Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

септември 25, 2024, 23:15:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 167937 пъти)
 
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: октомври 23, 2008, 10:12:21 »

Благодаря ти мнго, Ели!!!
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 611



Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: октомври 23, 2008, 10:19:01 »

Да, аз съм си нощна птица...
И така щрудела-баклава стана фантастичееен.Чак на мога да повярвам.
Ето казвам какво сложих:
500гр. точени кори (Фамилия бяха)
4 ябълки (не огромни, но  големки)
100 гр.стафиди
7 с.л захар
орехи,натрошени на едро сложих 2 ч.чаши
канела, ванилия
Ябълките настъргах на едрото ренде и сложих вътре всичко останало и го разбърках добре.
Намазах си тавичка с олио сложих и три листа кори най-отдолу, като и тях добре намазних.
И после плънка...и така слагах 2 листа кори (намазнавам) и плънка, 2 листа и плънка. Най-отгоре сложих 4 листа, всеки по по отделно намазнен.
Разрязах я на ромбчета и сложих да се пече на 200градуса.
Първите 20 мин пекох с домакинско фолио отгоре и след това го махнах.
След като изстина добре, си сварих в една тенджерка 1 ч.ч. захар и 2ч.ч. вода и равномерно залях всичко.
Стана убиец, не съм и предполагала, че е толкова хубаво.
ПО-късно ще го снимам  и ще ви го покажа.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: октомври 23, 2008, 10:57:51 »

Agent T ще се пробва това задължително.

А негърското дупе на Ели съм го правила и го препоръчвам на всички в нас много бързо свършва.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #288 -: октомври 23, 2008, 11:08:26 »

А аз днес не успях да купя формички за мъфини,оказа се ,че не са от тефлон което не ми допадна и сега ще си търса други nea

Иначе днес една мързелива манджа-гювеч със свинско ,но свинското е без сланина и е доста свежо, нарязах всичко и го сложих в тенджарата под налягане слеид 20 мин ще е готово.Довечера съм на курс и с мъжа ми ще вечеряме разделени.
« Последна редакция: октомври 23, 2008, 11:12:16 от juji » Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: октомври 23, 2008, 11:15:01 »

аз със сигурност ще пробвам негърското дупе, както и тирамисуто, но ... не знам кога точно;

ако успея сега, утре - другиден, иначе не е ясно кога, защото ще ми свалят цялата кухня, ще я преместят и после ще чакам плот, а преди това и шкафове ... сигурно ок. месец

ще плакна очички във вашите вкусотийки;

утре няма да съм на работа и докато "пазя" майсторите мога да приготвя сладкишче за подслаждане

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #290 -: октомври 23, 2008, 12:23:54 »

А ето го и моят гювеч,е много вкусен стана  judges
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2242


Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: октомври 23, 2008, 18:53:27 »

Приемам всякакви идеи за крем супа от тиква!
Активен
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: октомври 23, 2008, 21:16:50 »

ние тази вечер сме на пиле каварма  *YAHOO*и за десерт на торта от сирене 8Pедна испанска рецепта коята е много готина :girl_wink:ето и снимки


* 2004916123911tartaqueso (500 x 375).jpg (35.42 KB, 500x375 - видяно 267 пъти.)
Активен
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: октомври 23, 2008, 21:18:47 »

ето и на пилето smile


* R3018UjufaN8858.jpg (30.33 KB, 264x198 - видяно 2443 пъти.)
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: октомври 23, 2008, 21:19:56 »

Ради, възможно ли ти е да споделиш с нас рецептата за тортичката smile
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: октомври 23, 2008, 21:23:46 »

Ради, даваи тая рецепта за сладкиша.въпреки че съм на диета мисля в събота да си направим "гала вечеря"...оххххххх изтекоха ми....докато гледах 1tongue
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: октомври 23, 2008, 21:25:49 »

Приемам всякакви идеи за крем супа от тиква!
ето ти рецепта за крем супа
сваряваш равни количества тиква на кубчета и варен картоф.Слагаш един бульон при варенето.Когато се сварят изваждаш картофите и тиквата от бульона и ги пасираш.Добавяш масло една лъжица.Добавяш бульон до получаване на желаната гъстота и вкус-някой я харесват по рядка други по гъста.Добавяш в готовата супа една заквасена сметанка и връщаш за около 5 минути на котлона.Сервираш с крутони


Ни е тази вечер сме на Зелева салтака с царевица и майонеза и кърначета с картофена салата.За десерт крем карамел и крем карамелена пита с кроасани.

тортата със сирена ми изглежда много добре я давай бързо рецептата.
« Последна редакция: октомври 23, 2008, 21:30:14 от gucci » Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: октомври 23, 2008, 21:28:28 »

Захира, ето какво открих :

http://www.menumag.bg/recipes/view/56

ето още една:

Супер лесна е!
1кг. тиква, 1 глава лук, 2 средни моркова, 1 стрък или 1/4 глава целина, сол, черен пипер и една лъжичка къри.
Всичко нарязано на парчета се слага с 1 чаша вода да ври. Пасира се, добавя се 1/4 пакетче масло и една чаша мляко.
И готово!
Сервира се с малко ситно нарязан магданоз и лъжица сметана или кротончета, или препечен хляб с масло.

ето още какво предлагат тук:

http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=103
Успех!
Активен
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: октомври 23, 2008, 22:32:41 »

разбира се  blum
1-во
1 опаковка обикновени бисквити
50гр захар
2-ро
2ч чпрясно мляко
1ч ч захар
1ч ч сметана
1 кутия топено сирене 500гр(филаделфия)може и друго
3пак.гуахада-незнам да ли го има в балгария angry
1/2мармалад от боровинки(аранданос)
3бр желатин на плочки
1-во
В удобен съд се натрошват бисквитите -на много ситно.Предварително съдът трябва да е намазан с масло.Бисквитите се заливат с карамелизираната захар разбита с вода,за да бъде по-рядко.
2-ро
прясното мляко,захарта,сметаната,топеното сирене се затоплят.В една чаша вода се разбиват 3-те пакета гуахада,след което се прибавят към останалата смес и се бърка непрекъсното.като стане готово се заливат бисквитите.
Когато изтине всичко се намазва с мармалад,който е разбъркан с 3 бр желатин на плочки
Е това е  good Wink girl_wink
само нз дали има заместител в бг на гуахадата-тя придава мн хубав вкус на тортата crazy
Активен
radinka
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 221


Няма невъзможни неща,има пропуснати възможности


Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: октомври 23, 2008, 22:37:03 »

ето така изглежда в Испания


* images.jpg (2.42 KB, 116x93 - видяно 2495 пъти.)
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines