Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 07:59:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5 (Прочетена 198749 пъти)
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #300 -:
февруари 06, 2009, 12:42:05 »
Само да добавя за
сирената каша
след сиренето аз прибавям и едно или две яйца, зависи от обема на кашата
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1317
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #301 -:
февруари 06, 2009, 14:10:06 »
Цитат на: Слънце в февруари 06, 2009, 11:55:27
Теди, беше споменала за сирене. Към кашата ли го добавяш или си го хапваш отделно?
Мерси за рецептата
След като си сипя в паничка , вътре натрошавам сиренето
Майче , съжалявам
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 914
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #302 -:
февруари 08, 2009, 10:20:51 »
Мацки, помогнете с рецепта за баница със спанак и сирене.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #303 -:
февруари 10, 2009, 12:10:43 »
Е добре де как се правят мекици?
Активен
tea_75
Сватбар
Пол:
Публикации: 230
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #304 -:
февруари 10, 2009, 12:15:46 »
аз имам нувда да ми дадете рецепта за КАЧАМАК.
спанак и сирене
като обикновена баница, но спанака трябва да е добре измит, бланширан, нарязан на дребно и много добре изцеден даже това да означава изкискване силно с ръка. Тогава смесваш яйцето, сиренето и спанака. Може вътре да добавиш смлян черен пипер и това ти е плънката.
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #305 -:
февруари 10, 2009, 12:16:37 »
Цитат на: Данитка в февруари 10, 2009, 12:10:43
Е добре де как се правят мекици?
Майка ги прави с готово хлебно тесто.
Къса малко, разтегля го с ръце и слага в тигана.
А ако искаш ти да си месиш тестото, пропорциите са следните - на 1кг брашно - 500г вода, лъжичка сол и кубче мая (40г) (солта да не се докосва до маята, защото я дезактивира).
«
Последна редакция: февруари 10, 2009, 13:17:05 от inaxastra
»
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 885
www.pukamuka.com
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #306 -:
февруари 10, 2009, 12:46:01 »
Сладурки да побутна
темата с нещо сладичко...
. През уикенда правих бисквитена торта с кремовете на Йоткер, стана мммммм
Ето и продуктите за около 8 парчета:
Един пакет обикновени бисквити с масло - Житен Дар
Една кутия от обикновени бисквити покрити с шоколад
1бр шоколадов крем на Йоткер
1бр Нутела
смлени орехи или лешници
100мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Обикновените бисквити ги кисна в прясното мляко (една по една) и ги реда в тавичката, отгоре намазвам с крема на Йоткер и поръсвам с орехи (повечко). Втори ред слагам от бисквитите с шоколадовата глазура и пак намазвам с крема и поръсвам орехи. Нареждам 3 ред от обикновените бисквити и ги намазвам с Нутела. Тортата я поръсвам с натрошени бискити с шоколадовата глазура....
Оставя се в хладилника да преседи 1 нощ и се консумира студена с топка ванилов сладолед.
Приятен апетит!
«
Последна редакция: февруари 10, 2009, 12:50:06 от fiamaa
»
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #307 -:
февруари 10, 2009, 13:13:05 »
Цитат на: tea_75 в февруари 10, 2009, 12:15:46
аз имам нувда да ми дадете рецепта за КАЧАМАК.
Родопски качамак в тиган
Взимаш готов качамак-този дето го правих днес е на Оберон.Половин пакет се изсипва в 1 литър вряща подсолена вода.Качамака е готов когато стане гъст и не се стича то лъжицата.Взимаш един по дълбок тигат.Разбиваш едно яйце.На дъното на тигана сипваш олио.Изсипваш разбитото яйце.Предварително си си нарязала и запържила някакво месо-този път го правих с пилешко.Предварително си си натрошила сиренце.Та над яйцето редиш пласт качамак след това пласт сирене и месо пак пласт качамак и така докато свършиш нещта.Завършва се се качамак.В една купичка си разтапям в микровелето малко масло и го смесвам с червен пипер.Мажа отгоре последния пласт качамак.Оставям да се позапържи на котлона.Обикновенно се понадува още малко самия качамак.Наръсвам го преди сервиране с сирене.Яде се топъл с кисело мляко.Вкусно и любимо наше ястие е.Може да се направи и в тава.Принципа е същия.С тази разлика че настъргвам кашкавал най отгоре и го запичам.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #308 -:
февруари 10, 2009, 13:16:55 »
tea_75
Ще се опитам да ти обясня как се прави качамак, но аз малко на око действам, та не знам колко ще докараме пропорциите. Най-добре си вземи от онези пакетчета с царевичен грис, на които пише качамак. По принцип може да се прави с царевичен грис или с царевично брашно. Разликата е, че с брашно е по-трудно, понеже вероятността да стане на топчета е по-голяма.
Та слага се да заври вода и като заври в нея се сипва царевичния грис и се бърка докато стане на гъста (ама много гъста) каша. Много неприятно бълбука и трябва да се внимава да не се изгори човек. В тавичка се натрошава сирене, и сместа се сипва върху него. Отгоре се поръсва отново със сирене и червен пипер. Загрява се олио и с него се полива качамака. Веднъж запържихме бекон и с него и мазнината от пърженето посипахме отгоре - също става много добре. Хапва се не много студено, защото се втвърдява много като истине. Може да се гарнира с кисело мляко. Относно пропорциите на водата и царевичния грис - 4 към 1 в полза на водата. От 1/2 кг грис става достатъчно за четири огромни порции.
Да кажеш какво се е получило (надявам се да се получи добре
) !
Докато напиша обясненията си и тя Гучи ме изпреварила, но все пак... пък и моя вариант е по-мързелив
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #309 -:
февруари 10, 2009, 13:18:28 »
Цитат на: Бебче в февруари 08, 2009, 10:20:51
Мацки, помогнете с рецепта за баница със спанак и сирене.
1 пакет точени кори
6 яйца
200гр сирене
1с.л. кисело мляко
олио
Спанака ако е пресен се измива нарязва на ситно и се задушава в малко олио.Оставя се да изстине и към нещо се прибавят яйцата и натрошеното сирене и киселото мляко.Сместа се обърква хубаво.На маса се слага една кора малко олио се наръсва втора кора пак малко олио и после се слага на места от плънката.Завива се на руло и после се нарежда в намазнена тава като получените ролца се нареждат в кръг.Отгоре се поръсва с олио и се пече около 30 мин на 220градуса.по желание може да се поръси с настърган кашкавал.
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 914
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #310 -:
февруари 10, 2009, 13:24:51 »
Аз я направих баницата на пълна импровизация, но се получи страхотна
Активен
tea_75
Сватбар
Пол:
Публикации: 230
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #311 -:
февруари 10, 2009, 13:37:11 »
gucci
и
svetli
много благодаря за рецептите . ще снимам и изпратя фото сесията на маТриала.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #312 -:
февруари 10, 2009, 13:40:53 »
Ето ти снимка на моя
Ако ти остане качамак мога да ти дам рецептичката за Царевични крокети за основата на които се използва качамак.За да стане по вкусен качамака може да се прави с прясно мляко.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #313 -:
февруари 10, 2009, 14:45:55 »
Цитат на: gucci в февруари 10, 2009, 13:40:53
Ако ти остане качамак мога да ти дам рецептичката за Царевични крокети за основата на които се използва качамак.За да стане по вкусен качамака може да се прави с прясно мляко.
Направо я давай рецептата
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #314 -:
февруари 10, 2009, 14:55:57 »
Цитат на: Слънце в февруари 10, 2009, 14:45:55
Направо я давай рецептата
Приготвяш 200 гр.качамак.След това добавяш 2яйца сирене и шунка .Оформяш крокети и пържиш в сгорещено олио.Аз ги пържа във фритюрника.
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines