Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 13:53:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За бременността - знаете ли??? 3 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
12
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За бременността - знаете ли??? 3 част (Прочетена 139723 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: За бременността - знаете ли??? 3 част
«
Отговор #30 -:
август 03, 2009, 14:03:37 »
Цитат на: tasty в август 03, 2009, 12:02:28
от къде се снабдяваш с домашни продукти ??? или имаш баба на село
И баба имам на село, но основно от едно лозе тук до Враца, свекърите чест им правя с кеф се занимават хората с тия неща, имат си градинка. А мляко купуваме от едни хора в едно съседно село
Това беше малко
Та така с витамините, да се върна на темата мисля да ги почвам по нататък
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #31 -:
август 03, 2009, 17:16:33 »
Момичета, вижте на какво попаднах съвсем случайно. Може някой неща да са ви от полза и на вас:
Бременността седмица по седмица
;
Как се покачва теглото по време на бременност
;
Една ябълка дневно по време на бременност
;
Ядките по време на бременност
;
Яденето на определени храни
;
Бъдещите майки трябва да пият повече мляко
;
Малко количество алкохол не вреди на бебето
Активен
Gergancheto
«
Отговор #32 -:
август 03, 2009, 21:10:01 »
Аз пак имам въпрос за бременността, знаете ли едни кантари дето ги има на входа на Кауфландите, не знам дали на всички ги има но на Врачанския и на един Софийски съм ги виждала, едни високи кантари дето мерят височина, килограми, пулс (там има едно нещо да си вкараш ръката), индекс телесна маса и т.н. Аз твърдо реших че ще се меря че вече почвам 4-ти месец а не съм се качвала на кантар, моя все не работи, при доктора забравям и така...Оказа се обаче че е забранен за бременни
Знаете ли защо? Аз въпреки това се измерих, за пръв път наруших такава забрана, ама от толкова време се каня да се премеря, че напоследък бях нагънала белия хляб здраво. Та защо е забранен тоя кантар за бременни и много ли е опасно че се качих
Активен
kali_gali
«
Отговор #33 -:
август 03, 2009, 22:11:44 »
Сещам се за какви кантари говориш.Честно да ти кажа виждам го всеки път като вляза в нашия ремедиум,но никога не съм се качвала.А защо не може за бременни не само че не знам,ами и от теб за първи път чувам.Данеби да облъчва.Знам ли.Като ходя до ремедиум ще питам,но това ще стане чаааак след морето,което ме чака от утре.Ако пък толкова те притеснява можеш да питаш гинеколог,но все пак те съветвам повече да не правиш неща които са забранени за бременни.По-добре се премери при някоя баба за 50 стотинки,може да не е много точно но е безвредно.Но споко едва ли е толкова страшно.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #34 -:
август 04, 2009, 13:05:25 »
Според милото е забранен за бременни защото няма да изчислява правилно индекса телесна маса, все пак може да тежиш 60-70 кг и пак да си в нормата защото са ти само по корема, ама той нали кантара това не го знае...и ще ти даде че си с наднормено тегло....
Та ако е само това няма нищо страшно
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #35 -:
август 19, 2009, 15:26:05 »
Вие много ли кг качихте? Аз се мерих преди 2 дни и съм качила около 9-10 кг а все пак съм в края на 4въртия месец, но откакто спях да повръщам май си наваксвам на мен попринцип всичко ми се лепи
А и да ви кажа така като гледам съм със сравнително малко коремче за месеците си. Иначе аз ям по съвсем малко, но начесто - наяждам се от няколко вилички и колкото и да ми е вкусно спирам, че иначе бегом към тоалетната.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #36 -:
август 19, 2009, 16:34:58 »
Цитат на: sur4ice88 в август 19, 2009, 15:26:05
Вие много ли кг качихте? Аз се мерих преди 2 дни и съм качила около 9-10 кг а все пак съм в края на 4въртия месец, но откакто спях да повръщам май си наваксвам на мен попринцип всичко ми се лепи
А и да ви кажа така като гледам съм със сравнително малко коремче за месеците си. Иначе аз ям по съвсем малко, но начесто - наяждам се от няколко вилички и колкото и да ми е вкусно спирам, че иначе бегом към тоалетната.
Много са 9-10 кг , почти толкова трябва да са за цялата бременност
Аз съм качила около килограм
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #37 -:
август 19, 2009, 18:07:16 »
Gergancheto
мила между другото исках да ти кажа сигурно ще е интересно за теб, а и за другите посетете
http://bremennost.start.bg/
aз лично съм много доволна от този портал тъй като има по малко информация за почти всеки въпрос.
Аз лично с часове се ровичках из него като го намерих!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #38 -:
август 19, 2009, 18:31:33 »
Значи аз нищо не разбрах... Нито колко кг си качила, нито кой колко ти е казал, че трябва да качиш, още по-малко какво общо има превода на книги и фонетика и прочие и прочие.
Опитай се, моля, да пишеш по - разбираеми и ясни постове и освен това използвай бутона "промени", вместо да пишеш пост след пост. В рамките на 20 мин имаш три последователни, а можеше просто да редактираш първия.
Иначе линкът, който си дала е доста полезен и си го постнала точно в темата, в която трябва.
Браво за което.
Аз съм във форума вече години, обаче все още не за всичко нацелвам правилното място.
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #39 -:
август 19, 2009, 18:46:09 »
Това което исках да напиша е че не си знам точно предишните но имам да качвам поне още 9-10 ( до нормата, която доколкото знам е 12-14 кг) А иначе не съм качила повече от 2-3. Благодаря аз пиша сравнително от скоро и още не съм се ориентирала много, така че мерси за помощта
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #40 -:
август 19, 2009, 18:52:38 »
Това вече е друго, разбрах ти мисълта.
Не се притеснявай за килограмите, всяка жена качва строго индивидуално. Аз например качих цели 18кг, но не съм имала проблеми нито с подване, нито с разширени вени, нито с капиляри, с нищо просто. Височината ми е 171см и понесе добре допълнителната тежест. Важно е да се следят килограмите, защото прекомерно бързото качване може да е индикатор за редица проблеми, но ти очевидно си ги следиш. Качвай се на кантара веднъж на една-две седмици и се наслаждавай на промените в тялото ти. Успех!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #41 -:
август 20, 2009, 08:38:12 »
Цитат на: sur4ice88 в август 19, 2009, 15:26:05
Аз се мерих преди 2 дни и съм качила около 9-10 кг а все пак съм в края на 4въртия месец,
А след това
Цитат на: sur4ice88 в август 19, 2009, 18:46:09
Това което исках да напиша е че не си знам точно предишните но имам да качвам поне още 9-10 ( до нормата, която доколкото знам е 12-14 кг) А иначе не съм качила повече от 2-3.
Наистина нещо си се изпообъркала май
Подкрепям
Ина
че всичко си е до структура, височина и т.н. Аз на мойте няма и 1.60м ако си позволя да кача нейните 18кг няма да казвам на какво ще приличам. Радвам се на тялото си, на промените в него, но се стремя да не се пазя от напълняване над нормата
Въпреки че както ми се пада третия триместър в сезона на свинското, запалената камина и малкото движение ще видим дали ще издържа на изкушенията
Я да подхвана една друга тема свързана с бременността, без значение от триместъра в който си. Сутринта се събудих с херпес на горната устна
Прочетох ужасяващи неща в интернет. Да питам имали ли сте такова чудо? Прави ли се нещо по специално? Знам ли и аз, четох че по опасен е херпеса на половите органи, обаче от общо 100% риск, около 10% се падат на херпеса на устните, езика, вътрешната страна на бузите.
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #42 -:
август 25, 2009, 15:01:57 »
Гери мила не е лошо да направиш една консултация, но попринцип доколкото знам херпеса има много причинители - било то стрес, хормонален дисбаланс, а понякога дори е следствие от някаква прекарана настинка. Разбира се има значение вида на херпеса, но обикновено щом е на устната не е опасно. Ние бременните обаче сме предразположени към такива аномалии. Мажи го с паста за зъби когато си в къщи и за ден - два ще хване коричка. Все пак обаче дрънни един тел поне на личната ти. Тя може да прецени дали ще е нужно нещо допълнително за да провери състоянието ти. Все пак обаче не смятам че има за какво да се тревожиш излишно
Момичета ето още един доста подробен сайт за нас - който е пълен с интересна информация
http://www.bremennost.startirai.com/
«
Последна редакция: август 25, 2009, 15:10:19 от Bebe_chaka
»
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #43 -:
август 25, 2009, 15:54:43 »
Gergancheto , да се опитам да ти отговоря на въпроса за кантарите пред кауфланд, но ще почна малко отдалече. аз ходя на диетолог и там боса стъпвам върху кантара и ми измерва много неща, но при мерене протича много слаб ток, който не се препоръчва при бременни. така че си мисля че всички тези кантари които се хващат разни метални дръжки са на същия принцип. а другото 2 дни след като се бях мерила при лекарката на кантара пред кауфланд се премерих и показателите ама нямаше нито един да съвпадне и то разликите бяха големи. така че моят съвет е : най добре се мери при гинеколога си, или ако забравяш при някоя баба за 50 ст.( както беше казала по горе една съфорумка)
Активен
Gergancheto
«
Отговор #44 -:
август 25, 2009, 16:12:12 »
Ечи
аз горе доло такива неща си мислех за това не се хващах за металните дръжки, стоях си с ръце до тялото. Ам сега си оправих кантара в къщи тъй че много съм доволна, имаме разкошен кантар и мислех че се е повредил, а то пробелема бил в батерията
Относно херпеса свекърва ми нали е сестра в хирургия и си имат вътрешни телефони та звъня до АГ отделението и са й казали че не е опасен и да си го мажа с каквато пастичка за херпеси имам
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
12
Нагоре