Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 06:12:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
"Годежен пръстен - 2"
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Годежен пръстен - 2" (Прочетена 257887 пъти)
Bianka
Сватбар
Публикации: 179
Отг: Годежен пръстен - 2 част
«
Отговор #180 -:
юли 23, 2009, 11:27:01 »
И аз така знаех, че халката се слага на дясната ръка, но скоро четох някъде, че идеята да се носи на лявата произтича от вярване, че оттам минава вена (май вена), която е свързана директно със сърцето - един вид символ. Хареса ми това поверие и сега ги нося обратно - халката на лявата, а годежния на дясната, а и свикнах и сега така са ми по-удобни.
Активен
me4enceto
Сватбар
«
Отговор #181 -:
юли 23, 2009, 11:51:35 »
Здравейте, чак сега видях прекрасната темичка
Нашият годеж беше на 02.05.09 като ние го планирахме и организирахме доста време, защото решихме по повода да запознаем семействата ни (за близо 4 години не бяхме го направили) и взехме тях и бъдещите кумове на екскурзия за 3 дни
Много добре се получи. Ние и двамата имаме пръстени - камъните са ни от Индия копувани и бяха много специални за нас - неговия е гранат, а моя е александрин. Отне ни 2 месеца да ни ги изработят и много нерви. С бяло злато са и двата. Ние смятаме след сватбата просто да ги преместим на другата ръка защото са ни на дясната. Въпреки, че знаех и не беше изненада, когато ми поднесе пръстена пред 10 човека такова вълнение ме обзе и като почнах рев рев ужас и той само си спомням, че ми каза: "Изтрий тези сълзички" и ме попита
Желая на всичи да изпитат това невероятно усещане
prasteniten12i.jpg
(63.56 KB, 800x679 - видяно 647 пъти.)
Активен
Jorjiana
Любопитен
«
Отговор #182 -:
юли 23, 2009, 15:38:01 »
Много ме развълнува, много хубаво се е получило.
Сега да попитам, аз нямам годежен пръстен, тъй като то беше спонтанно решение, подчертавам решение, а не предложение. То моето мило иначе е малко не решителен, та така има ли някакво значение, че нямам годежен пръстен?
Активен
momi4ezateb
Ентусиаст
«
Отговор #183 -:
юли 23, 2009, 18:34:12 »
Здравей,мила!Аз не мисля,че има голямо значение,все пак сватбата е израз на любовта ви,а не ревю на бижутата ви!Ако за теб няма значение,то другото не би трябвало да те вълнува!И аз нямах пръстен в началото (носех един пръстен на милото),а след това той ме изненада един ден,без да го очаквам!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #184 -:
юли 29, 2009, 08:49:38 »
според мен съвсем не е задължително да има годежен пръстен, много хора в днесшно време действително взимат съвместно решение за брак и тогава наистина пръстенът се обезсмисля.
но пък ако има предложение за брак...какво по-хубаво и романтично от един пръстен и мили думи, които да помним цял живот, всеки сам си преценява.
за мен беше много важно да получа предложение и то романтично и неведнъж съм го споделяла, за да има мъжът ми едно наум като ми предлага
. И тъй като смятам, че предложението за брак е едно от най-важните и най-романтични мигове в целия ми живот си му казах, че трябва да се постарае, за да има какво да разказваме на нашите деца някой ден
в този смисъл аз наистина мисля че пръстенът трябва да е с диамант, нали е по-специален пръстен, който показва, какво е отношението му към мен, това е бижу, което ще нося цял живот и ако някой наистина има сериозни намерения ще се постарае.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #185 -:
юли 29, 2009, 21:21:44 »
С риск да остана неразбрана, не споделям изобщо мнението, че пръстенът показва сериозни намерения само, ако е с диамант. Моят годежен пръстен - тук сигурно ще предизвикам истински ужас у някои хора, е сребърен с цирконий, но нито за момент не съм се съмнявала в сериозността на намеренията, с които ми е поднесен. А го получих от бъдещия ми съпруг, паднал на колене, пред целия офис с колеги, където работех. И не мога да си и представя по-прекрасен пръстен!
Така че, извинете ме, обаче, ако няма възможност мъжа ви да ви поднесе пръстен с диамант, какво - няма да кажете да ли?? Ама че ненормална и изкривена представа....извинете ме, не искам да засегна никого...но за мен поне са по-важни чувствата, с които ми се подарява, от колкото камъка или материала на пръстена....Това са преходни неща, утре някой може да ви обере, да го загубите и какво ще правите тогава - ще се разделяте, щото е заминал пръстена ли?
Извинете, ама се ядосах - що за снобарщина?
«
Последна редакция: юли 29, 2009, 21:24:26 от beb4eto_na_me4o
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #186 -:
юли 30, 2009, 07:25:07 »
и аз се извинявам много , но не мисля, че е снобарщина това, че годежния ми пръстен е с диаманти, напротив. преди годежния пръстен имам подарък от настоящия ми съпруг 2 сребърни пръстена и 3 златни. И наистина смятам, че заслужавам диамант. Подаряването на дарове по случай годеж си е вековна традиция и в България и в чужбина, в някои народи с години се събират пари или подаръци за тази цел. Сега като се замисля и в двете роди има такава традиция да се подаряват пръстени с диаманти и имаме такива наследствени и аз от малка съм ги гледала и винаги съм знаела, че трябва да получа такъв. В случая съпругът ми е предпочел да ми купи специиален само за мен.
В крайна сметка всеки говори за себе си и всеки си преценява финансовите възможности.
никога не съм казала нищо лошо за другите момичета и техните пръстени, не съм правила комантари за чуждите пръстени, естествено е че всеки си обича пръстена си, независимо какъв е и се радва много. Но това не пречи и няма нищо общо с това, което аз искам за себе си и не мисля, че е снобско да имам пръстен с диаманти, а е естествено
Активен
kali_gali
«
Отговор #187 -:
юли 30, 2009, 07:42:21 »
Подкрепям beb4eto_na_me4o ,няма никакво значение какъв е пръстена-пръстен се губи,но спомена и чувствата никога.Аз също имам пръстен(без диамант),поднесен на колене пред всичките ни приятели и дъщеря ни.Предложението е измислено от мъжа ми така че да е много романтично и изненадващо въпреки че бяхме заедно от 11 години и имахме дете на 6 години и да станем семейство беше нещо естествено.Но въпреки всичко мъжа ми е вложил мисъл и любов и след толкова години ме изненада.Това никога няма да го забравя,а пръстена не нося в момента просто защото имам много пръстени-все подарък от него,и обичам да и ги сменям.За всяка жена предложението за брак значи много независимо какъв е пръстена.Не бих искала да се конфронтирам с никой,не ме разбирайте погрешно.Просто това е моето мнение.
Активен
gorska_feia
Любопитен
Публикации: 21
«
Отговор #188 -:
юли 30, 2009, 21:20:55 »
Да се похваля и аз с моя пръстен. Беше невероятна изненада за мен, поднесен с много любов от моя бъдещ съпруг
Активен
albenka
Ентусиаст
«
Отговор #189 -:
август 13, 2009, 21:10:46 »
ето дойде и моя ред да се похваля със моя пръстен, получих го на морето на Дюните *YAHOO*нямам думи да опиша колко съм щастлива,пожелавам на всички да изпитат това щастие.Ето го и него
DSC00349.JPG
(64.46 KB, 384x512 - видяно 559 пъти.)
«
Последна редакция: август 13, 2009, 21:12:45 от albenka
»
Активен
anabella
Ентусиаст
«
Отговор #190 -:
август 26, 2009, 21:30:55 »
Албенка, много сладък пръстен (прилича на моя
) и поднесен по много оригинален начин
По въпроса за диамантите, аз също бих казала, че не камъкът прави предложението и не той носи щастието. Ако младоженецът може да си го позволи - още по-добре
Моят пръстен не е с диамант, съвсем класически:
Активен
Ellito
Ентусиаст
«
Отговор #191 -:
август 27, 2009, 12:28:59 »
Здравейте,аз съм нова в този форум тъй като от скоро ми се наложи да се интересувам от темите свързани с една сватба но искам също да споделя радоста си от предложението за брак на моя приятел и разбира се годежния пръстен.Изчетох всички мнения до момента и бих казала че за мен няма голямо значение вида и камъка на пръстена а това какво символизира
А ето и как изглежда моя пръстен!!!
P8270369_2.JPG
(39.39 KB, 512x384 - видяно 697 пъти.)
Активен
JustX
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #192 -:
август 29, 2009, 14:03:09 »
Продавам изключително красив прсътен от 18 карата бяло злато и нисък карат диаманти на DAMIANI & Bradd Pitt.Чисто нов струва в България 2196 евро.Пръстена е носен , продавам го за над 1000 лева.Води се дамски венчален прсътен.Ето линк със снимки на пръстена:
http://www.pearlmansjewelers.com/jewelry-designers/damiani-jewelry/rings/31F1/7
Активен
siyana
Ентусиаст
«
Отговор #193 -:
септември 02, 2009, 22:51:34 »
Хора, вярно ли е че годежният пръстен трябва да се махне след сватбата и не било добре да се носи??? Наскоро от две места ми го казаха и аз изпаднах в лек ужас, защото много си обичам моя и още го нося!
Активен
anabella
Ентусиаст
«
Отговор #194 -:
септември 03, 2009, 12:07:47 »
siyana, аз такова нещо не съм чувала
Някои казват, че тряба да се "захлупи" под халката, но според мен е въпрос на личен избор. Щом си го харесваш, не виждам причина да не продължиш да го носиш
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...