Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 03:45:56

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172204 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #165 -: октомври 15, 2008, 15:16:52 »

Някой да даде някакви идеи за бисквити примерно или нещо такова,но да не е кекс....
ето
БИСКВИТИ С КАКАО И КАНЕЛА
1 ч.чаша брашно
¼ ч.чаша какао
½ ч.лъжица сода
¼ ч.лъжица сол
8 суп.лъжици масло,  нарежете на парченца
6 суп.лъжици захар
¼ ч.чаша кафява захар
2 суп.лъжици мед
1 ч.лъжица ванилия
1 яйце

2 суп.лъжици захар
2 суп.лъжици канела

Загряваме фурната на 190 гр. застиламе тавата с пекарска хартия.
Смесваме брашното, содата, солта и какаото.
Разбиваме с миксер маслото, прибавяме захарта, меда и ванилията.
Прибавяме и яйцето, разбъркваме докато се смесят. Прибавяме на части брашнената смес.
Правим от сместа топчета, който леко сплескваме и  овъргаляме в смесената захар и канела.
Печем за 10 мин. Изваждаме и  охлаждаме. Излизат 18 бр.
Ако искаш мога да предложа и други дори и солени
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #166 -: октомври 15, 2008, 15:19:35 »

Иоще едни
    Бисквитки с ябълки и мюсли

Продукти

2 леко кисели ябълки
220 гр.брашно
1 ч.л.бакпулвер
100 гр.масло
120 гр.кафява захар
1 щипка сол
1/2 ч.л.канела
75 гр.неподсладени мюсли
1 яйце
1 ванилия
1 с.л.захаросани портокалови или лимонени кори
4-5 с.л.прясно мляко

Приготвяне

  Ябълките се нарязват на малки кубчета без да се белят.Брашното,канелата,ванилията и бакпулвера се пресяват и се слагат в купа.Студеното масло се нарязва на парченца и се добавя.Всичко се стрива внимателно с пръсти за да се получат трохи.

  Захарта,солта,цитрусовите кори,ябълковите кубчета и мюслите се смесват в друга купа,добавят се към маслените трохи и се месят.Сипват се яйцето и достатъчно мляко,за да се смесят добре всички продукти.

  Тавата се застила с хартия за печене.С чаена лъжичка се сипват купчинки от тестото на разстояние около 3 см. една от друга.Бисквитите се пекат в предварително загрята 170 гр.
*Вместо мюсли,канела и ябълки към тестото могат да се добавят 50 гр.овесени ядки,50 гр.кокосов чипс и 150 гр.смес от сушени плодове : ананас,папая,манго и др.

 
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2366



Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: октомври 15, 2008, 15:26:12 »

Кате извинявам се за невежеството ама понеже много свежа ми изглежда тортата, която предлагаш с бисквити, каква е тая сметана на Данон-течна, бита, на прах?  crazy Да мога да се ориентирам къде да я търся в Хипермаркета? blush
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: октомври 15, 2008, 15:30:44 »

 Girl_hide Оохо прекрасни рецепти,но прекалено сложни за кулинар като мен  blush
На мен сегА всичко ми се прияжда ...сега докато търсех рецепта за бисквити,видях и локумки и те ми се доядоха и някакъв пай,абе страшна работа  pardon Но май в крайна сметка,няма да направя нищо,ако не намеря нещо по-лесничко
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: октомври 15, 2008, 16:15:26 »

Крокетите монго ми харесват и са много лесни.Проблема е че нямам фритюрник и се притеснявам че в тиган няма да стане.Бера мила каква галета използваш.Аз все не мога да улуча такава де то е като корнфлейкс или гранулирана а все е една ситна.



да ти кажа не знам каква е...не е много ситна ама мисля че няма значение толкова галетата...фатката е да правят във фритюрник понеже стават по хубаво...и няма опасност да се разпукнат но си мисля че в по дълбок тиган ако добре го заредиш с олио и му сложиш похлупак пак ште стане...не съм пробвала...от майка ми знам че е важен фритюрника  pardon
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2469



« Отговор #170 -: октомври 15, 2008, 16:49:37 »

Кате извинявам се за невежеството ама понеже много свежа ми изглежда тортата, която предлагаш с бисквити, каква е тая сметана на Данон-течна, бита, на прах?  crazy Да мога да се ориентирам къде да я търся в Хипермаркета? blush

Герганче, понеже купувам само Данон, за това така я написах, а сметаната е от заквасената сметана  Wink Надето е писала за Маскарпоне. Така става страхотно, правила съм веднъж и с бишкоти по същата рецепта и става чудесна тортата и е лека наистина, но нали знаете колко струва 500гр. Маскарпоне в БГ  crazy та за това си правя тортето със заквасена сметана  Wink

Данитка и аз още се уча на много неща в кухнята, но и не спирам да експериментирам Wink
« Последна редакция: октомври 15, 2008, 16:53:26 от Katitka » Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: октомври 15, 2008, 17:17:06 »

Мале,момичета,пък моето мъжле ми се обади след обед по тел и поиска да наготвя леща! pardon И сега това правя,представяте ли си леща... sarcastic
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #172 -: октомври 15, 2008, 20:02:06 »

Днес съм много активна в тази тема ,та за да завърша ето и снимков материал-
сърмички с кисело млекце, зелева салата и много хубаво хлебче със сусам

Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: октомври 15, 2008, 20:20:35 »

Аз готвих прясно зеленце с ориз на фурна  smile
По принцип става много по-вкусно,ако е с кисело,но нали сега няма .....Е и пак стана много вкусно и лекичко.Той мъжо като се прибра вика ей супер,ама ако имаше и едно месце вътреее,нямаше и грешка да има  laugh ....Както и да е омете си 2 чинийки  Wink
Жужи днес наистина даваш прекрасни идеи  good
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: октомври 15, 2008, 20:43:01 »

Аз днес парвих пиле с грах по рецептата на Гучи и стана много вкусно smile На мъжа ми много му хареса  Wink
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: октомври 15, 2008, 21:33:48 »

Днес съм много активна в тази тема ,та за да завърша ето и снимков материал-
сърмички с кисело млекце, зелева салата и много хубаво хлебче със сусам



еееее juji  Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo
направо ме накара да огладнеяа преди малко си похапнах...
аз днес си направих само руска салатка и това ядох.,..моето  Sunshine е на диета и сега яде само картофи бяло месо пекано и ориз...и някои други леки нештица ...и аз си готвя само за себе си...
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: октомври 16, 2008, 07:18:16 »

Мале за големи вкусотии сте писали и показали!
Данитка, и аз обожавам кисело зеле с бял ориз, трябва да сготвя някой ден!
Момичета, снощи правих желирано кисело мляко, стана супер, но понеже исках да е диетично и слижих мед, но явно не достатъчно и не беше сладко, правих го с праскови от компот! Но определено другия път ще е по-сладко и със замразени горски плодове! Сложих го във фризера, за да стане по-бързо и за два часа беше се стегнало!!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: октомври 16, 2008, 08:35:35 »

Някой да даде някакви идеи за бисквити примерно или нещо такова,но да не е кекс....
Дани ето ти едно вкусно бисквитено руло.Аз взимам един пакет Закуска от светлите и един от какаовите закуска.В една купичка си приготвяма смес от кафе и прясно мляко .взимаш сладко каквото обичаш/аз съм го правила със сладко от череши ,от сливи, от смокини, от ягоди/ и масло и топваш бързо бисквитатав млякото с кафе ,мажеш с масло или маргарин после със сладко.После пак писквита и така докато свършат или прецениш че ти е достатъчно голямо рулото.Аз редувам обикновенна бисквита Закуска и какаова бисквита закуска.Като ги наслепиш мажеш цялото руло с масло или маргарин и го поръсваш със смлени орехи.Слагаш поне за два часа в хладилник и после се реже на диагонал.Доста е лесно.Пробвай и дано ти се услади.
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: октомври 16, 2008, 08:59:55 »

Аз снощи правих салатка с кус-кус и това хапвахме. Wink
Дани аз в неделя правих едни измислени шоколадово-бисквитени топчета. Имах разни бисквитки, от един от друг вид изостанали и всичко в кюпа  laugh та натроших въпросните бисквитки разтопих черен шоколад + масло + какао и обърках, след което сложих и малко от някакво също изостанало сладко, което имах  laugh и от това всички оформих топченца, които овалях в кокосови стърготини. Слагат се да попрестоят в хладилника и са готови за хапване blum
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: октомври 16, 2008, 10:09:30 »

beb4e , gucci потекоха ми лигите  Torte
Задължително ще пробвам и двете рецепти ....само трябва да реша днес коя ще е първата  good
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines