Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 09:40:09

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За бременността - знаете ли??? 3 част  (Прочетена 139629 пъти)

malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #75 -: февруари 21, 2010, 17:20:34 »

Напълно разбирам идеята ти ellie_bellie, и съм съгласна с теб(особено след като е от опит). Всеки би могъл да пробва с коприва след като това е предназначението и. give_rose
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2440

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: февруари 23, 2010, 11:48:59 »

На мен за подуването ми изписаха едни хомеопатични капки - Лимфомиосот и имаше ефект, че аз се подувах като плондер, но трябва да се пият постоянно.
Отделно за бъбреците пиех Неоринал, който е растителен продукт, но все пак трябва да се изследва, дали подуването е следствие от проблем в бъбреците, както се оказа при мен.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: март 18, 2010, 17:28:53 »

Пак не съм много сигурна дали тука трябва да постна това което искам, защото не е за бременността точно, но предполагам че модераторите ще се погрижат ако има нужда .
Става въпрос за парацетамола и влиянието му върху организма

http://209.85.129.132/search?q=cache:NJqzG_Ooof4J:mama.btv.bg/forum/viewtopic.php%3Fp%3D209231+%D0%B4-%D1%80+%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2+%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #78 -: март 18, 2010, 22:51:17 »

Прочетох с голям интерес отговорът на д-р Михайлов и не мога да се въздържа от коментар предвид факта, че това е бъдещата ми професия. Сигурно много от хората биха останали шокирани от "разкритията" за страничните ефекти на парацетамола, но те не са тайна за никого, поне така аз си мислех. Не ги ли пише в листовката  crazy И не се ли говори за предозиране crazy В терапевтични дози без рецепта, т.е. до 400 мг/денонощие парацетамола не предизвиква чернодробна недостатъчност или смърт. Изхвърля се от организма напълно до 24 часа след приема и не е известно да има определена абсолютна доза водеща до токсичност. Вярно, че парацетамолът е дериват на токсичния фенацетин, но от фармаколигична гледна точка е неиздържано "осъждането" на парацетамола единствено на това основание. Една функционална група в структурата на лекарството може да повлияе/промени действието на веществото върху организма напълно, включително и в противоположна посока. От това, което се знае за механизма на действие, той е много различен за двете вещества.
И противно на неубедителните аргументи, с които препоръчва да се избягва парацетамола, съвсем категорично препоръчва, дори и за деца!, използването на ибупрофен.... (да не влизам и там в подробности).
Активен
BEBORAN
Новак
*
Публикации: 15

« Отговор #79 -: юни 27, 2011, 10:14:59 »

Здравейте, мамчета, ще споделите ли какви храни сте хапвали в началото на вашата бременост - солени, сладки повече, и дали вашите подозрения за пол на бебе са се потвърдили. Казват - сладко-момиче, солено-момче
Активен
MissMelly88
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #80 -: юни 27, 2011, 19:27:51 »

Здравейте и от мен момичета!
Досега не съм се разписвала в подобна тема, но тъй като страшно много ме вълнува ще го направя и ще ви споделя какво знам по въпроса.

Това ми е любимата тема. Чета подобни нещица от сигурно 17 - годишна. Много искам беборана. Задължително ще го изпробвам този метод!

Възможността да имате момче е най - голяма, ако то е заченато по време на овулация. Причината е, че сперматозоидите с мъжки заряд са по - бързи от тези със женски и по - бързо достигат до целта. Месните продукти и употребата на алкохол преди полов акт са в полза на мъжкия пол. Те допълнително забавят сперматозоидите, което намалявало шанса на женските.

Обратно е при момиченцата.
Ако половият акт е преди овулация, мъжките сперматозоиди с мъжки потенциал загиват и дават предимство на женските, които са по - лениви, но за сметка на това два пъти по - издържливи. Храната, която трябва да се приема са тестени и млечни храни. Никакъв алкохол.

И все пак с тези мерки не трябва да се прекалява, за да не се навреди на бебето. Важно е то да е здраво и да радва своите родители, а понякога дори, в някои случаи пола няма значение.

Успех на бебеправещите! : ))
« Последна редакция: юни 27, 2011, 19:41:25 от shenessa » Активен
plamak_
Сватбен ГУРУ
Публикации: 880

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: юни 27, 2011, 20:58:21 »

Интересна тема,с удоволствия ще я проследявам ,защото съм една от желаещите да стават мама.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: юни 27, 2011, 21:09:34 »

беборан,аз не съм много от тези,дето вярват на подобни неща,но с Лори умирах за сладко и унищожавах огромни количества шоколад и съответно качих 30 кгblush
shenessa аз не мисля,че ако жената яде определен вид храна,това би изиграло някаква роля,тъй като полът на бебето се определя от мъжа  good
Активен
MissMelly88
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #83 -: юни 27, 2011, 21:16:20 »

Една моя позната го изпробва и при нея се получи, но не съм сигурна дали се дължи на това... Понеже случаят е само един ми се иска да видя повече резултати.

carlyangel, това не го казвам аз, а учени и лекари на световно ниво.

Както казах, определя се от вида на сперматозоидите... от мъжа - ДА - има мъжки и женски сперматозоиди.

По концепция, полът се определя от хромозомните характеристики - и това ще бъде от мъжкият пол (или по-скоро спермата на мъжа ), която диктува дали бебето ще бъде момче или момиче.
Преди оплождането, яйцеклетката носи Х хромозома, а сперматозоидите може да притежават както X така и Y хромозома.
Пола на бебето се определя от следните условия:
Ако сперматозоида оплодил яйцеклетката носи Х хромозома ще бъде заченато момиче.
Ако сперматозоида оплодил яйцеклетката носи Y хромозома ще бъде заченато момче.

А доколкото храната... някои лекари твърдят, че тя играе голяма и значителна роля при активността на тези сперматозоиди. : ))
« Последна редакция: юни 27, 2011, 21:28:51 от shenessa » Активен
BEBORAN
Новак
*

« Отговор #84 -: юни 28, 2011, 08:07:52 »

аз обаче нямах в предвид да ядеш специална храна ако искаш еди си какво бебе, става въпрос като си бременна, както съм аз - някой храни не ми се ядат хич, дето едно време обичах сладолед и шоколад, сега не мога да погледна, и ям каквото ми се дояде, за тази храна става въпрос, не да се насилваш да ядеш само сладко или кисели краставички, защото честно казано първите месеци абсолютно никакъв апетит, добре че поне не повръщам иначе ....
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: юни 28, 2011, 08:47:27 »

Да, интересна темичка good
Аз например много обичам сладко, но когато забременях няколко месеца поне не съм яла изобщо нищо сладко, а напротив само солени и кисели неща, туршии, краставици зеле и т.н. Не вярвам в тези бабешки деветини относно храненето.
Вярвам в това, че организмът си казва какво иска и от какво има нужда, аз преди не ядях солени неща, дори безсолно повече, та явно съм имала нужда и много плодове ядях.
Активен
BEBORAN
Новак
*

« Отговор #86 -: юни 28, 2011, 08:49:20 »

какво беше бебето като пол?
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: юни 28, 2011, 08:52:10 »

аз обаче нямах в предвид да ядеш специална храна ако искаш еди си какво бебе, става въпрос като си бременна, както съм аз - някой храни не ми се ядат хич, дето едно време обичах сладолед и шоколад, сега не мога да погледна, и ям каквото ми се дояде, за тази храна става въпрос, не да се насилваш да ядеш само сладко или кисели краставички, защото честно казано първите месеци абсолютно никакъв апетит, добре че поне не повръщам иначе ....

В смисъл искаш да кажеш че се интересуваш какво да ядеш сега за да бъде бебето момче или момиче?  crazy
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #88 -: юни 28, 2011, 10:04:00 »

Gergancheto, Беборан каза, че се вярва, че ако жената яде сладко в началото на бременноста, то бебето което носи е момиче, а ако яде солено, то бебето й е момче.  Интересува се дали има нещо вярно в това и пита мамите които вече знаят пола дали за тях това е важало. shenessa създаде малко объркване с това за начини за зачеване на определен пол  girl_wink . Иначе това с храната в началото на бременноста е начин да се познае пола преди да се види на видеозон. Както китайските таблици, пишкането върху зеле и т.н.т. За някои са вярни, за някои - не  pardon .
Активен
BEBORAN
Новак
*

« Отговор #89 -: юни 28, 2011, 10:09:28 »

мисля че го уточних доста ясно, но пак съм останала неразбрана, в момента ям еди си какво  ЗАЩОТО АЗ ИСКАМ, НЕ ЗАЩОТО ТРЯБВА --- какво значи това а не да ям пържоли само - искам нискам, защото знам че ще е еди си какво бебето?
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: