Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

март 28, 2024, 20:09:18

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 307669 пъти)
 
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: ноември 09, 2015, 21:41:56 »

Една крем-супа препоръчана от мен:
http://www.kulinarno-joana.com/2012/11/supa-ot-praz-s-rujeno-oveseni-biskviti/
Аз винаги правя първо оригинала, после променям. Та аз тази супа я харесвам с повечко картофи, идеалната ми представа за крем-супа

Това творих почивните дни.
http://www.kulinarno-joana.com/2015/10/purichki-s-lokum-i-orehi-lokumki/

http://www.kulinarno-joana.com/2009/08/oringe-almond-cake/

Локумките са ми много любими, лесни, бързи и икономични.
Другият десерт е много елегантен и пред коледен, със силен аромат на портокал и вкус на бадеми.

 Offtopic
Да не остане някой с впечатлението, че правя реклама на сайта. Много обичам да експериментирам, но ми е много голямо разочарованието, когато рецептите не са добри или самите пропорции неправилни.
В този сайт рецептите силно интригуват вниманието ми и са изключително точни като пропорции и указания. Правила съм и продължавам да пробвам много от показаното там.

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #376 -: ноември 09, 2015, 22:23:34 »

И на мен това ми е любим сайт  good

Откьде локум??
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: ноември 13, 2015, 11:28:42 »

Момичета тук се публикуват само рецепти.
Обсъждане и всичко останало около готвенето в темата за Готвенето.Ако някой не я намира ще ви сложа линк.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #378 -: ноември 13, 2015, 21:32:33 »

http://yoli-www.blogspot.ch/2008/09/blog-post_5553.html?m=1

Ето една рецепта за любителите на скариди. Аз не съм от тях,  но този вариант много ми допада.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #379 -: ноември 13, 2015, 23:33:32 »

Паста Дженовезе
(давам рецептата така, както я готви на Фабио майка му, като се има предвид, че от град до град има разлика в рецептите, която е понякога значителна)
(обикновено я правим в неделя, така има пьрво (пастата сьс соса) и второ (месото)

1 от ония овьрзаните меса (телешко)



1 глава лук
2 средно големи кьм големи моркова
1 дрьжка целина
1сл зехтин на човек + 1сл за тенждерето
сол на вкус

Слага се всичко в тенджера и се вари до готовност на месото. Когато то е готово, зеленчуците се пасират с бульон от варенето и пармезан на око, за да стане като сосче.

С това сосче се гарнират пенне ригате и това е пастата дженовезе.



За второ, месото се нарязва на резени и се сервира с останала част от сосчето.

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #380 -: ноември 13, 2015, 23:49:39 »

Паста Боскайола

5 големи гьби
морков
грах на око
лук
чесьн
магданоз
черен пипер
зехтин
сметана


Задушава се ситно нарязания лук с малко настьрган на едро морков, прибавя се граха (замразен), сол и малко вода и се задушава до извиране на водата.
Отделно се задушава малко ситно нарязан чесьн с малко настьрган на едро морков, черен пипер и гьбите на едри парчета. Готви се докато се изпари водата, която отделят гьбите.

Като станат готови двете се смесват и се обьркват хубаво.

Слага се да се вари пастата (пенне ригате или фузили), минути преди да стане готова, се слагат пак на огьня зеленчуците, добавя се малко течна сметана (може вместо нея прясно мляко, за да стане по-леко), колкото да се смеси хубаво и се добавя готовата и отцедена паста. Обьрква се хубаво на тих огьн и се добавя магданоз. Сервира се порьсено с пармезан.




ПП. Тайната на всяка паста е да има по много зехтин и сол, и да се обьрква сьс соса на тих огьн, в продьлжение на няколко минути (mantecare la pasta)

ППП. Рецептата е за 2-3ма човека. За повече да се увеличат гьбите.

ПППП. Дозата е 80г суха паста на вьзрастен за среден глад. Ако е мьж може 100, а ако яде яката - 120гр (ако е жена на диета - 60г)
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: ноември 15, 2015, 21:53:14 »


Сладкия салам на Мама

250г масло
200г черен шоколад
2 с.л. какао
шепа накълцани орехи
2 пакета обикновени бисвити

Разтопяваме маслото и шоколада на водна баня Добавяме какаото,счуканите орехи и начупените бисвити. Изсипваме получената смес върху хартия за печене,завиваме като салам и слагаме във хладилника за цяла нощ. Наблюдаваме дали някой ще си реже през ноща и му се караме!

Това е рецепта на Катето Евро от сайта  www.joly.bg
 Изпробвах я.Много ми допадна като резултат.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: ноември 16, 2015, 10:38:05 »

Сладко-солен ориз Wink

1 1/2 ч.ч ориз Басмати
2 по-малки или 1 голям морков
1 червена чушка
1глава лук
1/2 ч.ч стафиди
1/2 ч.ч нарязани сушени кайсии
1/2 лимон
2 с.л мед
4 с.л соев сос
зехтин
сол
черен пипер

Лукът се нарязва на полумесеци, чушката на шайби, морковите на тънки, къси пръчици.
Стафидите се накисват в гореща вода за около 15 мин.
Всички зеленчуци се задушават в зехтин на тиган, след което се добавя 1/2 ч.ч вода и се оставят да поврат, най-добре под капак.
Оризът се измива в няколко води, докато водата стане бистра. Добавя се към зеленчуците.
Стафидите се отцеждат от водата и също се добавят, заедно със сушените кайсии, медът и соевият сос.Към всичко се добавят 3 ч.ч вода, сол и черен пипер на вкус, лимонът, с обелена кора и нарязан на ситно и се покрива с капак на много слаб огън.

Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: ноември 19, 2015, 08:32:15 »

Морковени тиганици

http://yoli-www.blogspot.ch/2014/07/blog-post.html

Много интересна, лесна и вкусна рецепта, особено ако не трябва да се стържат морковите на ръка.

Пърженето е символично, по-скоро е печене на тиган.

Консумират се топли, полети с млечно-чеснов сос. smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: ноември 23, 2015, 21:15:36 »

Поредните две много успешни рецепти

Макарони със сирене(звучи обикновено, но не е Wink)
http://www.kulinarno-joana.com/2014/02/macaroni-sas-sirene/

Рецептата е с английското сирене Чедър, но тук е не мога да открия такова, избрах си няколко вида твърдо сирене. Стана много вкусно. Приготвих я с паста фузили.

Халва good
http://www.menumag.bg/recepta/khalva

Особеното тук е, че колкото повече престои, по-вкусна става, сливат се ароматите, минимум едно денонощие след приготвянето трябва да се изчака и кравето масло да е много качествено.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: декември 08, 2015, 11:41:42 »

Пиле със зеленчуци по китайски.

ПРОДУКТИ
1 к.л.черен пипер млян
1 с.л.оцет оризов
2 с.л.мед
1 с.л.царевично нишесте
50 млсоев сос
30 млзехтин
2 ск.чесън стар
50 гр.гъби печурки
2 бр.моркови
2 бр.червени чушки
1 бр.жълти чушки
1 бр.зелени чушки
1 бр.тиквички
2 гл.лук червен
600 гр.пилешко филе


Начин на приготвяне:

В купичка се прави смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и се отделя за накрая.
Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.
В уок тиган се сипва зехтина и се загрява на максимум. Слага се пилешкото филе и се запържва за 5 минути. Добавя се лука и, когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите.
Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, се слага нарязаният на ситно чесън, и се подправя с черен пипер.
Разбърква се и след 2 минути се сипва от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното й усвояване.
След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута, две на котлона и се изключва. По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.
Вместо мед може да се сложи сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен. Опитайте smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: декември 11, 2015, 10:03:20 »

Торта с крем Шантили и бишкоти
http://tedytitova.blogspot.ch/2014/09/blog-post_3.html?m=1

Ценното в тази рецепта е кремът, семпъл, но в същото време много вкусен.
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: декември 12, 2015, 11:19:28 »

http://www.kulinarno-joana.com/2013/12/shvedski-djindjifilovi-biskviti-pepparkakor/
http://www.kulinarno-joana.com/2012/12/gingifilovi-chovecheta/
http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/stollen/
http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/orange-molasses-cookies-with-sugar-icing/
http://www.kulinarno-joana.com/2009/12/melomakaronia/
http://www.kulinarno-joana.com/2012/12/shokoladovi-koledni-sladki-podaraci-v-burkani/

Рецептите на коледните сладки от снимките в Месечната тема Wink
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1853


If you want a rainbow, you have to stand the rain.


Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: декември 14, 2015, 23:32:39 »

Сьомга с балсамов сос
http://www.yoli.bg/entry/syoomga-s-balsamov-sos
Лесно, бързо, много вкусно ястие, до 30 мин с предварителната подготовка
Активен
mima88
Любопитен
*
Публикации: 20


« Отговор #389 -: декември 30, 2015, 12:03:26 »

Решихте ли вече какво ще готвите за Нова година, дайте идеи, защото аз се изчерпах напълно покрай всички тези празници.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines