Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 12:38:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони 2  (Прочетена 184707 пъти)

Данитка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: април 22, 2009, 08:08:12 »

Пете освен тези декларации ти трябват 2-те лични карти,удостоверение за банкова сметка,акта за раждане оригинал и копие  good
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: април 22, 2009, 08:39:48 »

Момичета, може ли майчинството да се прехвърля на бабата, ако тя е пенсионерка или за да се прехвърли на нея трябва да е на трудов договор? Търсих в нета ама нещо не открих такъв случай.
Активен
Sisi_Gocheva
Регистриран

Публикации: 2

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: април 24, 2009, 13:14:09 »

Здравей те! Искам да попитам(ако някой може да ми отговори, имайки предвид колко е неясно всичко по тази тема):
Ако си майка студентка-редовно обучение и въпреки това ходиш на работа, дали ще получиш еднократна помощ в размер на 2880 лв, или ще получаваш майчински на основание осигурителните ти вноски? А ако нямаш необходимите 12 месеца осигурителен стаж- социалните или еднократната помощ?
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: април 24, 2009, 17:30:23 »

Здравей те! Искам да попитам(ако някой може да ми отговори, имайки предвид колко е неясно всичко по тази тема):
Ако си майка студентка-редовно обучение и въпреки това ходиш на работа, дали ще получиш еднократна помощ в размер на 2880 лв, или ще получаваш майчински на основание осигурителните ти вноски? А ако нямаш необходимите 12 месеца осигурителен стаж- социалните или еднократната помощ?

Да ще получиш тези пари, те са съвсем отделно от майчинството. Доколкото разбрах условието е да си студентка от повече от една година( за да няма злоупотреби) Няма значение дали работиш или не smile
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: април 24, 2009, 18:54:40 »

Не знам от къде ги получавате тези информации, но още няма официално решение на кого ще се дават тия пари, преди чух, че само на тези, които получават стипендии, но няма нищо официално. Според мен ще бъде поредната лъжа, а и какво толкова се радвате като това е минималната заплата за 12 месеца, само че на куп. След това ...................... NO За мен си е чиста проба предизборна агитация.
Активен
Mila_
Професор
Публикации: 382

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: април 24, 2009, 20:58:26 »

аз попитах в НОИ и в университета, и на двете места ми отговориха, че щом съм редовна студентка имам прово на тази еднократна помощ и тя е нещо съсвем различно от майчинството. И в крайна сметка отворих Дървавен вестник, поправките в закона излезнаха там,ако не се лъжа в броя от 27 или 29- ти март. smile Надявам се да няма проблеми и да може да си получим тази помощ girl_wink
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: април 24, 2009, 21:17:35 »

Да приеха го,излезе в Държавен вестник ,но броя забравих sad Само не знам какъв е реда за получаване,мисля че трябва да си записан студент,но не и семестриално завършил ,а за ограничение от 1 година не знам дали има blush Иначе Голди 3000лв не са малко пари-общо взето с тях си покриваш количка/легло/дрехи и памперси за първите месеци и си е една хубава еднократна помощ  good И доколкото четох в държавен вестник-там нямаше нито това,че трябва стипендия да се получава,общо взехо и хора с 4.00 взимат стипендии,нито това ограничение от 1 година blush
Ето какво пише в бг-мамма<взето от тук www.bg-mamma.com>:

Цитат на: www.bg-mamma.com
Еднократната помощ за майки-студентки (2 800лв.) се дава без оглед на успех или осигурителен доход, т.е. няма никакво значение дали вземаш стипендия (аз например не вземам заради дохода). Както казах още не са излезли образци на молбите и съответно няма как да знаем необходимите документи, които се прилагат. Но почти 100% съм сигурна, че ще искат уверение от ВУЗ-а, за това че си студентка редовно обучение. Ако можеш да си вземеш такава от университета, няма да имаш проблеми със социалните. Само дето различните учебни заведения имат различни дефиниции за това кога и колко дълго един студент е "редовен", та трябва да питаш на място в твоя...
« Последна редакция: април 24, 2009, 21:22:41 от little.miss™ » Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: април 24, 2009, 21:50:22 »

Дай боже да ги дадат тези пари. Някой като вземе да свирка
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: април 25, 2009, 14:29:07 »

Я и аз сега да попитам нещо. Wink

Сестра ми е последна година студентка (редовно обучение) и терминът и е октомври месец. Дали ще може да се възползва от промените в закона или няма да я огрее? nea Не си спомням дали ако влачиш някой изпит си семестриално завършил все пак или завършваш семестриално, когато си вземеш всички изпити без държавните? huhhuh.gif Съжалявам за въпроса, но не мога да си спомня как беше по мое  pleasantry време.
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: април 26, 2009, 09:03:28 »

семестриално завършил се водиш при взети всички изпити без държавните  girl_wink Аз така влачих 1 година, че само на устния държавен ме скъсаха  diablo
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 562

Едно щастливо семейство!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: април 26, 2009, 09:19:06 »

Аз пак не съм разбрала явно  blush като си севестриално завършил ще вземеш ли парички или не?!?!?!?
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 901

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: април 27, 2009, 14:54:35 »

Здравейте,
имама въпрос blum
Как ще ми се изчисли майчинството и каква ще е сумата при следната ситуация : В момента съм осигурена на 1800 лв, от ноември 2008. До септември 2008 съм работила във Франция,. Този стаж ще го дикажа с формуляр Е104, мисълта ми е каква сума се взима за калкулацията, защото заплатите там и тук са коренно различни...?
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: април 27, 2009, 19:12:58 »

Значи относно казуса със сестрата-ако към октомври тя не е записала семестър,а е завършила семестриално и и остават държавни,дори и изпити да има да взима-тя няма да получи 3000лв.,защото не се е 'записала' и не се води 'редовен' студент.
Валентинка,според мен ще ти признаят 1800лв.,а няма да ти ги приравнят към стандарта на Франция<тяхната минимална и т.н.>. Така мисля blush
Активен
Ивче
Сватбар
Публикации: 218

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: април 28, 2009, 10:38:40 »

Здравейте момичета,аз също съм редовна студентка,но се осигурявам заради майчинството. Някоя от вас знае ли вече към кой можем да се обърнем за повече информация за тези 2880 лв, защото все пак сигурно има някакъв ред на подаване на документи и срокове.
Мерси много.
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: април 28, 2009, 11:26:55 »

Попитай в МТСП
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай