Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 20, 2021, 03:45:44

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 251101 пъти)
 
elizasukanska
Новак
*
Пол: Жена
Публикации: 13



« Отговор #405 -: януари 21, 2017, 23:33:08 »

Броколите със сметанов сос не стават ли много тежки?
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: януари 21, 2017, 23:41:55 »

Не. Аз съм с чувствителен стомах и не ми пречи.
Тази рецепта е за 3-4 порции,  защото действително е ястие,  от което не може да се приема голямо количество.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: февруари 28, 2017, 09:35:00 »

Треската не ми е от любимите риби, но вчера попаднах на една добра рецепта, с която лесно се преглъща тази доста особена риба, особено, за който има намерение да я приготвя печена.
Изисква се повече предварителна подготовка, но тя може да се направи по всяко време, а самото печене на рибата е 10 минути, така че е добър вариант.

http://www.menumag.bg/recepta/pecheno-file-ot-treska-s-hrupkava-korichka

И за любителите на сладкишите с бананов вкус, едно много добро предложение. Аз го правих в обща кексова форма, а не като мъфини.

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/439/%D0%BC%D1%8A%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%8F%D0%B4%D0%BA%D0%B8
Активен
marry_me
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 303


BE YOURSELF ;)


« Отговор #408 -: април 06, 2017, 12:30:45 »

Рецепти за миди с черупка

Описаните количества са за 1 кг. миди.

100 гр. масло
300 мл бяло вино (като сорт аз ползвам мускат)/ при варианта с бира всичко друго е същото само виното замествам с 300-350 мл мътна бира (за предпочитане белгийска, намира се трудно, затова немска или чешка)
1/2 връзка магданоз (за предпочитане е кориандър, но трудно се намира свеж)
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

Почистват се мидите от мустаците и се измиват. Слагам на котлона тенджера да се затопля (хубаво е да е поне 5 литрова). Приготвям си таймера да ми е под ръка, става и с такъв на телефон, аз обичам да полвам таймер, по-сигурно ми е  girl_wink Слагам маслото да се разтопи, прибавям чесъна, като само го смачквам с ножа, без да се ситни. Добавям солта и черния пипер, аз слагам много черен пипер. От типа хора съм на всяка манджа черен пипер lol Изсипвам мидите в тендерата и ги заливам с бялото вино. Ако ще ползвате магданоз се слага наситнен заедно с виното. Ако ще ползвате кориандър, го слагате преди второто разтръсване. Оставям ги за 1 минута, хващам тенджерата и разтръсвам (не на котлона, а малко по-енергично над него). Оставям за 2 минути, тук се добавя кориандъра, ако ползвате него. Пак разтръсквам тенджерата и оставям за още 2 минути. Общо престояват мидите на огън 5 минути. Готови са за консумация.

Руми, малко пояснения за теб  girl_wink От тази рецепта можеш да намалиш маслото и виното като количество. Аз обичам с повече масло, реало 60-70 гр. са достатъчно. Виното все пак е алкохол и когато се затопля става по-силно като усещане. Затова ползвам мускатово вино не е толкова натрапчиво, особено мускат отонел  girl_wink Можеш да намалиш виното на 200 мл или да смесиш 100 мл вода и 150 мл бяло вино. Съответно не препоръчвам моята първоначална рецета да се консумира от деца  girl_impossible girl_impossible Мидите след приготвяне трябва да изглеждат бледи, кремави. Сигнал, че са преготвени е жълтият цвят, пожълтяват с термичната обработка. Това е, лесно е, да споделиш дали са ви харесали girl_wink
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: април 06, 2017, 13:38:45 »

Много ми се приядоха мидииииииии.. В София ме е страх да ям от тях, никога не си поръчвам, никъде.. Пък в нас не се готвят морски миризливи неща, че ММ откача sad
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: април 06, 2017, 13:50:15 »

Мери ми. Много ти благодаря. Всичко си написала прецизно и ясно. В събота ще пробвам. Ти 1 килограм ли правиш? Аз 2 кг. Поръчах защото всички по толкова поръчваха във фейсбук. А не можех да преценя колко трябва.
Активен
marry_me
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 303


BE YOURSELF ;)


« Отговор #411 -: април 06, 2017, 13:59:37 »

Тони, мидите са от ферма и въобще не миришат толкова, повече мирише на вино  girl_wink А и цялата хемалогия е за 5-10 мин, после е манджаре  yahoo

Руми, радвам се, че си ме разбрала smile Аз взимам от 3 кг. нагоре, зависи колко хора ще ги ядем  girl_wink Ама ние сме лакоми, особено аз за морски гадинки умирам Girl_hide Правиш две дози  girl_wink

Те могат да стоят и в хладилник 2-3 дни без проблем. Но измиеш ли ги със сладка вода (чешмяна) трябва да ги приготвиш веднага. Счупените ги махай, не рискувай да ги приготвяш. Може да имаш леко отворени, все пак е мекотело, те се отварят и затварят, реагират на вода, допир, това значи, че са още живи, следователно хубави  girl_wink
« Последна редакция: април 06, 2017, 14:35:48 от marry_me » Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 332



« Отговор #412 -: април 06, 2017, 14:19:18 »

Аз също взех 2 кг предния път и 4ма възрастни се озорихме. Едните направих по рецепта, подобна на Мери ми, а другите добавих към доматен сос, с препечено хлебче става суупеер.
Тони, мога да потвърдя ние не готвим риби, защото кухнята ни е далеч от прозорец, но след мидите изобщо не миришеше. Иначе като ни се приядат пържени ходим в едно  павилионче в Младост, опашки се вият винаги и всичко е прясно приготвено.
Активен
marry_me
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 303


BE YOURSELF ;)


« Отговор #413 -: април 06, 2017, 14:23:39 »

addicted, бързо да споделиш рецептата с домати. Идваш тук, хвърляш бомба и се изнизваш, ааааа, ма ха  beating kiss2
Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 332



« Отговор #414 -: април 06, 2017, 14:38:33 »

Аааами, защото не е нещо специално- обикновен доматен сос като за спагети. Приготвям мидите, както ти си описала и после отделно си правя доматен сос - запържвам лук,малко чесън ( ако не е сложен при приготвянето на мидите), после добавям доматен сок, малко захар, сол, оставям да се посгъсти, но да си е течно, че да има за топене  blum, поръсвам магданоз, махам от котлона и слагам мидите.Може да се сложи и едно стрито пеперончино (люта чушка). Запичам филийки на грил тиган и ги натривам със скилидка чесън, поднасям и оставям всеки да си сипва и топи с хлебчето  blum Межудругото на самия щанд, където продават мидите, си имат и брошурка с рецепти, аз и от там гледах за идеи.
« Последна редакция: април 06, 2017, 14:40:05 от addicted_to_u » Активен
cvete_78
Ентусиаст
**
Публикации: 87



Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: април 06, 2017, 15:23:32 »

Умирам за всякакви морски,речни и океански обитатели,но рядко ми се случва да хапвам.Тези замразените в супера директно ги подминавам.
Активен
marry_me
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 303


BE YOURSELF ;)


« Отговор #416 -: април 06, 2017, 15:32:53 »

addicted, предполагам мидите ги правиш с вода, защото вино и домати ще е интересна комбинация. Определно ще се пробва  girl_wink Не съм видяла, че имат брошури. Ние нали сме били няколко години с ресторанти по морето, та повечето неща ги знам от там. Ако знаеш баща ми как прави скариди с Пломари  girl_impossible girl_impossible girl_impossible В уок ги слага и като ги фламбира, вдига огън близо метър. После яко си облизваме пръстите.

Цвете, в повечето големи вериги имат охладена риба, правят промоции и все можеш да вземеш охладена да пробваш. Аз лично съм пристрастена към рибния щанд на МЕТРО  Girl_hide

Да ви кажа и още една вкусотия. Ако намерите риба тунаки (гръцка е, прилича на миниатюрна риба тон), взимайте. Чист протеин, има вкус сходен с пилешко, но все едно подбрен danceg Само със зехтин, сол и черен пипер на фурна е един път  girl_wink
Активен
addicted_to_u
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 332



« Отговор #417 -: април 06, 2017, 15:41:09 »

Мери ми,да, не им сложих вино,а вода и не с масло, а със зехтин, нещо съм се отнесла за техниката, а не за продуктите  Wink
Активен
cvete_78
Ентусиаст
**
Публикации: 87



Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: април 07, 2017, 10:30:59 »

Мери ми,рядко успявам да стигна до Метро.А в града ни има един по-голям магазин.Много ми е ограничен избора,но когато имам възможност пазарувам в Била и Кауфланд.
Активен
melisapetrova
Новак
*
Публикации: 18


« Отговор #419 -: юли 12, 2017, 14:55:01 »

Здравейте, момичета! Искам да се пробвам да сготвя нещо от японската кухня. Имате ли идея откъде мога да намеря продукти за целта?
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines