Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 18:19:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3 (Прочетена 169761 пъти)
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #420 -:
октомври 31, 2008, 09:57:08 »
Другото което аз приготвям е следното
запържвам малко телешкото после задушавам с червено или бяло вино
след това го изваждам и слагам в тенджарата под налягане.В олиото където съм пържила месото задушавам кромид ,малко чесън, гъби и моркови,нарязана на ситно тиквичка,и малко патладжан.Всичко това слагам при месото в тенджарата под налягане.Добавям картофите ,малко вода ,дафинов лист подправка на вкус и до 20 мин е готово
По желание можеш да го направиш и с грах или пък със спанак какъвто имаш замразен или пресен това е
«
Последна редакция: октомври 31, 2008, 09:58:55 от juji
»
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #421 -:
октомври 31, 2008, 10:00:57 »
Бебче
аз гювеч разбирам, всички зеленчуци, които намеря, в тавата с малко водичка и подправки и във фурната.
Дани
разпечатах си рецептата за сладкиша с круши и май в най-скоро време ще го пробвам. Много ми хареса!
Гучи
снощи правих телешкото с талятели (оризови). Стана супер!
Само дето моя мъж се намеси и промени някои неща, ама като цяло и той много го хареса. Оказа се, че киселите краставички, които имах в мазата се бяха развалили и в крайна сметка вместо тях сложих гъби от бурканче. Накрая мъжо добави и настърган кашкавал.
Много интересен беше като му казах какво ще готвя. Вика, имаш два варинта: 1. да не го харесам и ти да се разсърдиш и 2. да го харесам и да те карам да го готвиш пак и ти пак да се разсърдиш заради това
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #422 -:
октомври 31, 2008, 10:04:57 »
Ния
аз го правя така гювеча,който е с месо: (ако предпочиташ без ще дам друга рецепта)
500гр пилешко или свинско месо
2 моркова
2 чушки
2 глави лук
5-6 картофа (всичките продукти средни-до големи)
Домати около 1 кафена чашка(мойте са домашни от буркан,аз слагам малко повечко)
черен пипер
червен пипер
сол
Маги 10 зеленчука (1суп.л.)
Леко задушавам месото,което е нарязано на порциийки с малко повечко мазнина около 1/2-1 пръст.като към него прибавям подправките и лука,който е нарязан на едро и доматите (Тоест всички продукти са нарязани на по едричко,аз режа морковите,чушките на кръгчета и картофите по възможност).Към местото с лука,прибавяме морковите,чушките,картофите и заливаме с водичка да покрие и така варим до готовност.-Това е вариант 1 (с повечко сос)
Вариант 2 (с малко сос)- Изсипваме месото с лука в тавичка като предварително сме объркали с другите продукти и слагаме във фурната с много малко водичка и яко е необходимо можем да долеем и така печем до готовност.По желание може да се разбият и 2 яйца отгоре....Става много апетитно
Жужи
благодаря за рецептите
Много се радвам,че ви е допаднал сладкиша,досега,който го е пробвал си е искал допълнително,но явно моя мъж е сбъркан
Като го направи някой да сподели впечатления
«
Последна редакция: октомври 31, 2008, 10:07:48 от Данитка
»
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #423 -:
октомври 31, 2008, 10:11:02 »
svetli ,ами по добре ,че не си сложила кисели краставички на талятелите.Че това побългаряване на италянските специялитети
.Тук в Италия никой не ги яде с кисели краставички а да сложиш кетчуп на спагети или пица в заведение ще те гледат като извънземно.Аз обичам да си ги приготвям със сметана и талятелите и папарделите са ми най вкусни със сметана.А спагетите си ги приготвям по един малко различен от познатия в Бг.Правя ги със сушени доматчета и ............леле забравих как е точно думата на .....абе сухата смес за панировката леле срам
на итал.знам как е ама на БГ сега посто ми излезе от главата.но става много вкусно .Сега излизам на пазар като се върна ако съм се сетила ще я напиша .Моля извитене ме.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #424 -:
октомври 31, 2008, 10:17:07 »
Жужи
сигурно имаш предвид галета. Я дай тази рецепта за спагетите със сушени домати, ако имаш възможност. Ние много паста ядем, но всъщност всички други форми освен спагети. Нещо не ги долюбваме и двамата.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #425 -:
октомври 31, 2008, 10:31:20 »
Цитат на: svetli в октомври 31, 2008, 10:17:07
Жужи
сигурно имаш предвид галета. Я дай тази рецепта за спагетите със сушени домати, ако имаш възможност. Ние много паста ядем, но всъщност всички други форми освен спагети. Нещо не ги долюбваме и двамата.
О мила Светли,точно галета.За да свикна с езика тук се опитвам и в къщи да говоря и да запомням всяко нещо на итал.,да ще ти напиша веднага рецептата.Тук я наричат пастата на бедните.
И така -
В тенджара слагаш вода +сол +нарязана 1-2 силидки чесън.Като заври пускаш спагетите те трябва до 5-7 мин да са готови.В същото време в един тефлотов тиган слагаш много малко зехтин илил олио +добавяш галетата ,но изчакваш да се позачерви.Добавяш доматчетата малко объркваш и ги прибавяш към изцедените спагети бъркаш на котлон всичко и хапваш .Мъжа ми добавя и лют червен пипер.А отгносно доматчетата е добре да са престояли в зехтин или олои + подправки като босилек.Само да те посъветвам,ако спагетите са ти готови преди соса дръж ги във водата.Когато е готов сос или това което ти писах ,сега изцеждаш и тогава прибавяш сос ,бъркаш на котлон и готово
«
Последна редакция: октомври 31, 2008, 10:33:53 от juji
»
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #426 -:
октомври 31, 2008, 10:44:04 »
Здравейте и от мен днес.
Дани десерта с круши изглежда фантастичко.Незнам дали намери рецепта за карамелен сироп.Ако не е късно мога да ти пиша един.
Ето я и рецептата за телешкото.
Телешкото се реже на жулиени и се овалва в брашно.Пържи се докато си промени цвета.Важно е да се реже напречно на мускулните влъкна.След като запържиш за много малко телешкото го махаш от тенджерата.нарязваш една глава лук,една чушка ,един морков и ги задушаваш в олиото от месото.След като поомекне лука добявяш 1 лъжица червен пипер и го запълржваш и 1 лъжица брашно и слагаш сол и подправки.Добавяш една бутилка домати и ги оставяш малко да се позапържат.Добавяш нарадяните на филийки картофи и запърженото месо и оставяш да къкри до готовност.накрая прибавяш 1 лъжица Маги 10 зеленчука и ситно нарязан магданоз.
Айде да ти е вкусно.
svetli радвам се че ви е харесало яденето.
Аз много обичам телешки пържоли с гъбен сос и картофено пюре.
juji аз не съм побългарила тази рецепта за телешко с таятели.тази рецепта съм си я измислила аз и това че има таятели незначи че е италианска.
Активен
Данитка
«
Отговор #427 -:
октомври 31, 2008, 11:08:28 »
Много благодаря за рецептата
Само един въпрос,леле много съм зле какво е жулиен?
Как така трябва да нарежа месото?Ужас много съм зле
А за сиропа,може да я пуснеш за другия път,сега нали сама си ям сладкиша и на мен карамел не ми е нужен
Но като идват гости ....задължително
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #428 -:
октомври 31, 2008, 11:14:00 »
Дани
жулиен, означава на ивички. (дано го обясних правилно)
Жужи
мерси за рецептата, сигура съм, че и моя мъж ще си сложи лют пипер
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #429 -:
октомври 31, 2008, 11:19:13 »
Дани мила ето как аз правя карамеления сироп.Слагам една чаена чаша карамел да се разтопи на котлона и после прибавям 1 лъжица масло или маргарин и няколко капки лимон.Така карамела си остава течен.
дани Светли ти е обяднила много добре за жулиенчетата.Моя мъж се бъзика и им вика пръстчета на жулиенчетата защото били с дължината и дебелината на пръст.
Активен
Данитка
«
Отговор #430 -:
октомври 31, 2008, 11:25:25 »
Мерси за експресните отговори
А този карамел от къде се купува?
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #431 -:
октомври 31, 2008, 11:33:23 »
Цитат на: Данитка в октомври 31, 2008, 11:25:25
Мерси за експресните отговори
А този карамел от къде се купува?
Карамелът не се ли прави в домашни условия - слагаш захар на котлона и бъркаш докато се разтопи?! Аз поне така правя
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #432 -:
октомври 31, 2008, 11:34:01 »
Оле голяма съм шматка.Слагаш захар а не карамел.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #433 -:
октомври 31, 2008, 14:34:22 »
Цитат на: gucci в октомври 31, 2008, 10:44:04
juji аз не съм побългарила тази рецепта за телешко с таятели.тази рецепта съм си я измислила аз и това че има таятели незначи че е италианска.
Малко си прибързала в обръщението си към мен.
Казвам прибързала защото си чела недочела.Обърни внимание към кой съм се обърнала.Аз казах на Светли ,че е по добре ,че не е сложила кисели краставички на талятелите /като даже не съм прочела дали ти си го написала в твоята рецепта/
А всъщност ние също си правихме паста с накълцано телешко което значи ,че и италянците ядат талятелите си по този начин, НО пак дебело подчертавам без КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ.Това ми беше идеята за побългаряването.Не съм разбрала, че ти си я предложила и не съм имала за цел да те засегна,нито да оспорвам твойте кулинарни умения ,извини ме
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #434 -:
октомври 31, 2008, 19:44:12 »
Момичета,пуснете рецепти за заек,ако сте правили!
Аз не ям заешко и не готвя,но мъжлето ще го прави.Благодаря предварително!
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Нагоре
Изпечатай