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #78 -: април 15, 2011, 13:23:36 »

Не съм съгласна!
Аз също не съм съгласна.
При нас ги извеждат като се стопли времето всеки ден, в едно друго ОДЗ в нашия квартал пък ги изкарват дечицата в двора още по често само да има слънце, зависи си от политиката на градината явно. Аз съм доволна от нащо Държавно ОДЗ (въпреки, че все още имаме различия с едната сестра), малката на година и половина след пет месечно ходене на ясла вече беше без биберон и пееше Мила моя мамо, започна да говори и то много, имат педагог който се занимава с тях, а и социалните контакти си оказват своето влияние, разбира се и дивотийте стават все по големи  Girl_hide Не виждам никаква гаранция, че в една частна ясла ще гледат детето по-добре дори и по 1000 лева да е таксата smile Естествено това е въпрос на личен избор и преценка на родителите, кое е най-добро за детето, а и на финансови възможности и на късмет при класиранията smile
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: април 15, 2011, 17:29:35 »

Ооо аз 100 пъти предпочитам държавните учреждения като сега така и за по - голяма възраст, но това класиране се оказва мисия невъзможна  blush
Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #80 -: април 16, 2011, 15:10:55 »

svetla_ety ще стискам палци да ви приемат  good Нашето детенце имаше късмет на първо класиране, но аз я пуснах на година и месец, една приятелка отложи да кандидатсва с нас за първо класиране и все още не могат да приемат дъщеричката и която е наш набор.
Можеш да пробваш в ОДЗ-та които са в района на местоработата ти, от там също ще имаш точки, друг съвет който мога да ти дам е да местиш от време на време всяка градина на първо място за да видиш къде имате най голям шанс (нали за първо желание дават по 3т. мисля) защото много родители си сменят желанията. Ние така направихме, не че точно това ОДЗ ми беше най-голямото желание, но там бяхме на по предни позиций и наистина ни приеха  smile Успех с класирането в края на април  good
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: април 20, 2011, 09:16:07 »

Това с класиранията са пълни глупости ,ние чакаме ли чакаме, пуснала съм документите на синът ми още когато се роди и от тогава до сега сме едва на 53то място по-първо желание .На моя съседка от блока мъжът и е държавен служител и тяхното дете го записаха на 1 год. на ясла и представете си в най-близката възможна до нас!Е как стават тези работи не знам?Нямат друго дете,което да е настанено в същата ,детето не е болно със специални критерии и.т.н
Някой може ли да ми го обясни ,защото се чувствам много тъпа? crazy girl_impossible
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: април 30, 2011, 08:23:13 »

Абе никой ли не будува тая нощ да трепери за списъците за ОДЗтата.. Тука пълно мъртвило. Завиждам ви много, момичета, че сте си намерили решението и не ви вълнува тази тема.. Ние не попаднахме дори и в гранична група  sad.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: април 30, 2011, 08:43:28 »

Нас ни приеха в ЦДГ досега посещаваше самостоятелна детска ясла,а ти само в района ли търсиш?
Защо не избереш и други в близост с по-голям шанс дори,ако трябва да го водиш с кола? Пък и на есен ще е много малък
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: април 30, 2011, 19:33:41 »

Данитка, миличка, до последно местех кандидатури по ОДЗ-та в три района, всичко близо до околовръстното, както и всички спирки на метрото. Ама нали се сещаш, че 0.1 имаме само за района в който живеем. А и на двама ни където работим са каръшки и там точки за месторабота не дават. А точките за първо желание са само за едно място. И сметката ми излезна крива. Ама и другаде да бях посочила, граничните групи за нашите точки са тооолкова големи, че няма някъде да приемат дори и половината дечица.

Сега отивам директно в отдушника да пиша за това. Така ми се е стегнала душата, че не са ми изказванията за тук изобщо.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: май 01, 2011, 17:23:27 »

Момичетааааа да ви се похваля ей сега преди малко проверих на имейла и са ни приели от септември yahoo yahoo yahoo
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: май 02, 2011, 12:25:56 »

А нас не ни приеха   sad
В градината, която бях посочила на първо място Дари е в гранична група, но й се е паднал толкова висок номер, че в момента е на 32 място при чакащите.  nea
На мен не ми е ясно какво се случва на второ и трето класиране? Нали приетите имат двуседмичен срок за записване. Тогава за второ класиране (една седмица след първото) от къде ще дойдат свободни места? На този етап навсякъде са посочени 0 места за следващо класиране.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: май 03, 2011, 10:59:15 »

По-интересното е, че май и на трето класиране няма да се видят свободните места..
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: май 03, 2011, 11:39:47 »

Ние също не сме приети  sad, а кандидатствахме в 5 района, около нас и около моята работа и на мъжо...но нъц beating. Ако е такава драма всяка година, то само нерви човек хаби за нищо  diablo
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: май 03, 2011, 12:19:30 »

Момичета да ви кажа пред какво нещо попаднах ,направо не ми се мисли :girl_impossible:като се сетя
В секция необходими документи за записване ми излиза ,че искат разни документи,които няма как да им осигуря,като например:
Служебна бележка от настоящата месторабота на мъжът ми,че е назначен на трудов договор при еди коя си фирма!
Но лошото е ,че когато съм подавала документите той е работил там и в последствие ,го съкращават...
Сега ми заявиха ,че документите трябва да същите,както във въпросният образец на Столична община?
Демек бележката трябва да е тази от въпросната фирма и тях не ги интересува ,колко работи е сменил diablo
Направо ще се побъркам няколко дни от нерви и не знам какво да правя....
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: