Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 03:34:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Годежен пръстен - 2"  (Прочетена 257809 пъти)

_sealight_
Ентусиаст
**
Публикации: 95

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: септември 03, 2009, 12:26:27 »

и аз мисля,че е въпрос на избор.стига с тези суеверия.аз лично ще си нося моя на лявата ръка,на безименния,където си беше и досега danceg danceg danceg
щом ти харесва,нищо не пречи да си го носиш good good good
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: септември 03, 2009, 12:47:33 »

За първи път чувам такова нещо.Аз не бих се съобразила с това.Как ли пък няма да си нося годежния пръстен,който е свързан с много емоций и спомени.Я не слушай тези глупости.
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
Публикации: 530

Най-щастливата Г-жа Узунова

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: септември 03, 2009, 13:42:04 »

Аз пък никога не съм чувала такова нещо crazy Може и да го има в някои краища като традиция или суеверие. Но не ми се вярва един такъв скъп подарък да носи лощ късмет. С халката се обвързваш със съпруга си, а годежния е знак на първото му признание пред света, че иска да е само с теб до края на живота си. Поне така си го обяснявам аз.
Аз моя пръстен не бих го махнала заради такива неща. Нося си го на лявата ръка, ама на средното пръстче, че на безименния имам друг, който пък е свързан с първата ни среща и някак си пак носи едни такива топли чувства LOVING gu6. А и става само на този пръст pardon
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: септември 03, 2009, 14:42:48 »

не съм чувала подобно нещо досега. В повечето европейски държави, америка си ги носят един под друг. В българия като гледам така по-старите жени няма май-много голяма традиция да са се подарявали годежни пръстени или просто не ги носят. знам че по повод  на сватбата се се подарявали семейни бижута, включително и пръстени, но не знам защо много от по-възрастните жени не ги носят , а си ги пазят, аз моя си го нося на лявата, а халката на дясната, можеше и на една ръка но, формите им не се връзват. Което е тъпо, защото имам много други пръстени, които не мога да нося.
Активен
siyana
Ентусиаст
**
Публикации: 72

« Отговор #199 -: септември 03, 2009, 15:13:38 »

Ах, момичета, благодаря ви за отговорите - направо ми олекна! Явно това е някакъв нашенски вариант на суеверие, аз също не мисля, че пръстенът трябва да се маха и ще си го нося спокойно  smile
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: септември 03, 2009, 15:44:45 »

Хора, вярно ли е че годежният пръстен трябва да се махне след сватбата и не било добре да се носи??? Наскоро от две места ми го казаха и аз изпаднах в лек ужас, защото много си обичам моя и още го нося!  shok

Няма такова нещо!!! good
И аз за първи път чувам, че след сватбата не трябва да се носи!!! shok

Мила siyana, носи си пръстена с много обич и съм сигурна, че ще ти носи само добро!!! good

П.П. Аз моя годежен пръстен вече 3 години си го нося (скоро и годишнина от сватбата ще имаме) и за сега няма нищо лошо около нас!!! Да сме живи и здрави, както и всчки около нас!!!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: септември 06, 2009, 13:23:53 »

аз знам че по време на сватбеният ден не трябва да се носи в никакъв случай ..аз не носих моя само на сватбата после си го сложих да не би да се разваляла и да си остане булката само сгодена нещо такова беше
« Последна редакция: септември 06, 2009, 19:03:00 от liva82 » Активен
jozka
Ентусиаст
**
Публикации: 122

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: септември 06, 2009, 17:00:39 »

аз също за първи път чувам, че трябва да се свали след сватбата годежния пръстен  shok
аз знам че по време на сватбеният ден не трябва да се носи в никакъв случай ..аз не носих моя само на сватбата после си го сложих дане би да се разваляла и да си остане булката само сгодена нещо такова беше
дори и на сватбата си го носих, незнаех, че и за там имало някво поверие, но явно не е вярно след като все пак ме взеха  blum
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: септември 07, 2009, 13:26:47 »

Това не съм го чувала и аз, но да ти кажа, че и аз и мои приятелки, които сме си носили годежния пръстен на пръста, на който сега ни е халката,сега просто го преместихме на другата ръка:)
И аз като jozka дори на сватбата си го носих..Но стана малко конфузно, защото го нося на средния пръст на дясната ръка, а на безимения милото ми сложи халката.. :funny:Изобщо изключих да го сложа поне на другата ръка.. funnytooth
До скоро си носех и двата пръстена, сега временно съм ги свалила, защото от бременността са ми подути ръцете, но след като родя пак ще си ги нося и двата!  =]За мен и двата пръстена имат сантиментална стойност и не си и помислям да махна единия за сметка на другия! heart LOVING gu6
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: септември 07, 2009, 16:26:53 »

И аз не го знам това, моя го носих на дясната ръка, на сватбата го сложих на безимения пръст на лявата и там си остана. Чувала съм обаче, че халката трябвало да затвори годежния пръстен Wink
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: септември 07, 2009, 19:10:49 »

И аз не го знам това, моя го носих на дясната ръка, на сватбата го сложих на безимения пръст на лявата и там си остана. Чувала съм обаче, че халката трябвало да затвори годежния пръстен Wink
и аз така smile чела съм някъде,че годежният пръстен затваря халката като символ на това,че пази брака
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: септември 08, 2009, 21:07:52 »

Аз хич не съм почитател на някакви си там суеверия и не ме интересуват въобще  pardon
Аз не носех пръстени въобще до сега и затова реших да си ги нося двата на един пръст като се съобразих само с православната традиция халката да бъде на безименния на дясната ръка, така че направихме годежния за там и на сватбата просто милото ми сложи халката върху годежния пръстен и така си ги нося. Помня по време на сватбата някой ме попита защо не съм преместила годжения на лявата ръка  crazy все едно пък ще ми стане там нали всички пръсти са ми различно дебели  tease

* P42600177.JPG (26.58 KB, 448x336 - видяно 628 пъти.)
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #207 -: септември 10, 2009, 10:37:26 »

anbibian ,трябва да ти кажа,че докато не прочетох какво си написала не обърнах внимание че това са 2 пръстена един вълху друг! Girl_hide
Толкова си подхождот и допълват и двата че няма на къде!Носи си ги ккто ти харесва,а по този начин са супер! good
Активен
anbibian
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1469

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: септември 10, 2009, 10:59:40 »

Благодаря ти, Рубин  give_rose
Сега се сетих, че като си търсех модел за халката, гледах в много сайтове точно такива модели на годежен пръстен и халка, които като се съберат стават един пръстен. Бяха много интересни  smile
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #209 -: септември 10, 2009, 13:26:11 »

Много са хубави и двата anbibian , страшно много си подхождат, много добра комбинация judges Носи ги с здраве.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: