Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 18:32:52

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172390 пъти)
 
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: октомври 15, 2008, 12:42:32 »

gucci наистина както е казала Катето, аз купих на една приятелка от варненското Метро. Тавичка за 12 мъфина на Факелман май беше.
Захира до каква твърдост на тестото?
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: октомври 15, 2008, 12:44:14 »

в Била също съм виждала тефлонови тавички с дупки !!!!! smile

Гери пусни рецепта за мъфини, не стават ли и в такива хартиени формички да се направят, аз имам такива формички !! smile
« Последна редакция: октомври 15, 2008, 13:08:10 от Ели . » Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: октомври 15, 2008, 12:47:04 »

Светли тестото не трябва да е много "сухо", защото в такъв случай не бухват достатъчно.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: октомври 15, 2008, 12:49:18 »

Между другото, относно мъфините, баба ми правеше по едно време страхотни, във формичките за крем карамел. Нали ги знаете онези металните. Та и те стават за тази работа.
Захира извинявай, че толкова много питам, но искам да знам дали съм разбрала правилно, че се разточва и нарязва на кръгчета?
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: октомври 15, 2008, 13:03:17 »

Да Светли - първо се разточва и после с помощта на голяма чаша изрязваш кръгче след което с по мъничка чаша или капачка от нещо изрязваш в кръгчето още едно кръгче.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #155 -: октомври 15, 2008, 13:25:53 »

в Била също съм виждала тефлонови тавички с дупки !!!!! smile

Гери пусни рецепта за мъфини, не стават ли и в такива хартиени формички да се направят, аз имам такива формички !! smile
Ели, рецепти за мъфини колкото искаш
с боровинки ,с ягоди със,зеленчуци,спаначени, абе с какво ли не може и в хартиените
искате ли рецепти за мъфини
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #156 -: октомври 15, 2008, 13:28:41 »

мъфини с боровинки
Продукти:

430 г брашно
1 с л бакпулвер
1/2 с л сол
330 г захар
86 мл олио
86 г меко краве масло
3 яйца
257 мл прясно мляко

1 пакетче ванилия
280 г пресни боровинкиПриготвяне:

• Две форми за мъфини (2х 12) се намасляват или всеки отвор се застила с хартиени кошници.
• Брашното се смесва със солта и бакпулвера.
• Захарта се разбива с олиото и кравето масло.
• Сипва се млякото, яйцата, ванилията.
• Разбърква се.
• Добавя се брашното и тестото се разбърква до еднородна смес.
• С електрически ръчен миксер се бърка на ниска скорост (1-ва) 60 секунди (това ще помогне на кексчета да се надуят по време на печенето).
• Прибавят се боровинките и се разбъркват с дървена или силиконова лъжица.
• Тестото се разпределя по формите.
• Отгоре по желание мъфините могат да бъдат поръсени с едра захар, кристална захар, маслени трохи, орехи или филирани бадеми.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 190 С за 18 минути или до готовност.
• Оставят се във формата 15 минути, след което се изваждат.



** Тези мъфини имат едно голямо предимство : тестото може да бъде приготвено по-рано и да се съхранява в хладилник до 2 дена.
Тези са от друг мой любим сайт
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #157 -: октомври 15, 2008, 13:31:11 »

Ето и други
Продукти:

2 банана
300 г брашно
2 ч л бакпулвер
1 яйце
180 г кисело мляко
150 г кафява захар
80 мл царевично олио

150 г замразени малиниПриготвяне:

• Бананите се намачват с помощта на вилица и се оставят настрани.
• В голяма купа се смесват брашното, бакпулверът и кафявата захар.
• В друга купа се разбъркват киселото мляко, олиото, яйцето.
• Течните продукти се изсипват при сухите и се прибавят намачканите банани.
• Всичко се разбърква с вилица до еднородна смес (не ползвайте миксер).
• Тестото се разпределя във форма за мъфини (12 броя по 80 мл обем) като се запълват на 2/3 от обема.
• Отгоре се разпределят малините, като леко се притискат навътре.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 20-25 минути.

** Оригиналната рецепта е предназначена за 36 мини форми за мъфини с обем 30 мл.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #158 -: октомври 15, 2008, 13:33:29 »

Продукти:

250 г извара или рикота
2 яйца
2 с л брашно
2 с л песто от босилек
2 с л настърган кашкавал
1 ч л лимонов сок
100 г спанак
сол
смлян черен пипер
подправки (по желание)

Използвани рецепти:
Песто от босилек
Приготвяне:

• Спанакът се почиства, измива се и се бланшира в гореща вода за 2-3 минути (ако използвате замразеният - оставя се да се размрази напълно, отцежда се добре).
• Охлажда се и се нарязва на дребно.
• Яйцата се разбиват с пестото, лимоновия сок, солта, настъргания кашкавал и подправките на вкус.
• Прибавя се изварата, брашното и спанака.
• Разбърква се добре и се разпределя по формички за мъфини.
• Поръсва се отгоре с настърган кашкавал.
• Пекат се в микровълнова фурна на 800 W за 5 минути и 3 минути на 600 W.
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: октомври 15, 2008, 13:56:04 »

Захира много ти благодаря! Ще ги пробвам. Хем да пробвам и функцията за месене на машината за хляб, че май до сега само на ръка меся и не съм пробвала с нея.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2469



« Отговор #160 -: октомври 15, 2008, 14:26:14 »

Zahira, още този уикенд ще се пробвам с поничките. Ние отдавна си говорим да си купим фурна за хляб и може вече да го направим, та с тестото по-лесно да се справям  Wink

juji, чудесни рецепти за мъфини  good Ще си ги запазя и ще опитам, пък да видим какво ще стане  Wink Ние си купуваме готови обикновено и ги обичаме много  blum

Ето една рецепта и от мен на една бисквитена торта, която правя от това лято и обожаваме вкъщи  blum

Значи тортата ...

Трябват: 2 пакета обикновени бисквити, но не Закуска, а примерно Petit Beurе, 1 буркан белени праскови в сироп /може и ананас/, 50 гр. едро начупени орехи, 2 големи сметани Данон, захар на вкус (около 1 чаена чаша), 1 ванилия, малко ром (20-30мл.)

Разбиват се сметаната със захарта и ванилията, нарязват се прасковите на тънки резенчета, а сиропът от буркана се изсипва в дълбока чиния и се прибавя към него рома.

Топи се всяка бисквита в сиропа с ром, обаче за съвсем кратко, за да не се разкашкват. Подреждаш един ред бисквитки, слага се от сметаната, нареждат се нарязаните праскови, поръсват се част от орехите и пак се слагат бисквити. Върху тях пак сметана, праскови, орехи и т.н. докато не свърши сметаната. Завършва се със сметана, която се украсява с праскови или по избор с нещо друго.

Може да се замени единия пласт праскови с банан, нарязан на шайбички. Освен това, може да се добави и течен карамел някъде между редовете, ама не е фатално  smile 

Това е smile Трябва да престои поне 2-3-4 часа в хладилника да стегне. 

Дано ви хареса, ние я обожаваме  girl_in_love Рецептата я научих в Италия, там се прави, както и други разни вкусотийки от тамошната кухня прихванах  Wink 
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: октомври 15, 2008, 14:36:51 »

Момичета за понички има една готова смес която се продава в Хит,както и за палачинки и хем е бързо,хем стават много вкусни,иначе и ние имаме машина за хляб,и общо взето събира прах у дома pleasantry както и всякакви подобни уреди де...иначе за сладкишите със сметана и кисело мляко-пробвайте ги с маскарпоне разбъркано с две-три лъжици мед-става много по вкусно good
Активен
Данитка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2117



Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: октомври 15, 2008, 14:50:23 »

Някой да даде някакви идеи за бисквити примерно или нещо такова,но да не е кекс....
Активен
elfina
Сватбар
***
Публикации: 154



Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: октомври 15, 2008, 14:56:09 »

Някой да даде някакви идеи за бисквити примерно или нещо такова....

   crazy сега се сещам за един "сладък салам"! Ако някой се сеща за рецептата..........
Активен
Abii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 451


http://svatba-biju.com/


« Отговор #164 -: октомври 15, 2008, 15:01:26 »

Ето е речептата за сладкия салам :

500 г бисквити
100 г смлени орехи
50 г сушени плодове
100 г краве масло
125 мл прясно мляко
100 г черен шоколад
3 с л горчиво какао
2 с л ликьор Amaretto
1 ч л ванилова есенция
Приготвяне:

• Поставете бисквитите в купата на кухненския робот и ги смилете (в режим на пулс).
• Преместете смлените бисквити в голяма купа.
• Сложете орехите и сушените плодове в робота или в блендера. Смелете ги до ситно състояние.
• Добавете ги към бисквити.
• Загрейте млякото и маслото на водна баня и добавете настъргания (начупения) шоколад.
• Разбъркайте, докато не се разтвори напълно шоколадът.
• Свалете от огъня и добавете какаото, ликьора и ваниловата есенция.
• Смесете течните съставки със сухите (ако сместта е суха добавете малко мляко).
• Разделете сместа на две.
• Оформете салам от всяка част и го завийте със свежо или алуминиево фолио.
• Поставете в хладилник или фризер.
• Преди сервирането по желание посипете с пудра захар или какао.
• Съхранява се в хладилник или фризер.
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines