Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 18:00:00

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172310 пъти)
 
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: октомври 16, 2008, 16:23:10 »

Аз снощи правих пица с кремверши, кашкавал, чушки и царевица и палачинки  с мед  blum
А днес ще разбия малко хайвер, че отдавна ми се е дояло tease
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: октомври 16, 2008, 18:17:46 »

elfina,току-що правих млякото с плодове и желатин.Сложила съм го в хладилника,но ме притеснява факта,че стана редичко... *crazy*незнам след 3 часа как ще бъде,но за пръв път приготвям нещо с желатин!После ще кажа какво е станало! pardon
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: октомври 17, 2008, 08:28:07 »

Pisetata, кажи какво стана с млякото, че нали и аз правих, абе и аз уж спазвах пропорцията и стана рядко, но във фризера за 2 часа се стегна супер! Ти какви плодове сложи?? Яла съм го и с бизквитки отдолу, но аз не сложих. Аз разбих накрая сместта с миксера, за да няма буци и тогава го сложиз да се охлажда!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: октомври 17, 2008, 09:06:52 »

Катитка снощи направих сладкиша с бисквитки а тази сутрин нетърпеливо го опитах.....ммммм много е лек и приятен. Сложих парченца ананас, а отгоре над сметаната поръсих със смлени бисквитки и орехи. Мисля следващият път да опитам с течен карамел по-между, както си писала. Много ми напомня на един сладкиш на Fenix, със бишкоти и кисело мляко (сметана) със сладко. Ако имаш други подобни леки на вкус рецепти - давай smile
Не е по темата но - Албумът ти от Париж е невероятен! Моят 9 годишен Жорко, го изгледа три пъти! good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: октомври 17, 2008, 09:11:08 »

Днес ще ходя да си търся силиконови форми за мъфини и искам да питам за силиконовите някой ако е ползвал мажат ли се с олио или масло и дали ако мажете с олио слагате и брашно във формите.А иначе ще правя мъфини с боровинки мъфини с стафизи и портокалови кори и мъфини с лешници и шоколад.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: октомври 17, 2008, 09:15:18 »

gucci моля те кажи като намериш формите от къде и за колко са, защото и на мен ми се иска да си купя такива, но силиконови във Варна не съм виждала (то и не съм търсила много подробно де). А мъфини обожавам!
Активен
Abii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 451


http://svatba-biju.com/


« Отговор #186 -: октомври 17, 2008, 09:20:48 »

gucci даже не знаех че има силиконови формички аз ползвам за кексчета от тефал мънички  и  ги мажа защото първия път ми залепнаха  и самото тесто не е много мазно незнам за силиконовите sad
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: октомври 17, 2008, 09:44:23 »

Ами аз съм виждала в ТСМ -а такива форми.Но доколкото намерих може да се поръчат и по Интернет.Иначе на ул.Младежка 27 също разбрах че има магазин за различни сладкарски форми и за такива хартиени формички.лошото е че тези формички трябва пак да се слагат в друг съд не става само с тях.А и в един магазин в Аспарухово видях.Като ги купя днес ще дам повече инфо за цени и ще ви ги снимам.
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: октомври 17, 2008, 09:51:05 »

За съжаление аз за тези формички немога да помогна  pardon
Та искам да ви питам ....утре ще идват на гости наште на обяд ,че милия има РД и мисля да правя картофена салата или варен ориз (незнам кое повече отива) и дробчета по селски с повечко сос ....и зелева салата ...така добре ли е? И моля някой ако може да даде идея за дробчетата....че аз малкооо незная как да ги направя и идея за ориза ( аз последния път го догодих,ама забравих как) .....и дали комбинацията ми е добра .....и с картофи или ориз ще е по-добре,аз все си мисля ориз,ама ......и салатката дали е добре
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: октомври 17, 2008, 10:08:45 »

Дани на мен като, че ли картофената салата повече ми допада за такова меню. А и ориза невинаги става като хората, но ако пък все пак решиш да е ориз можеш да вземеш един пакет от тези готовите замразени смеси със зеленчуци - има с грах, царевица, морков, чушка, можеш да сложиш и лук и ще стане много хубаво на външен вид. На мен ориза ми става по-хубав като го правя в тенджера, а не на фурна. Иначе съотношението е 3:1 в полза на водата.
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: октомври 17, 2008, 10:24:15 »

Дани може да приготвиш дробчетата по селски - с лук, морковче, чушки стават супер girl_wink
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: октомври 17, 2008, 10:57:56 »

Дани, и аз като Захира си мисля, че по-вкусно би било с картофена салата! За дробчета по селски няма идея как се правят, но менюто ти звучи супер!! Успех с домакинставането покрай рожденият ден!
Активен
elfina
Сватбар
***
Публикации: 154



Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: октомври 17, 2008, 12:22:01 »

 crazy пък аз си мисля-не е ли по-добре карт.пюре с дробчетата? Особено ако са по селски?!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: октомври 17, 2008, 12:29:02 »

Gucci пожелавам ти успех в търсенето на форми мъфини! Имам въпрос за боба - гювеча запечатваш ли го (имам предвид капака) и изобщо слагаш ли му капак  crazy
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: октомври 17, 2008, 12:44:27 »

Да слагам капака отгоре.Ти да не си решила да го правиш.Да кажеш как е станал и дали ти харесва.

Дани варианти за дробчета има всякакви.защо не ги направиш в гювечета защото стават лесно.А за гарнитура и двете са подходящи.Направи едно картофено пюре и си реши бързо нещата вместо да се чудиш дали ще стане точно както го искаш ориза.
Аз дробчетаат в гювече ги правя по следния начин.сварявам дробчетата и ги нарязвам ако са много големи.В гювечето сипвам малко олио колкото да покрие дъното.режа печена чушка на парченца домат или доматенво пюре намачкан със сол лук +подправки и мушкам във фурната.Като ги извадя ги изсипвам в чиния или направо от гювечето ги ядем като преди това настъргвам кашкавал но не запичам.Може като направиш пюрето да го направиш акто пръстен в чинията и в средата да сложиш дробчетата.
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines