Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 19:11:34

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172505 пъти)
 
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: октомври 15, 2008, 08:45:02 »

Да се разпиша и аз тук със снощната ми баница. Много бързо и лесно я фабрикувам.
Необходими продукти:
8 - 9 листа точени кори (това е половин пакет от корите Фамилия)
4 яйца
около 200гр. сирене (или 100гр. сирене и 100 извара)
олио
1 кисело мляко
газирана вода

Тавата, която ползвам е стандартна големина и идеята е баницата да не е сбита. (Между другото някой хора май на това му казват Добруджанска каварма)
Намазва се тавата с олио и се покрива с един лист от корите. В подходящ съд се разбиват с вилица или бъркалка за яйца 2 яйца и малко олио, в друг съд се натрошава сиренето и се смесва с изварата (който ползва такава). Всяка кора първо се маже съвсем леко с около две супени лъжици от разбитите яйца и се поръсва със сирене. След това се набира като хармоника и се слага в тавата. След това следващата по същия начин и се подрежда до първата и така докато свършат и се разпределят в цялата тава. Не бива корите да са много сбити. В този смисъл в същата тава съм слагала цял пакет кори и не става добре, защото поливката след това не може да се разпредели навсякъде.
Така приготвената баница се слага във фурната на горен и долен реотан едновременно докато се зачерви.
В съда, където са били разбитите яйца (със сигурност е останало нещо) се добавят другите две яйца. Разбиват се, прибавя се киселото мляко и газирана вода, толкова, че да се получи течна заливка, която да може да покрие цялата баница. В зависимост от гъстотата на киселото мляко е необходима около 200 мл газирана вода.
След като се зачерви баницата се вади от фурната, полива се с още малко допълнително олио, а може да се сложи и малко краве масло (става по-вкусно), а след това и с поливката. с вилица се понатиска лекичко там където стърчи повечко, за да се счупи и така да се намокри навсякъде.
Когато поливката е по-течна, се налага баницата да се попече само отдолу за известно време, а иначе пека от горе и от долу едновременно на 200 - 250 градуса, докато се препече до желаната степен. ние я обичаме по-препечена.
Да ви е вкусно и приемам допълнителни въпроси, понеже не съм много добра в обясненията!  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: октомври 15, 2008, 09:12:16 »

Крокетите монго ми харесват и са много лесни.Проблема е че нямам фритюрник и се притеснявам че в тиган няма да стане.Бера мила каква галета използваш.Аз все не мога да улуча такава де то е като корнфлейкс или гранулирана а все е една ситна.

Активен
elfina
Сватбар
***
Публикации: 154



Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: октомври 15, 2008, 11:18:36 »

Аз таку що ядах за първи път желирано килело мляко с плодове от помпот и обикновени бизквити отдолу, зтрашно ми хареса!! Бихте ли ми дали рецепта за това десертче??
Vanilly, Случайно попаднах на тази рецепта и се сетих за тебе!  smile Ако го правиш- да кажеш как е ! Ето и рецептата:
   Продукти: 1 кофичка кофичка мляко
1 пакетче желатин
5-6 с.л. захар
някакъв плод, според сезона
200 мл. вода
пожелание може и ядки
Начин на приготвяне: Желатинът се изсипва във водата, след което се разтваря на водна баня. Захарта се разбърква с млякото и нарязания плод,добавя се разтворения желатин и се разсипва в чашки, престоява около 3 часа в хладилника да се стегне.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: октомври 15, 2008, 11:34:39 »

Елфина, много ти благодаря за рецептата, може даже още довечера да го пробвам!! Изглежда лесно, а и имам желатин, само кисело мляко ще купя, но с какви плодове да е? Дали от компот или пресни?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #139 -: октомври 15, 2008, 11:38:21 »

Аз съм почнала да готвя сърмички със лозови листа и кайма.А Ути каква вкусотия с тиквички и ориз приготвя ммммммммммммм
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #140 -: октомври 15, 2008, 11:51:39 »

Elfina, и аз харесах много рецептата. Нали обичам кратките и малки рецептички. Аз не се оплаквам с готвенето, но в десертите хич ме няма. В тази връзка - ще ми разясниш ли какво е "на водна баня", защото аз никога не съм пробвала да приготвям нещо с желатин - майка ми все казва: "ааа, то нищо не се получава с него" и аз не смея да опитам. И аз като Ванили - какви плодове ще предложиш за сега?
Благодаря ти!
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: октомври 15, 2008, 11:59:01 »

Като четох, че си говорите за желатин, ще ви дам утре една рецепта за моя любим десерт, но понеже винаги на око я правя, ще проверя точната рецепта довечера и утре ще ви я напиша.
А за желатина, мен понеже ме мързи на водна баня, го слагам в микровълновата за малко, но трябва да се внимава да не заври.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: октомври 15, 2008, 12:15:25 »

Дени, водна баня е да сложиш сместа в метален малък съд, който след това в по-голям такъв пълен с гореща или вряща вода! Дано си ме рзбрала, че как обяснявам само! А и други рецепти погледнах и май ще го правя с мед, вместо захар, за да е по-диетично, а млякото какъв процент масленост трябва да е? Дали има значение? И последно, на мен ми се прави най-вече с замразени горски плодове!! Ще вида довечера какво ще намеря в магазина!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: октомври 15, 2008, 12:17:03 »

Аз пък много мразя всичко което е желирано.Може би си зависи от желатина.
Аз се чудя откъде да си купя формички за мъфини.Много ги харесвам ама няма в какво да ги правя.Някой ако може във Варна да ми каже къде продават такива че съм си свалила толкова рецепти а колко още ще си измисля като комбинации.

мацки може да сложите всякакви плодове.Аз бих ви предложила банан.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: октомври 15, 2008, 12:17:24 »

Аз вчера правих едни бухтички тип Дънкин Донатс обаче не прецених количествата и направих толкова много,, че сигурно още 2 дни ще си ги ядем. Иначе стават бързо и вкусно.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: октомври 15, 2008, 12:19:07 »

Аз пък много мразя всичко което е желирано.

и аз съм така ...

Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #146 -: октомври 15, 2008, 12:22:34 »

Мерси, момичета!
Мили, идеално си е обяснението, разбрах те. Определено обясняваш по-хубаво отколкото тежките и самонадеяни готварски книги smile
Активен
elfina
Сватбар
***
Публикации: 154



Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: октомври 15, 2008, 12:27:57 »

 Определено с пресни плодове / или замразени/ ще е по-вкусно!
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2469



« Отговор #148 -: октомври 15, 2008, 12:29:48 »

gucci, формички за мъфини има в Метро със сигурност.
Zahira, сподели как се правят поничките  smile заинтригува ме  Wink
Ние напоследък готвим неща, които стават бързо, защото се прибираме много късно от работа и не разполагаме с много време, та вчера например правихме микс задушен ориз със зеленчуци /готов микс/ + гъбки, към него малко масло, топено сирене, синьо сирене и зеленчукова пикантина и стана вълшебен и едни бързи пилешки пържолки към него с подправки и айде на хотплейта и всичко за по-малко от 30 мин време и беше много вкусно Wink а виното чакаше на масата  Wink
А вчера пилешки крилца и картофки соте, пак за толкова време  blum Ставаме все по-добри  blum  
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: октомври 15, 2008, 12:35:40 »

Ами Кате рецептата е много простичка, но при мен голямо улеснение е че не размесвам сама тестото ами си слагам продуктите в машината за хляб и включвам на избраната програма, след което тя ми омесва тестото, а аз само размесвам с точилката и изрязвам с чаша. След което въпросните кръгчета се пускат за 4-5 минути в сгорещена до 180 градуса мазнина /не е особено здравословно ама вчера се присетихме за поничките и мекиците, които са правили бабите ни и като ни се дояде blush /.
А продуктите са:
2 яйца, 1 голяма чаша кисело мляко, 2бр. ванилия, 1 чаша пудра захар, 1 ч.л. сода за хляб и брашно колкото поеме.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines