Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 10, 2024, 23:42:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Детска ясла/градина и/или детегледачка  (Прочетена 71782 пъти)

rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #60 -: януари 09, 2011, 11:26:56 »

Аз не. Няма смисъл за мен и се отказах. Ще вземем жена, а после ще видим. Най-много бих искала да наема тази, която идва сега почасово, но тя си работи държавна работа. След някой и друг месец трябва да започна търсенето вече.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: януари 09, 2011, 18:05:00 »

Аз подадох молба за ясла преди няколко месеца.Надявам се да ни приемат,защото аз пък не искам в ОДЗ яслена група.Според мен в ясилте ги гледат по-добре.Разбира се това е въпрос на късмет.Кандидатствам за яслата на дъщеря ми,същите сестри,бях много доволна във всяко едно отношение.Ще подам и за яслена група,но там само в краен случай.Жена ме е страх да взимам без да я познавам.За нашата ясла не е имало опашки,но да,всичко зависи от директорката.Само да кажа,че не зная как,но интернет системата също са и намерили цаката.Мисля,че пак се правят шашми.Лошото е,че дали в ясла или в яслена група на тази възраст са малки и не могат да си кажат.Аз мисля да го давам на ясла на година и 9-10 месеца.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: февруари 02, 2011, 10:16:54 »

привет момичета smile
вчера прочетох на страницата на ИСОДГ, че от 01.03.2011 децата, родени 2010 година ще могат да добавят ОДЗ към профилите си и съответно да кандидатстват за прием от септември 2011... и съм в голяма дилема дали да се записвам...най-вече защото още не съм решила дали септември ще я пусна на ясла или ще си я гледам до 2 години и ще я пусна чак септември 2012  crazy
То няма гаранция, че ще се класираме, но все пак...
Та една позната мама ме светна, че дори да ни приемат, а аз да не искам да я водя, мога да подам молба в детската, че поради някакви си причини детето няма да посещава тази година ясла и да й се пази мястото  crazy
В групата на нейното момиченце имало 3 деца, които така се водели..без да посещават ясла
Но тогава възниква въпросът какво ще стане с майчинството ми, след като детето е прието, пък аз сама отказвам да ходи на ясла  angry
Някой да е наясно и да ме светне по въпроса ?  give_rose
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: февруари 02, 2011, 10:22:14 »

Спират ти майчинството,ако детето се води,че ходи на ясла.Ако пък го гледа баба и т.н. ще получаваш по 120лв. месечно до навършване на 2г.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: февруари 02, 2011, 13:09:04 »

Честно да ви кажа това за приемите в ясли направо ме изумява  crazy все едно в Харвард ще кандидатства човек  huhhuh.gif shok Надявам се тук в Пловдив нещата да са по-спокойни  angry
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: февруари 03, 2011, 09:20:32 »

Честно да ви кажа това за приемите в ясли направо ме изумява  crazy все едно в Харвард ще кандидатства човек  huhhuh.gif shok Надявам се тук в Пловдив нещата да са по-спокойни  angry

Миличка, разликата в цената с каква-да-е частна градина и най-евтините детегледачки, които съм виждала по обяви, е 10 ПЪТИ!!! Това е причината.

wanting
, запишете ли се, дори и фиктивно на ясла, ти спират майчинските. Обаче нали това е идеята - да се върнеш на работа. Ако ще си стоиш вкъши, защо ти е ясла? Въпреки натискането, там изобщо не е хубаво за малките човеци. Хората го правят по финансови причини, поне моите познати де, и никой не се радва особено, че е принуден да си оставя детето в ясла.

Аз продължавам да се колебая. Не подадох за самостоятелна ясла (най-вече защото таткото категорично отказа да се реди.. защото някой си му бил казал, че яслите са гадни, ама забравил да му каже колко струват частните, та накрая пак аз бях виновна, що не съм била насоявала повече като съм знаела Mad girl), но ще подам в системата... ние сме на ръба. Може би ще издържим още една година да стоя вкъщи, но първо ще ни е доста трудно и се страхувам дали няма да ни се обтегнат отношенията с мъжа ми, второ се тревожа за ситуацията в моята работа и не мога да преценя кое ще е по-добре за мен. Просто преди година нещата стояха по по-различен начин, но сега доста са се усложнили, а до септември може да стане какво ли не. Откъде да знам какво ще се случи дотогава??
Активен
wanting
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: февруари 03, 2011, 10:34:02 »

на мен идеята ми беше ако ни приемат изобщо да подам молбата, за която споменах, че не може да посещава ясла поради някакви си прични, но да й се пази мястото и аз пак да съм си вкъщи и да я гледам...  crazy
и аз съм пред голяма дилема..какво да правим...бабите ни имат да си работят..на тях не разчитам  shok
и хем ми се вижда малка на 1 година да я пусна на ясла, хем не знам дали ще се справим финансово втората година  crazy
и ние изпуснахме вече самостоятелните ясли  angry
може би все пак ще кандидатствам тук в едно ОДЗ, в което ми се иска да я приемат, но напливът за него е огромен и като слушам майките по градинките едва ли ще се класираме за този септември  crazy
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: февруари 03, 2011, 10:58:36 »

Независимо от това дали ходи,не ходи...няма майчинство!
В някои градини може да подадеш молба по дом. причини,но имат ограничения за по 1м.,но навсякъде е различно.В нашата ясла не е така.Ужасно е трудно с парите,аз дори не искам да коментирам  angry Аз пуснах Йоанна на ясла,за да ми е по спокойно и не толкова изнервено,но какво да ви кажа ...тръгнала е на 11 септемрви и до сега да има 1 пълен месец с посещения....а сме 3 февруари ...
Ако майката реши да се върне на работа,трябва да си е приготтвила поне едни 6м. в които да е в готовност да го гледа,демек платената отпуска,неплатената...кой както може....има адаптация,болести и т.н.
А молбата може и да бъде,че детето е болно,но аз никогаа не бих го нааправила ...да я обявявам за болна,като не е .... nea Но и не всеки директор би се съгласил.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: февруари 03, 2011, 11:20:14 »

Знам,че въпросът ми сигурно ще прозвучи смешен за тези,които вече са миналия по този път,но защо не направят повече градини и ясли,като виждат какво е положението?!Нали все се оплакват,че сме пред демографски срив,а в същото време няма места,направо недоумявам как е възможно huhhuh.gif  pardon  diablo
Аз,въпреки,че още дори не съм родила,се замислям колко дълго ще мога да си гледам детето,понеже ще съм точно след дипломиране,а не мога да чакам 2 години за да започна работа. nea А ако поискаме и 2-ро,нещата вече стават много сложни  girl_impossible
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #69 -: февруари 03, 2011, 18:14:44 »

BASTET, ще ти бъда много благодарна, ако споделиш за какви пари за детегледачка си виждала и въобще какъв е резултатът от рисърча ти за гледачки. Може и на лични. За мен това е вариантът - просто не виждам как да го дам на ясла на една година, когато трябва да се върна на работа. Мерси предварително  good give_rose.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: февруари 04, 2011, 08:02:24 »

А, нямам проблем тука да напиша какво съм разбрала за гледачките, защото не е много biggrin. Още когато родих, наша позната ми препоръча гледачка, която таман беше приключила с постоянния си ангажимент с друго детенце. Аз даже я викнах на нещо като интервю на 40-тия ден след раждането.. беше страхотна. За пари не говорих тогава с нея, защото не бях решила какъв ангажимент и откога да й предложа. Ужким обмисляхме да започнем да я викаме отвреме на време, да я "запазим" в един вид.. ама засега се отказахме. Много е сложно, там с мойта работа, ще ме искат ли обратно, от кога.. и все по-сложно става колкото повече наближава момента. Направо не знам кое е по-лошо - да те притискат да се върнеш или да не си сигурна ще има ли къде да се върнеш.. Иначе обяви и цени гледах в бг-мамата и почваха от 5-600 лева. Но аз подозирам, че въпросът е като с обявите за коли и имоти - най-ниските цени са фалшиви, истината е по-висока цена като търсиш и по-ниска като предлагаш biggrin. Там има черни списъци, най-честите проблеми, съвети как да провеждаш интервю и за какво да внимаваш.. Има и много допълнителни критерии, като дали ще оставяш храна сготвена и за гледачката и дори дали имаш асансьор?? Там четох и за родителски колективи - хора се събитрат и наемат детегледачка за по няколко деца. Аз говорих така теоретично по този въпрос с други майки, но те много странно, се дърпат.

Но ти, rozovka, си по-напред от мене, щом вече викате гледачка. И аз си представях живота си така, но уви..
Активен
wanting
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: февруари 04, 2011, 10:24:11 »

момичета, една позната мама от квартала си остава детето (на 6 месеца е ) в Първа частна детска градина и мисля, че каза, че е 2,50-3 лв на час  crazy
тя засега почасово го оставя и е много доволна - каза, че е много чисто и персонала бил медицински и се грижели много добре за детенцето smile
а за цял месец - 300 лв
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #72 -: февруари 04, 2011, 10:31:42 »

Като за частна градина и за цял месец ми се вижда добре на фона на 600 лв. които се плащат на детегледачки. Естествено това пак са много пари, но е вариянт....
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: февруари 05, 2011, 08:05:29 »

В сравнение с това, което съм чувала, цената ми звучи добре. Обаче като потърсих тази градина в гугъл, не намерих официален сайт, но я има по разни каталози и там пише, че работят с деца над 2 години. Та може да вземат бебчето почасово, ама дали ще го вземат за цял ден?
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: февруари 12, 2011, 21:56:08 »

Ох, и аз съм изправена пред тази дилема, и като добавя и позицията за ваксините....моята хазяйка е на около 65-67, завършила  е англ. педагогика и няма деца...Ралица като я видии се скъсва да се смее и ми е много спокойно да я оставям, но проблема е, че жената преподава частни уроци и няма как...аз я помолих да види за някоя читава нейна приятелка и тя ми препоръча една та ще видим...Някак си съм по-склонна така, отколкото от агенция...
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: