Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 23:25:56

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на бебеправещите 5  (Прочетена 164514 пъти)

mariana
Баш Майстор
**
Публикации: 1535

« Отговор #135 -: октомври 13, 2008, 11:59:39 »

Да казват, че е хубаво мъжът и жената да се въздържат от секс поне няколко седмици преди овулацията на жената. Много правилно решение е взел мъжа ти и за спирането на цигарите и алкохола!

Това за въздържанието  при мъжа не съм много съгласна  nea  То може да пречиства духа, но определено оказва лошо влияние върху качеството на спермата.

А относно овулацията и аз не я усещам. И аз мисля да си взема тестове по натам.
Активен
girl
Новак
*
Публикации: 12

« Отговор #136 -: октомври 13, 2008, 15:41:42 »

Здравейте, казвам се Мая и съм на 22 години от Велико Търново. От няколко дена чета различни статии от форума и реших да се регистрирам. Вярвам искрено че ще намеря приятели а също така мисля че с вас ще ми е по лесно да споделям проблемите около опитите ни да забременея! Правехме опити с мъжо 3 месеца да забременея, докато не разбрах че съм пипнала вируса "ТОКСОПЛАЗМОЗА"  cray
Вече доста време се лекувам с антибиотици.... и се надявам скоро всичко да е наред и да започнем отново с бебеправенето.
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ МАЙКИ СКОРО ДА СЕ СБЪДНЕ МЕЧТАТА ИМ, А НА ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ ИЗЖИВЯВАТ ТаКА НЕЗЕМНОТО ЧУВСТВО  - УСПЕХИ ИСКРЕННО СЕ РАДВАМ ЗА ВАС give_rose
Активен
goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: октомври 13, 2008, 15:52:02 »

Добре дошла при нас мила, по добре изчакайте да се излекуваш напълно, аз съм от Трявна и почти всяка седмица съм във Велико Търново. Миналата седмица излезе моя резултат за Токсоплазмозата, аз го правих превантивно РПХА ми е 1:20  и докторката каза да не се притеснявам
Активен
girl
Новак
*

« Отговор #138 -: октомври 13, 2008, 16:05:50 »

Благодаря goldi за топлото посрещане:)  Радвам се че резултатите са ти успокояващи Bravo  и аз в края на този месец трябва да си правя - дано всичко вече е ок:) Другия месец ще ходим с колегите във Трявна ще отседнем във ЧИЧО ТОМОВАТА КОЛИБА незнам дали е хубаво там но го избрахме единодушно от интернет smile
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: октомври 13, 2008, 16:07:04 »

Добре дошла при нас. Пожелавам ти скоро да се излекуваш и да сбъднеш мечтата си за малко, сладко  baby_girl или  baby_boy
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: октомври 13, 2008, 16:43:08 »

Girl , добре дошла и  скорошно оздравяване ти пожелавам и дано бързо се преместиш в другите темички.

Аз започнах акупунктурата. Дадоха ми някакви китайски билки да пия, освен това на много странна диета ... изключват се сладките неща, бял хляб , ориз, млечни продукти( козе мляко и сирене е ок) , нерафинирани храни, повече еленчуци и плодове. Странното е ,че зеленчуците трябва да са приготвени на пара или соте. Т.е. не трябва да се ядата студени и сурови. Разрешено е веднъж на ден сурови зеленчуци, като салата, ама да не е директно от хладилника. shok . дадоха ми да чета и една книга относно инфертилитет, ама още не съм почнала да я чета. Общо взето от акупунктурата се чувствам много добре след сеанс. Тук от два дни имам странни болки в яйчниците и се чудя дали да не е от билките , които взимам, по нкакъв начин да действат. Мисля ,че имам овулация, защото около 17-18 ден, гърдите страшно ме болят, едвам се обличам, но започнах да си меря и базалната температура, така че ще видим скоро какво е положението.
Стискам ви палци на всички , скоро да с епохвалите с  PREGQ
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: октомври 13, 2008, 17:43:01 »

Здравейте, казвам се Мая и съм на 22 години от Велико Търново. От няколко дена чета различни статии от форума и реших да се регистрирам. Вярвам искрено че ще намеря приятели а също така мисля че с вас ще ми е по лесно да споделям проблемите около опитите ни да забременея! Правехме опити с мъжо 3 месеца да забременея, докато не разбрах че съм пипнала вируса "ТОКСОПЛАЗМОЗА"  cray
Вече доста време се лекувам с антибиотици.... и се надявам скоро всичко да е наред и да започнем отново с бебеправенето.
ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ МАЙКИ СКОРО ДА СЕ СБЪДНЕ МЕЧТАТА ИМ, А НА ТЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ ИЗЖИВЯВАТ ТаКА НЕЗЕМНОТО ЧУВСТВО  - УСПЕХИ ИСКРЕННО СЕ РАДВАМ ЗА ВАС give_rose

Здравей и добре дошла... give_rose give_rose give_rose

виж какво ште ти кажа аз от наслушалото се за тая ТОПСОПЛАЗМОЗА...
това е нешто което много жени имат,...получава се по принцип от домашни животни...разбира се не е задължително да ги имаш за да я хванеш...и тия глупости че от топсоплазмоза
не може да се забременее не са верни nea както и не е верно че ако имаш това е фатално за бебето...леля ми когато забременя с братовчедка ми отива веднъж на лекар и като и задрънкаха едни...че има топсоплазмоза...че трябва да махне бебето...че ште е недъгаво...че не знам си какво и не знам си што...вярвай ми не може да си представииш какъв шок бше за всички...ама майка ми...като я качи на колата и право в София...там лекарите като чуха за какво става въпрос зе изсмяха и викат кви са тия глупости...казаха че е опасна ако се разболееш по време на бременност ама ако веднъж си  я имаш не е опасно...направиха и абиоццинтеза(не знам дали така се пише) blush и и казаха че има едно хубаво здраво бебе...и да не се притеснява от никаква топсоплазмоза...
така че ако не можеш да забременееш проблема на дали е в това...топсоплазмозата не пречи на забременяване...до колкото знам...
така че не се шачкай всичко ште е на ред... Girl_hide

успех
« Последна редакция: октомври 13, 2008, 17:45:05 от BeRa » Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: октомври 13, 2008, 18:28:26 »

girl добре дошла при нас Welcome
Тук може да споделиш всичко което ти е на сърце, ние ще ти дадем съвет - котйто надям се да е правилен.
Спокойно ти май си се шашнала с тази токсоплазмоза, не се тревожи  smile
 Желая ти скоро да се изместиш в темата за бременни мами smile
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: октомври 13, 2008, 18:32:09 »

Мацки искам да ви попитам колко от вас са пращали мъжа си на спермограма.
Защото понякога ние се подлагаме на какви ли не изследвания а те не.

Абе аз моято ову не я усещам.С тестове съм я хващала а по другия начин колкото и да се опитвам все си мисля че си въобразявам а в дните които съм я засичала никакви симптоми не съм имала.
Някой пробвал ли е със сиропа за кашлица да засили церквиалната слуз.
Активен
-Ади-
Професор
Публикации: 448

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: октомври 13, 2008, 19:41:23 »

Аз също не си я усещам!С тестове съм засякла ,че е на 13-ия ден(при 27 дневен цикъл),но без тях само си въобразявам,за някакви симптоми!
Добре,че ги има тези тестове,че иначе съм загубена! nea
Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: октомври 13, 2008, 19:47:51 »

Гери, ние правихме спермограма. Изследванията са доста добри според лекарите. Има ли нещо конкретно, което те интересува за изследването. Що се отнася до овулацията съм забелязала, че когато съм в овулация ставам по нервна. Незнам дали това е нормално, но тестовете за овулация го потвърдиха. Да ви кажа честно усещам отскоро, откакто провеждам лечението с дуфастон и цикъл ми стана 28 дневен.
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: октомври 13, 2008, 19:51:52 »

Гери, какво значи това за сиропа за кашлица?  pardon

Добре дошла girl -Мая Welcome, надявам се скоро да се местиш в др темички - успех!!!

Рени, дуфастона е за овото нали за прогестерона? Как ти го назначиха, в смисъл защо го пиеш?
Аз не съм изледвала точно прогестерона , ясно, че щом забременях имам ову, ама прогестерона е важен и след това - трябва да е достатъчно и за бременността.
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: октомври 13, 2008, 19:57:52 »

reni79 просто се интересувам дали някой от момичетата при които не става по дълго време освен изследванията които са си правили на тях са правили изследвания и на половинките си.Иначе ние още не сме правили спермограма но милото е навит да си направи ако това ще помогне по някакъв начин да съм спокойна.

Верче това за сиропа за кашлицата съм чувала че ако се пие тъй като втечнява секретите в тялото по този начин подобрява церквиалната слез и потози начин подпомага забременяването.Мисля и че препоръчват витамин Е да се взима.
Активен
Рени
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: октомври 13, 2008, 21:23:40 »

Вероника, дуфастона ми го изписа моя гинеколог, защото цикъла ми беше нередовен. След поредица от изследвания, включително и такива, които да потвърдят или отрекат Струма на Хашимото стана ясно, че прогестерона ми е нисък и това предизвиква липсата или закъснението на цикъла. Един от лекарите, с които говорих, защото ние правим опити за бебе от година, ми каза ,че ниския прогестерон пречи на оплодената яйцеклетка да се захване, а това води до силни болки при цикъл. Сега с приема на Дуфастон цикъла се нормализира и си идва точно на време, като последния път разликата беше един ден, но аз си го обяснявам с това, че месеците са от 30 и 31 дни.
gucci, след като направихме спермограма на милото съм по-спокойна. Спокойна съм от това, че  му излязоха от главата мислите, че той е виновен, че не мога да забременея. Едно обаче си мисля, че след година опити, никога няма да изляза от тази темичка. Затова съм решила да не мисля повече, затова и да си гледам живота. 
Активен
girl
Новак
*

« Отговор #149 -: октомври 14, 2008, 09:44:22 »

Добро утро от мен момичета, благодаря за топлото посрещане  smile Пожелавам Ви лек, усмихнат, изпълнен с много слънчице и положителни емоциии ден, както  и с многооо PREGQ  give_rose
« Последна редакция: октомври 14, 2008, 10:00:11 от girl » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: