Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 17:47:22

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 169623 пъти)
 
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: ноември 24, 2008, 16:41:07 »

Момичета искам да попитам дали мога да направя картофено пюре в блендер, защото нямам миксер?Пюре от тези напрах дето са?
аз го бъркам или с миксера или с едно телено,с всичко друго става на бучки sad
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: ноември 24, 2008, 17:29:01 »

Теди давай рецептата веднага за кекса.
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: ноември 24, 2008, 17:35:29 »

KEKС

5 яйца
2 ч.ч. захар
по малко от 1/2 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
250 мл.лимонада
2 ванилии
1 бакпулвер
2 ч.л. какао

Смесват се яйцата + захарта , прибавя се олиото , след това постепенно брашно , лимонада , брашно , лимонада , накрая се слагат ванилиите и бакпулвера , бие се още малко и готово.
Формата се набрашнява /маже се с олио и отгоре се ръси брашно/ , в 1 ч.ч. се сипва от готовата смес , слага се какаото и се разбърква с лъжичка хубаво.
Във формата се изсипва 1/2 от готовата смес , след това сместа с какаото , с една клечка за зъби се разбърква на кръгове повърхностно за да се образуват шарки , и отгоре се изсипва другата половина от сместа.
Пече се в предварително загрята на макс.фурна до набъбване , и не се отваря печката , след това фурната се намаля на около 150 градуса и така се пече докрай  :girl_wink:Опитва се дали е готово с клечка от метла , като се продупчи кекса , после се изважда и ако по нея има смес , значи не е готов  girl_wink
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: ноември 24, 2008, 18:46:59 »

Благодаря ти Теди.Включвам го в рецептите и смятам скоро да го пробвам.

Тази вечер сме на Родопски качамак и царевични крокети.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: ноември 24, 2008, 18:58:59 »

Кекса е супер идея и аз тези дни ще направя един,но моята рецепта е малко по-различна аз слагам и чаша прясно мляко и повече яйца,а и брашното го разделям<1/3 с бакпулвер и ванилия и 2/3 самичко>,но като го направя ще пусна рецептата и снимка blum
Обожавам ориз със зеленчуци  blum
Я ми кажете търсих но не намерих, имам пилешко, но ми се щеше да го мариновам преди да го опека, някой би ли ми дал идея как да мариовам пилешко?  pleasantry

аз не го мариновам вече,наскоро почнах да го 'пържа' в тефлоновия тиган без мазнина и към края добавям скилидки чесън и две-три супени лъжици мед с равното количество лимонов сок и мъничко вода и чакам да изври и пилешкото хваща една много приятно сладко-кисела коричка,изобщо не се усеща меда Girl_hide последният път така го направих и в гювеча и стана good
« Последна редакция: ноември 24, 2008, 19:05:48 от малката госпожица™ » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: ноември 24, 2008, 20:28:19 »

Ето го и моя качамак

и царевичните крокети
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: ноември 24, 2008, 20:36:28 »

Давай рецептата за крокетите Girl_hide
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: ноември 24, 2008, 20:52:57 »

Приготвяш 200 гр.качамак.След това добавяш 2яйца сирене и шунка .Оформяш крокети и пържиш в сгорещено олио.Аз ги пържа във фритюрника.
Активен
cherry_tea
Професор
****
Публикации: 364



« Отговор #353 -: ноември 24, 2008, 21:21:08 »

Inaxastra, благодарение на твоята рецепта сега си пийваме греяно вино  Wink   give_rose
Gucci, в неделя и аз се представях с качамак по рецепта на майката на моето момче.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: ноември 24, 2008, 21:55:08 »

Теди, този кекс е много сполучлив и ми напомня много на мама, само че тя го прави с жълт швепс по "онези" времена, а сега с фанта  good
Gucci, качамака ти има невероятно оформление. Запичаш ли го ? Или май е в тиган? Аз след като го сваря го оформям в чиния, поръсвам обиилно със сирене smile и поливам със запържено масло с червен пипер.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: ноември 24, 2008, 21:55:57 »

Пропуснах, че тази вечер за първи път blush правих доматена супа и стана много сполучлива и най-вече много бързо.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: ноември 24, 2008, 21:58:28 »

Ами в тиган го правя.Отдолу се слага яйце и се прави на пластове и с плънка.Става много вкусен.
Дарлинг аз доматената супа нещо не мога да я направя.Не ми се получаа вкусна.Или може би я сравнявам с това което съм яла в ресторанти.Как я прави ти.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: ноември 24, 2008, 22:10:59 »

Ами Гери и аз бях много скептична, защото не обичам силните доматени вкусове, но ето как я направих тази вечер.
Запържвам малка глава лук и 2 скилидки чесън, добавям малко червен пипер за цвят, лъжица с връх брашно  и след като се запържи всичко изливам един буркан домати (домашна консерва от цели домати) които пасирах предварително. Добавих лъжица вегета и сух босилек (защото нямам пресен smile ), ако ти е много кисела можеш да сложиш 1 лъжица захар. Добавих и вода, колкото гъста искаш да бъде. И от тук почна моята импровизация - добавих малка шепичка фиде и след като се свари и леко истине застроих с яйце и кисело мляко. Накрая добавих масло и настъргано сиренце във всяка купичка при сервирането.
Но ако търсим изискан вкус  smile спираме до моите импровизации, като при сервиране добавяме лъжица заквасена сметана и настъргано сирене.
Остана ли ти време за милинките?
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: ноември 24, 2008, 23:00:16 »

Малееее,Гери,качамакът ти изглежда превъзходно.. :bravo:Дали ще може да ми кажеш как да го направя,защото никога не съм правила,а писето няколко пъти по кръчмите си поръчва и ще мога да го изненадам! blum
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: ноември 24, 2008, 23:16:10 »

Ами Дарлинг не ми остана време в неделя защото доста си поспах и като станах милото беше взел понички.Аз иначе обичам доматена супа но предния път стана една водниста такава направо ужасна беше.
Писета лесно се прави.Взимаш готов качамак-този дето го правих днес е на Оберон.Половин пакет се изсипва в 1 литър вряща подсолена вода.Качамака е готов когато стане гъст и не се стича то лъжицата.Взимаш един по дълбок тигат.Разбиваш едно яйце.На дъното на тигана  сипваш олио.Изсипваш разбитото яйце.Предварително си си нарязала и запържила някакво месо-този път го правих с пилешко.Предварително си си натрошила сиренце.Та над яйцето редиш пласт качамак след това пласт сирене и месо пак пласт качамак и така докато свършиш нещта.Завършва се се качамак.В една купичка си разтапям в микровелето малко масло и го смесвам с червен пипер.Мажа отгоре последния пласт качамак.Оставям да се позапържи на котлона.Обикновенно се понадува още малко самия качамак.Наръсвам го преди сервиране с сирене.Яде се топъл с кисело мляко.Вкусно и любимо наше ястие е.Може да се направи и в тава.Принципа е същия.С тази разлика че настъргвам кашкавал най отгоре и го запичам.Ако има нещо питай.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines