Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 18:20:07

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 169764 пъти)
 
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: октомври 28, 2008, 12:03:54 »

Гери ами на листа е по принцип,но твоя такъв полуготов ли е?
Ако е така,направо го сложи точно преди края,да не се размие съвсем
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: октомври 28, 2008, 13:08:46 »

Празеник много обичам и често си правя, когато постя. Използват се готови точени кори и става много лесно.
Плънка: нарязва се праз и се задушава с мазнина и малко водичка (ако се наложи - като цяло не трябва да е водно) след това слагам лютеница - за предпочитане от вариантите на домашна - едросмляна т.е. На когото му е безсолно може да добави сол, но аз слагам само едно зеленчуково бульонче.
След като поизстине плънката се взимат две по две кори, маже се по дължина една лента и се навива кората около нея. Ако се подреждат в кръгла тава, се завиват като охльов, а в правоъгълна се редят една до друга. Пече се в умерена фурна докато се зачервят корите. Като се извади се напръсква леко с вода и се завива да се задуши.
Много мързелива, лесна и бърза рецепта! Не знам как обясних завиването, но питайте, ще обяснявам още.
Активен
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: октомври 28, 2008, 15:37:12 »

ДУПЕТО стана невероятно вкусно-още снощи се изядя yahoo blum
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: октомври 29, 2008, 10:52:09 »

Момичета, я дайте една идея как да сготвя телешко, че вчера извадих едно пакетче от фризера, че отдавна стои и днес трябва да го направя нещо, но единственото, което ми хрумва е варено с лук и моркови (аз друго май не съм и готвила).
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: октомври 29, 2008, 10:57:22 »

ние снощи бяхме на гювеченца с биренка, сирене, топено сирене, кашкавал и дом. пюренце, сложих и шарена сол и малко водичка, маслинки и кис. краставички  и станаха супер !!! smile

Светли аз правя телешкото с грах, по друг начин не съм го правила до сега !!! smile
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: октомври 29, 2008, 10:59:35 »

И аз като Светли знам само телешко варено или с грах,но не ми се ще така(мъжо не яде вареното,а пък аз много обичам),че и аз имам....Някой идеи .....е ние си имаме още боб де  blush
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1407



Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: октомври 29, 2008, 11:04:41 »

Снощи направих много лесна манджа, даже и вкусна стана smile. Не ми се занимаваше с разни сложнотии и затова купих тарелка пилешки бедра, малка заквасена сметана и пакет замразени грах с моркови. Изсипах всичко в йенската тенджера, добавих 2 чаши вода и половин пакетче суха зеленчукова крем супа, омашах всичко и във фурната. Получи се гъст сос, а месото стана като задушено smile. Много съм доволна от мързеливите си манджи smile.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: октомври 29, 2008, 11:13:34 »

Даниела и аз съм по мързеливите манджи, а тези дето ги объркваш и ги слагаш във фурната са ми любими. Непременно ще пробвам твоята рецепта скоро. Ние редовно хапваме пилешко, така че това е нов вариант за него.
На тема пилешко, да ви кажа моята любима рецепта. Най-често използвам за нея бялото месо, останало от друга манжа или от пиле на грил, понеже никой от нас не го харесва. Та пиле със сметана
Нарязва се месото на късчета (няма значение дали варено или сурово и дали бяло или друго), обърква се с малко брашно. В тиган се запържва леко глава кромид лук и се добавя пилешкото. Пържи се малко, защото брашното бързо започва да загаря. Слага се бурканче гъби (може и пресни, на който му се чистят  blum ) и една малка заквасена сметана. Добавя се колкото количеството на сметаната и вода. Ако брашното е изтървано повечко, се налага да се сложи още вода, но това всеки ще го усети. Подправките са сол, черен пипер, чубрица и по избор някакво бульонче на кубче.
Става много бързо и лесно!
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: октомври 29, 2008, 11:14:02 »

Ние имаме още от месото с картофи и манатарки, ама нещо не ми се яде от него nea Мисля си един гювеч да спретна , че имам тиквичка,патладжан, грах, картофи. Или другия вариант грах някакъв да направя. Я дайте някоя идейка pleasantry
Дани, много ме кефиш с мързеливите ти манджи tease
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: октомври 29, 2008, 11:30:52 »

Бебче моя мъж твърди, че не обича грах, обаче мре за грах с пилешко. Той твърди, че само с пресен грах от градината на мама си го признава, ама в крайна сметка с всякакъв го яде.  tease
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 842


Невероятно е да си родител....


Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: октомври 29, 2008, 11:54:28 »

Ето ви една рецептичка от мен, дано да ви хареса...моя измислица е, но става много вкусно!  give_rose
Месо с ориз "Вълшебство"
Няма значение с какво месо ще го сготвите - и с пилешко, и със свинско става.
Ориз
2 глави лук
Олио
подправка "Вълшебен вкус пиле"
билков чай - за предпочитане Родопски билков чай ( поне аз с такъв правя)
Малко пчелен мед - около една ч.лъжичка
Такааа....
Сварявате месцето и го обезкостявате ( ако има нужда)
В дълбок тиган или в тенджера задушавате ситно нарязания лук с малко олио, като често разбърквате. В отделна тенджерка слагате да заври чаена чаша вода с 4 пакетчета чай. След като заври слагате меда, бъркате, докато се разтвори и слагате две чаени лъжички от подправката.
Когато лука стане кристален, прибавяте измития ориз, разбърквате и заливате с чая. Оставяте малко да поври, прибавяте червен пипер и сол на вкус и добавяте вода - колкото да покрие ориза. В тава слагате свареното месце, и след като водата от ориза изври, заливате с него месото, добавяте колкото е необходима вода да се досвари ориза, разбърквате и слагате да се запече.
Добър апетит и се надявам да ви хареса.  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: октомври 29, 2008, 12:32:03 »

Телешко с доматен сос
Телешко с таятели
телешко  с картофи
телешки роладини
Телешко с бекон и гъбен сос

Харесай си нещо и ще ти пиша рецептата
Активен
Дидето
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1523


Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: октомври 29, 2008, 12:37:44 »

Аз днес мисля да направя за довечера пиле с ориз вчера правих леща  smile
моя голям месояд направо само месо иска
Gucci тези рецепти с телешко ли трябва да са задължително
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: октомври 29, 2008, 12:49:39 »

Момичета, я дайте една идея как да сготвя телешко, ....


svetli, ето няколко реЦЕПтИ надявам се да си избереш една. ние обикновено го правим телешко-варено и така го обичаме. аз сега реших да взаимствам идеята телешко с грах.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: октомври 29, 2008, 13:14:56 »

Гучи може ли телешкото с талятели, че имам едни оризови и се чудя какво да ги правя. Може би ще стане интересно.
Теа-75 благодаря! Харесах си чили кон карне и мисля и нея да я пробвам.
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines