Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 04:15:36

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За бременността - знаете ли??? 3 част  (Прочетена 139518 пъти)

maria_panairova
Любопитен
*
Публикации: 38

« Отговор #135 -: май 14, 2012, 13:02:53 »

за съжаление не съм чувала нищо такова sad но пък не мисля,че ще ти навреди да пробваш.аз си пиех по една чаша с вечерята от време на време пък пак си имах тъй наречените подготвителни контракции почти месец и половина преди да родя,даже и деня в който ме хванаха контракциите преди да родя пих бира така,че не мисля,че има нещо вярно
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #136 -: май 14, 2012, 14:06:52 »

А, не питам за себе си  smile. Една приятелка ми каза, че са посъветвали така обща позната. Просто ми стана странно лекар да даде такъв съвет, а момичето, за което става дума, е съвсем сериозна и отговорна жена, не е човек, който ще слуша някакви градски легенди. Мерси все пак за мнението!
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: май 14, 2012, 18:26:21 »

Здравейте,

Бременна съм в 13 седмица и 5 дни и в събота сутринта се подхлъзнах на стълбите и паднах по дупе на една от стълбите. Много се уплаших. Говорих с лекар и той ми каза, че дупето е най-доброто място за падане и бебчо най-веротно е добре, да почивам колкото може повече през уикенда, както и направих, но ако забележа кървене да отида на преглед. Засега- вече 2 дни след падането нямам  кървене, нито болки, но ми е доста притеснено. Днес звъннах на лекаркаа, която ми следи бременността и тя може да ме види най-рано утре за преглед, а на мен ми е супер притеснено. Може ли да съм навредила на бебчо според вас и каква е вероятността да изникне проблем? Случвало ли ви се е да падате през бременността си и беше ли всичко наред? Мерси
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: май 14, 2012, 18:53:48 »

Анита,майка ми е падала на заледени външни стълби в 5-тия месец.Нищо й няма.Съветвам те да се успокоиш,бебчето е предпазено и нищо му няма.
Аз преди да разбера за бременността си,вдигах матрак с тегло 40кг. blush А да не говорим какво друсане падна през цялото време.Нямаме кола и постоянно се подвизавам в градския транспорт,тук е пълно с павета,все пак съм от П-в.  tease Просто внимавай повече и така. give_rose
За бирата не съм чувала такова нещо.Някоя нова приумица,предполагам.Аз съм голям любител на пивото и не знам как устисках 9 месеца без да изпия и една чаша.Пробвах едни безалкохолни,но... bad  tease
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: май 14, 2012, 19:43:51 »

мерси много, миличка

Уж вчера се бях успокоила, но днес не знам защо ме хвана пак притеснението. Предполагам утре като видя, че всичко е наред ще се успокоя и ще мирясам, но не мога да си простя това тъпо падане при условие че всеки път като минавам по тези стълби, понеже са вкъщи, винаги внимавам да не се хлъзна. Миналия ден също уж внимавах, а се хлъзнах, че и паднах sad Надявам се всичко да е наред и да си остана само  с уплахата и притеснението. А за друсането знам за какво говориш, защото и аз съм от Пловдив, макр да живея в Канада от 6 години. Та и аз в началото се притеснявах за друсането по автобусите, понеже тук шофьорите карат като луди по магистралата, която е пълна с дупки и през всяка дупка минават с пълна газ, все едно си правят кефа. Аз не работя и рядко ми се налага да хвана автобуса, но веднъж ми се наложи и голямо притеснение беше заради това друсане, но в крайна сметка всичко е наред. Надявам се и сега всичко да е наред. предполагам, че ще е наред, но все пак притеснението си е притеснение.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: май 14, 2012, 19:46:26 »

Съвсем нормални са тези притеснения,но те уверявам,че са неоснователни. girl_wink Мен и кърпичка да изпусна ме беше страх да се наведа.Предполагам,че беше предизвикано от това постоянно придърпване и болки тип аха-аха да ми дойде.Това е нормално и не бива да те притеснява.Утре като видиш бебока и ще се успокоиш. give_rose
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: май 14, 2012, 20:15:37 »

Anita81, спокойно, не си увредила бебчо. Както вече момичетата са ти писали, бебчо е защитен много добре, а и ти си паднала по дупе, омекотила си удара. Щом веднага след това нищо не ти е станало - болка или кървене, няма страшно. Моят лекар ми каза, че много трудно може да се повреди или падне бебето при падане, или дори при лек удар при катастрофа. Но отсега нататък бъди много внимателна. Аз всеки път когато се качвам или слизам по-стълби се държа за перилото за всеки случай.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: май 14, 2012, 20:49:06 »

мерси,  Princess_of_the_Dawn

И аз се държа за перилото всеки път и именно така се хлъзнах. Посегнах да се хвана за перилото и се хлъзнах, та понякога като е писано да паднеш явно няма как да го преодолееш. Важното е всичко да е наред.
Активен
Tinkerbell
Новак
*
Публикации: 7

« Отговор #143 -: май 15, 2012, 06:52:45 »

Извинявам се, че пускам нова тема, дълго мислих къде да си задам въпроса и моля постът ми да бъде преместен, ако вече има подобна тема.

Преди два дни се наложи да ходя до спешното, понеже ме ухапа пчела, а съм алергична. Биха ми адреналин и урбазон. Днес тестът за бременност ми показа много бледа втора черта. Сега това, което ме тормози е до каква степен тези два препарата са били опасни за плода. Би ли могло да има някакви последствия?
Знам, че трябва да говоря с гинеколог по въпроса, но най-близкия час с направление е след 10-тина дни. А до тогава ми се иска да имам поне някакви допълнителни мнения.
Благодаря!
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: май 15, 2012, 07:00:12 »

защо не се обадиш на джи пи да питаш него? при всички случаи тук става дума за животоспасяваща интервенция, така че не мисля, че въобще е имало друг вариант, тоест няма какво да го мислиш за момента, нека всичко се потвърди по бремеността ти и тогава ще го мислиш и ще питаш лекарите
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: май 16, 2012, 21:18:20 »

Здравейте,
Днес бяхме на консултация и чухме пулса на бебчо smile За щастие всичко е наред smile Много ми олекна.

Това кото лекарката няколко пъти ме пита е дали взимам достатъчно калции и витамин Д. Каза да пия 4 чаши мляко на ден- прясно или кисело. А аз съм 45кг и ми е много трудно да изпия толкова мляко. Повече хапвам сирене и кашкавал, а тя каза, че те не били достатъчни. Та въпроса ми е до каква степен е толкова важно да се пие точно по 4 чаши мляко на ден, т.е. ако пия примерно 1 чаша и хапвам 100-200 гр сирене или кашкавал няма ли да си набавя пак нужното количество калции? Нали и без туй бебчо си взима нужния калции от ксотите и зъбите ми, за него винаги ще има достатъчно  crazy А за витамин Д не знам защо ме пита  crazy

И как да съм сигурна, че ям достатъчно и бебчо си взима нужното, дори ако аз съм гладна или не съм яла достатъчно през деня. Ям често плодове и салати, яйца, но рядко ям месо, понеже не ми се яде и го ям малко насила, а знам че месото е важна част от ежедневното меню на бременната. Та за обед примерно обядвам или голяма салата или пък яйца, или някакви принцеси с нещо, а за вечеря все някакви зеленчуци- картофи (пържени, печени или на манджа), тиквички, чушки и т.н. Рядко ям месо-примерно пържола, бутчета или нещо друго. Гледам да не оставам гладна, но все пак само на зеленчуци и плодове не може да се кара, а наистина месо хич не ми се яде, а преди не можех без месо. Взимам и пренатал витамини, Омега 3 и вит Б комплекс, по предписание на лекарката ми.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #146 -: май 17, 2012, 10:44:11 »

Anita81 Честито, желая ти безпроблемна бременност и здраво бебче за финал! heart
Относно Калция и витД, мисля че може да ги приемаш под формата на витамини за бременни, не ти ли препоръчаха някакви?
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: май 17, 2012, 16:26:50 »

Pretty, мерси, ами аз пия пренатал витамини, но мисля че калция в тях не е достатъчен да покрие дневните нужди. Пак е нещо де, не е като без нищо Wink
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: май 17, 2012, 16:46:04 »

Ани ,аз мисля ,,че бебето ще си вземе дозичката Калций от теб и когато той започне да липсва в организма ти ,ти ще усетиш като например започнат да ти се развалят зъбите .Чак ,когато се изчерпа Калция в организма ти ,чак тогава и плода ще изпита недостиг ,но тогава пък за теб ще бъде късно .Може би с въпросните витамини си набавяш необходимите минерали и не е нужно чак по 4 чаши мляко да пиеш ,но спокойно за бебето,ако липсва калций ще разбереш първо по себе си
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: май 17, 2012, 20:04:54 »

Благодаря, Фииби. А това отнася ли се и за другите витамини и минерали, които са нужни на бебчо? Имам предвид фолиева киселина ( в моите витамини е 5мг), цинк, витамини Ц, Б, Д, Е. Питам понеже понякога нямам плодове вкъщи а знам че тези витамини са в плодовете и зеленчуците и оставам само на дозите от хапчетата, които пия. Надявам се те също да са достатъчни, защото все си мисля че не ям достатъчно и бебчо гладува. Знам, че е тъпо, ама... Извинявам се за може би тъпите въпроси, но наистина искам да знам до каква степен пренатал таблетките осигуряват нужното количество витамини и минерали?
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: