Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 18, 2024, 10:19:02

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Нашите рецепти!!!!!  (Прочетена 308291 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: ноември 23, 2008, 22:56:40 »

Мекици-Luv4e
500гр брашно
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 с.л.сода
1 ч.л.сол
1/2 кубче мая
 
Начин на приготвяне: Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се разбъркват яйцето, киселото мляко, с предварително разтворената сода, солта и маята, разтворена в 1 ч.чаша топла вода. Омесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса з а2-3 часа. След това се разточва, оформят се мекиици и се пържат в силно загрято олио...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: ноември 23, 2008, 22:57:18 »

Кебап-Гучи
Нарязвах на кубчета месото.И го запържваш.Става с всякакъв вид месо.Вадиш месото и в олиото задушаваш една глава лук.Добавяш една чаена лъжица червен пипер и 1 супена лъжица брашно.След като се се посгъсти сместа но да не прегори добавяш 1 шише домати и продължаваш да пържиш.Доливаш една кафена чашка вино и още поне 2 шишенца вода а може и три зависи колко рядък го обичате.Слагате месото вътре и оставяте да поври.Добавяте една лъжица маги 10 зеленчука и няколко листа дафинов лист и няколко зрънца черен пипер.Може да се сервира и с картофене пюре и с ориз.За да седи красиво аз оформям по края на чинията ориз или пюре и сипвам кебапа вътре.Да ти е вкусно.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: ноември 23, 2008, 22:57:57 »

Крем пита-nia
Голямото бутер-тесто  го изпичам цялото , като всяко от двете парчета го режа на полавина.Направих крем със сварено прясно мляко и нешисте банан.Нарязох и 3 банана на ситни кубчета. След изпичане на теспото всеки лист го режа пшрез средата ,така че да се получат 8 части. В тавичка слагам една до друга две части , отгоре намазвам с крем обилно и ръсяа с банани, пак  кори,крем, банани и т.н. и завършвам с крем.Би трябвало да се охлади в хладилника
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: ноември 23, 2008, 22:59:14 »

Измишльотинка-beb4e
в малко зехтин запържих праз, 2-3 моркова + една чушка. Имах останало отворено половин буркан доматено пюре, което разредено с малко вода прибавих като се позапържиха по-горе споменатите неща и след това добавих и нарязани кисели краставички и някоя друга подправка- оставих за 10 минутки на котлона.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: ноември 23, 2008, 23:00:04 »

Картофена салата с кисели крастаички-Diavolitsa
Сварявам и картофите и ги режа на по-големи купчета. Нарязвам също на по-едро кисели краставички (мариновани от буркан). Слагам сол и лимон. Соса е от една маьонеза (взимам от тази на "Краси") + половин кисело мляко (аз слагам кафявото "на баба", че е най-гъсто). Слагаш го при продуктите, разбъркваш и оставяш в хладилника.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: ноември 23, 2008, 23:01:28 »

спаначена мусака -mariana
 картофи на шайби/може малко да подварят, можи и сурови8, отгоре запържен спанак с малко пресен лук и подправки,поръсваме с олио, сипваме водичса и печем.Накрая правим заливка.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: ноември 23, 2008, 23:02:14 »

Запечено пиле фрикасе с макарони и броколи-bubka
Необходими продукти за 4 порции
4 пилешки бутчета
200 г броколи
2 с.л. краве масло
500 г макарони или друг вид паста
200 г настърган кашкавал тип "Балкан"
1 опаковка MAGGI Фикс за пиле фрикасе

Начин на приготвяне
Бутчетата се запържват леко от всички страни в сгорещеното масло. Слагат се броколите и се разбъркват за минута.
Макароните се сваряват според указанията на опаковката и се прецеждат. Разбъркват се с кашкавала и се поставят на дъното на тавичка, леко намазана с масло. Върху тях се подреждат бутчетата и броколите.
MAGGI Фикс за пиле фрикасе се разтваря в 300 мл студена вода и с него се заливат макароните, зеленчуците и пилето. Ястието се слага да се пече на 190° С за около 30 мин., или докато омекне месото.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: ноември 23, 2008, 23:03:02 »

Картофена крем супа-inaxastra
3 средно големи картофа
1/2 глава лук нарязан на едри парчета
1 морков

Сваряваш в подсолена вода (гледам тук слагате разни кубчета, чудеса, Маги не знам какво - можеш да сложиш вътре).
Като омекнат напълно зеленчуците, сваляш от огъна. Изчакваш да поизстине десетина минути.
Сипваш в каната, слагаш две лъжици заквасена сметана и пасираш.

В началото не сипвай целия бульон, защото може да дойде много рядка. Сложи малко и добавяй докато ти стане на гъстота.

Накрая (директно в чинията) поръсваш със ситно нарязан магданоз и това е
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: ноември 23, 2008, 23:03:30 »

Креем супа с картофи и праз-maj4eto

Сложих равно количество картофи, нарязани на кубчета и праз на колелца да се сварят с едно кубче пилешки бульон. След това пасирах, прибавих половин кофичка  (към 70 гр ) крем фреш, подправих със съвсем малко черен пипер.(рецептата не е моя)


Картофена крем супа

Сваряваш картофи, отцеждашги и ги обелваш. Доливаш прясно мляко, хубаво е да е топло, но и да не е - отново загряваш на котлона. Пасираш сместа, добавяш кубче бульон, масло и щипка индийско орехче.

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: ноември 23, 2008, 23:04:01 »

Катофена крем супа-Гучи
Аз сварявам картофите в едни зеленчуков бульон.След това пасирам картофите с миксер да станат на пюре.Добавям постепенно от бульона докато получа нужната гъстота.Добавям 1 заквасена сметана и връщам за малко на котлона.Понякога добавям и топено сирене.По  принцип аз картофената супата я комбинирам с различни неща картофено-спаначена ,картофено-тиквена ,картофено -лучена.Сервирам с крутони и парченца запържен бекон
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: ноември 23, 2008, 23:04:37 »

Винен кебап-maj4eto

    * 1 кг свинско, телешко или говеждо месо от ябълката, бута, шола или плешката
    * 1/2 ч.ч. (100 мл) мазнина
    * 4-5 глави (250 г) кромид лук
    * 1 бр. (50 г) моркови
    * 1/2 глава (30 г) целина
    * 1 с.л. (20 г) доматено пюре
    * 1 с.л. (10 г) брашно
    * 1 ч.л. (5 г) червен пипер
    * 1 ч.ч. (200 мл) вино
    * 1-2 бр. дафинов лист
    * 5-6 зърна черен пипер
    * сол
    * магданоз

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: ноември 23, 2008, 23:05:25 »

Гювеч с ориз и месо-maj4eto

    * 750 г свинско, телешко или овнешко месо
    * 1 ч.ч. (200 г) ориз
    * 1 глава (50 г) кромид лук
    * 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
    * 5-6 бр. (500 г) домати
    * сол
    * черен пипер

 Месото се нарязва на парчета, посолява се и се поставя в пръстен гювеч или тавичка заедно с мазнината. Пече се в средно силна фурна, като от време на време се разбърква. Когато месото се зачерви и поомекне, се прибавя ситно нарязаният лук, а малко по-късно се слагат доматите, обелени и нарязани на дребно. Полученият сос се разрежда с 3 ч.ч. топла вода и в него се слага почистеният и измит ориз. Гювечът се изважда от фурната, преди оризът да е поел всичката вода. Поръсва се с черния пипер и се покрива с кърпа, за да се задуши оризът.

Гювечът става много по-вкусен, когато месото е тлъсто. Тогава се взема 900 г месо и не се прибавя мазнина
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: ноември 23, 2008, 23:05:58 »

гювеч с телешко снощи-magi_st

Първо сварих телешкото с черен пипер и дафинов лист.След това в дълбока тава(нямам глинен гювеч за съжаление) запържих лук, след което сипах част от бульона и сложих, нарязани картофи, чушка и полу-готовото месо.Когато почти стана готово прибавих и малко бурканче със зелен боб и доматен сос.Ако нямам такова под ръка слагам всякякъв вид зеленчуци намиращи се в къщи още с картофите.Сложих и от на Магги зеленчуците и го оставих да се запече.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: ноември 23, 2008, 23:07:02 »

салатка от кармелизирани бейби лукчета-Гучи
Ами купуваш си малки лукчета.Ние в нашия край им викаме Балучка а тука във Варна им казват Арпаджик.Но да не са от най дребните.Чистят се лукчетата-голяма е играчка.Трябва да оставиш отгоре крайчето на лукчето-при тези лукчета то е бяло след като ги обелиш за да не се разпаднат.Слагаш олио в тенджерка и ги позадушаваш.Като са полу готови слагаш около две лъжици захар и бъркаш от време на време за да се кармелизират.То и сосчето което се е отделило е едно такова карамелено.Стават много вкусни но не трябва де прекалява с хапването защото си е тежка храна.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: ноември 23, 2008, 23:08:22 »

Греяно вино-inaxastra
1 бутилка качествено червено вино
1 портокал нарязан на кръгчета
1 пръчка канела
2 карамфила
10 зърна черен пипер
4 зърна бахар
100-150г захар (в зависимост дали го обичате по-сладко)

ако ви е прекалено силно, може да добавите чаша вода.

Загрява се до кипване, но без да завира. След 5 мин се изключва котлона, като виното се оставя на него да постои още малко. Ако не го изпиете наведнъж може да го сложите в хладилника и да го загреете преди следващото сервиране.

Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines