Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 00:23:53

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 170014 пъти)
 
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: октомври 10, 2008, 10:00:20 »

Тази вечер мисля да правя огретен. Мацки, споделете вие как го правите?
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: октомври 10, 2008, 10:01:43 »

Ванили аз ги правя в гючевета, първосварявам сърцата, запържвам лук и подреждам, сърца топено сирене, резини домати ( или дом. пюре), пържения лук , запичам докато се разтппи топеното сирене, и после настъргвам кашкавал и пак запичам !!! понякога добавям и печена червена чушка и кис. краставичка общо взето каквото имам, подправям със сол и чер пипер и малко шарена сол smile

Бебче огретена го правя с фикса на Маги като слагам и шунка, че милото нали без месо не може lol
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: октомври 10, 2008, 10:12:36 »

Ели, с твоята рецепта ме накара да си оближа пръстите!! Определено това ще е!! Благодаря ти!
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: октомври 10, 2008, 10:13:45 »

Бебче огретена го правя с фикса на Маги като слагам и шунка, че милото нали без месо не може lol
Ели, и ние установихме, че с шунка става по-добре  good
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: октомври 10, 2008, 10:33:16 »

Бебче огретена го правя с фикса на Маги като слагам и шунка, че милото нали без месо не може lol

И моето мило е същия sarcastic
Обаче аз да ви кажа тези фиксове никога не съм ги пробвала, май трябва да взема да ги опитам вече crazy
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: октомври 10, 2008, 10:35:52 »

Аз съм много доволна от тях, не са нужни никакви други подправки, все още само за сърми не съм го пробвала , но и него ще направя скоро, само за огретена хубаво си свари картофите ако ползваш фикса на Маги (щото на него пише да се бланшират само) и отгоре обилно поръси с кашкавал става муцка, даже май ще взема да направя в събота,че скоро не съм правила !!! smile
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: октомври 10, 2008, 10:41:50 »

За фиксовете на Маги мога само положително да се изкажа  good Имаше период, когато ги ненавиждах, ама това беше защото им правехме промоции по магазините  tease Иначе много ми харесват ( от по-новите де) този за картофи с кренвирши, за мусаката и за пикантните кюфтенца - стават много сполучливи  good
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: октомври 10, 2008, 10:42:14 »

Аз веднъж пробвах фикса за пълнени чушки, /нали ги правя постни/, а пък на вкус си се получиха точно като съвсем нормални пълнени чушки. Иначе като основна подправка за всичко си ползвам "Пикантина".
Активен
savka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 270



Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: октомври 10, 2008, 10:44:49 »

Здравейте аз с моето мило много обичаме картофи и аз често правя нашия любим огретен   danceg

Картофи огретен

Списък на необходимите продукти:

1 кг картофи

за бешамелов сос:
400 г прясно мляко
100 г кашкавал
50 г краве масло
1 с. л. брашно
галета
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

 1. Картофите се сваряват, обелват се, нарязват се на кубчета и се изплакват със студена вода.
 2. Брашното се запържва в масло до лек златист цвят.
 3. Налива се млякото и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври няколко минути, докато се сгъсти. Настъргва се кашкавал и се разбърква, докато кашквалът се разтопи напълно.
 4. Картофите се заливат със соса, разбъркват се и се поръсват обилно с галета. Върху галетата се поставят няколко парченца масло. Пече се в умерено загрята фурна около 30 минути (до златисто).
   Става много вкусен а и пожелание може да добавите месо-аз  най често слагам пилешко филе  blum
 

Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: октомври 10, 2008, 10:50:27 »

На Маги фиксовета и универсалните подправки са ми големи фаворити.Спестяват ми много висене в кухнята.Досега не съм пробвала този за пържолките и този за пикантните кюфтенца ама ние пикантно не я дем и незнам до колко са пикантни.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: октомври 10, 2008, 10:51:49 »

кюфтенцата са страхотни Гери и пикантното идва от това, че се слага допълнително черен пипер на каймата, иначе не е толква пикантно !!!
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4641



Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: октомври 10, 2008, 11:00:01 »

И моето мило е същия sarcastic
Обаче аз да ви кажа тези фиксове никога не съм ги пробвала, май трябва да взема да ги опитам вече crazy
страхотни са-всичките са хубави-и за спагетите,и сосовете,чушките,пържолите,абе който го е измислил е златен good аз вчера направих пил.кавърма с фикса и днес само остана картофеното пюре и ето ни вечерята Wink
Активен
Tеди
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1317



Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: октомври 10, 2008, 11:11:11 »

И аз съм от големите почитатели на Малките тайни.
Мъж ми обаче най-най-харесва "Винения кебап" , наистина става разкошен  good good и е супер елементарно за приготвяне , ако трябваше по традиционния начин да правя това ястие - никога нямаше да го ядем  pleasantry
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: октомври 10, 2008, 12:04:07 »

След всички тези хвалби няма как да не ги пробвам фиксовете blum Като начало ще опитам тази вечер този за огретен! Wink
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: октомври 10, 2008, 13:56:33 »

и аз ги ползвам, а на пълнените чушки и супата - пикантина
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines