Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 12:06:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За бременността - знаете ли??? 3 част  (Прочетена 139691 пъти)

KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #45 -: август 25, 2009, 23:05:43 »

Относно херпеса свекърва ми нали е сестра в хирургия и си имат вътрешни телефони та звъня до АГ отделението и са й казали че не е опасен и да си го мажа с каквато пастичка за херпеси имам  good

Прочети си внимателно лекарствената листовка. 100% съм сигурна, че антивирусните препарати (от типа на ацикловир) не са препоръчителни за бременни.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: август 26, 2009, 08:48:39 »

Прочети си внимателно лекарствената листовка. 100% съм сигурна, че антивирусните препарати (от типа на ацикловир) не са препоръчителни за бременни.

shok Точно с ацикловир се мазах, че такова намерих. Но дори за секунда не се замислих щом акушерките в болницата ми казаха да го мажа с каквото имам  sad  Дали съм навредила на бебето  girl_impossible KlaraFina какви точно са нежеланите реакции знаеш ли?  crazy
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #47 -: август 26, 2009, 11:43:02 »

Гери, спокойно, от един път нищо няма да ти стане, но не продължавай.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: октомври 20, 2009, 09:16:29 »

Намерих това съвсем случайно един ден и мисля, че би било интересно за бъдещите мамчета... give_rose Не намерих обаче тема, в която да ми се види подходящо, за да го сложа, за това правя нова. Много моля модераторите да ме извинят, ако не е правилно, и да преместят линка там, където му е мястото  give_rose Предварително благодаря!

http://yourembryo.blogspot.com/2007/06/see-your-baby_14.html
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: ноември 11, 2009, 11:58:01 »

Не бях сигурна къде да задам въпроса си,но тази тема ми се стори най-подходяща,
Възможно ли е поради бременност да се повиши малко телесната температура?
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: ноември 11, 2009, 12:04:19 »

Не бях сигурна къде да задам въпроса си,но тази тема ми се стори най-подходяща,
Възможно ли е поради бременност да се повиши малко телесната температура?
Да Криси  good  - абсолютно. През 1-вия триместър от бременността аз имах постоянно Т от 36.9 до 37.2 тогава се порових и разбрах, че е нормално, поддържах Т - 37 най-вече. Тия дни пак си я мерих, вече беше 36.7  tease
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: ноември 11, 2009, 12:25:22 »

Понеже вече от седмица имам температура 37-37,1 ,а не съм болна,даже преди 2 седмици си правих пълни изследвания и всичко ми е в норми,изобщо нищо не чувствам.
Ще се радвам ако е заради бременност.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: ноември 11, 2009, 12:42:20 »

Krisi нали знаеш че по Т се открива и овулациата, след това ако Т се задържи повишена занчи има бременност  smile
Силно ти стискам палци пиле  yahoo
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: ноември 11, 2009, 13:18:32 »

Благодаря ти Вер,  give_rose ще видим след няколко дни.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #54 -: януари 29, 2010, 10:30:44 »

Бъдещи мами, току що по новините при нас казаха за ново проучване, публикувано днес в електронното издание на Environmental Health Perspectives, което доказва ясна връзка между съдържанието на фталати в кръвта на бременните и по-късните поведенчески отклонения на децата (от типа а ADHD). Фталатите са група органични съединения, които се използват като омекотители и се съдържат на всякъде - от pvc пластмасите, през шампоани, лак за нокти, парфюми, медицинска техника, "материалите за под" (мисля, че се има предвид ламинати и др. такива), килими и на много други места. Т.е. ние сме заобиколени от фталати. Те преминават в тялото ни чрез директен контакт, вдишване и чрез храни и напитки. Количеството им в тялото се измерва в урината. В проучването са участвали над 400 бременни, на които редовно е следено количеството фталати в урината. По-късно са проследени и децата им на възраст между 4- и 9-годишна възраст. Дечицата показали поведенчески отклонения като агресивност, липса на концентрация и др. се оказало, че са на майките с най-високо съдържание на фталати в урината през бременността.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: януари 29, 2010, 11:58:32 »

Много жалко е , че явно ние не можем да направим нищо за да ограничим контакта с тези фталати  sad
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #56 -: януари 29, 2010, 14:49:22 »

Ами може, ограничават се парфюмите и лаковете за нокти (и по принцип козметиката като цяло)  good
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 29, 2010, 16:46:19 »

KlaraFina, мерси, аз я намерих статията. Тук продават натурална козметика без тези вещества, така че има надежда. На мен ми е много трудно да се откажа от всякаква козметика.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 31, 2010, 04:57:58 »

Да докладвам след малко проучване - оказа се, че дезодорантът ми и лакът ми за нокти нямат фталати. Лак за нокти използвам само O.P.I., виждала съм го в България, не съдържа и формалдехид, което също е много вредно. Смених шампоана и лосиона си за тяло с безвредни.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: януари 31, 2010, 10:44:42 »

Може да ми е малко тъп въпроса  blush - аз как да разбера дали моя шампоан има фталати? Такава съставка ли трябва да търся в съдържанието?
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: