Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:24:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища месец Юли ,Август и Септемвр  (Прочетена 142350 пъти)

maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: февруари 05, 2009, 14:17:20 »

_MuMeTo_,четито и  welcome-2 лека бременност ти желая и едно здраво бебче give_rose give_rose
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: февруари 05, 2009, 14:22:57 »

Вики, ти ме успокояваш  smile Нали сме горе долу на едни седмици. И на мен никой не ми го забелязва освен мен, но имам 1 -2 поли които ми вадят душата като ги облека. Отсега съм тръгнала със сукманчета и блузончета защото ми е по- комфортно а за лятото, когато се очаква пикът  smile мисля да карам с дълги рокли и чехли. И тъй като и ти си в групата на здравословно хранещите искам да те питам успяваш ли сега да си спазваш режима ?
Миме и мен ме гледат странно като кажа че усещах няколко дни след зачеването. Нямам никакви признаци, но колкото повече ми наближаваше датата толкова повече бях сигурна. Това мисля че е женската ни интуиция smile За гаденето на мен ми помага - препечен хляб, сирене, компот, солетки. От плодовете само круши и банани. Никакви цитруси освен лимонов сок с мед. От скоро мога да ям и ябълки и се радвам. От пресни салати също ми се гади.
Активен
Zahira
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: февруари 05, 2009, 14:43:03 »

Миме на мен за гаденето много ми помогна яденето на фурми. Има една статия за фурмите:
  От друга страна, дълготрайното гадене и психични реакции, които се появяват по време на бременността, стават поради липсата на калий . Следователно равнищата трябва да бъдат подсилени. Ето така големите количества калий във фурмите са жизненоважни в това отношение, те също така са и от значение за водния баланс в тялото. Нещо повече, помагайки на кислородът да достигне до мозъка, калият помага на човек да мисли трезво. Наред с това той осигурява подходящото алкалоидно свойство на телесните течности и стимулира бъбреците да изхвърлят токсичните телесни отпадъци. Той помага за намаляване на високото кръвно налягане и формирането на здрава кожа.

Darling сега не успявам много да се храня здравословно, но аз така или иначе месо под всякаква форма продължавам да не ям. По цял ден ям плодове / лекарката каза да наблягам на плодовете в големи количества и синтетични витамини въобще не са ми нужни/, много ми се дояждат тестени храни и то все разни мекици, понички, кексове и т.н. като изключим тези неща не съм променила менюто. Хапвам орехи и фурми повечко и доста айрян си пийвам. Засега не съм качила нито кг.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: февруари 05, 2009, 14:46:46 »

Благодаря ти Вики за идеята за фурмите ! Имам в къщи и сега ще си взема. За съжаление, както писах имам проблем с плодовете и зеленчуците. Синтетични витами също мисля да не вземам. И за тестените  и на мен много ми се прияждат. Забравих да кажа, че хапвам кисело мляко.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: февруари 05, 2009, 15:11:02 »

Благодаря ви! Ще опитам от висчко макар , че от плодове пак ми се  bad
Може наистина калия да ми е дефицит smile
А на вас промени ли ви се вкуса към парфюмите и усещате ли миризмите по силни от колкото са ?
Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: февруари 05, 2009, 15:14:27 »

Ооо Миме това с миризмите е голям проблем особено в градския транспорт. Аз затова напоследък изобщо не се качвам, защото долавям всякакви миризми на баници, чесън, лук, шкембе чорба и всичко, което обичат да си похапват старите хора и  bad  sarcastic ROFL . Станала съм като питбул и само давам оценки - това мирише зле, това мирише много силно, това мирише много приятно и всичко все ми мирише.
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: февруари 05, 2009, 15:20:44 »

лека бременост на Мимето  smile smile smile пожелавам и дано скоро се махне това гадене, виж за фурмите не знам дали помагат, не съм пробвала, но от цутрусите аз хапвах грейпфрут и много добре се чуствах от него. А за миризмите моето мило започна да ме нарича "кучето-следотърсач" забраних да се ползва определен парфюм, всякакви ароматизатори са изключени вкъщи, а цигарения дим, на мен направо лошо ми става !!!

Вики сигурно кръвното ти е паднало мила, аз така припаднах в 3 месец в ръцете на мъжа ми, много го уплаших, изгубих съзнание за 2-3 мин, като се събудих бях цялата мокра, ако пак ти стане така, мокри първо врата с вода, тогава  с един айран и после шоколад се пооправих, гледай сутрин да пийваш по едно кафенце и мляко с нес ако можеш  smile моето кръвно си е ниско и гледам с кафе сутринта и следобед задължително половин натурален шоколад
« Последна редакция: февруари 05, 2009, 15:23:18 от Ели . » Активен
Zahira

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: февруари 05, 2009, 15:29:30 »

Ели аз се поуплаших като ми стана така, защото при първата бременност нали припаднах в градския транспорт и то по-същия начин - изведнъж изгубих картина и се свлякох, като се осъзнах цялата бях вир вода и после нали се разбра, че е спряло сърцето на бебето /то не е било бебе де, ама аз така си го изживявам.../. Аз по-принцип съм с много ниско кръвно някой път долното ми пада до 40 и един лекар ме беше питал как съм жива изобщо, но аз съм си свикнала с такова ниско кръвно и явно организма се е адаптирал - най често ми варира 60 на 90. Днес пих кафе, айрян с доста сол и се пооправих.
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: февруари 05, 2009, 15:35:38 »

моето нормално си е като на космонафт 120/80, вчера следобед за половин час ми стана лошо като ми го премери колежката беше 60/100 и като се почна кафе, пакетчета захар, кола, шоколад се поосъферих, а днес се оказах с хрема  angry angry angry като че ли съм малко по-добре, пих осцилококциум, цедени лимони, сега фрешче портокал и шоколад

а ти като си така избягвай да излизаш самичка, и не се плаши, бъди спокойна - това е най-важното, да мислиш позитивно и без лоши мисли, аз не слушах като ми говореха хората и почнех ли много да драйфам почвах и да  плача и още по-зле ставаше !!!! така че мисли си за хубави неща  yahoo 

Активен
mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #339 -: февруари 05, 2009, 16:02:24 »

Здравейте  smile Мимето добре дошла и лека и успешна бременност!
Така, да се включа и аз по коментираните теми. За гаденето аз нон стон ядях нещо. Просто, докато ям ми е добре и после пак се почва  pleasantry  То и за това кантара е вече +1кг. Днес не съм го усещала много, много, дано преминава вече. Сутрин задължително закусвам, иначе направо ми  претреперват краката. И аз налитам предимно на тестяно. Миризмите и аз ги усещам много. Почти спрях да готвя. Кръвното и моето е ниско и сутрин пия чаша мляко с малко нес кафе.
Дрехите мен определено вече ме стягат в талията.  girl_impossible Явно скоро ще подновявам гардероба. А като съм се наяла корема ми е като за четвърти месец. Girl_hide
« Последна редакция: февруари 05, 2009, 16:04:30 от mariana » Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1158

« Отговор #340 -: февруари 05, 2009, 17:15:16 »

_MuMeTo_  честито и от мен  Bravo Лека и безпроблемна бременност!
Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: февруари 05, 2009, 17:25:16 »

Миме, честито и от мен. Леко бременеене и едно сладко, здраво бебенце накрая.
Относно връзката на феталн. морфология и бхс - един специалист чрез измерванията, които прави на плода по време на прегледа може да установи до известна степен риска от вродени аномалии. Поне така практикуват повечето добри в областта за бъдещи мами, които не са правили бхс.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #342 -: февруари 05, 2009, 18:21:51 »

Относно връзката на феталн. морфология и бхс - един специалист чрез измерванията, които прави на плода по време на прегледа може да установи до известна степен риска от вродени аномалии. Поне така практикуват повечето добри в областта за бъдещи мами, които не са правили бхс.

Може би това, за което ти говориш е метода разработен от Fetal Medicine Centre към King's College Hospital в Лондон. Ето в какво се състой прегледа:

http://www.fetalmedicine.com/fmc/ultrasound/11-13-weeks-scan/

Активен
bandidi
Професор
Публикации: 424

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: февруари 06, 2009, 09:40:07 »

Да. Сайтът е хубав и полезен, Аз мога да се вредя вече само за 20 седмица scan:)
Лек и хубав ден, момичета!  give_rose
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: февруари 06, 2009, 11:57:09 »

Мимето добре дошла про нас - тук всяка ще ти помогне с каквото може. ЖЕлая ти леки месеци до финала и едно сладурско бебе накрая. А кога ти е точно трмина.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: