Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 23, 2024, 20:10:43

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 172100 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« -: октомври 03, 2008, 20:07:04 »

cook cook cook Torte Torte
Добре дошли в новата ни темичка.
В нея ще споделяме вкусни рецепти и ще готвим заедно.
Нека не забравяме и старите теми в които се крият много вкуснотийки.
Torte Torte cook cook cook


« Последна редакция: октомври 04, 2008, 09:15:45 от gucci » Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #1 -: октомври 03, 2008, 20:45:37 »

Момичета дайте идея за пържоли,правих на саче ,със сос вече се чудя как да ги правя
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: октомври 03, 2008, 21:57:39 »

juji,можеш да ги направиш като ролца...пълнени.много бързо и лесно стават.ако се интересуваш,ще напиша рецептата..
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #3 -: октомври 03, 2008, 22:22:57 »

juji,можеш да ги направиш като ролца...пълнени.много бързо и лесно стават.ако се интересуваш,ще напиша рецептата..

Давай Криси,разбира се ,че ме интересува
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: октомври 04, 2008, 11:26:26 »

Рецепта за Роладини
1 пакет паржоли( пилешки или свински)
2-3 кисели краставички,нарязани по дължината им
1 морков, нарязан на лентички
1-2 твърдо сварени яица
шунка нарязана на лентички
кашкавал нарязан на малки кубчета или настърган на по-едро
топено сирене, маргарин или масло
сол,чер.пипер,чубрица
Всяка пържола се увкосява със сол, чер.пипер и чубрица,след което се намазва с парче топено сирене  като в единия краи започва да се реди шунката,краставичките,моркова,яицето(продуктите трябва да бъдат само ж края),след което се навива на руло и се забожда на 2 или 3 места с клечки за зъби.отгоре се намазва с малко масалце.
Навитите рулца се слагат в тавичка, леко намазана с олио и се пекат на 180 градуса.3-4 мин преди изваждането на рулцата се порасват с настърган кашкавал или пармезан.
juji, пробваи я ако ти допада и после можеш да споделиш дали ти е харесало.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #5 -: октомври 04, 2008, 11:40:23 »

Ехеее,като ,че ли съм знаела ,че веднага ще ми отговориш и съм приготвила пържолите сега трябва само да ги начукам за да станат по крехки.Тази рецепта съм я пробвала отдавна ,но в малко по различен вариянт ,и сега съвсем малко ще видоизменя .Надявам се да станат вкусни ,че да си призная от както сме се върнали от БГ,нито една ястие не ми се е получило  }:->нещо ме е напуснала музата  за готвене lacnl8 lacnl8 lacnl8
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 649


Just a Wife


Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: октомври 04, 2008, 11:49:40 »

хахах..интуиция ..и аз днес мисля това да направя че докато писах и.. tease така ми се прияде..Пожелавам ти успех в готвенето днес..и не се притесняваи,музата ти пак ще доиде...
аз снощи правих едни картофено-салмонови кексчета...станаха чудни.. tease
Активен
Pisetata
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675



Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: октомври 05, 2008, 10:51:17 »

Момичета,да ви се похваля,че правих Млечно пиле/рецептата на ВеRa/и стана нещо невероятно!Може да опитате и вие-няма да съжелявате! yahoo BeRa,благодаря за вкусната рецепта! give_rose
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: октомври 05, 2008, 11:01:53 »

И аз я правих рецептата  good Хубава е smile
Активен
mirindadimi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 747



Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: октомври 05, 2008, 11:40:56 »

Някой може ли да ми пусне линк към рецептата за това млечно пиле, че не я открих! pardon
Аз вчера приготвих бяла риба Мерлуза с картофи и маьонеза на фурна. Стана нещо страхотно. Torte
Продукти:
Картофи
Бяла риба или друга
100-150мл. прясно мляко
връзка магданоз
маьонеза
сол или Пикантина

Приготвих я така:
В зависимост от тавичката, в която се приготвя ястието обелвате картофи, които да заемат 2/3 от нея.
Нарязвате ги и ги осолявате, като аз често вместо сол ползвам Пикантина. Изчистената и нарязана на шайби риба се нарежда върху картофите в останалата 1/3та от тавата и също се насолява отгоре. Маьонезата, ако е рядка се смесвам само със ситно нарязан магданоз и покривам рибата като със заливка. Ако маьонезата е по-гъста от тези на Олинеза в бутилка с шприц се добавя прясното мляко, за да може по-лесно да се разнесе сместта върху рибата . Добавям към ястието водичка, която да покрие само картофите. Пека отгоре и отдолу на 250 градуса в предварително загрята фурна. След като хване коричка  отгоре оставям да изври водичката като пускам само отдолу фурната на 200 градуса.
А ето и резулататът:


* riba s majoneza i kartofi..jpg (67.53 KB, 300x225 - видяно 5997 пъти.)
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: октомври 05, 2008, 12:38:04 »

mirindarimi, пускам я :
момичета пробвайте ¨Млечно пиле´¨ невероятна рецепта...винаги съм смайвала гостите си с тази рецепра

аз я правя малко на око за6тото не е толкова фатално ако размените пропорциите...
намазвам йенска тави4ка с малко масло от вси4ки краи6та...пиле6ки бут4ета или каквато и да е част от пилето се овалва в подправка за пекано поле на Пикантина и се нареждат в тавата...отгоре се покрива с лук на 6айбички(аз слагам доста за6тото после става страхотен) и скилидки чесън(по желание за количеството) и най отгоре много ка6кавал...нарязанна тънко аз не го стържа...за да може после да има пенца...    последно се залива със смес от сметана за готвене ибяло вино...пропорции...зависят от количеството пиле...трябва всичко добре да е покрито със сместа...1:1/2 сметана : вино
покрива се с аломиниево фолио и се забравя във фурната на бавен огън до готовност на месото...можете малко преди да се извади да го позапечете леко с червен пипер махкайки фолиото...сервира се с варен ориз...гарантирам ви невероятна вкусотия....       
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1283



Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: октомври 05, 2008, 12:39:41 »

Момичета, а аз да ви питам като правите гювеч варите ли месото предварително? И после ли се слага всичко в гювечето?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: октомври 05, 2008, 13:05:09 »

Аз не го варя само леко го запържвам за да остане сочно.
Активен
Петето
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2476


Дива и щастлива.....


Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: октомври 05, 2008, 13:16:39 »

 cook cook cook Аз днес се отчетох с наденица на скара (взехме сръбска наденица, че нямаше балканска), ориз със зеленчуци ( взех микс с грах, броколи, парченца зелен фасул, карфиол и моркови ), а също и задушени зеленчуци (от същия  микс).  Стана мноооого добре  Yes
« Последна редакция: октомври 05, 2008, 13:19:53 от solecito » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: октомври 05, 2008, 13:27:08 »

Аз готвих пилешка супа и коремчета от акула на фурна и печена тиква
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines