Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:49:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Юли ,Август и Септемвр  (Прочетена 142366 пъти)

mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #375 -: февруари 08, 2009, 16:52:55 »

Анди тук има инфо за лентичките http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,202.0.html  smile Да ти кажа аз все още посещавам доста често тоалетната и вече свиканах  Wink А и гледам да пия повече течности, та няма как да не я посещаваме често. Колкото до болките в кръста - и при мен от няколко дена ми се появиха. Най-вече са вечер - може би защото по цял ден съм на стола ...
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #376 -: февруари 09, 2009, 09:07:36 »

Анди добре дошла в нашето клубче!
Аз да ви се похваля в петък отивам да се записвам на ЖК и тогава ще ми направят всички изследвания, а пък в понеделник съм на първата фетална морфология при доц. Томова в сградата на ГУСВ. Бихте ли споделили какви цени плащате за ФМ, защото тя на мен ми каза 90лв. без диск, 100лв. с диск, но аз непременно ще взема и диск, защото нашия татко не може да излиза от работа за да идва с мен на прегледи и общо взето все сама си ходя, а после като му показвам снимки се пули и не може да си го представи. Някой път ми е мъчно така като видя пред кабинетите толкова татковци, но пък не всеки има възможност да отсъства от работното си място.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: февруари 09, 2009, 09:32:41 »

Добро утро момичета аз да се похваля снощи наши приятели ни поканиха официално за кумове smile smile smile
Сватбата ще е през май месец и азтогава ще съм бая напреднала и се чудя само как ще се търкалям насватбата - ама нямаше как да откажем smile
Относно нощнто пишкане и аз съм така вечер поне 2 пъти ставам :)Болките в кръстами се появиха наскоро в началото ги нямаше , но вече ме морят, ама няма начин.
И аз искам много да отида на ФМно моя лекар кажа че за Варна ще ми трябват поне 150 лв за да отида и аз малко се чудя дали да ги дам тези пари. Ако някои знае по евтино във Варна да ми пише - може и на лични
Активен
krem4o
Любопитен
*
Публикации: 45

« Отговор #378 -: февруари 09, 2009, 09:51:49 »

Rodi,иди при доц. Балев в клиника Темелков работи,той прави такова изследване и прегледа е 50 60 лв..Записванията стават в петък от 8 сутринта на място за следващата седмица.Но все пак се обади да питаш защото това е инфо от лятото.Успех и лека бременне.Може да ми пишеш на личниза повече инфо.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: февруари 09, 2009, 10:21:31 »

smile здравейте момичета почти преудолях гаденето ама умората направо ме убива smile пребирам се от работа и лягам да спя smile Някой знае ли кога мога да изляза болничен, работата ми е отвратително натоварваща 8 часа права, а и работя  в парфюмерия и няма да ви кажа как пръскам пърфюми и какви физиономии правя като пръсна някой , който хич не ми понася. Казаха ми че имам 180 дена и 45 за раждане общо стават  225. Другата седмица по мойте изчисления мога да си взема от 16 .02 ама акушерката ми каза да си изчисля много хубаво за да не се наложи с корема да ходя да продавам парфюми smile. Незнаех дали тук да си задам въпроса, извинете ако има някъде отговор на въпроса ми .
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: февруари 09, 2009, 10:29:16 »

Захира, аз исках да отида на първата ФМ при Томова, но като и звъннах, каза, че тя приема след 17 г.с., няма проблем да ме вземе, но по-добре да отида при друг колига, а при нея за втората. Аз ходих при Марков и ми взе 60 лева, защото бях 13+6 дни. Сега на 19 март съм за втората при Томова и цената е някъде там 100-120 лева с диск.
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: февруари 09, 2009, 10:29:59 »

Миме, а кога ти е терминът, за да мога да те ориентирам? По принцип от него назад трява да бориш.
Като влизат съботите и неделите също.

Другият вариант е да взимаш болнични от джи пи -то на първо време, ако се притесняваш, че другите няма да ти стигнат. Има право да ти издава до 7 дни, общо 40 за годината, само че трябва да има 1 ден прекъсване поне между отделните болнични от джи пи-то. Т.е вземаш 7 дни от джи пи-то, после се връщаш за 1 ден на работа (все се изтърпява), после пак и така.
Та тези 40 са отделни от онези 180 от ЛКК и другите 45 дни преди раждането.
Така че би трябвало да ти стигнат.  good
« Последна редакция: февруари 09, 2009, 10:42:21 от Kiksi » Активен
_MuMeTo_
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: февруари 09, 2009, 10:41:14 »

Благодаря ти Кикси smile на 29 .09 ми е термина smile
Активен
Kiksi
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: февруари 09, 2009, 10:52:32 »

Мисля, че някъде около 16.08 трябва да излезеш в 45-дневния болничен.

Настина според мен като излезеш от 16.02 в болнични, 180 дни са до 16.08, но моят съвет е да ги преброиш точно от термина назад, защото някои месеци имат по 31 дни, а както ти казах в тези болнични влизат и празници, и съботи и недели. Не съм ги броила точно в момена, но е логично да стигнат. И да не е от 16-ти, а от 20-ти примвено, все ще стигнат.

Ако искаш остави си една седмица резерва поне като вземеш тези дни болничен от джи пи-то, после походи ден, два на работа и после пускай дълги болнични или вземи още един от джи пи-то. Така или иначе няма да ти се налага много да ходиш на работа. Но това е моят съвет - точно броене от термина назад на 45+180 дни, а дотогава болнични от личен лекар и малко ходене на работа между тях.  good
Активен
_MuMeTo_
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: февруари 09, 2009, 11:35:18 »

Благодаря за съвета май така ще направя както казваш ще издържа някак си макар , че е страно ама взима да ми личи бях  доста слабичка  и сега вече съм качила  кг и коремче даже имам smile Копчето на униформата ми вече се скъса smile немога да го закопачвам панталона shok а съм само в 9 седмица преставям си каква топка ще стана на края  Wink
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: февруари 09, 2009, 11:42:55 »

Аз съм решила да си взема ърво отпуската защото после няма как а и те няма да ми я платят .
Понеже моя 45 дневен почва към 25 май от април си вземам отпуската после малко болнични от личния и сам готова. Ама да видим де дано да стане така smile
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #386 -: февруари 09, 2009, 12:36:11 »

Rodi аз пък съм решила да не си вземам никаква отпуска (освен ако не решим да ходим някъде де) и тя ще ми остане висяща и като изтекат 2-те години мйчински мисля да си ги взема тогава. Те даже тогава ще са 50 дена: 20 дена за 2009-та, 20 дена за 2010-та и по груби сметки 10 за 2011-та (за половин година). Че ние нямаме баби във Варна, а не се знае как ще е положението с яслите и детските години тогава, та да мога ако се наложи да си го гледам аз детето. Знам че работодателят няма право да ти откаже да си ги ползваш тия дни, които ти се полагат. За сега така ги мисля нещата пък да видим в последствие как ще действам.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: февруари 09, 2009, 18:05:50 »

При мен няма какда останат за след 2-те години защото работат ми  по проект на общината и не се знае другата година кои ще ръководи проекта, и те трябва да изчистят отпуските  smile
Активен
Andy
Любопитен
*
Публикации: 24

« Отговор #388 -: февруари 09, 2009, 18:16:49 »

Анди добре дошла в нашето клубче!
Аз да ви се похваля в петък отивам да се записвам на ЖК и тогава ще ми направят всички изследвания, а пък в понеделник съм на първата фетална морфология при доц. Томова в сградата на ГУСВ. Бихте ли споделили какви цени плащате за ФМ, защото тя на мен ми каза 90лв. без диск, 100лв. с диск, но аз непременно ще взема и диск, защото нашия татко не може да излиза от работа за да идва с мен на прегледи и общо взето все сама си ходя, а после като му показвам снимки се пули и не може да си го представи. Някой път ми е мъчно така като видя пред кабинетите толкова татковци, но пък не всеки има възможност да отсъства от работното си място.

Захира, аз също ще ходя при доц. Томова на фетална морфология.  Нвмам никаква идея относно цените, но за нея казват, че е един от най-добрите специалисти в тази област.  Аз иначе в 13г.с. ходих на ранна диагностика на плода при д-р Янкова, от която също съм очарована. Ето и линк: http://www.zarodish.com/
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: февруари 09, 2009, 19:49:38 »

Момичета сигурно сте писали по-назад в темата, но искам да ви попитам отново за феталната морфология. Аз съм на скрининг на 24 февруари и тогава ще съм на 12 седмици, късно ли е тогава да питам за ФМ и да тръгна да си записвам час. Моят гиноколог не ми е казвал нищо а и аз не искам да правя ненужни изследвания, но може би поне веднъж няма да е излишно.  *crazy*Така объркано попитах crazy - кога може да се прави фетална морфология ?
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: