Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 24, 2024, 18:42:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3 (Прочетена 172418 пъти)
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #135 -:
октомври 15, 2008, 08:45:02 »
Да се разпиша и аз тук със снощната ми баница. Много бързо и лесно я фабрикувам.
Необходими продукти:
8 - 9 листа точени кори (това е половин пакет от корите Фамилия)
4 яйца
около 200гр. сирене (или 100гр. сирене и 100 извара)
олио
1 кисело мляко
газирана вода
Тавата, която ползвам е стандартна големина и идеята е баницата да не е сбита. (Между другото някой хора май на това му казват Добруджанска каварма)
Намазва се тавата с олио и се покрива с един лист от корите. В подходящ съд се разбиват с вилица или бъркалка за яйца 2 яйца и малко олио, в друг съд се натрошава сиренето и се смесва с изварата (който ползва такава). Всяка кора първо се маже съвсем леко с около две супени лъжици от разбитите яйца и се поръсва със сирене. След това се набира като хармоника и се слага в тавата. След това следващата по същия начин и се подрежда до първата и така докато свършат и се разпределят в цялата тава. Не бива корите да са много сбити. В този смисъл в същата тава съм слагала цял пакет кори и не става добре, защото поливката след това не може да се разпредели навсякъде.
Така приготвената баница се слага във фурната на горен и долен реотан едновременно докато се зачерви.
В съда, където са били разбитите яйца (със сигурност е останало нещо) се добавят другите две яйца. Разбиват се, прибавя се киселото мляко и газирана вода, толкова, че да се получи течна заливка, която да може да покрие цялата баница. В зависимост от гъстотата на киселото мляко е необходима около 200 мл газирана вода.
След като се зачерви баницата се вади от фурната, полива се с още малко допълнително олио, а може да се сложи и малко краве масло (става по-вкусно), а след това и с поливката. с вилица се понатиска лекичко там където стърчи повечко, за да се счупи и така да се намокри навсякъде.
Когато поливката е по-течна, се налага баницата да се попече само отдолу за известно време, а иначе пека от горе и от долу едновременно на 200 - 250 градуса, докато се препече до желаната степен. ние я обичаме по-препечена.
Да ви е вкусно и приемам допълнителни въпроси, понеже не съм много добра в обясненията!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #136 -:
октомври 15, 2008, 09:12:16 »
Крокетите монго ми харесват и са много лесни.Проблема е че нямам фритюрник и се притеснявам че в тиган няма да стане.Бера мила каква галета използваш.Аз все не мога да улуча такава де то е като корнфлейкс или гранулирана а все е една ситна.
Активен
elfina
Сватбар
Публикации: 154
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #137 -:
октомври 15, 2008, 11:18:36 »
Цитат на: Vanilly в октомври 14, 2008, 13:50:01
Аз таку що ядах за първи път желирано килело мляко с плодове от помпот и обикновени бизквити отдолу, зтрашно ми хареса!! Бихте ли ми дали рецепта за това десертче??
Vanilly, Случайно попаднах на тази рецепта и се сетих за тебе!
Ако го правиш- да кажеш как е ! Ето и рецептата:
Продукти
: 1 кофичка кофичка мляко
1 пакетче желатин
5-6 с.л. захар
някакъв плод, според сезона
200 мл. вода
пожелание може и ядки
Начин на приготвяне:
Желатинът се изсипва във водата, след което се разтваря на водна баня. Захарта се разбърква с млякото и нарязания плод,добавя се разтворения желатин и се разсипва в чашки, престоява около 3 часа в хладилника да се стегне.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1838
http://vanily.multiply.com/
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #138 -:
октомври 15, 2008, 11:34:39 »
Елфина, много ти благодаря за рецептата, може даже още довечера да го пробвам!! Изглежда лесно, а и имам желатин, само кисело мляко ще купя, но с какви плодове да е? Дали от компот или пресни?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #139 -:
октомври 15, 2008, 11:38:21 »
Аз съм почнала да готвя сърмички със лозови листа и кайма.А Ути каква вкусотия с тиквички и ориз приготвя ммммммммммммм
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #140 -:
октомври 15, 2008, 11:51:39 »
Elfina, и аз харесах много рецептата. Нали обичам кратките и малки рецептички. Аз не се оплаквам с готвенето, но в десертите хич ме няма. В тази връзка - ще ми разясниш ли какво е "на водна баня", защото аз никога не съм пробвала да приготвям нещо с желатин - майка ми все казва: "ааа, то нищо не се получава с него" и аз не смея да опитам. И аз като Ванили - какви плодове ще предложиш за сега?
Благодаря ти!
Активен
svetli
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1959
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #141 -:
октомври 15, 2008, 11:59:01 »
Като четох, че си говорите за желатин, ще ви дам утре една рецепта за моя любим десерт, но понеже винаги на око я правя, ще проверя точната рецепта довечера и утре ще ви я напиша.
А за желатина, мен понеже ме мързи на водна баня, го слагам в микровълновата за малко, но трябва да се внимава да не заври.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1838
http://vanily.multiply.com/
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #142 -:
октомври 15, 2008, 12:15:25 »
Дени, водна баня е да сложиш сместа в метален малък съд, който след това в по-голям такъв пълен с гореща или вряща вода! Дано си ме рзбрала, че как обяснявам само! А и други рецепти погледнах и май ще го правя с мед, вместо захар, за да е по-диетично, а млякото какъв процент масленост трябва да е? Дали има значение? И последно, на мен ми се прави най-вече с замразени горски плодове!! Ще вида довечера какво ще намеря в магазина!
Активен
gucci
Leader
Пол:
Публикации: 6319
Обичаме се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #143 -:
октомври 15, 2008, 12:17:03 »
Аз пък много мразя всичко което е желирано.Може би си зависи от желатина.
Аз се чудя откъде да си купя формички за мъфини.Много ги харесвам ама няма в какво да ги правя.Някой ако може във Варна да ми каже къде продават такива че съм си свалила толкова рецепти а колко още ще си измисля като комбинации.
мацки може да сложите всякакви плодове.Аз бих ви предложила банан.
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2242
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #144 -:
октомври 15, 2008, 12:17:24 »
Аз вчера правих едни бухтички тип Дънкин Донатс обаче не прецених количествата и направих толкова много,, че сигурно още 2 дни ще си ги ядем. Иначе стават бързо и вкусно.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #145 -:
октомври 15, 2008, 12:19:07 »
Цитат на: gucci в октомври 15, 2008, 12:17:03
Аз пък много мразя всичко което е желирано.
и аз съм така ...
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #146 -:
октомври 15, 2008, 12:22:34 »
Мерси, момичета!
Мили, идеално си е обяснението, разбрах те. Определено обясняваш по-хубаво отколкото тежките и самонадеяни готварски книги
Активен
elfina
Сватбар
Публикации: 154
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #147 -:
октомври 15, 2008, 12:27:57 »
Определено с пресни плодове / или замразени/ ще е по-вкусно!
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2469
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #148 -:
октомври 15, 2008, 12:29:48 »
gucci
, формички за мъфини има в Метро със сигурност.
Zahira
, сподели как се правят поничките
заинтригува ме
Ние напоследък готвим неща, които стават бързо, защото се прибираме много късно от работа и не разполагаме с много време, та вчера например правихме микс задушен ориз със зеленчуци /готов микс/ + гъбки, към него малко масло, топено сирене, синьо сирене и зеленчукова пикантина и стана вълшебен и едни бързи пилешки пържолки към него с подправки и айде на хотплейта и всичко за по-малко от 30 мин време и беше много вкусно
а виното чакаше на масата
А вчера пилешки крилца и картофки соте, пак за толкова време
Ставаме все по-добри
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 2242
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
«
Отговор #149 -:
октомври 15, 2008, 12:35:40 »
Ами Кате рецептата е много простичка, но при мен голямо улеснение е че не размесвам сама тестото ами си слагам продуктите в машината за хляб и включвам на избраната програма, след което тя ми омесва тестото, а аз само размесвам с точилката и изрязвам с чаша. След което въпросните кръгчета се пускат за 4-5 минути в сгорещена до 180 градуса мазнина /не е особено здравословно ама вчера се присетихме за поничките и мекиците, които са правили бабите ни и като ни се дояде
/.
А продуктите са:
2 яйца, 1 голяма чаша кисело мляко, 2бр. ванилия, 1 чаша пудра захар, 1 ч.л. сода за хляб и брашно колкото поеме.
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines