Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 29, 2024, 01:14:50

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 309050 пъти)
 
zlatomira__
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 457


Обичаме те малко Мишленце


Моят сватбен албум

« Отговор #315 -: август 29, 2010, 13:59:07 »

Eто и моите динени резенчета smile
Продукти:

120 гр. захар
150 гр. масло
1 яйце
265 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
ванилия или бадемова есенция (аз сложих ванилия и ромова есенция)- ароматизатор на вкус.

дребни стафиди или ким в оригинал за семчиците. Или шоколадов чипс набучен напречно. На мен не ми хареса със стафиди, по-меки не се набучват лесно, а с ким хептем, той дори не е черен. Шок. чипс нямах, затова ползвах за семчици сушени чаени листенца от черен чай.

Маслото със стайна температура се разбива със захарта с миксера до побеляване, кремообразен вид и увеличаване на обема. Около 10 минути. Добавя се яйцето и ванилията и добре се разбива обще веднъж. Добавя се брашното и бакпулвера и се замесва гладко тесто. На мен ми пое повечко брашно- регулирайте си до получаване на нужната консистенция като пластилин. Полученото тесто разделяме на 3 топки- голяма, средна и малка.


* SDC11974 (400 x 300).jpg (35.86 KB, 400x300 - видяно 4690 пъти.)
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #316 -: октомври 09, 2010, 19:01:23 »

Малко по-различни яйца

Задушават се ситно нарязани лук и чесън със сол, червен пипер и други любими подправки. Добавя се нарязана на парчета печена чушка. Като омекнат лукът и чесънът, се добавя доматен сос. След извиране на водичката се натрошава сиренце и се чукват яйцата.
Да ви е сладко!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1037


ЩАСТЛИВИ!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #317 -: октомври 20, 2010, 08:06:21 »

Коледни сладки

400-500 гр. брашно
200 гр. захар
80 гр. масло
1/2 ч.ч. топла вода
1 яйце
1 ч.л. сода
1 ч.л. счукан карамфил
1 ч.л. канела

Начин на приготвяне

100 гр. от захарта се карамелизира. Прибавя се топлата вода и се оставя да изстине. В този сироп се слагат останалите продукти и се прави твърдо тесто. Оставя се малко в хладилник. Разточва се на тънка кора- към 2 мм. и се изрязват форми. Пече се в затоплена фурна 175-200 градуса.

За украсата

2 белтъка + 6 с.л. пудра захар се разбиват на пяна. В нея се слага боя.

След украсата сладките се слагат в топла фурна да се запече белтъка.

Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #318 -: октомври 23, 2010, 20:20:19 »

Тиквен сладкиш с шоколад

Продукти
700гр тиква
150гр масло
3 яйца
150гр захар
1 пакетче ванилена захар
по 1/2 ч.л. канела и джинджифил (аз нямах джинджифил и сложих 1 канела)
1 щипка сол
1 с.л. настъргана лимонова кора
3 ч.л. бакпулвер
350гр грис
50гр настърган шоколад
масло за формата
200гр тъмен кувертюр (аз ползвах 2 шоколада, които разтопих с малко масло)

Приготвяне
Фурната се загрява на 200градуса. Тавата се покрива с хартия за печене, тиквата се обелва, реже се на резени и се пече в средата на фурната за 30мин. Изважда се и се оставя да изстине. Фурната се намалява на 180гр. Разстопява се маслото.
Тиквата се пасира. Яйцата се разбиват със захарта, ванилията, подправките, лимоновата кора и маслото. Прибавя се тиквата. Смесват се бакпулверът и гриста и се прибавят към сместа. След това се добавя настърганият шоколад.
Тестото се сипва в намаслена форма с диаметър 26см. Пече се в средата на фурната около 30мин (аз пекох към 40-45), изважда се и се оставя да изстине. Залива се с разтопения кувертюр.

Източник: Шоколад за модерни хора
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #319 -: октомври 31, 2010, 19:48:46 »

Пълнена тиква (от сп. Коса и красота бр.11/2010)
Продукти за 6 човека:
1 тиква
2/3 чаши ориз
100 г масло
1 чаша стафиди
3 с.л. мед
1 чаша сушени сини сливи без костилките
1 чаша сушени кайсии
1 малка ябълка
канела на вкус
щипка сол

Отрежете отгоре тиквата. Изгребете я с лъжица. Отстранете семките и пасирайте меката част.
Сварете ориза до полуготовност. . Нарежете ябълката. Облейте с вряла вода сушените кайсии и сливи, и ги наситнете. Залейте с вряла вода и стафидите. Смесете тиквеното пюре с ориза, сушените плодове, меда, солта, канелата и разбъркайте добре. Напълнете тиквата и ш затворете плътно с капака й. Печете около 2.5 часа на 160-180 градуса. Махнете капака преди да сервирате десерта, най-добре горещ. Може да го полеете с разтопено масло.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1037


ЩАСТЛИВИ!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #320 -: ноември 02, 2010, 09:38:16 »

Сърдити картофки

Продукти:
1 кг. картофи
1 пакет гъбена супа на Маги
4-5 с.л. олио
Сирене
200 гр. настърган кашкавал
2 глави лук

Картофите се варят и се нарязват на шайбички. Лука се реже на колелца или полумесеци. В намазнена тава- ред картофи, лук, сирене. И така докато се напълни тавата. Накрая се залива с гъбената супа на маги и се рендосва кашкавала. Пече до златист кашкавал във фурната.
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1037


ЩАСТЛИВИ!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #321 -: ноември 02, 2010, 09:41:34 »

Макаронена салата

Продукти

1 п. макарони
1/2 кутия царевица
3-4 печени червени чушки
кисели краставички
колбас
маслини
майонеза

Макароните се сваряват и се овкусяват с останалите продукти. По желание може да се сложи соев сос, кетчуп и чесън. Сервира се студено.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #322 -: ноември 02, 2010, 11:42:02 »

Бисквитено руло/сладък салам в два цвята

За тъмната част:
2 пакета меки бисквити - аз взех Еверест с орехи
1 пакетче какао - към 40-50гр
1 ч.ч. гореща вода - тук може да поеме и повече, при мен 1 1/4 - зависи колко са бисквитите
Аз добавих и 1 шишенче ромова есенция тук

За светлата част:
1п. краве масло на стайна Т - от малките 125гр.
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. сухо мляко - тук пак сложих малко повече
В рецпетата нямаше, но аз добавих и тук малко гореща вода - да стане гладка консистенция, която мога да намажа, иначе ми беше сухо.
Тук по желание могат да се добавят кокосови стърготини.

Бисквитите се смилат и смесват с какаото, изсипва се ромовата есенция, бавно се добавя водата да стане с такава консистенция, която намазваме с шпатула, лъжица или каквото можете във формата на правоъгълник върху парче алуминиево фолио.
За бялата част разбивате маслото със захарта и добавяте млякото. При нужда и малко топла вода, пак на порции - да не стане прекалено рядко. Ако пък стане - просто добавете още малко мляко и стърготините, ако желаете такива.
Бялата част се разнася върху тъмната и с помощта на фолиото се навива на руло. Слага се да стегне в хладилник или в камерата, ако ви трябва за по-скоро, но го извадете след максимум час от там и го преместете в хладилника за по-нататъшно съхранение.

При нарязването трябва да изглежда приблизително така:
Бон апети!
« Последна редакция: ноември 02, 2010, 11:43:55 от bubka » Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #323 -: ноември 02, 2010, 15:59:25 »

Бубка, 1ч.ч сухо мляко- какво имаш предвид?
Когато в сухо една чаша или вече разтворено една чаша.
Поздравления много вкусно изглежда. Ще го пробвам при първа възможност.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #324 -: ноември 02, 2010, 16:04:05 »

Гери, не го разтварям във водата, както си е го сипах. После добавих вода по мое усмотрение, че ми се стори суха самата смес, която се получи. Ако не се лъжа в една от рецептите вода въобще нямаше в бялата смес, пишеше ако е сухо да добавим масло, аз така си реших просто  pardon
Иначе, тази картинка не е на моя салам, от нета е, но и той изглежда така.
Активен
mimoza11114
Новак
*
Публикации: 17



« Отговор #325 -: ноември 11, 2010, 22:25:15 »

Ето една рецепта и от мен.

Продукти:    1/2 пакет макарони
бучка масло
500 мл.прясно мляко
4 яйца
ванилия
3 - 4 с.л.захар
Начин на приготвяне:    
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода, с 1/2 ч.л.олио, за да не залепват.
Отцеждат се и се оставят настрани.
Яйцата, захарта и млякото се разбиват с миксер. Добавя се ванилията.
Макароните се изсипват в тавичка и се заливат с млякото. Отгоре се слагат няколко парченца масло.
Пече се до златисто, на 180 градуса.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: януари 15, 2011, 12:22:08 »

Торта Рафаело

Блат
за 26/28 см форма

6 яйца
180г захар
160г пресято брашно

Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захрта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая до въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горем и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на три.

Крем
1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г
250г меко масло
около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък).
(по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко)
Първо се разбива маслото и по малко се прибавя  кондензираното мляко като се бърка непрекъснато с миксер, до получаване на пухкав крем и после се прибавят стърготините. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника.

Сглобяване:
Блата може да се сиропира леко с ром или някаккъв сироп, компот или мляко. Маже се с крема, като между редовете може да сложите ягоди, малини, банан, ананас или друг плод. Отгоре се намазва с крема и се посипва с кокосово брашно. ако ви остане крем, прибавете му още кокос и оформете топчета, които топвате в бял шоколад и овалвате в кокос. Може да полеете и цялата торта с бял шоколад.




* untitled.jpg (74.61 KB, 800x600 - видяно 407 пъти.)
Активен
radi.
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 241



Моят сватбен албум

« Отговор #327 -: януари 15, 2011, 13:36:37 »

гръцка баница (сладка)
1 пакет точени кори
4 яйца
1 ч. олио
1 ч. захар
2 ч. прясно мляко
3 л. нишесте
1 баклувер
1 ванилия
сироп
2 ч. вода
1 ч. захар
корите се намачкват  (правят се на топки) прави се смес от продуктите и се залива
пече се на 180 градуса 30 минути
след това се оставя да изстине  и се полива с приготвения сироп
трябва една вечер да престои в хладилник и е готова
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1377


Обичаме нашето хубаво момиченце :)


Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: януари 27, 2011, 15:37:37 »

Картофки по селски с чеснов сос
1 кг картофи
1 ч.ч. брашно
1 с.л. червен пипер
1 ч.л.чубрица
1 щипка кимион

За соса:
1/2 кофичка кисело мляко
1 с.л. майонеза(може и без нея)
4 скилидки чесън(може и на прах)
1 ч.л.олио


Приготвяне:
Нарязваме картофите както за пържене и ги пускаме във вряща вода да се бланшират за 5 мин.(за да скъсим времето за пържене,да не прегори брашното).Изваждаме и поливаме със студена вода,за да изстинат.
Смесваме брашното,червения пипер,чубрицата и кимиона в торбичка и пускаме влажните картофи да се овалят в сместа(става най-удобно в торбичка).
Пържим в загрятото олио до златисто.(важно е да има достатъчно олио,за да покрие картофите)
Сосът приготвяме като към млякото и майонезата прибавяме счуканият чесън и накрая разбъркваме с олиото.
Всеки си топи по желание картофките в соса.
Стават също като по заведенията!Идеални са за биричка  drinkz
Добър апетит! give_rose
« Последна редакция: януари 27, 2011, 15:42:16 от carlyangel » Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #329 -: януари 27, 2011, 17:11:52 »

Овесени бисквити

2 яйца
125г масло или 2/3 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша захар или мед - по желание
6 лъжици брашно
сурови смлени ядки - орехи, бадеми, лешници...
сурови семена - слънчоглед, сусам, лен...
сушени плодове - ситно нярязани
овесени ядки - колкото поемат, за да стане тесто.
Ядките, семената и плодовете са в количества колкото имате и желаете - видовете също.
Да се внимава с подсладителите, ако се ползват сладки плодове.
Ядките, семената и плодовете е добре да са ситни, за да се запази целостта на бисквитите.

Захарта, яйцата и мазнината се разбиват. Добавят се ядките, семената и плодовете, накрая брашното и овесените ядки. Добре е тестото да престои 1 час. Късат се малки топчета и се сплескват на кръгчета. Пекат се около 10-15 минути. Стават към 60 бисквити.


Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines