Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 19:23:00

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 199014 пъти)
 
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #390 -: февруари 26, 2009, 08:54:26 »

ечи, има я в темата за "нашите рецепти"  smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #391 -: февруари 26, 2009, 08:55:19 »

О да да супер торта и аз я правих  good
Ечи има я в нашите рецепти  girl_wink

Светли,ако искаш мога да пусна рецептата  blum
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #392 -: февруари 26, 2009, 09:01:34 »

Разбира се, че искам. Рецепти не отказвам никога  girl_wink

Мири ами защо да не може да са с месо сърмите? По принцип ги правят постни, но пък аз съм яла и с месо. Просто беше по-малко отколкото в зелевите. Рецепта не мога да ти дам, защото не съм се пробвала никога. Нямам нерви аз за такова нещо nea  Обаче виж какво намерих
http://www.bordovsky.net/index_files/page0498.htm
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #393 -: февруари 26, 2009, 09:47:56 »

Ето Светли
Крем супа от леща по турски:
Продукти:
200 - 250 г оранжева леща(става с обикновенна,аз такава ползвах)
50 г масло или олио
1 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
50-80гр ориз
1 голям морков
7-8 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Наситненият лук,чесъна  и моркова се запържват в предварително загрятото масло или олио , за 3-4 минути. Постепенно се налива ледено студена вода /1,5  литър/. Стриват се бульоните и се изсипва лещата и ориза. Вари се 20-30 минути на тих огън, под капак., след което добавям сол, джоджен, риган и босилек на вкус. Добавям червен пипер (1/2 ч. лъжичка) и доматено пюре (1 супена лъжица). Оставям да ври още малко с подправките и пасирам..Поднася се с лют червен пипер
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #394 -: февруари 26, 2009, 09:49:26 »

Дани Благодаря! Определено ще я пробвам другата седмица през пости!  Wink
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1009



Моят сватбен албум

« Отговор #395 -: февруари 26, 2009, 09:56:55 »

Данитка , Солесито мерси. сега ще ходя да я потърся в другата темичка.
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #396 -: февруари 26, 2009, 10:44:14 »

днес ще се пробвам да съм само на сок и кафе, според Луната диета.  само това чудо не съм пробвал. съпругут ще е на пица  danceg
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #397 -: февруари 26, 2009, 17:45:51 »

След посещението при брат ми и снахицата, забърсах една филипинска рецепта. Тя все говореше "Махабльанка, махабльанка..." то кво било туй чудо, казано по нашенски му - Нишесте  laugh
Но тъй като едно такова по-завъртяно нишесте, реших да ви го публикувам. Пък и все пак е национален десерт във Филипините ...  Wink

Махабланка-Maja Blanca

1 кутия (400мл) кокосово мляко
1 кутия (400мл) подсладено концентрирано мляко
1 кафена чашка нишесте
1 шепа стафиди или
1 кутия царевица (аз не сложих-вижда ми се странно)
кокосови сърготини или фъстъци печени и белени, омешани със стафиди (за поръсване отгоре)

В тенджерка се смесват кокосовото и концентрираното мляко и се слагат на котлона.
Нишестето се размива с вода и се налива постепенно в сместа.
Бърка се непрекъснато, за да се сгъсти.
Накрая се прибавят стафидите или царевицата.
Насипва се в тавичка и се поръсва я с кокосови стърготини, я с фъстъци (на кой както му допада).
Охлажда се добре в хладилник и се сервира нарязано на правоъгълни парчета. Консистенцията трябва да е твърда, а не креместа.



Аз нямах удобен съд и го насипах в чашки.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #398 -: февруари 27, 2009, 12:54:21 »

Ина,това чудо изглежда много вкусно  good
Само това с царевицата и на мене ми звучи малко странно crazy
Ние днес ще сме на нещо по-леко...пилешки гърдички със салатка pardon
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #399 -: февруари 27, 2009, 14:00:23 »

Със стафиди става много добре.
С царевица не бих го направила, но те много смесват различни вкусове във Филипините. Аз си го адаптирах към нашите вкусови навици  Wink
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #400 -: февруари 27, 2009, 14:04:24 »

Ние имахме гости снощи и им сготвих пържолки, мариновани в портокалов и лимонов сок и чесън. За десерт - карамеловата торта с мини кроасани. Много доволни останаха  danceg
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #401 -: февруари 27, 2009, 17:40:41 »

Преди малко направих Родопския качамак на Гучи,но само със сиренце,че мъжлето с месо никога няма да го яде и стана супер вкусен  blum Wink
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #402 -: февруари 27, 2009, 18:17:02 »

Дани и като си помисля, че преди ми разправяше, че не можеш да готвиш - като гледам си станала виртуоз в темата god cook
Активен
Ble6tu4ka
Професор
****
Публикации: 463



Моят сватбен албум

« Отговор #403 -: март 02, 2009, 10:37:43 »

Дарлинг май ти беше споменала, че имаш машна за хляб - ако не е прекалено любопитно от моя страна какви брашна ползваш?

Светли, ние имаме машина за хляб по принцип. За марка брашно ли питаш или за вид? smile
В общи линии на марката брашно много много не обръщам внимание. Нашата машина си дойде с книжка с рецепти и обичайно по тях се водим. smile С изключение на по-особените неща. Миналата година правих тестото за козунака по Великден в нея т.е. там го бърках, но иначе го плетох и пекох във форма за кекс - кръгла с дупка.
Заради тая машина си взехме кухненска везна, че не успявахме да улучим грамажа на нещата по рецептата и хлябовете ни ставаха хлътнали по средата.. не че бяха по-малко вкусни де.. smile
Пробвали сме с всякакво брашно - бяло, пълнозърнесто, царевично.. и с всякакви ядки вътре - сусам, белени семки и ала бала други неща. smile
Проблема при нас е, че не успяваме да изядем хляба само 2-мата с милото.. и рядко се наканваме да си правим.. smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #404 -: март 02, 2009, 13:00:59 »

Вчера правих Баница с пилешко и гъби.Става невероятно.Ако някой аска ще пусна рецептата.

Дани развам се че ти е харесал Качамака.
Активен
Страници: 1 ... 25 26 [27] 28 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines