Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 18:39:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони 2  (Прочетена 184870 пъти)

daniela_sl
Ентусиаст
**
Публикации: 95

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: февруари 16, 2009, 07:48:36 »

kali_gali на мен не ми стана ясно защо 80, а не 90%?Нали е толкова по  закон или аз пак нещо не съм разбрала... crazy
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: февруари 16, 2009, 07:49:29 »

Аз да питам нещичко  blush Та значи майчинсвото сега е 12 месеца. Въпросът ми е откога се смятат - от датата на раждането или от датата на термина, по който те водят през бременността? Имам предвид, че моят термин по документи е 9 април, но аз ще раждам секцио повече от 15 дни преди това... та докога ще съм по майчинство - до 9 април 2010 или до съответната дата на която съм родила? Благодаря предварително  give_rose give_rose give_rose
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: февруари 16, 2009, 08:13:37 »

Дата на раждане girl_wink
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: февруари 16, 2009, 08:21:33 »

благодаря, Дани  give_rose
Активен
Alexx
Регистриран

Публикации: 2

« Отговор #289 -: февруари 16, 2009, 08:46:34 »

Здравеите,

Кали, много благодаря за светкавичния отговор.Само не ми е ясно какво имаш предвид с " да се осигурявам на колкото може повече" ?
Да разбирам ли , че ако се осигурявам на 3500 лева БРУТНА заплата примерно, ще ми дадат 6x3500+ 6x260.И защо 80% , не е ли 90? А получената сума средно аритметичната не трябва да надвишава нетната заплата, нали?т.е ако нетната  върху 3500 според калкулатора е 2916, максималното майчинство не може да е повече от 2000 лева, значи де факто ще взимам около или под 2000 лева
Голди беше споменала по-нагоре , че в момента се осигурява на около 2400 лева, защото така и е най-изгодно.Ще я помоля да ми обясни малко по-подробно защо се получава така.
Надявам се , че горе - долу успях да ви обясня...с други думи на каква брутна заплата да се осигурявам сега , за да мога да взема някаква прилична сума, с която наистина да мога да отглеждам детето...
дали някоя от вас е счетоводител или би ми дала координатите на такъв, с който мога да се консултирам...защото моя бъдещ " работодател " очаква да му кажа какви цифри да пише, а аз сам като пиле в калчища   cray
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: февруари 16, 2009, 09:33:38 »

/
« Последна редакция: юни 25, 2010, 11:21:16 от goldi » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: февруари 16, 2009, 10:42:25 »

И на мен доста неща не са ми ясни и сега разучавам из нета за какво става въпрос.  girl_impossible

Искам да попитам като изтече платения отпуск по майчинство 1 година, после какво се случва? Имам предвид ако искам да продължа да си гледам детето държавата плаща ли ми нещо или се оправяме както можем с мъжа ми?
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: февруари 16, 2009, 10:53:29 »

До 2 години на детето държавата ти плаща майчинство - 240лв (всяка година е различна сумата)
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: февруари 16, 2009, 11:00:50 »

Момичета, чета ви много обстойно, но в мен възникна един въпрос. Ако имам и граждански договор освен трудовия, по който всичко си се плаща, както си му е реда. Той взема ли се под внимание при изчисляването на майчинството?
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: февруари 16, 2009, 11:01:49 »

Да,майчинството е 90%,но се сравнява нетния доход и дохода 90% и се взима по-ниския,а по-ниския винаги е нетния,който отговаря на 80%.За да получите 90% трябва да правите като Голди-т.е. да се осигурявате на 2400лв за да се получи така,че 90- процента да са по-ниски от нетния.А относно осигуряване на 3500лв,не е нужно защото осигурителния доход максимален за страната е 2000лв и ако заплатата ви е 3500лв ще ви се отдържат осигуровки на 2000,а на разликата само данък и на края нои ще вземе 2000 на колкото са ви отдържани осигуровки.Като казвам на колкото се може повече имам в предвид на макс.2400лв,а не зная какви са ти възможностите
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: февруари 16, 2009, 11:03:18 »

Не,доходите от граждански договор не влизат за определянето на майчинств,там няма осигуровки за болнични,бременност и раждане
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: февруари 16, 2009, 11:04:06 »

това ми беше въпросчето в онази тема, кото изчезна и ми се появи в празници    
момичета, искам да споделя с вас едно мое питане, вярвам че сте компетентни и ще ми помогнете...
работя на изпитателен в момента и ако дай боже забременея, понеже се работи по въпроса  
има ли вероятност ако на работодателя не му харесва как работя да ми прекрти договора, въпреки положението, в което мога да бъда? Питам защото този въпрос ме измъчва и същевременно притеснява? Аз вече се записах в клуба на БЕБЕправещите и съм мн щастлива. Единственното, което ме притеснява е това...   че съм на изпитателен срок... моля ви помогнете ми... не ме притеснява че може да не ме хартесат тук и да не ми дадат безсрочен договор, но все пак... искам да знам какво да правя?
Малко се пообърках... ама вие ще ме разберете  
А една година назад имам непрекъснат трудов стаж... ако не ме одобрят взима ли се под внимание тази една година назад? На предишната ми работа ме осигуряваха на цялата заплата а сега на тази съм на 300 лева... Всичко  е   crazy crazy crazy с непрекъснати осигуровки съм ... хелп
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: февруари 16, 2009, 11:08:28 »

След като си със срочен договор не си защитена докато не изтече.Когато изтече може да не ти го продължи.Ако обаче го продължи,то би могло да е само с безсрочен,тогава си защитена от закона.Но ако излезеш в бременност и майчинство докато си на срочен е лошо.Трябва да ти го поднови преди да родиш.
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: февруари 16, 2009, 11:11:39 »

По първите въпроси вече ти отговорих,в сегашното ти положение-просто няма да продължи договора,на по-късен етап ако имаш трудов договор за неопределено време-ако му се плаща обезщетение-може да те уволни good Иначе няма значение дали са 12 последователни месеци или не,може да си работила 5 месеца 2003 и сега ако имаш поне още 7=стават 12 и се взимат 5 от 2003 и 7-те сега good -щом имаш трудов стаж,няма какво да се притесняваш girl_wink
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: февруари 16, 2009, 11:27:40 »

еми значи аз си влизам в тези 12 месеца, нищо че са ме осигурявали веднъж на цялата заплата а сега на минималната... няма от какво да се притеснявам в такъв случаи...  pardon pardon pardon
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: