Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 08:32:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бременност, майчинство и закони 2  (Прочетена 185225 пъти)

kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: декември 09, 2008, 14:35:57 »

При  предишната промяна когато го направиха 315 дни и заварените на които не им бяха ицтекми 135-ти дни им  го удължиха.Предполагам,че и сега ще е така.В крайна сметка май само те ще имат файда от тази промяна.
Активен
Мими Рашкова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 562

Едно щастливо семейство!!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: декември 09, 2008, 16:47:02 »

Момичета аз като непросветена  blush искам да попитам след изтичането на 9-те месеца, през които ще взимам 90% от заплатата си, колко време след това мога да си остана в къщи и дали ще получавам нещо или веднага трябва да се върна на работа????
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: декември 09, 2008, 16:58:32 »

Момичета аз като непросветена  blush искам да попитам след изтичането на 9-те месеца, през които ще взимам 90% от заплатата си, колко време след това мога да си остана в къщи и дали ще получавам нещо или веднага трябва да се върна на работа????
До навършването на 2 години на детето ще получаваш майчинство, което незнам колко ще бъде за догодина, но сега е 240 лв. След изтичнето на тези 315 дни се подава една молба до работодателя за ползване на това майчинство. Но ако решиш, можеш и да не го ползваш цялото, т.е. да се върнеш по-рано! good След изтичането на 2-те години имаш право и на 1 година неплатено майчинство. Това е по сегашния закон, а сега незнам дали ще промени в тази насока.  pardon
Активен
krem4o
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #78 -: декември 11, 2008, 18:11:04 »

Здр.,момичета искам да попитам за моя болничен 45 дена преди раждане:издаден е на 4.11. и е от 2.11 до 17.12 и искам да попитам кога счетоводителката на фирмата трябва да го занесе в нои и докога трябва да ми се изплати,защото аз си правя справка в нои и ми излиза 4е няма документи за оброботка на мое име и 4е за ноември имам внесени осигуровки 0лв.Ако някой е наясно ще му бъда благодарна да ми обясни.А осигуровките ги внася фирмата до 10 число всеки месец.
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: декември 11, 2008, 19:22:52 »

krem4o, болничния за ноември месец се носи в НОИ в началото на декември, а изплащането при мен беше след около седмица до 10 дена. Ако имаш някакви съмнения, се обади на счетоводителката да я питаш, но е възможно просто да има забяване в обработване а информацията, незнам.  pardon
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: декември 12, 2008, 09:30:02 »

Момичета вижте какво намерих в нета за новата поправка

Платено майчинство от една година ще ползват и жените в заварено положение. Преди седмица управляващите решиха, че от 1 януари догодина майките ще получават 90% от заплатата си, докато гледат бебета си не за девет, а за 12 месеца. Единственото условие за да се ползват от това е да са се осигурявали една година, а не шест месеца, както беше досега.

Депутатите от мнозинството са внесли промени в законите, които да разрешат по-дългото майчинство и за дамите, на които деветте месеца не са изтекли към 1 януари, както и за тези, чиито деца нямат навършена една година, независимо че може да са се осигурявали само шест месеца.

Взето е от www.darik.net
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: декември 12, 2008, 09:35:45 »

Браво! Bravo
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: декември 12, 2008, 09:58:26 »

Само,че не мога да разбера нещо...аз съм с непрекъснати осигуровки от самото начало откакто съм започнала  да работя.Но сега искам да се осигурявам 6 месеца за по-високо майчинство-това означава ли ,че трябва да съм се осигурявала 1 год.преди раждането,а не 6 месеца?Това не мога да разбера
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: декември 12, 2008, 11:14:03 »

Жасмин, ще ти гледат осигурителния доход 12 месеца назад, така че пак има смисъл да се осигуряваш на восок доход, но трябва добре де си ги сметнеш нещата. Аз чакам да се гласува на 16 -ти дкемеври в НС, за да видим точно как ще приемат промените, и да си вдигна доход от 1 ноември, не от 1 декември, че да имам 7 месеца на максималния осигурителен доход, и въпреки всичко, че ще вземаме 12 месеца майчинство, тези който родят след 01,01,2009 са прецакани.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: декември 12, 2008, 11:33:17 »

Момичета не мисля, че тук е мястото на това, но съм много възмутена и исках да споделя свас.

http://www.dnes.bg/article.php?id=62503
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: декември 12, 2008, 12:02:28 »

Момичета не мисля, че тук е мястото на това, но съм много възмутена и исках да споделя свас.

http://www.dnes.bg/article.php?id=62503
Oh my ... Oh my ... Oh my ... нямам думи... и това са хората, които ни управляват  girl_impossible girl_impossible girl_impossible
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: декември 12, 2008, 12:07:37 »

diablo diablo diablo Това е отвратително  beating  beating  beating
Мисля, че точно за този случай говореха днес сутринта при Лора Крумова, за съжаление не чух коментара, защото тръгвах за работа.
На какви хора само плащаме заплати от данъците си  girl_impossible  crazy
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Публикации: 1523

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: декември 12, 2008, 12:10:02 »

Е........и м.......а Какво ли се учудвам никога не им е пукало за тези хора nea
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: декември 12, 2008, 12:13:52 »

Току-що казаха по новините, че 1година майчинство е официално приета, гледа се доходът за 1 година назад, за да нямало злоупотреби. Майките в заварено положение с деца до 1 година също ще се възползват от промяната  smile
Активен
siolina
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #89 -: декември 12, 2008, 12:22:43 »

здравейте имам един въпрос относно новите промени за майчиството. излизам на 18.12 в болничен( 45 дена преди термин) а термина ми е 01.02.2009 каква база ще ми вземат 6 или 12 мес. такива като мен в заварено положение ли се водят или автоматично влизам в новите промени.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: