Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:54:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Юли ,Август и Септемвр  (Прочетена 142183 пъти)

maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: януари 21, 2009, 19:33:26 »

Мога ли и аз да се вклиуча...Тук в Германия не ти правт абсолутно никакви допълнителни прегледи...само ако има нещо обеспокоително тогава...На егограф 1 път в месеца,а минали път дори и не ме гледа на  него,за което признавам си малко се ядосах,но само защото бях лиубопитна дали ще се види вече какв ще е  pardon...И от начало когат почнах да се вклиучвам във форума бях много изумена какви прегледи и изследвания се правт в БГ  shok
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: януари 21, 2009, 19:38:42 »

Хайде и аз да се включа след пресни прегледи вчера. Ние не сме от София и затова съчетахме моя преглед за ФМ и на мъжа ми при УНГ. Е да ви кажа такава мафия като при лекарите няма другаде. Записах го при един професор /в държавна болница/ прегледа е 50 лв, както и да е искахме компетентно мнение. Ние бяхме номер 8, а списъка беше от 30 човека. Този професор не работи със здравната каса. Минахме за 5 минути, каза на мъжа ми, че може да си направи операция, може и да не прави, не било сериозно, но ни препрати при друга лекарка за допълнителни изследвания. Взе ми с чиста съвест 50 лева без никаква касова бележки или друг документ. Отидохме в съседния кабинет при другата доцентка. Чета на вратата само платени прегледи 40 лв. Викам добре, влизаш вътре и се оказва, че за да те прегледат с някакъв уред се плаща допълнително. И така още 30 лева. Там поне не ме беше яд, защото жената отдели около 1 час за прегледа. И крайната сметка 120 лева за неговия преглед, без особен резултат и 60 лева за моя, при който разбрах толкова рано пола на бебето си, и че засега няма увреждания. Е аз мисля, че е преценка на всеки да си избере къде, при кого и как да се лекува, но щом се предлагат такива изследвания не  е лошо човек да си ги направи.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: януари 21, 2009, 22:01:28 »

Offtopic Klara Fina, сигурно ти по-добре знаеш как стоят нещата в чужбина. На мен ми бяха казали, че има страни, в които са задължителни ФМ, БХС,а някъде дори и амниоцентезата.
 Аз съм ходила само на 2D и не мога да кажа, че виждам бебето. ЖК ми е безплатна,там ме гледат всеки месец и проследяват как расте плодът. На ФМ отидох по свое желание, да си призная най-вече,защото много исках да узная пола blush
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: януари 21, 2009, 22:37:31 »

Klarafina добре дошла при бъдещите мами в тази тема!  Welcome
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност !
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #184 -: януари 21, 2009, 22:44:05 »

Вече си мисля, че говорим за различни неща. Това, на което вие му казвата МФ, при мен е ЕДИНСТВЕНИЯ рутинен видеозон по време на бременността. Прави се на 2Д и се гледа бебето от главата до палчетата. Прави се в 18-20 г.с. Някои майки, ако имат късмет, имат и втори видеозон, по-късно през бременността, но не знам кога.

Това, за което аз говоря е комбиниран преглед 2Д и 3Д и е много по-подробен и детайлиран от рутинния преглед. Прави се само по медицинско предписание. Частно може да се направи на две места в Швеция (поне толкова аз знам, а доста съм търсила).

В Швеция се прави друг тип изследване за тризомия, не т.нар. троен тест (БХС), и той ще бъде рутинен и безплатен от април, само за майки навършили 35 години. За всички други е платен, но всяка майка получава пълна информация за метода още в началото на бременността.

Сега сигурно съвсем ще се шашнене като ви кажа, че цялата бреманност се следи от акушерка. Лекар се среща един път (ако всичко е наред) в началото на бременността. Ако има проблеми или усложнения, разбира, се ходи на лекар. И на мен ми е странно, но започнах да свиквам.

Така, че момичета, това е положението в някой страни. Обаче се раждат здрави деца, нищо, че не са наблюдавани n-брой пъти на видеозон.

Не съм си променила мнението за видеозоните и "избора на лекар" в България. Един видеозон ми се вижда много недостатъчен, но и преглед през няколко седмици ми се вижда прекалено. Бременността и раждането са може би единствените процеси, които не са се променили чак толкова много през последните няколко мильона години. Това, което се е променило е начина ни на живот. Здравословната храна и спокойствието са най-добрите предпоставки за една нормална бременност и раждането да здраво бебе. Супер клиширан, но в случая точно толкова адекватен е и израза "и баба ти на видеозон са я гледали". Че по какво се различава твоята бременност от нейната?

darling, благодаря за топлото посрещане. Включих се малко "грубо", но не съм злонамерена и найстина пожелавам само хубави неща на всички майки.
« Последна редакция: януари 22, 2009, 00:05:07 от KlaraFina » Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: януари 22, 2009, 08:44:20 »

KlaraFina, Добре дошла smile Не мисля, че се включи злонамерено, всеки си има право на мнение! Моето е, че наистина не трябва да се прекалява, да се изчита всичко за всеки симптом и да се ходи по 20 пъти на лекар, все пак, не само нашите баби, ами и нашите майки не са ни гледали на видеозон... Ама като го има като възможност и като си го видиш на екрана малкото човече как се върти като пумпал,  heart и няма как да не чакаш с нетърпение следващия час, за да го видиш пак  heart
В БГ вярно, че е малко мода вече да се ходи на всички фетални и всякакви прегледи, ако знаеш какви опашки са пред кабинетите на някои по-"препоръчвани" АГ - ще кажеш, че всяка втора жена ще ражда. Ама това са хубави неща!
Леко бременеене, ти в коя седмица си, кога ти е терминът?  Baby

Offtopic Малко ми лиспва темата Бременлийски отчет, ама ...
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: януари 22, 2009, 09:32:23 »

KlaraFina добре дошла при нас!
Аз да споделя за феталната морфология - някой питаше - прави се от лекари специалисти като в София например са около 10 човека, които са наистина обучени по най-съвременни методи. Половината от тях обаче са супер комерсиални хора, които претупват прегледите за по 5 минути и ти взимат 80-90-100лв. Иначе много гинеколози казват, че правят фетална морфология само, защото имат съответната апаратура, но това не ги прави специалисти в дадената област.
Роди доц. Томова преглежда в София.
За мен въобще не е важно да гледам бебето на 3Д и 4Д ехограф за да си задоволявам любопитството, но пък е важно да знам, че е здраво, че се развива добре и в норма, което не мисля, че има как да се определи с мерене на кръвното ми налягане, обиколката на корема ми и килограмите, които съм качила.
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: януари 22, 2009, 09:40:28 »

Значи някой каза, че трета ФМ била напълно излишна, но аз знам за случай когато тогава ясно се вижда проблем със сърцето, който налага оперативна намеса веднага след раждането. И тогава хирурзи чакаха раждането и веднага взеха бебето за операция, докато, ако не се беше видял проблема до диагностицирането му след раждането и чак тогава оперативна намесе не се знаеше дали бебето ще оживее. Не можем все пак да сравняваме живота в някой държави с живота и напрежението тук. Така, че въпрос на личен избор. Аз направих моя и изобщо не съжалявам. А относно бабите, ми те едно време и перални не са имали, и на коли не са се возили, така, че това не е критерий за мен.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #188 -: януари 22, 2009, 10:29:31 »

goldi, няма да коментирам въпроса за бабите, очевидно не си разбрала какво имам предвид.

Абсолютно вярно е, че проблеми със сърчицето на бебето могат са се открият тогава (става ми зле само като си го помисля, но се случва). Не ми се ще да се правя на по-компетентна от колкото всъщност съм, но голямата заблуда е, че бебето ще умре, ако не го преместят от родилната на операционната маса. Тези неща се откриват при прегледа веднага след раждането и разбира се, се вземат всички мерки, включително и оперативни. Все ми се ще да вярвам, че медицината е достатъчно напреднала, за да се справи с такава ситуация. Жестокато статистика е, че 1 до 2% от бебетата се раждад с някакъв сериозен дефект. Отне ми 3 месеца, за да приема този факт, но никой не може да спори със статистиката (поне там където има такава). Риска нещо да се обърка по време на раждането е много по-голям - 15%. Така, че който е избрал пътя на притесненията и безспокойството, има широ поле пред себе си.

Няма да крия, и аз съм супер притеснена, но се опитвам да балансирам притесненията си със здрав разум.
Всеки сам си избира в какво ще си влага енергията и емоцийте по време на бременността, но ми се струва, че паниката и негативните мисли са доста неподходящи.
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: януари 22, 2009, 10:51:03 »

Не ми се ще да се правя на по-компетентна от колкото всъщност съм, но голямата заблуда е, че бебето ще умре, ако не го преместят от родилната на операционната маса. Тези неща се откриват при прегледа веднага след раждането и разбира се, се вземат всички мерки, включително и оперативни.

Да, ако раждаш в София може и да открият веднага проблема, зависи от неонатолога, но ако раждаш в провинцията, докато го траспротират до болница, в която може да го оперират съответните специалисти не се знае какво ще стане. Докато ако предварително знаеш проблема, ще родиш там, където ще ти окажат помощ веднага. Аз спирам по въпроса за ФМ, както казах въпрос на личен избор.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: януари 22, 2009, 12:20:48 »

Klara Fina, леко бременеене ти пожелавам!!! good
 Въпросът за изследванията е много спорен, всеки сам за себе си трябва да реши какво да прави, без да бъде укоряван или критикуван от друг за това smile
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #191 -: януари 23, 2009, 11:25:18 »

Здравейте всички и добре дошли на новите smile Леко бременеене! И безпроблемно!
Аз да се оплача и едновременно с това и да се похваля.
Вчера имах някакви странни болки ниско в корема, което ме притесни и реших да отида на преглед. Докторката ме успокои, че всичко е наред, но все пак сега пия Но Шпа, за да ми преминат. Каза, че е от уголемяване на матката и че е възможно да имам леки контракции. Ако не минат може да се наложи другата седмица да си стоя в къщи, така че стискайте палци да ми мине  good
Но това, което видях на екрана на ехографа ми напълни душата - моето мъниче беше легнало по корем и шаваше ли шаваше и сякаш искаше да направи мост (така се изви в един момент), а после се мъчи да се катери по стената на матката. Много се смяхме докато го гледахме  smile. Следващия път докторката каза, че ще гледаме вече по-подробно за пола, но снощи каза, че май ще е мома  Bravo yahoo
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
Публикации: 971

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: януари 23, 2009, 12:56:51 »

Браво на теб, много се радвам, че сте добре с "момата". За болките - няма страшно, ама сигурно трябва да си почиваш повече  good Аз също имам болки от време на време, ама не са силни и не съм споделяла с доктор. Чак на трети февруари съм на преглед, силно се надявам да са ми се пооправили резултатите
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: януари 23, 2009, 12:59:11 »

ЗА болките в начолоо и аз ги имах , даже сега понякога ме преболява и казах на доки и тои каза да си пиивам по едно НОш-Па и че щом ми минавало от него не е нищо сериозно.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #194 -: януари 23, 2009, 13:10:36 »

Вече съм по-спокойна  smile
No4ko стискам палци да имаш добри резултати good
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: