Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 08:22:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони 2  (Прочетена 184586 пъти)

Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #405 -: май 26, 2009, 10:51:53 »

Милички,изпрочетох постовете,но се чудя какво да правя!Стана така че от 1 първи април не работя и смятам да си внасям осигуровките!Въпроса ми е че съм пропуснала 1 меец и се чудя как ще стане ако забременнея?Ако сега почна да си внасям и ако стане така че този 1 месец ми трябва,какво ще излезе???Моля някои да ме посъветва! give_rose
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #406 -: май 26, 2009, 14:40:07 »

За да си внасяш осигуровки ти трябва основание - да си на трудов договор или като самоосигуряващо се лице. Не може просто така да се внасят осигуровки.
Ако преди си работила и имаш нужните 12 месеца осигурителен стаж, този месец без осигуряване няма да ти е проблем. Просто в изчисленията на обезщетението той ще влезе с минимума (все едно имаш внесени осигуровки на минимума).
Надявам се, че се изразих разбираемо, но ако има нещо питай.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #407 -: май 26, 2009, 15:12:44 »

Ох, аз пак имам питане blush

Понеже от януари не съм получавала нито детски, нито майчински, от НОИ ми казаха, че когато се пусне въпростна Декалрация обр. 1 от работодаля ми ще ми преведат майчинските за всички месеци накуп (до момента 5х240), но работодателят ми ме пита crazy дали той плаща нещо и какво?
Аз се консултирах с адвокат и тя миказа, че от фирмата реално не плащат и 1ст., докатао съм по майчинство, напротив, само се води като разход за фирмата и даже получавали нещо там, не помян какво!
Аз като си проверявам здравните осигуровки в стараницата на НОИ всичко е ОК!
Та искам да попитам така ли е всъщност, за да съм сигурна като казвам нещо, а и за себе си!!!

Май стана объркано blush, но се надявам да ми отговорите!

Благодаря предварително! give_rose
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: май 26, 2009, 15:28:31 »

Работодателя плаща около 12 лв всеки месец здравни осигуровки.Нищо не му отива на разход освен тези здравни осигуровки защото реално няма разходи по теб.Ама той не знае ли какво плаща nea
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: май 26, 2009, 15:29:45 »

Защо не е подал декларация 1,не го ли е страх от проверки от НОИ?Ейййй,какви са тези работодатели бе,за бой са diablo
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #410 -: май 26, 2009, 15:33:05 »

Работодателя плаща около 12 лв всеки месец здравни осигуровки.Нищо не му отива на разход освен тези здравни осигуровки защото реално няма разходи по теб.Ама той не знае ли какво плаща nea

Ами явно не, след като питаше мен!!! nea
А принципно докато съм по майчинство (което принципно, може да е до 3г. на детето, до 1г. на детето се плаща 90% от заплатата, след 1г. до 2 г. минималната заплата, която сега е 240лв., а след 2 г. само ми се води стаж) ми се води стаж и всичко останало, нали?

Защо не е подал декларация 1,не го ли е страх от проверки от НОИ?Ейййй,какви са тези работодатели бе,за бой са diablo

Нямам представа, ако аз не се бях заинтересувала и не бях настоявала вече 2 месеца сигурно още нямаше да каже, че ще я пусне!!! Но аз съм готова и с документите, за пускане до съответните институции и щяха д аго погната скоро с проверки!!!
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: май 26, 2009, 17:11:30 »

Те от НОИ само това чакат,като лами са,особено ако става въпрос за майки.Ще го рацепят от проверки.Давай му зор.Иначе те наистина ще ти ги изплатят,но има давност няколко години smile,та да не мисли да те размотава.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #412 -: май 26, 2009, 19:34:51 »

Те от НОИ само това чакат,като лами са,особено ако става въпрос за майки.Ще го рацепят от проверки.Давай му зор.Иначе те наистина ще ти ги изплатят,но има давност няколко години smile,та да не мисли да те размотава.

kali_gali, много ти благодаря за бързите отговори!!! give_rose

Ааа, предполагам, че до средата на другия месец ще има подов да почерпя!!! good
И дано!!! good

Извинявам се, че се получи малко чат!!! blush

Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #413 -: май 27, 2009, 07:45:05 »

kali_gali, много ти благодаря за бързите отговори!!! give_rose

Ааа, предполагам, че до средата на другия месец ще има подов да почерпя!!! good
И дано!!! good

Извинявам се, че се получи малко чат!!! blush

Чат, но не безмислен, а с полезна информация  good

Аз съм се сетила и аз нещо да питам. Имам 12 месеца стаж, когато минималната беше 160лв, сега ако се наложи да ми изплащат майчинство (и да кажем имам право за база да се вземе трудовия стаж, а не студентския ми статус)  ще си е въз основа на сегашната минимална заплата, нали? Сигурно въпроса ми е тъп, ама много съм зле с тия неща  Girl_hide На мен ми дай апарат за кръвно, термометър....  girl_wink
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: май 27, 2009, 08:29:55 »

Точно така Гери, за изчисленията се гледат последните 12 месеца преди издаването на болничния, а не тези в миналото, в които си осигурявана и съответно ти дават право на обезщетение. Съответно важи актуалната към този момент минимална. И никой въпрос не е тъп, да знаеш  girl_wink
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 901

Моят сватбен албум

« Отговор #415 -: май 27, 2009, 12:54:45 »

Някой може ли да ми каже каква база за изчисленията на майчинството се взима, когато едната част от стажа е в чужбина? Доказана с формуляр Е104 и т.н?
Активен
Таня
Професор
Публикации: 434

http://www.album.bg/maca18f/

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: май 27, 2009, 13:32:15 »

Аз искам да попитам какво става ако имаме бебче, а аз съм без никакъв трудов стаж и съм студентка редовно обучение, само мъжат ми работи, какво точно ще получавам на месец или изобщо ще получвам ли нещо?
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #417 -: май 27, 2009, 14:40:29 »

Аз искам да попитам какво става ако имаме бебче, а аз съм без никакъв трудов стаж и съм студентка редовно обучение, само мъжат ми работи, какво точно ще получавам на месец или изобщо ще получвам ли нещо?

Би трябвало 2880лв. еднократна помощ  Wink
Активен
Таня
Професор
Публикации: 434

http://www.album.bg/maca18f/

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: май 27, 2009, 15:14:37 »

Gergancheto ахам и само толкоз ли? И никаво майчинство през 2-те години докато би трябвали да бъда в майчинство
Активен
HaT
Ентусиаст
**
Публикации: 52

Моят сватбен албум

« Отговор #419 -: май 27, 2009, 17:42:08 »

И аз пак да попитам нещо smile Когато излезеш майчински и през двете години в които си майчински основната се вдигне, трябва ли да се вдигнат майчинските или ще се окажем в заварено положение?
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: