Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 18:41:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3 (Прочетена 172416 пъти)
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #195 -:
октомври 17, 2008, 12:53:43 »
Дани,ако са с повече сос дробчетата според мен по-добрият вариант е ориз
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #196 -:
октомври 17, 2008, 13:42:47 »
Дааа
но да видим какво ще излезе. Притеснява ме факта, че моят гювеч е висок (обикновенно в него правя капама, но сега като се замисля и постен гювеч съм правила) и незная ако излиза много пара близо до реотаните какво ще се получи
Затова като си правя капама, го запечатвам с брашно и вода
Но ще рискувам и после ще разказвам
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #197 -:
октомври 17, 2008, 14:19:40 »
Момичета благодаря
Гери
,а като нямам гювече в иенско става ли,то пак ми е с капак и кръгло ?
Тука имам и едно пакетче такова готово картофено пюре,но никога не съм правила и дали ще ми стигне за 4 човека
взела съм го от Билата и е на Клевър (ако някой е ползвал да каже)....Май така най-лесно ще станат нещата наистина
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 675
Нашето сладурче Алекс :))
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #198 -:
октомври 17, 2008, 14:36:30 »
Аз от готовите ползвам картофено пюре на Белла , много бързо и вкусно става. Изсипвам го в прясно мляко и бъркам докато се сгъсти после слагам маргарин, подправки и го претоплям в микровълновата.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #199 -:
октомври 17, 2008, 15:15:24 »
Цитат на: darling в октомври 17, 2008, 13:42:47
Дааа
но да видим какво ще излезе. Притеснява ме факта, че моят гювеч е висок (обикновенно в него правя капама, но сега като се замисля и постен гювеч съм правила) и незная ако излиза много пара близо до реотаните какво ще се получи
Затова като си правя капама, го запечатвам с брашно и вода
Но ще рискувам и после ще разказвам
мила боба се пече на 150 градуса и освен това ще е затворен и не се притеснявай няма да му стане нищо моя е почти до реотаните и той и няма проблме.Айде и пусни една снимка после че аз моя не го снимах.Няма нужда от запечатване защото той по скоро къкри отколкото да ври.
Дани може и в такава тенджерка.Иначе от готовите ползвам на Белла и аз.Ама мила виж за Клевър кой го е произвел.
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 675
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #200 -:
октомври 17, 2008, 16:25:19 »
Цитат на: Vanilly в октомври 17, 2008, 08:28:07
Pisetata, кажи какво стана с млякото, че нали и аз правих, абе и аз уж спазвах пропорцията и стана рядко, но във фризера за 2 часа се стегна супер! Ти какви плодове сложи?? Яла съм го и с бизквитки отдолу, но аз не сложих. Аз разбих накрая сместта с миксера, за да няма буци и тогава го сложиз да се охлажда!
Ами,да ти кажа,че и аз го бях сложила в фризера и след това стегна!Писето много го хареса,аз само опитахи беше много леко кремчето.
Междудругото аз го направих с банани,но може да се експериментира с всякакви плодове и бисквитки и сладко дори!
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2242
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #201 -:
октомври 17, 2008, 17:03:48 »
Момичета сега минах през супера и взех едни гъби - кладница. Дайте някакви идеи за приготвянето им.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2117
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #202 -:
октомври 17, 2008, 17:11:18 »
Ами панирана е много хубава ..... Кипваш 15 мин и после панираш с панировка по вкус
Иначе можеш и да ги запечеш на фурна с картофки в йенска тенджерка,така гъбките се задушават и омекват и после подправяш само със сол и черен пипер
Стават и само запечени,тоест задушени пак в йенската с маслооо и чесън .....
«
Последна редакция: октомври 17, 2008, 17:13:58 от Данитка
»
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 675
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #203 -:
октомври 17, 2008, 17:15:32 »
Мила
Vanilly
,забравих да ти кажа относно ориза!Аз си купих един на Крина мисля,че беше и е разделен на три пакетчета.Много по удобно е,защото наливаш си водичка в една тенджерка и пускаш едното пакетче и след 15-20 мин е готова.
Вадиш,отваряш плика и ориза е готв за консумация!
Активен
Miri
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1748
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #204 -:
октомври 17, 2008, 20:03:17 »
Гери, помощ! Кажи как се прави пататник! На гости ни е най-добрият приятел на моя съпруг и страшно харесва българската кухня, особено таратор. Искаше ми се да приготвя нещо по-традиционно.
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #205 -:
октомври 17, 2008, 20:22:49 »
Цитат на: Miri в октомври 17, 2008, 20:03:17
Гери, помощ! Кажи как се прави пататник! На гости ни е най-добрият приятел на моя съпруг и страшно харесва българската кухня, особено таратор. Искаше ми се да приготвя нещо по-традиционно.
Единия пататник е в тава другия в тиган.Настъргват се сурови картофи около килограм.Смесват се със 1 лъжица брашно малко масло или олио сирене и някакво месце а може и само със сирене.Слагаш джоджен сушен копър и хубаво объркваш.Варинта в тиган е следния -загряваш олио и разстилаш картофената смес да е дебела около 1-2 см.Отгоре захлупваш с капак.Като се запържи от едната страна обръщаш от другата.А за този в тава ти трябват две тави с различен диаметър защото се обръща.малката тава се намазва с олио и се слага точена кора като за баница.кората трябва да излиза от тавата.като сложиш картофената смес завиваш хубаво с кората и печеш като се запече се обръща с по голямата тава и се запича и от другата страна.За да прегаря много кората се маже от време на време със масло да не е твърда и да не изгори.Да не забравя за пататника в тиган най лесно се обръща с чиния за да не се разкъса.Много е вкусно.Дано госта ти да е доволен.
Zahira аз кладницата я обожавам панирана.Ама преди това не я кипвамИзмивам я и я топа първо в яйце и после в галета и после пак в яйце и пържа в горещо олио.Преди това малко я посолявам и я оставям да поседи че иначе ми става безсолна.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #206 -:
октомври 17, 2008, 20:29:50 »
Gucci
Господ здраве да ти дава и пълна къща на която да готвиш!!
Боба стана фантастичен! От сега нататък само така ще го готвя. А как ухае цялата къща....
За съжаление няма с какво да го снимам, защото още лятото си загубих фотоапарата и все не ни остава време да си изберем нов.
А ти намери ли формите за Мъфини?
Miri
успех с пататника и да кажеш как е станало!
Активен
Isabel
Сватбар
Пол:
Публикации: 297
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #207 -:
октомври 17, 2008, 21:43:31 »
Цитат на: elfina в октомври 17, 2008, 12:22:01
пък аз си мисля-не е ли по-добре карт.пюре с дробчетата? Особено ако са по селски?!
Не, мила! Картофите не вървят много на дробчета!
Най-много им "тича" оризът!
Е, всеки си има различен вкус, разбира се!
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 675
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #208 -:
октомври 17, 2008, 22:36:38 »
Момичета,тази вечер правих експеримент с киселото мляко с желатина.Този път натроших шоколадови бисквитки и сладко от горски плодове-стана божествено и писето отново много го хареса!
Благодаря ти,
elfina
!
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2242
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #209 -:
октомври 18, 2008, 07:59:08 »
Направих кладницата както Дани ми каза - в йенски съд на фурна заедно с картофки, копър, чесън и зехтин и стана невероятно вкусно. Направо не съм предполагала, че има такава вкусна гъба. Мъжът ми каза пак да взема и да му сготвя понеже много му харесало.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines