Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 24, 2024, 18:06:52

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172332 пъти)
 
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: октомври 08, 2008, 10:14:36 »

пламик,

аз ще го пробвам, ние ядем много рибка, особено скумрия ....

колко часа, 2 достатъчно ли са???
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Пол: Жена
Публикации: 855



Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: октомври 08, 2008, 10:18:45 »

толкова вкусни рецептички сте изписали , че докато ви четях и огладнях smile
Аз от доста време не съм се включвала в тази темичка голяма калпазанка съм ама smile
Ето ви нещо вкусно и от мен - на скоро готвих червена леща (мисля че се казва белена) - както обикновенно си готвя леща smile и като поизтина малко я пасирах , добавих няколко лъжици заквасена сметана и нарязах магданоз на ситно , стана чудна и мнооого вкусна.
И още нещичко smile
Едни пилешки пържолки в йенска тенджера - предварително овкусени - с маги 10 зеленчука и вегета и натуркани с лимон и малко бяло вино ...След като се опекът , добавям задушени гъбки в масло и малко соев сос , и отгоре настъргвам кашкавал - запичам за около 10 мин ... и сервирам с гарнитура картофи соте smile а  вържу пържолките поръсвам ситно нарязан магданоз.
Добър апетит smile
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1835



Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: октомври 08, 2008, 10:20:38 »

пламик,

аз ще го пробвам, ние ядем много рибка, особено скумрия ....

колко часа, 2 достатъчно ли са???

Напълно достатъчни са! После да кажете дали ви е харесало!
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: октомври 08, 2008, 14:33:06 »

Мале, всичко звучи страшно вкусно!! Мерси за идеите, това с рибата във фолио ще го пробвам в неделя, че милото много не иска за гостите риба, имало много кости и т.н. та ще печем свинско на скара, но си заплювам това с рибата. А, Гучи, защо я киснеш във вода?? Това на Пламик с млякото го разбрах, може и да го пробвам, но за рибата не ми стана всно!
Селвет, аз съм голям почитател на готвене в иенска тенджера, но още нямаме, баща ми прави едно страхотно ястие, запича в обикновена тава свинско на кубчета, средно големи, заедно с много лук, после като е готово месото подрежда в иенска тенджера ред месо, ред гъби от буркан, разбъркани в лютеница и ред топено сирене и така няколко реда и запича...Да ви е вкусно!!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: октомври 08, 2008, 14:46:14 »

Ванили кисна рибата в вода защото така самото месо на рибата става по хубаво и няма такъв тежък мирис на риба.Даже понакяго слагам малко лимонов сок в самата вода.
Твоето ядене звучи добре но ние нещо свинското месо не го обичаме много.Довечера се чудя какво набързо да сготвя.Ама нещо лекичко ми се яде.Аз обичам броколи и брюкселско зеле ама милото не ще и да чуе за тях.ще се радвам на рецепта за нещо лекичко.Чудя се май за огретенче или задушени зеленчуци и гъби.
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1835



Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: октомври 08, 2008, 14:48:59 »

След всичко рибешко дето се изприказва тук днес, довечера и аз съм на риба! Строих половинчо да купува и понеже той е майстора вкъщи, ще ми я сготви!
gucci , пробвай това с млякото. Тогава изобщо не мирише на риба. И за половин час да я оставиш пак става. А после месото е супер крехко.  good
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: октомври 08, 2008, 14:51:36 »

Благодаря ти Гучи, за разяснението, ще го пробвам!! И аз не обичам много много свинско, но на това ядене гям без да се замисля. Това с гъбите и зеленчуците звучи супер, може да им сложиш и някакво сирене или сметана, но май няма да е много леко!! Аз ще готвя зелен боб довечера, заготвила съм го от понеделник и все се прибирам късно!
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: октомври 08, 2008, 14:56:06 »

можегте ли да ми кажете как да направя тирамису, защото в нета има хиляди рецепти, но аз искам някоя изпробвана;

благодаря ви
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #53 -: октомври 08, 2008, 15:06:59 »

gostenka_82  направо ми взе думите от устата. И аз тъкмо пишех в другата тема Мили да ни напише рецептата, ама ме емнаха в офиса и трети път си трия мнението вече. Аз все си мислех, че тирамису-то изисква страхотни умения, но ако е по-човешка рецептата, ще взема да се престраша.
Аз съм фен обаче на онези рецепти, в които мерките са чаши, лъжички, щипки, защото хич не обичам да губя време да търся от сравнителните таблици - толкова от еди-какво си, колко грама са в лъжицата и т.н. Тъй че-вече сме две за рецептата на Ванили. smile blush
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: октомври 08, 2008, 15:10:25 »

Хайде и от мен, аз я пусках тук някъде, но сега специално и за Дени и Гостенка. Моята рецепта е събрана от няколко и вече 3-4 пъти изпробвана. дано да ви хареса и ви се стори лестна, ако има въпроси съм насреща ви!! Аз моите консултации с баба по телефона ги правя, но тирамису съм и обещала да я науча!
Ето и рецептата:
Тирамису

Продукти:
1 кафяна чаша обикновена захар
48 бр. бишкоти ( 3 x 16 )
500 г маскарпоне
1 кафяна лъжица нескафе с връх
Какао на Dr Ötker
300 мл прясно мляко
300 мл вода
30 мл уиски за крема
50 мл уиски за кафето
4 броя яйца

 Приготовление:
В топла вода се разбърква 1 к.л. нескафе и се сипва топлото мляко и уискито.
Бишкотите се топят в сместа от кафето.
Първо се разбъркват на твърд сняг белтъците.
После се разбъркват жълтъците хубаво с миксер и се прибавя и захарта.
Маскарпонето се разбърква хубаво с дървена лъжица и бавно се прибавя към жълтъците, като се бърка с дървена лъжица, като се разбърка добре се разбива с миксер на 1-ва степен.
Към тази смес отново бавно се прибавят и белтъците, като отново първо се бъркат с дървена лъжица, а след това с миксер на 1-ва степен.
Тавата се маже първо с крем, поръсва се с какао. После се реди ред бишкоти. Отново се мажат с крем и се поръзва с какао и пак бишкоти. И накрая крем с много какао.
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: октомври 08, 2008, 15:22:42 »

моят мъж много обича тирамису,

но сега щего изненадам, като му го направя, без да му кзвам какво правя
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: октомври 08, 2008, 15:28:10 »

аз се извинявам за поредния пост, но сега, като гледам рецептата, ми изникна 1 въпрос, какво правим със сместа от кафето, млякото и уискито?

или като натопя всичките тези 48 бишкоти то не остава?

сигурно ми е глупав в-са, но се зачудих, нали ще ми е за 1 път ....
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #57 -: октомври 08, 2008, 15:34:52 »

Предлагам ви моята рецепта за Tiramisu:

1кутия Mascarpone
3 яйца
5 с.л. захар
1 кутия бишкоти
кафе,силно,горещо
   
    1.Отделяме белтъците на твърд сняг.
    2.Жълтъците,5 с.л. захар и Mascarpone се разбърква добре с дървена лъжица.
    3.Прибавяме белтъците към смес2 ,като разбъркваме внимателно в една посока.
    4.Настъргваме с нож на едро малко шоколад  в крема.
    5.Топваме бишкотите до средата бързо в кафето и редим в  красив поднос-ред бишкоти,ред крем,ред бишкоти......
    6.Мажем целия сладкиш с крема.
    7.Слагаме  в хладилник поне 12 часа.
    8.Преди да поднесем порасваме с какао.
    Аз го правя в йенска тавичка на 2 или 3 реда.
   Bon appétit!
Невероятен сладкиш.Ефектен,вкусен,бърз...15 мин!Любим десерт на всички ни.

Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #58 -: октомври 08, 2008, 15:37:31 »

Благодаря ви, Мили и juji smile  Bravo
Ще гледам след държавния да се пробвам. Слагам рецептите в книжката веднага smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #59 -: октомври 08, 2008, 15:38:04 »

И още една разновидност на тирамису пробвала съм и тази рецепта и горепобликуваната и двете се супер



Шоколадово Тирамису


300 г черен шоколад
400 г маскрапоне
150 г готварска сметана
400 мл студено силно кафе
6 с л ром или коняк
54 броя бишкоти
какао

. Шоколадът се нарязва на ситно и се разтопява на водна баня.
. Охлажда се и се разбърква внимателно с разбитата сметана и маскрапонето.
. Кафето се смесва с рома.
. Всяка бишкота се потапя за кратко в кафето.
. Построяват се 4 "къщи" : 3 бишкоти, крем 3 бишкоти, крем, 3 бишкоти.
. Прибира се в хладилник минимум за 1 час, а най-добре за една нощ.
. Преди сервиране се поръсва с какао.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines