Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 15:04:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Име за бебето? 3
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Име за бебето? 3 (Прочетена 174691 пъти)
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Отг: Име за бебето? 3
«
Отговор #330 -:
октомври 12, 2009, 22:16:43 »
За Николай и Никола,аз съм за Никола.
Хоти,аз точно за тва ги харесвам имената и двете-защото са рядки.За мен името трябва да е кратко и рядко.И двете отговарят на това условие,но Филип повече ми харсева.Дано да мога да се преборя,но ида не успея и Велин ми харесва само за себе си,а и е по-рядко от Филип.
А за Калина и Лилия-Аз се казвам Калина и много си харесвам името,но Лилия е също много красиво име.Защо не
Лилия-Калина
.Нали съм по нестандартните неща та това е чудесен вариант и двамата да сте доволни.
«
Последна редакция: октомври 12, 2009, 22:25:45 от Bulechka™
»
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #331 -:
октомври 13, 2009, 12:30:42 »
Аз съм за Филип и Лилия. Двете имена са супер. А някой може ли да ми каже защо децата непременно трябва да са кръстени на свекър или свекърва. Добре , че моя мъж не е от тези хора. Майка му се казва Надя и той предложи детето да се казва Никола. Въпреки, че аз неисках да кръщаваме бебето на никого. Да ви кажа вие имате късмет, че обсъждате или спорите за име, а ние не! Аз мувикам" Мило, вече е време бебето да си има име !!!!" А той милия един спокоен ами какво ще кажеш за Каян - аз му казвам , че не ми харесва и до там. След време пак същия въпрос - той с нов отговор Антон - аз пак не и така през седмица - две. И най накрая предложи Никола аз се позамислих , позачудих и му викам , че така ще е кръстено на майка ми / и чакам да каже , а да вярано / , а той ами нищо !
И така като гледам ще си остане Никола!!!
Активен
Вероника
«
Отговор #332 -:
октомври 13, 2009, 12:43:11 »
Цитат на: anellly в октомври 13, 2009, 12:30:42
А някой може ли да ми каже защо децата непременно трябва да са кръстени на свекър или свекърва.
Моят мъж няма никви претенции дали ще е на свекър свекърва, тъща, леля и т.н., но аз никога не съм си представяла че ще си кръстя детето ей така, всмисъл защото ми харесва името или поради друга причина.
Не съм със стари разбирания, а просто не ми идва друго - разбирате ли.
Опитах се измисля някво име ей така, без да е свързано с родата
- не ме бива
«
Последна редакция: октомври 13, 2009, 12:52:56 от Вероника
»
Активен
kali_gali
«
Отговор #333 -:
октомври 13, 2009, 12:47:38 »
Аз пък не съм фен на кръщаването на някого.Ражда се нов човек и той трябва да си е с негово си име.Мое мнение...
Активен
Таня
Професор
http://www.album.bg/maca18f/
«
Отговор #334 -:
октомври 13, 2009, 15:08:12 »
Кали
и аз това се опитах да обесня на мъжа ми ама той не та не иска да бъде кръстено на неговите родители
а аз не ( еле пък на свекърва ми- като я знам каква е лигава ще има да го лигави
мне не) и после започваме да се караме, той все ми обяснява, че бил традиционалист и така било редно, а аз направооооо
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #335 -:
октомври 13, 2009, 15:23:29 »
Цитат на: anellly в октомври 13, 2009, 12:30:42
А някой може ли да ми каже защо децата непременно трябва да са кръстени на свекър или свекърва.
Едно време първото дете се е кръщавало на свекъра, ако е момче/на свекървата за момиче, а второто на родителите на булката пак според пола. Правело се е от уважение към тях.
Аз съм на мнение, че дето трябва да си има свое име. Живот и здраве, ще задраскам всички букви на роднините и с каквото остане ще измислим име. Държа да е българско. Имаме такива звучни имена, но зор да се кръщават децата на герои от сериалите, че да е по-изчанчено
(извинявам се, ако думите ми нараняват някого!)
Активен
Вероника
«
Отговор #336 -:
октомври 13, 2009, 15:27:17 »
Леле само аз на бабите ли ще кръщавам
- хахахахха
Така или иначе вече имам набелязани имена, ще видя до края какво ще ми хрумне - може да се срещна с някое име, което силно да ме впечатли
има време
Активен
kali_gali
«
Отговор #337 -:
октомври 13, 2009, 15:44:19 »
Аз го нося,аз го раждам,аз му пея,аз не спя нощем когато е болно-е нека пък нямой ми каже аз да го кръстя на някого когото не искам.Според мен никой друг освен майката няма право да има каквито и да са претенций,пък бил той и бащата,който нищо не разбира нито от носенето нито от раждането,нито от отглеждането,нито от възпитанието изобщо от нищо.Аз се съобразявам с моя мъж защото го обичам и защото той се съобразява с мен,ама да видиш,ако ми наложи нещо какво ще стане
.
Много се дразня така когато някой налага на някого когото обича нещо.Това е решение което трябва да се вземе от двамата родители но със съгласието и на двамата,а не да се наложи от единя на другия.На една приеталка родителите знаешш ли какво направили за да и изберат име-написали и двамата по един списък с имена,които харесват,задрасквали докато не намерят името,което харесват и двамата.Ето това е правилно според мен.Не се давай-ако някой има претенций да се напъне да си роди
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #338 -:
октомври 13, 2009, 15:51:24 »
Кали_Гали и аз съм на това мнение като теб,мислех да кръщавам сина си на мъжа ми,но тогава щеше да се казва Максим,но той като чу и реагира
,просто си търсех повод да не го кръщавам на свекървата,защото ама по никакъв повод не е заслужила това,но накрая САМО заради мъжа ми го направих,може да е грях,но вътре в мен винаги ще съжалявам за това
Активен
kali_gali
«
Отговор #339 -:
октомври 13, 2009, 16:01:38 »
Ни съжалявай,станалото станало.Дано точно това име донесе на бебчо много късмет и щастие.Не мен просто тази тема ми е много чувствителна.Моя мъж никога не ме е натискал на тази тема,той също не иска да си кръщаваме децата на някого.Просто аз имах много тежко раждане с първото си дете и само чаках някой да има претенций да го убия с камъни.Аз ще раждам три дни и ще ме боли зверски,а някой ще иска да си кръщавам детето на него да се кефи-да бе да.Виж кагото е като Веронката - по нейно желание-това вече е друго нещо.
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #340 -:
октомври 13, 2009, 16:03:22 »
ами то детето тяхната фамилия носи(тоест на свекитата) остава и първото име да е на тях
докато бях бременна изреждах на милото все имена с буквичката Р(на майка ми),много исках да е кръстено на нея(и накрая я кръстих на баща ми
и милото все се услушваше и викаше "а защо да не е Елица(майка му е Елисавета)???",но категорично го отрязах
когато забременее той и го носи 9 месеца,той да решава какво да е името,е естествено ако не беше харесал Дея,щях да се съобразя,все пак е баща,но той го хареса
Активен
Gergancheto
«
Отговор #341 -:
октомври 13, 2009, 16:23:37 »
Онзи ден в болницата съм видяла реален случай, как жена с първа бременност прекъсната в 6 месец не по нейно желание, втора бременност - ражда дете с увреждания и сега при третата бременност ражда живо и здраво красиво момиченце, след триста зора, възел на пъпната връв и т.н. и т.н. свекърва й и свекър й дойдоха на свиждане питаха я как се казва детето, когато тя отговори и разбраха че жената е кръстила бебето си на нея, свекървата се обърна и излезе от стята
Казвам ви .... такъв шок не бях изпитвала, просто няма таква простотия
Тааа аз съм "за" това да се кръщва на някого, ако и двете страни го искат и се чувстват добре от този факт. Аз лично се радвам че и майка ми и баща ми и свекър ми и свекърва ми и даже мъжа ми не предявяват претенции за името. Между другото от толкова много букви и имена все нечия буква може и да се случи да носи, но то ще е просто съвпадение
Ако е момиче примерно ще е или Яна/Яница (на мъжа ми) или Калина/Катерина (на брат ми Калин)
Ако е момче... не сме го измислили, но май няма да е ничия буква, евентуалноако реша да е Ивайло ще е на свекър ми и свекърва ми че и двамата са с "И"
Активен
kali_gali
«
Отговор #342 -:
октомври 13, 2009, 18:52:45 »
maslinka ,ама много точно казан-когато забременеят и родят тогава може и да имат претенций.Ама да ги видиме ако присъстваха всички бащи на раждането тогава какво ли щяха да кажат по въпроса за претенцийте,но това е за друга тема.
Герка,такава простотия за съжаление все още я има много.Не знам тези свекърви дето са толкова прости за какви се имат,че чак и да се сърдят.Ей такова нещо нправо ме кара да побеснея.
Активен
Вероника
«
Отговор #343 -:
октомври 13, 2009, 22:03:58 »
Сигурно имате право и аз не споря, но не мога да ви разбера, защото при всеки усещането и отношенията са различни.
Това за списъка Кали дето разказва за приятелката си - и ние с Дими го правихме по моя инициатива -нещо като игра: Всеки пише име с буква от азбуката съответно АБВ и т.н с всички букви и прегъва листчето за да не се вижда написаното и продължава другия... така с всяка буква бяха подредени: моето писане, отдолу неогвото и сравнявах - нищо не влагах, просто от мерак беше всичко, но въпреки това видях, че ми харесва идеята да е на майка (която повярвайте не заслужава - да
моята
майка) и на свеки - и така ще я бъде така смятам сега, но ако наистина стане нещо и някво име много ме заслепи може да размисля. Дими е съгласен с мен, аз дори го карам той да реши, името е важно да - ама да ви кажа няма да умирам, не името прави човека, а човека прави името, аз познавам 10 Ивановци и нямат нищо общо и всеки от тях е в различен цвят така да се каже - както и да е.
За сега (този месец) съм се спряла на Валентин - за момче, и Радостина или само Радост - за момиче, но ще видим, предния месец фаворити ми бяха Виктор и Виктория - хахахах, дори си мисля, че може живот и здраве като се срещнем очи в очи с бебчо може да главата ми да роди друго име
Така че засега нищо сериозно - просто се забавлявам.
«
Последна редакция: октомври 13, 2009, 22:06:33 от Вероника
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #344 -:
октомври 14, 2009, 09:10:08 »
Нашият критерий за име е само един, но толкова сложен, че почти няма мъжки имена които да му отговарят. Както и преди ви бях казала, името трябва да звучи добре (и по възможност еднакво) на трите езика - френски, италиански и български. Не ща детето ми да се казва Луиджи или Джузепе, та франсетата да не могат да го кажат, а като си отиде в България да го гледат странно
Сетила съм се само за 3-4 възможни варианта, от които на Фабио нищо не му харесва:
Максим
-за мен е фаворит, на Фабио не му допада, а и на ит е
Массимо
Никола
- абсолютно еднакво произношение и писане и на трите езика;
Марко
- Фабио не щял да си кръщава детето на българско магаре (но на мен си ми харесва, а и има и Крали Марко)
Тео
-точно, кратко и ясно, май най-приемливото засега от негова страна.
Проблемът е, че на италиански всички мъжки имена завършват с гласна буква. Не може да е Даниел, трябва да е Даниел-е, не може да е Валентин, а Валентин-о, та ми звучат едно префърцунено такова
Иначе от бабите и дядовците никой няма претенции (поне не го казва или показва), та изборът си е изцяло наш и несъмнено ще открием нашето име
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...