Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 17:33:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища месец Юли ,Август и Септемвр
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища месец Юли ,Август и Септемвр (Прочетена 142207 пъти)
Ел
Сватбен ГУРУ
Консултант по кърмене към НКК
Отг: Очакваме нашите съкровища месец Юли ,Август,Септе
«
Отговор #210 -:
януари 24, 2009, 17:53:43 »
EFISOLT ЕФИЗОЛ
СЪСТАВ:Лекарствени вещества в една таблетка за смучене: Dequalinum chloride 0,25 mg; Ascorbic acid 30 mg;
Помощни вещества: глюкоза, натриев захарин, пектин, ванилин, захароза, какао, монохидратна лактоза, магнезиев стеарат.
А знаете ли Осцилококцинума безвреден ли е? Хомеопатичен продукт е, доколкото зная.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
Дива и щастлива.....
«
Отговор #211 -:
януари 24, 2009, 18:22:33 »
Осцилококцинум може да се пие без проблем от бременните
консултирала съм се с моя доктор по въпроса, когато бях болна
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #212 -:
януари 24, 2009, 20:57:40 »
Цитат на: maria_lakova в януари 24, 2009, 17:48:27
Ефизол може да се взема спокойно, както и "Прополки" - бонбони за смучене. Иначе като хапчета знам, че само Парацетамол може, за Ефералгана не съм чувала.
Тези неща, както и Витамин Ц и чайчета с мед, може спокойно да се вземат, но ако се влоши е по-добре лекар да изпише нещо, отколкото да се самолекувате.
Да, Еферелганът, както и Фервекс и други подобни съдържат парацетамол, така че може. Но само ако се налага разбира се - ако температурата е над 37.5. Иначе напълно забранени са аналгетиците, аспирин, аулин.
Оксилококциум вероятно е разрешено, ама той не е ли по-скоро превантивна мярка? Като се разболееш вече е късно за него.
Така поне съм чувала
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #213 -:
януари 25, 2009, 16:05:42 »
Аз да ви кажа се доверявам на бабините методи - снощи като си легнахме и си направих компрес от ракия на гърлото и два тампона пак ракия в носа и днес ми е май по добре
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #214 -:
януари 25, 2009, 18:55:22 »
А така Роди поне е безвредно и още по хубаво чустваш се вече добре
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #215 -:
януари 26, 2009, 17:52:51 »
Да се оплача днес гфадната хреме пак ме нападна с пълна сила и сам като някое ракиено човече с два тампона в носа и мирише навсякъде, ама какво да се прави няма начин.
НЯкой няма ли да се отчета нещо много замлъкнахме.Аз съм на преглед чак другия понеделник да видим какво ще ми кажат за резултатите и да видим дали бебчо ще е добър с мама и ще и направи подарък за рожденния ден и се покаже бебко или бебка ще е
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #216 -:
януари 26, 2009, 17:58:16 »
Еми Роди,аз съм чак на 20 февруари на преглед,затова само ви чета тея дни
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #217 -:
януари 26, 2009, 18:06:01 »
Е то не е казано , че трябва да пишем само след преглед , тук си пишем и как се чувстваме като цяло и през останалото време
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #218 -:
януари 26, 2009, 18:40:43 »
Вече и аз мога да се включа по0смело в темата. Много се радвам че споделям емоциите по бременността с момичето, които познавам и извън тази тема. И за да не разплувам темата ще кажа само че това е най-хубавият коледен подарък който съм получавала и се постарах това да е най-щастливата Нова Година за моя съпруг, а 10 годишният ни син разбра че ще става батко в навечерието на Богоявление. Дълбоко се надявм струпването на толкова много празници да е за хубаво.
Днес мина вторият ми прегледс влагалищен видеозон и видях биещето сърчице на нашето бебе, така че ако нямате нищо против се включвам в темичката!
Активен
Дидето
Баш Майстор
«
Отговор #219 -:
януари 26, 2009, 19:01:36 »
Дарлинг добре дошла при бременилките пожелава ти една много лека и безпроблемна бременност и накрая еднохубаво бебнце
Активен
bandidi
Професор
«
Отговор #220 -:
януари 27, 2009, 09:00:24 »
Вирджиния, лека бременност и от мен! На финала дно хубаво, здраво бебенце
Момичета, бях се засилила да пита за фетална морфология в София, но вие така добре сте разискали темата, че всичко ми стана ясно. Все пак аз съм за това, защото моя приятелка спаси детето си имено благодарение на това и вече има 2 годишна дъщеричка.
Хубава седмица на всички пожелвам и да сте много обичани мами.
Активен
Zahira
«
Отговор #221 -:
януари 27, 2009, 10:10:29 »
Darling и тук да ти честитя и да ти пожелая лека и безпроблемна бременност. За септември ли ти е определен термина, защото като ти гледам линийката - аз съм в 9г.с. и 3 дни и с последния влак съм закачила август.
На мен днес много ми се гади и постоянно имам позиви за повръщане. А пък съм в сесия и трябва да уча, но с тези постоянни неразположения ми е само до учене. В петък съм на лекар живот и здраве и дано всичко е наред. Да ви попитам - някоя от вас да знае за такова изискване да има минали 45 дни от издаване на едно направление за един и същи специалист? Защото на 7 януари си взех направление за гинеколог и съответно отидох. Лекарката ми каза да отида да се запиша около 10 февруари на ЖК при нея, но с направление номер 3, а не с това, което носех та сега се притеснявам дали моята лична лекарка няма да ми откаже направление за ЖК толкова скоро, а ако трябва да чакам 45 дни от 7 януари ще стане края на февруари.
«
Последна редакция: януари 27, 2009, 10:13:36 от Zahira™
»
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #222 -:
януари 27, 2009, 10:26:02 »
darling,лека бременност ти пожелавам и съм убедена ,че всички тези радости,които ви се случват ще са за добро!
Rodi,ти да не се ядоса ,че така писах
.Просто аз казвам от моята гледна точка,защото нямам абсолютно никакви неразположения(да чукна на дърво
)и ви посещавам редовно,ако мога да помогна с нещо ,а и да видя дали има нови попълнения
.За това аз си пиша,след преглед
Zahira,не мога да ти помогна
Активен
kikolina
Професор
сем.Матеви
«
Отговор #223 -:
януари 27, 2009, 10:33:27 »
Darling лека бременност и на края да ни зарадваш с хубаво и здраво бебенце
Zahira моята лична лекарка скоро ми каза че ако не съм доволна от някой специалист мога да си искам колкото поискам направления докато спокойно се "установя" при някого за какъвто и да е преглед,сега дали е точно така едва ли ама поне нямаше да ми казва идвай да си искаш направления и ще те пращам където искаш.Незнам не съм чувала за такива 45 дни.
Момичета аз се чуствам добре като изключим това че спя по 10 чааса и ставам като пребита,обхванал ме е адски мързел.... изобщо не мога да се позная
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #224 -:
януари 27, 2009, 10:49:11 »
Вики аз знам, че едно направление е валидно 45 дни да го изполваш, но определено личната няма да ти откаже, че става въпрос за записване на ЖК, не е прищявка нали ???
А когато ти се гади, за да ти премине, единствения вариант е да дъфчеш нещо, поне при мен така беше бонбон, солетки, дъфка, грейпфрут газирана вода много ми помагаше, дано поне да не драйфаш, а само с гаденето да си останеш !!!! иначе гледай като станеш веднага да хапнеш нещо, ако трябва още в леглото солетка или бисквитка - на някои и това помага !!!! успех !!!
Роди дано бебо се покаже !!!
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17