Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 20:19:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5 (Прочетена 199089 пъти)
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 842
Невероятно е да си родител....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #285 -:
февруари 02, 2009, 21:58:03 »
Аз я искам!!!
Активен
viki2007
Любопитен
Пол:
Публикации: 38
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #286 -:
февруари 02, 2009, 22:03:16 »
и аз и аз @}->--моля пиши
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #287 -:
февруари 03, 2009, 09:13:30 »
Гучи
и на мен ми стана любопитно какви са тези белтъчни картофки, хайде давай насам рецептата, че нещо от една седмица са ми се прияли картофи и е крайно време да си направя някакви.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #288 -:
февруари 03, 2009, 09:50:24 »
Рецептата е много лесна момичета
Необходими продукти
5-6 картофа
2 белтъка
1 кафена лъжичка сол
1кафена лъжичка червен пипер
Хартия за печене
Обелвате картофите и ги решете на полумесеци или пръчици.Изплаквате ги хубаво с вода и после поне за около половин час ги оставяте в леденостудена вода в хладилника.След това ги изваждате и махате водата.В чаша разбивате белтъците и добавяте червения пипер и солта и пак разбивате хубаво.Прибавяте белтъците към картофите и обърквате хубаво.Застилате тавата с хартия за печене и намазвате леко с олио.Редите картофките на един ред и печете в загрята фурна около 30 минути като разбърквате поначесто.Пробвайте ги.Много вкусни стават.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #289 -:
февруари 03, 2009, 11:10:17 »
Майче
откакто съм видяла твоята баница само за нея мисля! И аз като
Goldi
ще кажа че ще избягвам темата, защото ми отиде хранителният лежим
. Вчера съм си купила маята. Днес само малко да се пооправя и да ми дойде апетита и ще я завъртя!
Гледам Goldi я намазала с яйце, а в твоята рецепта предлагат за разкош настърган кашкавал. Аз пък се сещам за една баница на баба, която изглеждаше по същият начин, но май отгоре имаше лека заливка от яйце и кисело мляко - поне аз така си мисля. Я, майсторките на тестото да кажат дали става със такава заливка или ще я изхабя?
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #290 -:
февруари 03, 2009, 11:14:35 »
darling
, и аз моята я намазх с жълтък и малко олио
а за к.мляко не мога да ти кажа...
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #291 -:
февруари 03, 2009, 11:17:33 »
Благодаря ти Майче! И аз няма да рискувам тогава и ще кажа как съм я докарала
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2242
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #292 -:
февруари 03, 2009, 15:49:28 »
Момичета аз хич не си падам по приготвянето на десерти, но днес ми се дояде кекс и реших да направя. Ще се радвам, ако ми дадете някоя хубава и лесна рецепта, може и с разни сладка и конфитюри, но да предупредя, че нямам миксер, а само робот и пасатор. Дали ще стане?
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #293 -:
февруари 03, 2009, 16:15:12 »
Вики погледни в темата за Нашите рецепти има поне три четири рецепти за кекс даже и снимчици има.
А съставките са такива че няма проблем да ги разбъркаш с пасатора.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2476
Дива и щастлива.....
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #294 -:
февруари 03, 2009, 16:55:42 »
Гери, рецептата за картофките изглежда много интересна и хич не е трудна за изпълнение
Още тази седмица ще я пробвам
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #295 -:
февруари 04, 2009, 20:08:36 »
Момичета ето една рецепта от мен за бързо и лесно ястие с гъби и зелен боб:
2 части гъби (нарязани на филийки),1 част замразен зелен боб, 1 част стар лук (нарязан на филийки/колелца) се смесват в тава и се объркват със сол, черен пипер и олио по желание. Добавя се вода да се покрие всичко и се пече в умерена фурна докато водата се изпари наполовина. После разбивам малко брашно със студена вода и го добавям при непрекъснато бъркане към сместа в тавата. Оставям го за се попече така около 5-10 минути (докато се сгъсти и стане като сос) и готово
Сервирам топло и пожелание може да се гарнира с една лъжица кисело мляко на порция.
Аз мисля скоро да пробвам тия белтъчени картофки- звучат супер
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #296 -:
февруари 06, 2009, 10:12:28 »
И сега специално за
Бубка
- Сиренена каша - в загрято олио се сипва малко брашно и се пържи до златисто, слага се вода, червен пипер, сол (по желание някакви други подправки) и след като придобие вид на каша се слага натрошеното сирене. За да не стане на бучки брашното е добре да се бърка с тел за разбиване. Да ви е вкусно!
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
Пол:
Публикации: 1317
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #297 -:
февруари 06, 2009, 11:48:42 »
Споделям рецептата за копривена каша , която Слънце поиска
Аз имах 1 пакетче с прясна коприва , изчистих я и я нарязах на ситни парченца и я сложих с 1 с.л.сол да се вари в средно голяма тенджерка , след около 30-40 мин. включих пасатора и с него в тенджерката я накълцах на мноооого ситни парченца.
Запържих 1 глава лук с червен пипер и я сложих при копривата , след това взех 4-5 с.л. брашно разбих ги с вода и ги изсипах в тенджерата , повря така 15 минути , сол на вкус сложих и готово
Брашното е примерна пропорция , преценява се колко гъсто искаш да е и всеки си слага според вкуса
Аз отивам да си я ям у нас , че пак ми се прияде
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #298 -:
февруари 06, 2009, 11:55:27 »
Теди, беше споменала за сирене. Към кашата ли го добавяш или си го хапваш отделно?
Мерси за рецептата
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2067
Отг: ГОТВЕНЕТО - част 5
«
Отговор #299 -:
февруари 06, 2009, 11:56:03 »
Момичета,не ви е срам такива вкусотии да разправяте
Tеди
,ще ти дърпам ушите само да ми паднеш-многоооо обичам копривена каша или супичка
ама къде да я намеря тука тази коприва...ако тръгна по улиците да събирам ще ме обявят за
...или трябва да си насъдя на прозореца
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО - част 5
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines