Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 18:10:29

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172344 пъти)
 
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #60 -: октомври 08, 2008, 15:42:08 »

Тази мюсли торта е за всички който нямат много време и са на диета/не помня дали съм я пускала/.Рецептата е от сайт за готварство лесна е и може да се приготви и от дете.

Торта "Мюсли"

продукти:
бисквити (обикновени)
кисело мляко
захар (по желание)
сезонни меки плодове - банан, ягоди, киви
мюсли
стафиди (по желание)

приготовление:
         Външният вид подлежи на "разкрасяване", ако десертът ще се сервира на претенциозни гурмани. В неразкрасения си вид е идеална за ядене от тавата.
        Аз сложих неподсладено кисело мляко, като използвах сладостта само на бисквитите и плодовете, но за любителите на по-сладкото е добре да се сложи малко захар в киселото мляко.
        В правоъгълна тавичка се нареждат плътно бисквитите. Върху тях обилно се слага кисело мляко на равен слой, а върху него - нарязаните на резенчета един вид плодове - например ягоди. Наръсва се с мюсли и стафиди, а върху тях се слага още кисело мляко. След това - отново ред бисквити, ред кисело мляко (тая торта "пие" много кисело мляко, за да стане сочна и лека), ред банани, мюсли и стафиди и пак кисело мляко. В този момент моята тава се напълни, но може да се сложи и трети ред.
        Отгоре тортата отново се покрива с кисело мляко и щедро се наръсва с мюсли.
        Една нощ в хладилника и ... да ви е сладко!
« Последна редакция: октомври 08, 2008, 15:51:08 от juji » Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 08, 2008, 15:56:10 »

Жужи, тази торта звучи много интересна, и аз обичам не много тежките!! Но искам да попитам киселото мляко колко процента да е ?? И може ли друг вид бисквити да се ползват?? Може да я пробвам някой път!!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #62 -: октомври 08, 2008, 16:02:02 »

Жужи, тази торта звучи много интересна, и аз обичам не много тежките!! Но искам да попитам киселото мляко колко процента да е ?? И може ли друг вид бисквити да се ползват?? Може да я пробвам някой път!!
Ами ,аз правих тортичката с млякото което продават тук 1,5 процента не е най хубавото ама тортата пак стан ачудна заради импровизяцията с различните плодове.А иначе тук няма обикновенните БГ бисквити и ги направих с други но се получи .Другото което мога да те посъветвам е да ползваш плодово млекце и става пак супер  good
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: октомври 08, 2008, 16:09:20 »

Благодаря за разяснениетя, Жужи! Добра идея ми даваш за плодовите млекца!! Ще взема да направя аз следващия път!!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: октомври 08, 2008, 16:27:45 »

Абе мацки аз ядох едно страхотно Тирамису с киви и направо си облизах пръстите ама интересното беше че отдолу имаше бишкоти след това киви и след това един хубав дебел пласт крем.Някой ако е виждам или пробвал такова Тирамису да пише рецептата.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1748



Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: октомври 08, 2008, 16:33:12 »

Благодаря ви за съветите  give_rose . Днес ще имаме гости ще приготвя и пилешка супа !
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #66 -: октомври 08, 2008, 17:34:13 »

Гучи,определено има много вариациий на тирамису /в превод издигни ме нагоре/ въпрос на вкус използва се основата на този разкошен сладкиш ето и детско тирамису ,въпреки ,че е детско и аз бих си хапнала,ето ти рецептата тя е взета от друг мой любим сайт.Аз се го правя със замразени плодове и малко сладко

 Детско тирамису

125 г къпини
125 г малини
2 с л пудра захар
сок от 1 портокал
настъргана кора от 1 портокола
1 ч л ванилова захар
2 жълтъка
40 г захар
250 г Маскарпоне
150 г бишкоти
100 г разбита сметана
пудра захар

. С миксер се разбират по отдлено къпините и малините с по 1 с л пудра захар.
. Сокът се прецежда.
. Отделно жътъците се разбиват с 40 г захар, ваниловата захар, сокът и настърганата кора от портокал.
. Разбиват се около 10 минути или до получаване на жълта кремообразна смес.
. Прибавя се Маскарпоне и с дървена лъжица се разбърква до еднородна смес.
. В тава се нарежда бишкоти.
. Покриват се с половината миксирани плодове, а отгоре половината от крема.
. Върху крема се нареждат останалите бишкоти.
. Отново се покриват с останалите миксирани плодове и останалата част от крема.
. С помощта на шпатула се заглажда.
. Формата се покрива с найлоново фолио и се прибира за една нощ в хладилник.
. Преди сервиране се украся отгоре с разбита сметана, няколко малини и къпини

Поръсва се със пудра захар
« Последна редакция: октомври 08, 2008, 17:37:47 от juji » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: октомври 08, 2008, 18:12:12 »

Благодаря миличка ще се наканя и ще го пробвам като имам повече време.А тези сурови яйца не са ли опасни.

Аз тази вечер ще правя пица от парено тесто открадната като рецепта от един форум.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: октомври 08, 2008, 21:00:05 »

За днес ние имахме карначета (правих ги във фурната) и картофено пюре, а утре ще правя пилешка супа и пиле с картофи (че моята половинка може да живее само на картофи... толкова ги обича ... даже сигурно много ще се зарадва ако направя накуп ядене с картофи и картофена салата и ... още нещо стига да е с картофи  funnytooth)
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #69 -: октомври 08, 2008, 21:08:08 »

Благодаря миличка ще се наканя и ще го пробвам като имам повече време.А тези сурови яйца не са ли опасни.

Аз тази вечер ще правя пица от парено тесто открадната като рецепта от един форум.

Нищо няма Гучи споко нали ги разбиваш със захарта и  сок ,а и в традиционното тирамису нали пак е със сурови яйца разбити с маскарпонето.Споко става невероятно
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: октомври 08, 2008, 22:10:40 »

аз Тирамису правя без яйца  и пак става супер  pardon
Правя кафето...слагам бейлис отделно забърквам сметаната с това сирене Филаделфия (миаля че и в БГ го има...тук не съм намерила по подходя6то...) и накрая потапям би6котките в кафето с бейлиса заливам със сметаната и ето ти тортата накрая  pardon  tease
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: октомври 09, 2008, 15:50:11 »

Една изпитана рецепта за шоколадов сладкиш- страхотен е, но е тежък.

http://www.receptite.com/recepta.php?r=2870

Набелязала съм да готвя тая вечер ето това:

http://www.receptite.com/recepta.php?r=2399
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: октомври 09, 2008, 16:26:52 »

Ние тази вечер сме на коремчета от акула със сос на фурна.По късно ще ви пусна няколко снимки на готвените през седмицата нещица.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: октомври 09, 2008, 16:45:57 »

аз о6те не съм ре6ила какво 6те е при нас...най вероятно не6то на бързо...че няма да имам много време за развихряне в кухнята...  pardon
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: октомври 10, 2008, 09:48:28 »

Аз мисля да сготвя тези дни пилешки сърца! Дайте идея за запечени, не ми се иска да са пържени!!
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines