Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 18:04:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3 (Прочетена 172326 пъти)
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 675
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #345 -:
октомври 27, 2008, 23:27:41 »
Luv4e
,
darling
,благодаря за рецептите момичета!Утре ще реша коя да направя и после ще докладвам!
radinka
,а ти непременно кажи какво е станало с дупето с капучино...
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #346 -:
октомври 27, 2008, 23:28:59 »
Дайте идеи да праз лук на някаква манджа.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #347 -:
октомври 27, 2008, 23:48:44 »
Цитат на: gucci в октомври 27, 2008, 23:28:59
Дайте идеи да праз лук на някаква манджа.
Моя мъж каза:
Унгарска салата
Прас с ориз
Прас със свинско
Но самите рцепти не ги знае. Ще потърся из нета, ако намеря нещо ще кажа.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2771
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #348 -:
октомври 27, 2008, 23:52:38 »
Ето една рецепта от моят огромен файлс рецептички, събирани от нета и от форума:
Ризото с леща и праз
200–250 г леща
200 г интегрален ориз (кафяв)
2 моркова
3 стръка праз
2 сухи червени чушки
2 кубчета бульон (1/2 ч. л. сух)
2 стръка чесън
4 ч. л. мазнина
1–2 щипки розмарин
Начин на приготвяне:
1. Оризът се измива и се почиства. Лещата се слага да ври. Празът се нарязва на дребни кубчета и се запържва за една минута в тиган с малко мазнина, за да омекне.
2. Чесънът се нарязва надребно и се поръсва с чушките, които предварително се измиват с топла вода и се начукват. Прибавя се оризът и постепенно се налива 1,5 л вода.
3. Слагат се розмаринът и кубчетата бульон и се вари на тих огън. Ако водата изври, се долива нова.
4. Оризът се смесва с лещата и при сервиране върху всяка порция се поръсва настърган морков.
Тази рецепта мисля, че е от Бон Апети. Аз лично не съм я пробвала
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #349 -:
октомври 28, 2008, 08:03:40 »
Цитат на: gucci в октомври 27, 2008, 23:28:59
Дайте идеи да праз лук на някаква манджа.
Айде и аз да се изява
Незнам до колко е манджа,ноо много обичам свинско с праз и спанак/лапад/киселец ......На мен лично фаворита ми е с киселец
Ако ти допада мога и рецепта да дам
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #350 -:
октомври 28, 2008, 08:42:21 »
Гледам тук за праз става дума...
Моя мъж снощи какво спретна... То уж аз щях да готвя за месечинката, ама накрая той беше главния готвач.
Моят план за готвене беше пангасиус филе по една много лесна и бърза рецепта, но в крайна сметка той направи пангасиуса на грил тигана, а интересното беше с пресните гъбки.
Сложи гъбките в тенжера на котлона с малко вода и мазнина, сложи им и едно кубче гъбен бульон (аз бих ползвала зеленчуков, ама никой не ме пита
), след това добави доста праз и задуши всичко. Щях да забравя, че сложи и малко бяло вино. Стана много вкусно!
Сега за моята рецепта, която нямах шанс да изпълня -
Пангасиус на фурна
Взема се достатъчно голямо парче алуминиево фолио, в което да може спокойно да се завие рибното филе. Слага се първо рибата, поръсва се с черен пипер и сол, маже се с майонеза (тънко) и върхо нея се подреждат един върху друг ред лук на кръгчета, пресни гъби на филийки и домат отново на кръгчета. Накрая всичко се завива добре във фолиото и се пече в тава с отвора на долу около половин час.
Това за любителите на рибата. Иначе от праз, аз най-често правя празеник, но ако някой се интересува, питайте, ще ви кажа, че да не ви занимавам излишно.
«
Последна редакция: октомври 28, 2008, 08:48:29 от svetli
»
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #351 -:
октомври 28, 2008, 10:36:57 »
Sveti
много ми хареса рецептата ти за рибата и непременно ще я направя. Но браво и на мъжа ти
!
Gucci
ако си се ориентирала към безместните ястия, моята любима рецепта с праз е - праз с ориз, пресни гъби и маслини. Няма да изпадам в детайлите, защото мисля че имаш достатъчно опит да сложиш и нещо от себе си. Накратко това е готвено ястие с: задушавам праз лук (доста) първо с вода после с мазнина, прибавям ориза, после пресни гъби, подправки джоджен и зеленчуково бульонче, водата и като заври слагам и маслинте (черни и без костилки или аз си ги обезкостявам). Можеш и да завършиш във фурната, а накрая да настържеш кашкавал. Аз най-често го правя само в тенджерата.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #352 -:
октомври 28, 2008, 11:16:22 »
Дани давай рецептата.дали мога свинскито да го заменя с пилешко.тъкмо имам един буркан снапак.
Дарлинг мила твоята рецепта ще я пробвам ама без маслинки че вмилото не яде маслини.И много ми е интересно как се съчетава джоджена с праза.никога не съм слагала такава подправка на праз.
Светли праза като заливка за рибата ли го ползва или като гарнитура.
Слънце благодаря за рецептата ама аз не обичам леща.
тъй като имам много праз ще пробвам всичко което сте предложили.Аз го обожавам ама почти винаги го правя на салата или с ориз и просто исках да го сготвя по различно.Ако се сетите за още някоя рецепта пишете.На милото ще му писне от праз.
момичета на едно гости ядох сладка торта от спанак с малини.Беше страхотно но никъде не мога да намеря рецепта.А тортата не беше домашно приготвена а купена.По вкусно нещо не бях яла.Ако някой знае или е срещал някъде да пише.
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #353 -:
октомври 28, 2008, 11:19:06 »
Гучи
те гъбките с праза станаха като гарнитура за рибата.
Твоя мъж празеник обича ли? Аз съм обещала на моя скоро да му правя, но този път с тесто, а не с точени кори. По-вкусно му било
Аз гледам по-малко тестяно да хапвам, а той по-вкусно
Ама какво да го правя, ще му изпълня желанието.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #354 -:
октомври 28, 2008, 11:27:04 »
Гери аз имам един въпрос към теб дали знаеш как се прави Клин?Моята съквартирантка беше от смолян и ми е носела такава баница и си облизвах пръстите, но не и знам рецептата, та ако знаеш ще съм ти мнооооооого благодарна.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #355 -:
октомври 28, 2008, 11:40:19 »
Момичета,кажете какво да сготвя днес ,но да е за 3-ма човека и да мога да го приготвя по рано ,че от 6,30 до 8,30 съм на курс.И ще имаме и един гостенит та за това 3 порций.Имам всякъкъв вид месо ,грах тиквичка ,червена чушка ,картофи.Мисля да направя гювеч в тенджарата под налягане.Но дайте и вие някъкви идейки
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #356 -:
октомври 28, 2008, 11:45:17 »
Може и гювечета, после лесно се топлят, а и като го сервираш седи много готино.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #357 -:
октомври 28, 2008, 11:50:04 »
Ами предполагам,че може....
Аз съм правила пилешка яхнийка с праз и става много вкусна,но без спанак,но мисля,че ще се получи пак много добреее
Значи рецептата е следната,аз го готвя така като за 2-ма човека да хапнем по 2 пъти
Около 400-500гр. пилешко месо (най-добре е без кости) или свинско
Около 1кг праз
Нарязва се праза на колелца,аз така го предпочитам и го слагам в дълбока тенджерка да се задуши с малко мазнина,след това прибавяш месцето и 2бр. моркова на колелца(но пак по желание),2суп. лъжици доматено пюре или аз имам домати в буркан и слагам около 150-200мл.,сол,черен пипер,червен пипер.Прибавяш и една-две кафени чашки гореща вода и така да къкри,когато поумекне прибавям вече лапада/спанака/киселеца (колко точно немога дакажа,че аз на око гледам) и така докато стане готово
Ако искаш да се сгъсти прибавяш малко брашно
Надявам се да си ме разбрала
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #358 -:
октомври 28, 2008, 11:58:52 »
svetli давай бързо рецептата за празеник.Виж зелник съм правила ама празеник никога.Ама с готовите кори.
Дани ще пробвам манджичката.Само за спанака да питам моя е на пюре ще стане ли.Или трябва да е на листа.
magi_st от този клин с ориза ли искаш рецепта.да имам ама е вкъщи и ще мога довечера да ти я напиша.Щото те правят 15 вида клинове.
juji ето ти една рецепта от мен.изпичаш на скара пържолки.и селд това само слагаш топено сирене настърган кашкавал резен домат и разтопяваш в микровълновата.Може да направиш и задушени зеленчуци и само преди да сервираш да ичм сложиш малко масло и да притоплиш в микровълновата.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4922
яхнала метлата
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #359 -:
октомври 28, 2008, 12:00:52 »
Гери точно с ориза, обожавам го, започнах да се облизвам тука аз
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines