Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 20:18:19

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 199085 пъти)
 
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: февруари 02, 2009, 21:58:03 »

Аз я искам!!! blum
Активен
viki2007
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 38



Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: февруари 02, 2009, 22:03:16 »

и аз и аз  @}->--моля пиши
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: февруари 03, 2009, 09:13:30 »

Гучи и на мен ми стана любопитно какви са тези белтъчни картофки, хайде давай насам рецептата, че нещо от една седмица са ми се прияли картофи и е крайно време да си направя някакви.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: февруари 03, 2009, 09:50:24 »

Рецептата е много лесна момичета
Необходими продукти
5-6 картофа
2 белтъка
1 кафена лъжичка сол
1кафена лъжичка червен пипер
Хартия за печене

Обелвате картофите и ги решете на полумесеци или пръчици.Изплаквате ги хубаво с вода и после поне за около половин час ги оставяте в леденостудена вода в хладилника.След това ги изваждате и махате водата.В чаша разбивате белтъците и добавяте червения пипер и солта и пак разбивате хубаво.Прибавяте белтъците към картофите и обърквате хубаво.Застилате тавата с хартия за печене и намазвате леко с олио.Редите картофките на един ред и печете в загрята фурна около 30 минути като разбърквате поначесто.Пробвайте ги.Много вкусни стават.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: февруари 03, 2009, 11:10:17 »

Майче откакто съм видяла твоята баница само за нея мисля! И аз като Goldi ще кажа че ще избягвам темата, защото ми отиде хранителният лежим  smile. Вчера съм си купила маята. Днес само малко да се пооправя и да ми дойде апетита  и ще я завъртя! smile Гледам Goldi я намазала с яйце, а в твоята рецепта предлагат за разкош настърган кашкавал. Аз пък се сещам за една баница на баба, която изглеждаше по същият начин, но май отгоре имаше лека заливка от яйце и кисело мляко - поне аз така си мисля. Я, майсторките на тестото да кажат дали става със такава заливка или ще я изхабя?
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: февруари 03, 2009, 11:14:35 »

darling, и аз моята я намазх с жълтък и малко олио pardon а за к.мляко не мога  да ти кажа...
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: февруари 03, 2009, 11:17:33 »

Благодаря ти Майче! И аз няма да рискувам тогава и ще кажа как съм я докарала  smile
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: февруари 03, 2009, 15:49:28 »

Момичета аз хич не си падам по приготвянето на десерти, но днес ми се дояде кекс и реших да направя. Ще се радвам, ако ми дадете някоя хубава и лесна рецепта, може и с разни сладка и конфитюри, но да предупредя, че нямам миксер, а само робот и пасатор. Дали ще стане?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: февруари 03, 2009, 16:15:12 »

Вики погледни в темата за Нашите рецепти има поне три четири рецепти за кекс даже и снимчици има.
А съставките са такива че няма проблем да ги разбъркаш с пасатора.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: февруари 03, 2009, 16:55:42 »

Гери, рецептата за картофките изглежда много интересна и хич не е трудна за изпълнение  blum Още тази седмица ще я пробвам  good
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: февруари 04, 2009, 20:08:36 »

Момичета ето една рецепта от мен за бързо и лесно ястие с гъби и зелен боб:

2 части гъби (нарязани на филийки),1 част замразен зелен боб, 1 част стар лук (нарязан на филийки/колелца) се смесват в тава и се объркват със сол, черен пипер и олио по желание. Добавя се вода да се покрие всичко и се пече в умерена фурна докато водата се изпари наполовина. После разбивам малко брашно със студена вода и го добавям при непрекъснато бъркане към сместа в тавата. Оставям го за се попече така около 5-10 минути (докато се сгъсти и стане като сос) и готово  smile
Сервирам топло и пожелание може да се гарнира с една лъжица кисело мляко на порция.


Аз мисля скоро да пробвам тия белтъчени картофки- звучат супер cook
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: февруари 06, 2009, 10:12:28 »

И сега специално за Бубка - Сиренена каша - в загрято олио се сипва малко брашно и се пържи до златисто, слага се вода, червен пипер, сол (по желание някакви други подправки) и след като придобие вид на каша се слага натрошеното сирене. За да не стане на бучки брашното е добре да се бърка с тел за разбиване. Да ви е вкусно!
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: февруари 06, 2009, 11:48:42 »

Споделям рецептата за копривена каша , която Слънце поиска  blum

Аз имах 1 пакетче с прясна коприва , изчистих я и я нарязах на ситни парченца и я сложих с 1 с.л.сол да се вари в средно голяма тенджерка , след около 30-40 мин. включих пасатора и с него в тенджерката я накълцах на мноооого ситни парченца.
Запържих 1 глава лук с червен пипер и я сложих при копривата , след това взех 4-5 с.л. брашно разбих ги с вода и ги изсипах в тенджерата , повря така 15 минути , сол на вкус сложих и готово  good
Брашното е примерна пропорция , преценява се колко гъсто искаш да е и всеки си слага според вкуса  Wink

Аз отивам да си я ям у нас , че пак ми се прияде  blush
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #298 -: февруари 06, 2009, 11:55:27 »

Теди, беше споменала за сирене. Към кашата ли го добавяш или си го хапваш отделно?
Мерси за рецептата  give_rose
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: февруари 06, 2009, 11:56:03 »

Момичета,не ви е срам такива вкусотии да разправяте blum
Tеди,ще ти дърпам ушите само да ми паднеш-многоооо обичам копривена каша или супичка crazy ама къде да я намеря тука тази коприва...ако тръгна по улиците да събирам ще ме обявят за  crazy ...или трябва да си насъдя на прозореца pardon
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines