Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 09:36:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За бременността - знаете ли??? 3 част  (Прочетена 139625 пъти)

pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: юни 28, 2011, 10:10:36 »

Да отговоря на въпроса не от личен опит, а от опита на майка ми. Като ми обясняваше, че като забременееш веднага се разбира спомена, че с мен й се случило еди какво си, а с брата "набивала шоколадови вафли като невидяла". И с него били разбрали малко по-късно, защото било нещо като цветна бременност и после си дала сметка защо било това с вафлите. Така че това за сладкото и соленото и да важи си има изключения blum
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: юни 28, 2011, 10:11:11 »

аз обаче нямах в предвид да ядеш специална храна ако искаш еди си какво бебе, става въпрос като си бременна, както съм аз - някой храни не ми се ядат хич, дето едно време обичах сладолед и шоколад, сега не мога да погледна, и ям каквото ми се дояде, за тази храна става въпрос, не да се насилваш да ядеш само сладко или кисели краставички, защото честно казано първите месеци абсолютно никакъв апетит, добре че поне не повръщам иначе ....
Да,и аз имам това предвид,че и моят вкус се преорентира в сладката гама още в началото smile
Активен
BEBORAN
Новак
*
Публикации: 15

« Отговор #92 -: юни 28, 2011, 12:53:26 »

а как можеш да разбереш кога точно е заченато бебето?
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #93 -: юни 28, 2011, 12:59:25 »

Овулацията по принцип е 14 дена преди края на цикъла. Применро ако цикъла ти е 30 дена то овулацията ти е била някъде на 16-тия да речем.
Активен
BEBORAN
Новак
*

« Отговор #94 -: юни 28, 2011, 13:04:17 »

питам дали доктора като ме гледа може да ми каже, овулацията не е задължително да ми е 14ден, а потвърждение кога е заченато, на каква възраст е плода? седмици и дни!
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #95 -: юни 28, 2011, 16:47:38 »

Е, това доктора със сигурност ще ти го каже!  good Аз мислех, че искаш да знаеш точната дата. Той ще ти каже как се развива плода  girl_wink .
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: юни 28, 2011, 17:17:30 »

Да, интересна темичка good
Аз например много обичам сладко, но когато забременях няколко месеца поне не съм яла изобщо нищо сладко, а напротив само солени и кисели неща, туршии, краставици зеле и т.н. Не вярвам в тези бабешки деветини относно храненето.
Вярвам в това, че организмът си казва какво иска и от какво има нужда, аз преди не ядях солени неща, дори безсолно повече, та явно съм имала нужда и много плодове ядях.
goodpost
van4ii очакват момиченце.
Ние сьщо имаме потвьрден пол момиченце и аз в началото хапвах точно описаното от van4ii - солено, но аз добавях и люто.
Преди да забременея без сладко не можех, както и без дьвки. Сладко изобщо не ми се дояждаше, а ако хапнех така се изморявах, че заспивах буквално права. От дьвки и сега ми става лошо.
Категорично подкрепям поста, че организма си иска храната, от която има нужда. Всичко друго са бабини диветини lol
Активен
BEBORAN
Новак
*

« Отговор #97 -: юни 28, 2011, 19:38:02 »

vanchii какво е твоето бебе, щот аз мисля че ще е момче, хич не ми се яде сладко, много рядко да хапна една хапка повече на другите вкусове наблягам, даже доста често незнам какво ми се яде и ми е лошо щот като отворя хладилника имам чуството че ще повърна, а иначе не съм повръщала хич
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: юни 30, 2011, 21:22:39 »

Аз в началото ядях само солено, но после започнах да залитам по сладко...Веднъж четох статия, че всички бабини деветини за познаване на пола са си...бабини дветини...показва вярно само ако майката сънува пола...аз във втори месец сънувах, че ще е момиченце и си казвах на сън "много е хубава, само дето е с кафеви очички" и така и стана blum
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #99 -: юни 30, 2011, 22:29:55 »

Това със зелето от доста хора съм чувала, че наистина познава, но пък не съм го пробвала и не знам със сигурност  pardon . Когато очаквам бебе обаче 100% ще го пробвам  Girl_hide . В другите неща като разхубавяване или погрозняване, предпочитания към сладки/солени вкусове, остър корем и т.н.т. не вярвам.  nea Между другото на майка ми са й казвали всички лекари и баби, че сестра ми ще е момче, но тя е сънувала, че има момиченце и му вика Йоанна и като се е родила сестра ми, мама така си я кръстила. Май сънищата наистина показват вярно.  smile
Активен
BEBORAN
Новак
*

« Отговор #100 -: юли 01, 2011, 10:48:31 »

какво е това със зелето?
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #101 -: юли 01, 2011, 11:04:25 »

Ами нарязваш червено зеле, сваряваш го, отцеждаш само водата, която трябва да е тъмно лилава и после изливаш урина (за предпочитане първата за деня) в сока от зелето. Ако цвета остане лилав ще е момиче, а ако стане червен, ще е момче. Казват, че резултатите са най-вярни преди 11-тата седмица, но може да се прави няколко пъти по време на бременноста, ако на някой му е интересно да види дали ще има промяна.  pardon

Ето обяснение на английски, че нямам много време да обясня толкова подробно.

1. Cut half a red cabbage into little pieces.

2. Bring about 2 cups of water to a boil. Add the cabbage pieces and remove the pan from the heat to let the cabbage simmer for about 10 minutes until the water turns a deep purplish color.

3. Strain out the cabbage pieces and keep the water. Add equal parts of cabbage indicator water and urine. Concentrated urine (first thing in the morning, for example) works best, but try several times throughout the day. Watch for a color change.

Ето и снимка

Активен
BEBORAN
Новак
*

« Отговор #102 -: юли 01, 2011, 11:19:15 »

супер ще пробвам ей така за мерака, а иначе към края на четвърти може да се види бебо с видеозон нали?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: юли 01, 2011, 11:57:41 »

BEBORAN,при правилна позиция на бебето,да ще може да се види тогава  good
Сандри,това със зелето е много интересно,не го бях чувала до сега!Нека някой,който го е изпробвал или възнамерява да го пробва да сподели дали е вярно  blum
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #104 -: юли 22, 2011, 13:07:03 »

Момичета, нормално ли е да имам леко течение, подобно на това при овулация?  huhhuh.gif И дори и след датата на цикъла пак да имам болки от време на време ниско долу като преди цикъл?
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: