Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 19:17:19

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 198994 пъти)
 
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: февруари 06, 2009, 12:42:05 »

Само да добавя за сирената каша след сиренето аз прибавям и едно или две яйца, зависи от обема на кашата good
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: февруари 06, 2009, 14:10:06 »

Теди, беше споменала за сирене. Към кашата ли го добавяш или си го хапваш отделно?
Мерси за рецептата  give_rose

След като си сипя в паничка , вътре натрошавам сиренето  good

Майче , съжалявам  give_rose
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: февруари 08, 2009, 10:20:51 »

Мацки, помогнете с рецепта за баница със спанак и сирене.  blush
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: февруари 10, 2009, 12:10:43 »

Е добре де как се правят мекици? girl_impossible girl_impossible girl_impossible
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: февруари 10, 2009, 12:15:46 »

аз имам нувда да ми дадете рецепта за КАЧАМАК.

спанак и сирене
като обикновена баница, но спанака трябва да е добре измит, бланширан, нарязан на дребно и много добре изцеден даже това да означава изкискване силно с ръка.  Тогава смесваш яйцето, сиренето и спанака. Може вътре да добавиш смлян черен пипер и това ти е плънката.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #305 -: февруари 10, 2009, 12:16:37 »

Е добре де как се правят мекици? girl_impossible girl_impossible girl_impossible

Майка ги прави с готово хлебно тесто.
Къса малко, разтегля го с ръце и слага в тигана.

А ако искаш ти да си месиш тестото, пропорциите са следните - на 1кг брашно - 500г вода, лъжичка сол и кубче мая (40г) (солта да не се докосва до маята, защото я дезактивира).
« Последна редакция: февруари 10, 2009, 13:17:05 от inaxastra » Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 885


www.pukamuka.com


Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: февруари 10, 2009, 12:46:01 »

Сладурки да побутна  pleasantry  темата с нещо сладичко...  blum . През уикенда правих бисквитена торта с кремовете на Йоткер, стана мммммм  Torte
Ето и продуктите за около 8 парчета:

Един пакет обикновени бисквити с масло - Житен Дар
Една кутия от обикновени бисквити покрити с шоколад
1бр шоколадов крем на Йоткер
1бр Нутела
смлени орехи или лешници
100мл прясно мляко
Начин на приготвяне:

Обикновените бисквити ги кисна в прясното мляко (една по една) и ги реда в тавичката, отгоре намазвам с крема на Йоткер и поръсвам с орехи (повечко). Втори ред слагам от бисквитите с шоколадовата глазура и пак намазвам с крема и поръсвам орехи. Нареждам 3 ред от обикновените бисквити и ги намазвам с Нутела. Тортата я поръсвам с натрошени бискити с шоколадовата глазура....
Оставя се в хладилника да преседи 1 нощ и се консумира студена с топка ванилов сладолед.  girl_wink

Приятен апетит!  Wink

« Последна редакция: февруари 10, 2009, 12:50:06 от fiamaa » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: февруари 10, 2009, 13:13:05 »

аз имам нувда да ми дадете рецепта за КАЧАМАК.
Родопски качамак в тиган
Взимаш готов качамак-този дето го правих днес е на Оберон.Половин пакет се изсипва в 1 литър вряща подсолена вода.Качамака е готов когато стане гъст и не се стича то лъжицата.Взимаш един по дълбок тигат.Разбиваш едно яйце.На дъното на тигана  сипваш олио.Изсипваш разбитото яйце.Предварително си си нарязала и запържила някакво месо-този път го правих с пилешко.Предварително си си натрошила сиренце.Та над яйцето редиш пласт качамак след това пласт сирене и месо пак пласт качамак и така докато свършиш нещта.Завършва се се качамак.В една купичка си разтапям в микровелето малко масло и го смесвам с червен пипер.Мажа отгоре последния пласт качамак.Оставям да се позапържи на котлона.Обикновенно се понадува още малко самия качамак.Наръсвам го преди сервиране с сирене.Яде се топъл с кисело мляко.Вкусно и любимо наше ястие е.Може да се направи и в тава.Принципа е същия.С тази разлика че настъргвам кашкавал най отгоре и го запичам.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: февруари 10, 2009, 13:16:55 »

tea_75 Ще се опитам да ти обясня как се прави качамак, но аз малко на око действам, та не знам колко ще докараме пропорциите. Най-добре си вземи от онези пакетчета с царевичен грис, на които пише качамак. По принцип може да се прави с царевичен грис или с царевично брашно. Разликата е, че с брашно е по-трудно, понеже вероятността да стане на топчета е по-голяма.
Та слага се да заври вода и като заври в нея се сипва царевичния грис и се бърка докато стане на гъста (ама много гъста) каша. Много неприятно бълбука и трябва да се внимава да не се изгори човек. В тавичка се натрошава сирене, и сместа се сипва върху него. Отгоре се поръсва отново със сирене и червен пипер. Загрява се олио и с него се полива качамака. Веднъж запържихме бекон и с него и мазнината от пърженето посипахме отгоре - също става много добре. Хапва се не много студено, защото се втвърдява много като истине. Може да се гарнира с кисело мляко. Относно пропорциите на водата и царевичния грис - 4 към 1 в полза на водата. От 1/2 кг грис става достатъчно за четири огромни порции.
Да кажеш какво се е получило (надявам се да се получи добре  girl_wink ) !

Докато напиша обясненията си и тя Гучи ме изпреварила, но все пак...   пък и моя вариант е по-мързелив  blum
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: февруари 10, 2009, 13:18:28 »

Мацки, помогнете с рецепта за баница със спанак и сирене.  blush
1 пакет точени кори
6 яйца
200гр сирене
1с.л.  кисело мляко
олио
Спанака ако е пресен се измива нарязва на ситно и се задушава в малко олио.Оставя се да изстине и към нещо се прибавят яйцата и натрошеното сирене и киселото мляко.Сместа се обърква хубаво.На маса се слага една кора малко олио се наръсва втора кора пак малко олио и после се слага на места от плънката.Завива се на руло и после се нарежда в намазнена тава като получените ролца се нареждат в кръг.Отгоре се поръсва с олио и се пече около 30 мин на 220градуса.по желание може да се поръси с настърган кашкавал.
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: февруари 10, 2009, 13:24:51 »

Аз я направих баницата на пълна импровизация, но се получи страхотна girl_wink
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: февруари 10, 2009, 13:37:11 »

gucci и svetli   много благодаря за рецептите   . ще снимам и изпратя фото сесията на маТриала.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: февруари 10, 2009, 13:40:53 »

Ето ти снимка на моя

Ако ти остане качамак мога да ти дам рецептичката за Царевични крокети за основата на които се използва качамак.За да стане по вкусен качамака може да се прави с прясно мляко.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #313 -: февруари 10, 2009, 14:45:55 »

Ако ти остане качамак мога да ти дам рецептичката за Царевични крокети за основата на които се използва качамак.За да стане по вкусен качамака може да се прави с прясно мляко.
Направо я давай рецептата  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: февруари 10, 2009, 14:55:57 »

Направо я давай рецептата  smile
Приготвяш 200 гр.качамак.След това добавяш 2яйца сирене и шунка .Оформяш крокети и пържиш в сгорещено олио.Аз ги пържа във фритюрника.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines